Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze 12-daagse rondreis met je eigen wagen door het zuiden van Engeland is een ideale combinatie van cultuur en natuur. Verdiep je o.a. in de geschiedenis van het middeleeuwse Canterbury en cultuurstad Bath, wandel rond in de adembenemende natuur van o.a. Exmoor national park en de mooie tuinen en landschappen van Cornwall. Aan de Britse stranden en badplaatsen als Brighton kom je ten slotte helemaal tot rust.   

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (IM).

De hoogtepunten van deze reis

Bath

Cultuurstad Bath met haar historische gebouwen en Romeinse baden.

Exmoor national park

Wandelingen met mooie vergezichten het Exmoor National Park

Eden Project

Een bezoek aan het Eden Project, een botanische tuin in Cornwall

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in Kent

Bij aankomst in Engeland rijd je naar de Middeleeuwse stad Canterbury, bekend vanwege de Canterbury Tales en de wereldberoemde Kathedraal, de oudste van Engeland. Via het platteland van Kent met zijn weelderige tuinen rijd je naar Royal Tunbridge Wells.

Overnachting in de omgeving van Brasted.

 

B Dag 2
Van Kent naar havenstad Portsmouth
145 km  -  01u45

Vanuit Kent rijd je dwars door Sussex waarbij je vele charmante en typisch Engelse dorpjes passeert. Je doorkruist het South Downs National Park, een paradijs voor wandelaars. Het park heeft de meeste wandelpaden van alle nationale parken in Engeland. Je komt aan in het bruisende Portsmouth, een havenstad met een rijke maritieme geschiedenis.

Overnachting in de omgeving van Portsmouth.

C Dag 3
Van Portsmouth naar Bath
155 km  -  02u00

Als je rijdt van Portsmouth naar Bath kom je onderweg heel wat bezienswaardigheden tegen, maar zorg ervoor dat je voldoende tijd over houdt voor een bezoek aan Bath. Dit is na Londen de meest bezochte plaats in Engeland en staat sinds 1987 op de Unesco-werelderfgoedlijst. 

Overnachting in de omgeving van Bath.

D Dag 4
Van Bath naar Bideford
200 km  -  02u30

In de ochtend heb je tijd om Bristol bezoeken. Daarna rijd je door naar Glastonbury, bekend van het muziekfestival en de plaats waar de legendarische Koning Arthur begraven zou zijn. Je dag eindigt in het Exmoor National Park, een waar wandelparadijs met mooie heides, bossen en valleien.

Overnachting in de omgeving van Bideford.

E Dag 5-6
Van Bideford naar Fowey
105 km  -  01u40

Je route gaat vandaag door het graafschap Cornwall, bekend om zijn rijke Keltische erfgoed. Je komt langs de Bodmin Moor, een prachtig natuurgebied. Vanaf de hoogste toppen heb je een spectaculair uitzicht over het omliggende landschap met ruïnes, stenen en oude boerderijen.

Vanuit Fowey kan je een prachtige rondrit maken door de uiterste punt van Cornwall, een prachtig gebied met een stenen monumenten, glooiende heuvels en prachtige stranden. Geniet van exotische bloemen in de botanische tuinen van het Eden Project.

Overnachting in de omgeving van Fowey. 

 

 

F Dag 7-8
Van Fowey naar Torquay
110 km  -  01u50

Vanuit Fowey reis je door naar Torquay. Onderweg kom je langs het rustige en welvarende marktstadje Tavistock, de prachtige 13e eeuwse Buckland Abbey en de bruisende havenstad Plymouth.

Torquay ligt aan de rand van het Dartmoor National Park. Het park bestaat uit prachtig heidelandschappen met granieten heuvels, perfect voor een ontspannende dag. Je kan ook een bezoek brengen aan enkele juweeltjes van steden in de omgeving, zoals Totnes en Dartmouth, waar je je kan onderdompelen in de rijke cultuur en geschiedenis.

Overnachting in de omgeving van Torquay.

G Dag 9
Van Torquay naar Bournemouth
175 km  -  02u40

De kust tussen Exmouth en Swanage staat bekend als de Jurassic Coast vanwege de vele fossielen die er te vinden zijn. Het staat dan ook niet voor niks op de Unesco-Werelderfgoedlijst!

Overnachting in de omgeving van Bournemouth. 

H Dag 10-11
Van Bournemouth naar Brighton
160 km  -  02u15

Je rijdt via de zuidkust van Engeland weer in oostelijke richting waarbij je vele interessante kustplaatsjes kan bezoeken en kunt genieten van de lekkerste Fish & Chips! Via de Middeleeuwse stad Southampton en het New Forest National Park kom je in de populairste badplaats van Groot-Brittannië, Brighton, bekend vanwege de Pier en het Royal Pavilion.

Vanuit Brighton ga je Hastings bezichtigen, bekend vanwege de 'Slag om Hastings' in 1066 waarbij Willem de Veroveraar met 7000 man voet aan wal zette en de laatste Saksische koning versloeg.

Overnachting in de omgeving van Brighton.

H Dag 12
Brighton

Vandaag kan je nog wat nagenieten in Brighton, voordat je terug naar huis gaat met het door jou gekozen transportmiddel (niet inbegrepen in prijs). 

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 •  11 overnachtingen, inclusief ontbijt

 •  Een National Trust Pass: biedt toegang tot unieke bezienswaardigheden zoals historische huizen, kastelen en tuinen. 

 •  Toegang tot het Eden Project

 

Niet inbegrepen

 • Transport: deze reis kan je doen met je eigen wagen, contacteer ons voor een offerte met de ferry van Calais naar Dover of met de Shuttle van Calais naar Folkestone)
 • Maaltijden (behalve ontbijt), dranken en persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Dit programma is slechts een voorbeeld van wat mogelijk is. Indien je een meer gepersonaliseerd programma wenst, passen wij dit met plezier voor je aan.

Lijst van hotels

 •   The Old Manor House B&B in Brasted
 •   The Brookfield Hotel in Portsmouth
 •   The Prospect Villa B&B in Bath
 •   The Hoops Inn in Bideford
 •   The Old Ferry Inn in Fowey
 •   The Marines B&B in Torquay
 •   The Southern Breeze Lodge in Bournemouth
 •   The Granville Hotel in Brighton

Wat je moet weten over deze reis

Over Verenigd Koninkrijk

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren