Overslaan en naar de inhoud gaan

Zo weinig mogelijk vliegen is het streefdoel voor élke groepsreis die we uitwerken. Elk jaar op­nieuw werpen we een kritische blik op al onze groepsreizen om te checken of we nóg beter kunnen. 

Daarom zorgden we bij reizen binnen Europa voor:

  • een groter aanbod  waarbij we minder vliegen: de heen- en/of terugreis is met huurwagens, bus, trein of boot in plaats van met het vliegtuig.
  • enkele reizen waarbij jij zelf de keuze krijgt tussen een afreis met het vliegtuig (heen en terug) of een afreis waarbij 1 vliegreis (heen of terug) wordt vervangen door een rit met de bus of trein.

Al deze reizen hebben daarom het label "minder vliegen". 

PS: het is  momenteel nog steeds duurder om binnen Europa met de bus, trein of boot te reizen dan met het vliegtuig. Toch betaal je bij Joker telkens dezelfde prijs voor je groepsreis, of je nu kiest voor het vliegtuig of voor het openbaar vervoer. 

 

Wat met reizen buiten Europa?

Een vliegreis heen en terug is vaak onvermijdelijk voor niet-Europese bestemmingen. Eens ter plaatse nemen we zo min mogelijk binnenvluchten en kiezen we zoveel mogelijk voor het openbaar vervoer. Een win-win: je CO2-uitstoot is lager én de kans op ontmoetingen met de lokale bevolking des te hoger. Duurzaam reizen doen we hier ook op vele andere manieren

Met deze reizen kies je voor minder vliegen

Opinie