Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze rondreis gebruik je een mix van openbaar vervoer en een Spaanstalige chauffeur. Onderweg leer je het echte Mexico kennen met haar gastvrije bevolking en eeuwenoude legendes.

Laat je betoveren door de charme van de koloniale steden, de afwisselende natuur, de talrijke archeologische sites, lekker eten... De route gaat langs de hoogtepunten van Mexico maar wijkt ook genoeg af om meer authentieke ervaringen op te kunnen doen.

De hoogtepunten van deze reis

Mexico City

Verken de typische volksbuurten, markten en indrukwekkende gebouwen van Mexico City.

Mayacultuur

Ontdek de Mexicaanse cultuur met lokale gewoontes en een grote diversiteit aan archeologische sites.

strand Isla Holbox - Mexico

Even helemaal niks doen en genieten van paradijselijke stranden op Isla Holbox

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in Mexico City

¡Bienvenido a México! Bij aankomst in de luchthaven van México City wacht een chauffeur jou op en rij je door naar jouw hotel in het hart van deze miljoenenstad. Je hebt de rest van de dag vrij.

A Dag 2
Mexico City

Strek de benen en ontdek al wandelend het historische centrum van de Mexicaanse hoofdstad. Je start bij de ruïnes van de Grote Tempel, wandelt langs koloniale gebouwen en de bruisende volksbuurt helemaal tot aan de moderne wijk met de hoge wolkenkrabbers.

Met de metro rijd je tot aan het stadspark Viveros. Van hieruit wandel je naar het centrum van de gezellige, kunstenaarswijk Coyoacan. Hier bevindt zich ook het geboortehuis van de bekende, excentrieke schilderes Frida Kahlo, dat nu een museum herbergt. Je zou een hapje kunnen eten op de markt van Coyoacan of in één van de trendy restaurants op het plein.

A Dag 3
Mexico City - Teotihuacan

Vanuit de hoofdstad maak je vandaag een groepsuitstap (je sluit aan bij een Internationale groep) met Engelstalige gids naar de eerste archeologische site van deze rondreis, het fascinerende Teotihuacán de Arista. Ontdek de Piramide van de Zon en de Piramide van de Maan terwijl je bijleert over de historische en culturele betekenissen van deze bekende bouwwerken.

B Dag 4
Mexico stad - Oaxaca
470 km  -  6u

Je verlaat ’s ochtends het hotel en neemt een taxi naar het busstation waar je een bus neemt naar het mooie Oaxaca. De lange rit is al snel vergeten wanneer je toekomt in één van de mooiste, koloniale steden van México. Aangekomen in jouw hotel ben je vrij om de rest van de dag alvast letterlijk te proeven van de lokale marktjes met vele streekproducten zoals chocolade, Mezcal (een sterk alcoholische drank) en Chapulines (geroosterde sprinkhanen).

 

B Dag 5
Oaxaca - Hierve el agua

Met een groepsexcursie trek je vandaag naar het unieke natuurverschijnsel van kalksteenterrassen die lijken op bevroren watervallen, het bekende ‘Hierve El Agua’. Neem je zwemgerief mee om heerlijk te kunnen baden in de thermale bronnen die je hier ook vindt. Een korte wandeling naar de versteende watervallen onder de poeltjes is ook zéker de moeite waard.

C Dag 6
Oaxaca - Latuvi
60 km  -  1u30

Deze voormiddag heb je tijd om Oaxaca verder te ontdekken. Ga zeker eens langs op de markt die hier nog steeds een belangrijke commerciële en sociale functie heeft, maar ook het museum van het Santo Domingo klooster en de tuinen zijn absoluut een bezoek waard. In de namiddag neem je een privé transport en trek je de bergen in naar Latuvi. Gezien het beperkte toerisme in deze regio, proef je hier écht van het alledaagse leven in de bergdorpjes. Je slaapt ’s nachts in een typische bungalow.

C Dag 7
Latuvi - Oaxaca
60 km  -  1u30

Samen met een lokale, Engelstalige gids maak je deze voormiddag een prachtige wandeling naar Lachatao. Klimmend en afdalend volg je de rivier en wandel je door de kloof.  Hier tref je op een relatief kleine oppervlakte een enorme diversiteit aan flora en fauna aan. Het beperkte toerisme in dit gebied is zowat 10 jaar oud. Je maakt kennis met het alledaagse leven in de bergdorpjes. Na de wandeling verlaat je alweer de bergdorpjes en keer je terug naar Oaxaca.

 

D Dag 8
Oaxaca – nachtbus San Cristóbal de las Casas
600 km  -  10u

Vanuit Oaxaca maak je een groepsuitstap met Engelstalige gids naar Monte Albán. Zoals de naam al doet vermoeden, ligt deze archeologische site op een grote heuvelrug met uitzicht op de omliggende valleien. In deze site vind je de overblijfselen van een oude stad van de Zapoteekse beschaving met diverse monumenten, tempels, pleinen en natuurlijk ook indrukwekkende piramides. 's Avonds neem je de nachtbus naar een volgende, magische bestemming: San Cristóbal de las Casas. 

D Dag 9
San Cristobál de las Casas

Na een rit met de nachtbus kom je ’s ochtends aan op jouw volgende bestemming: San Cristóbal de las Casas. Geniet van de kleurrijke, smalle straatjes in dit sfeervolle bergstadje. 

Optionele activiteit: salsales
Laat het ritme van de Salsa muziek je leiden en dompel jezelf helemaal onder in de Mexicaanse cultuur tijdens een laagdrempelige dansles in jouw hotel. (1.5u)
E Dag 10
San Cristóbal: Indianendorpen Chamula en Zinacantán

Vanuit San Cristóbal maak je vandaag een daguitstap naar twee dorpen van de Tzotzil-gemeenschap, begeleid door een Engelstalige gids.

Ontdek in het eerste plaatsje, San Juan Chamula, de unieke cultuur en tradities van de inwoners. De fascinerende mix van katholieke en inheemse rituelen maken samen met de prachtige kerk, Iglesia de San Juan, dit dorp een unieke belevenis met een aparte sfeer die je nergens anders ervaart.

‘S middags vervolg je je uitstap naar het tweede inheemse dorp, Zinacantán. Maak verder kennis met de inheemse culturen en ambachtelijke tradities. Je bezoekt een lokale familie, leden van een weversvrouwencoöperatieve. Je leert zelf tortilla’s maken bij een lokale familie! ¡Buen Provecho!

F Dag 11
San Cristobal de las Casas – Tzimol
105 km  -  2u30

Je vertrekt op avontuur door Chiapas, vanaf vandaag met een privéchauffeur. De eerste halte is het Inheemse pottenbakkersdorp ‘Amatenango del Valle’ waar we te gast zijn bij een lokale familie voor een korte workshop. Hierna rijd je verder naar de watervallen van El Chiflon. Via een pad wandel je langs verschillende watervallen tot de grootste: Velo de La Novia. Overnachting voorzien we in de omgeving van het pitoreske dorpje Tzimol. 

G Dag 12
Meren van Montebello - Las Guacamayas
220 km  -  5u

Op weg naar de jungle, stop je halverwege aan de meren van Montebello waar je geniet van een eenvoudige lunch bij een biologische koffieboer. Met hen bezoek je ook een koffieplantage. Opmerking: ze spreken hier enkel Spaans, maar je chauffeur/gids kan voor jullie vertalen.

In de namiddag om je aan in de paradijselijke ecolodge Las Guacamayas, gelegen aan de oevers van de jungle rivier Lacantun en uitgebaat door de lokale bevolking.

H Dag 13
Boottocht Montes Azules - Bonampak
175 km  -  3u30

In de vroege ochtend bewonderen je de jungle vanaf de rivier tijdens een boottocht doorheen het reservaat Montes Azules waar zich apen, krokodillen, toekans, herten, enz. leven. Na het ontbijt rijd je naar de volgende jungle lodge. Onderweg houden we halt aan de kleine, archeologische site van Bonampak, bekend omwille van zijn unieke muurschilderingen. 

I Dag 14
Lagune van Metzabok - Palenque
170 km  -  4u

Je rijdt naar een prachtige oase van puur natuur. De lagune Tzibana ligt tussen de bergen Chiapas, midden in de Lacandoonjungle. Het werd in 1998 uitgeroepen tot natuurgebied voor de bescherming van flora en fauna om bij te dragen aan het gebruik en het behoud van de natuurlijke hulpbronnen van het gebied. In het naburige dorp, Metzabok, woont er een Lacandon-etnische gemeenschap van minder dan 100 inwoners, die zich inzet voor de bescherming van de flora en fauna van de plaats, naast het behoud van de voorouderlijke gebruiken en gebruiken.

Met een bootje zonder motor word je over de lagune heen gebracht. Onderweg stop je twee keer om te wandelen in de jungle. Eerst bij een archeologische site die helemaal verscholen ligt en dan bij een prachtig uitzichtpunt over de jungle met zijn mystieke lagunes.

Terug in het dorp lunch je bij een lokale familie. In de namiddag bereik je je mooi hotel in Palenque, waar je kan uitrusten aan het zwembad.

J Dag 15
Palenque - Campeche
360 km  -  6u

Het archeologische complex van Palenque behoort tot één van de mooiste en fijnst gedecoreerde van de gehele Mayacultuur. Neem je tijd om deze oude Maya-stad, vroeger een belangrijk politiek en cultureel centrum, te bezoeken. Op sommige gebouwen is het toegelaten om de trappen op te lopen en zo een prachtig zicht te hebben over de hele Palenque site én natuurlijk ook het overweldigende jungle gebied errond.

Na het bezoek aan de site is het ongeveer een 5-tal uur rijden naar Campeche, een charmante stad aan de westkust van het schiereiland Yucatán. De stad is volledig ommuurd, een overblijfsel  uit de koloniale tijd waarmee de stad zich beschermde tegen piratenaanvallen. 

K Dag 16
Campeche - Uxmal
180 km  -  3u

Vandaag ga je verder naar één van de hoogtepunten van de Maya-beschaving, de oude Maya-site Uxmal. De imposante 'Piramide van de Tovenaar’ is wellicht het meest bekende gebouw van deze site met de vele steile trappen die naar de top leiden. Echter zijn de andere gebouwen op deze site ook zeker een bezoek waard. De typerende Puuc-stijl is helemaal verschillend van de bouwstijl van andere sites.

Na een heerlijke lunch bij een lokale Maya-familie, brengt jouw chauffeur je naar je volgend verblijf in een kleiner Maya dorp. Geniet van de natuurlijke omgeving en neem een duik in het zwembad van het hotel.

L Dag 17
Uxmal- Valladolid
160 km  -  2u15

Onderweg naar Valladolid stop je bij enkele van de vele cenotes in de regio. Cenotes, oftewel poelen of grotten gevuld met kristalhelder water, zijn een absolute must om te bezoeken tijdens een rondreis door Mexico. Deze natuurlijke waterbronnen vormen een geweldige locatie voor een verfrissende duik. Je bezoekt enkele cenotes in de buurt van het Maya dorp Homun, vergezeld van een lokale gids. Haal je zwemkledij al maar boven!

Helemaal opgefrist brengt jouw chauffeur je naar het gezellige provinciestadje Valladolid. Snuif de lokale sfeer op in de buurt van het centrale plein en slenter rond terwijl je de indrukwekkende kathedraal en andere kleurrijke gebouwen in je opneemt. In Valladolid neem je afscheid van jouw privéchauffeur.

 

Dag 18
Valladolid

Voor jouw laatste dag op het schiereiland Yucatán, krijg je de keuze uit drie activiteiten in de buurt van Valladolid: bezoek aan de befaamde Mayasite Chitzen itzá, verken de mangroves van Rio Lagartos in combinatie met het minder toeristische Ek' Balam of fiets naar cenotes (natuurlijke zwembadenen Mayadorpjes.

M Dag 19
Valladolid - Isla Holbox
160 km  -  2u15

‘s Ochtends neem je de bus naar een volgende bestemming, Chiquilá, waar de aanlegsteiger voor Isla Holbox ligt en een ferry je naar dit paradijselijke eiland brengt. Het tropische eiland staat bekend om zijn hagelwitte zandstranden, relaxte sfeer en ’s nachts de betoverende gloed van de bioluminescentie. Wandel door de autovrije straten, langs de kleurrijke muurschilderingen en de vele boetieks, restaurants, bars. Weg van alle drukte, kom je helemaal tot rust op deze idyllische plek.

Dag 20
Isla Holbox

Deze laatste dag kan je nog lekker luieren en genieten van het paradijs. Verken het eiland te voet of huur een fiets. Het eiland is ongeveer 1,5 km en 48 km lang met maar liefst 40 km aan ongerepte stranden!

Optionele activiteit: 3 eilanden tour
Heb je nog zin in een excursie dan raden we een boottocht naar de drie kleine eilandjes rond Isla Holbox aan: Isla Pájaros, Isla Pasión en cenote Yalahau. Met wat geluk kan je tijdens de boottocht ook nog dolfijnen spotten. (+- 3u)
N Dag 21
Isla Holbox - vertrek uit Cancún
145 km  -  2u

Je neemt vandaag de ferry terug naar het vaste land, opnieuw naar Chiquilá, waar je een shuttle neemt naar de luchthaven van Cancún.

Optionele verlenging: meer strand!
Nog niet genoeg van al die paradijselijke stranden? Verleng je reis met extra nachten op Isla Holbox of verken nog nieuwe plekjes zoals Isla Mujeres, Cozumel of de stranden van de Rivièra Maya.
Optionele verlenging: strand

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 9:
Optionele activiteit: salsales Prijs op aanvraag
Dag 20:
Optionele activiteit: 3 eilanden tour Prijs op aanvraag
Dag 21:
Optionele verlenging: meer strand! Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Logies met ontbijt
 • Lunch op dag 7 + 12 + 16
 • Avondmaaltijd op dag 6
 • Transfers zoals vermeld (niet op vrije dagen en tenzij anders vermeld)
 • Busvervoer van Mexico-City naar Oaxaca, van Oaxaca naar San Cristóbal de las Casas, van Valladolid tot Chiquilá
 • Privé-vervoer met Spaanssprekende chauffeur vanaf dag 11 t.e.m. dag 17, van San Cristóbal tot Valladolid
  (Engelssprekende gids-chauffeur mogelijk: zie toeslagen)
 • Shuttlebus Chiquila - Cancun
 • Lokale gidsen
 • Vernoemde excursies en activiteiten
  • Dag 3: Bezoek Teotihuacan (groepsexcursie)
  • Dag 5: Hierve el agua (groepsexcursie)
  • Dag 7: hike Latuvi Lachatao (privé excursie met Engelstalige gids)
  • Dag 8: Bezoek Monte Alban (groepsexcursie)
  • Dag 10: Bezoek inheemse dorpen (groepsexcursie)
  • Dag 11: korte workshop pottenbakken & hike tot waterval Chiflon (privé excursie)
  • Dag 12: Meren van Montebello, bezoek koffieplantage incl. lichte lunch (privé excursie)
  • Dag 13: boottocht Montes azules (privé excursie)
  • Dag 13: Bezoek Bonampak (privé excursie met lokale, Spaanssprekende gids)
  • Dag 14: Boottocht op de lagune van Metzabok (privé excursie)
  • Dag 16: bezoek Uxmal (privé excursie met Engelstalige gids)
  • Dag 16: Pollo pibil kookworkshop (privé excursie) - vegetarisch mogelijk
  • Dag 17: cenotes vanuit Homun (privé excursie)
  • Dag 18: keuzeactiviteit vanuit Valladolid (groepsexcursie) 

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten.
 • Evt. binnenlandse vlucht.
 • Transfers op vrije dagen of momenten
 • Overige maaltijden
 • Inkomgelden van musea, bezienswaardigheden, archeologische sites, etc 
 • Engelstalige gidsen: zie toeslagen
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Evt. verzekering

Toeslagen

 • Engelstalige chauffeur/gids vanaf San Cristóbal tot Valladolid:
  • € 348 per persoon (o.b.v. 2 deelnemers)
  • € 250 per persoon (o.b.v. 3 deelnemers)
  • € 188 per persoon (o.b.v. 4 deelnemers)
  • € 172 per persoon (o.b.v. 5 deelnemers)
 • Rafting in Lacanjá:
  • € 85 per persoon (o.b.v. 2 deelnemers)
  • € 65 per persoon (o.b.v. 3 deelnemers)
  • € 58 per persoon (o.b.v. 4-6 deelnemers)

Kamerverdeling:

 • In plaats van triple kamer (3170 euro pp) -> 1 dubbele + 1 single kamer: 3835 euro per persoon (x3 personen)
 • In plaats van quad kamer (2710 euro pp) -> 2 dubbele kamers: 3150 euro per persoon (x4 personen)
 • Prijs voor 5 personen -> 1 dubbele + 1 triple kamer: 3195 euro per persoon (x5 personen)
 • Prijs voor 5 personen -> 2 dubbele + 1 single kamer: 3695 euro per persoon (x5 personen)

Verlengingen:

 • Strandverlenging op andere kustplaatsen aan de Riviera Maya: op aanvraag.
 • Extra nacht in Mexico-Stad: op aanvraag
 • Extra nacht in Isla Holbox: op aanvraag

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Vervoer tijdens de reis

Tijdens het eerste gedeelte van de reis in Mexico verplaats je je met comfortabele langeafstandsbussen (2x) of gecharterde minibus . Tijdens de uitstappen doe je beroep op lokale Engelssprekende gidsen.
Vanaf het moment dat je San Cristobal verlaat, heb je eenzelfde wagen met chauffeur ter beschikking. Deze laatste spreekt Spaans. Wens je een Engelstalige chauffeur die tevens dienst doet als gids, betaal je een toeslag (zie toeslagen). Je geeft dit ook best bij boeking door (kort voor afreis zijn deze vaak niet meer voorhanden).

Voor de taxiritten in Mexico-Stad (of evt. andere steden) die niet inclusief zijn zou je je ook kunnen verplaatsen met Uber. Deze onderneming biedt een handige app waarbij reizigers en chauffeurs elkaar vinden. Een veilige, snelle en goedkope manier om je te verplaatsen (meer informatie vind je op https://www.uber.com/nl-BE/cities/mexico-city/).

Onze reizigers in Mexico

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren