Overslaan en naar de inhoud gaan

“Ik hou van verre reizen, maar nu met de kinderen …” Deze zin willen we niet meer horen! Door te reizen met de kinderen erbij bekijk je je bestemming met een andere blik, en we hoeven je vast niet te vertellen dat een verre reis ook voor hen een verrijkende ervaring is. Van een lange trip met het vliegtuig hoef je dankzij deze tips alvast niet meer bang te zijn. Of je nu op vliegvakantie gaat met jonge kinderen of zelfs met een baby; deze praktische tips voor een vliegreis komen zeker van pas!

Vliegen met een baby, kan dat?

Een kindje jonger dan 6 weken neem je beter niet mee op een vliegtuig. Met langeafstandsvluchten wacht je best tot je baby 10 maanden oud is. Kortere vluchten kunnen wél al eerder. Sowieso zijn bestemmingen binnen Europa aan te raden voor wie met een heel jong kindje reist.

Voordelen van reizen met een baby

Leuk voor wie met een baby reist: denk eraan dat je bij de meeste luchtvaartmaatschappijen als eerste mag instappen. Zo kan je je rustig organiseren voordat iedereen zijn plekje begint te zoeken. Je buggy heeft bovendien een speciale status. Je mag hem meestal meenemen tot aan de gate, waarna hij opgeborgen wordt in de cabine. Erg handig!

Lekker dutten op de nachtvlucht

Voor wie reist met kinderen zijn nachtvluchten een zegen. Als je ’s avonds vertrekt zijn de kinderen al moe bij het instappen, en is de kans dat ze de hele vlucht lang lekker kunnen slapen meteen een pak groter.

Vlieg je met een baby, reserveer dan een soort ‘wiegje’ (‘baby bassinet’ in het Engels) bij de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kom je best langs in een Joker-reiskantoor, zodat we alle voorwaarden – zoals de maximum lengte en gewicht van je kindje – kunnen opzoeken en de comfortabelste optie kunnen kiezen. Bij echt kleine baby’s mag je natuurlijk ook je eigen wiegje meenemen. Extra voordeel voor jou: als je reist met een baby krijg je meestal een stoel met extra veel beenruimte om het wiegje te kunnen neerzetten.

 

Meer tussenstops = goedkoper én een leuke onderbreking

’s Avonds vertrekken, dat betekent vaak ’s morgens aankomen. Heel praktisch, want zo kan je meteen naar je hotel om even te bekomen van de vlucht. Zeker wanneer je kiest voorbestemmingen met weinig tijdsverschil – iets waar kinderen meer moeite mee hebben dan wij – is het ideaal. Kaapstad (+1u) in plaats van Los Angeles (-9u), wij zijn alvast fan!

Een lange vlucht opsplitsen kan ook interessant zijn. Door bewust te kiezen voor meerdere tussenlandingen tijdens een lange vlucht zorg je voor een leuke onderbreking. Je kinderen kunnen eens lekker rondlopen en allerlei nieuwe dingen ontdekken op een onbekende luchthaven. Bovendien zijn vluchten met meer tussenlandingen vaak een stuk goedkoper!

Vind je het moeilijk om je kinderen te entertainen op een lange vlucht? We geven je enkele supertips om je kinderen fijn bezig te houden.

 

In alle Joker-reiskantoren staan onze reisexperts voor je klaar om de goedkoopste vlucht op het beste tijdstip voor jou uit te zoeken. Psst, ook onze individuele reizen zijn ideaal voor wie reist met kinderen!

Dit artikel kwam tot stand met dank aan de volgende ouders-reizigers: Vanessa (Joker Brugge), Lesley (Individuele reizen), Dorien (VVTA), Anne (Joker Leuven), Arina (Joker Online), Ludo (Luchtvaart) en Wendy (Luchtvaart)

Empty

Misschien is dit ook interessant voor jou?