Overslaan en naar de inhoud gaan

De stilte in de uitgestrekte woestijn in Namibië en Botswana, het oorverdovende geluid van de Victoria Falls in Zimbabwe, het nachtleven in het altijd wakkere Kaapstad en het ontwaken van de jungle in de vele nationale parken die zuidelijk Afrika rijk is. Slechts enkele redenen die van Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe topbestemmingen maken. 

Tijdens de reisbeurs Afrika staan verschillende organisaties klaar om je te informeren over:

 • groepsreizen en individuele reizen met partner, gezin of vrienden
 • reizen met de huurwagen, per trein of te voet
 • citytrips, avontuurlijke safari’s of strandvakanties
 • specifieke trips op maat van jongeren en gezinnen

Programma

Laat je meeslepen in het verhaal van onze gedreven sprekers tijdens één van de 13 reisvoorstellingen:

11u: Zuid-Afrika met een huurwagen (door Africa Genius)
  Namibië (door Live To Travel)
12u: Avontuurlijke groepsreizen door Zuid-Afrika, Namibië en Zimbabwe (door Joker & Anders Reizen)
  Zimbabwe (door Tooku)
  Vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika voor jongeren (door WEP)
13u: Zuid-Afrika met een huurwagen (door Live To Travel)
  Namibië (door Africa Genius)
14u: Botswana (door Africa Genius)
  Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe met de Shongololo Express (door Live To Travel)
15u: Op gezinsvakantie door Zuid-Afrika en Namibië (door Africa Genius)
  Op groepsreis met Sawadee
16u: Duurzaam op reis in Afrika (door Africa Genius)
  Botswana en Victoria Falls (door Live To Travel)

Liever een persoonlijk gesprek?

Ga voor en na de voorstellingen persoonlijk in gesprek met één van de aanwezige organisaties: Joker, Anders Reizen, Tooku, Sawadee, Intrepid, G Adventures, British Airways, Africa Genius, Live to travel, Botswana tourism board en Wep. Wie doet wat? Dat lees je verder op deze pagina! 

Van 12u tot 15u zijn er ook verschillende Joker-reisbegeleiders aanwezig die persoonlijk uitleg geven over de verschillende groepsreizen van Joker naar Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe. Je kan vrij aanschuiven aan één van hun infotafels, inschrijven is niet nodig. 

Praktische informatie

De reisbeurs over Afrika is een initiatief van Joker en British Airways. Op de beurs zelf vind je maar liefst 13 verschillende organisaties die reizen aanbieden naar Botswana, Zimbabwe, Namibië en Zuid-Afrika. Elk op hun eigen manier.

Zet je op aanwezig op ons facebookevent en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes over de reisbeurs.

Reizen in Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe

Heb je zin in actie?

Dan zijn er ontelbare mogelijkheden tot trektochten in de bergen of de woestijn. Of ga zwemmen bij de rand van de Victoria Watervallen, waar het water bulderend naar beneden dondert. Ook raften en bungeejumpen behoren tot de mogelijkheden.

Een natuur- en dierenliefhebber?

Dan zijn de vele natuurparken in Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe zeker iets voor jou. Je kan zelf op safari trekken: te voet (zeer leuk voor wie reist met kinderen), met de auto of per paard. Of je tijdens je zoektocht naar leeuwen, olifanten en giraffen laten begeleiden door een ranger. Met de tent of in een lodge? Beiden zijn mogelijk!

Eerder een fan van cultuur?

Verdiep je in de (koloniale) geschiedenis van zuidelijk Afrika en het leven van etnische minderheden zoals de Zoeloes en de San. Of bezoek de grote steden zoals Kaapstad, en geniet daar van een lokaal wijntje met zicht op de Tafelberg. Rustzoekers kunnen dan weer heerlijk relaxen tijdens een strandvakantie.

Selfdrive of niet? Reizen met kinderen of niet?

Wist je al dat Zuid-Afrika en Namibië perfecte bestemmingen zijn voor wie reist met kinderen? Met een huurwagen reizen jullie als gezin comfortabel, gemakkelijk en op jullie eigen tempo. Ook de gezondheidszorg en andere voorzieningen zijn goed in beide landen.

Botswana en Zimbabwe zijn minder westers, en daardoor meer geschikt voor de iets meer ervaren Afrikareiziger. Het is ook iets minder evident, maar niet onmogelijk, om deze landen met een huurwagen te doorkruisen.

Volgende organisaties staan de hele dag voor je klaar

Tijdens de reisbeurs Afrika staan heel wat organisaties voor je klaar om je vrijblijvend te inspireren tijdens een face-to-facegesprek.

 • Joker: kies voor een individuele reis of selfdrive langs natuurparken, dorpen en steden. Of verken de mooiste stukken van Zuid-Afrika, Namibië, Zimbabwe en Botswana in internationale of Nederlandstalige groep.
 • British Airways: deze Britse maatschappij vliegt drie keer per dag non-stop tussen Londen en Zuid-Afrika, met vlotte doorverbindingen naar andere bestemmingen in de regio.
 • Anders Reizen: reis individueel, met het gezin of in groep naar zuidelijk Afrika. De focus ligt op wandelen.
 • Tooku: hier kan je terecht voor individuele reizen naar Zimbabwe, Zuid-Afrika, Botswana, Namibië.
 • Sawadee: rondreizen in groep, ook mogelijkheden met gezinnen
 • Intrepid: internationale groepsreizen naar Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe
 • G Adventures: internationale groepsreizen naar Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en ZimbabweAfrica Genius: individuele reizen naar Namibië, Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe, voor elk budget. Een échte Afrikaspecialist met een focus op duurzaamheid
 • Live To Travel: naast enkele georganiseerde groepsreizen, een zeer ruim aanbod aan individuele reizen naar Namibië, Zuid-Afrika, Botswana en Namibië. Vraag zeker ook naar hun mooie strandvakanties.
 • WEP: Studies, taalreizen, stages en vrijwilligerswerk in het buitenland. Learn & discover the world!

Bekijk de individuele reizen en groepsreizen van Joker naar zuidelijk Afrika

Inspiratie voor een reis naar zuidelijk Afrika