Overslaan en naar de inhoud gaan

Rondreis door de kleurrijkste deelstaat van India; Rajasthan. De basic accommodaties en een auto met privé-chauffeur zijn geregeld. Verder ben je zo vrij als een vogeltje om de reis zelf in te vullen.

Voor deze reis werken we samen met een gespacialiseerde partner (NA)

De hoogtepunten van deze reis

Taj Mahal
Taj Mahal

Wereldwonder de Taj Mahal

Jodhpur
Jodhpur

Jodhpur, de Blue City

Delhi
Delhi

Delhi, de hoofdstad van India

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in Delhi

Je vertrekt vandaag naar Delhi. Na aankomst word je verwelkomd door een medewerker van onze lokale agent. Namasté, welkom in India! Je ontvangt de vouchers voor de reis en je hebt de mogelijkheid om vragen te stellen. Hierna volgt de transfer naar het hotel.

B Dag 2
Delhi (O)

Deze dag is ter vrije besteding in de hectische hoofdstad van India. New Delhi is statig, groen en wijds opgezet, Old Delhi is rommelig met nauwe winkelstraatjes, markten en vele moskeeën. Er is ontzettend veel te zien en te doen in Delhi, dus je zelf een keuze moeten maken!. Het Red Fort en de Jama Masjid zijn al zeker niet te missen. Vanuit de Jama Masjid wandel je zo de wirwar van steegjes in Old Delhi in. Trek tijdens lunchtijd een uurtje uit voor Khan Market waar een aantal mooie winkels te vinden zijn zoals Anokhi en Good Earth en ga lunchen bij Cafe Turtle. Ook Humayuns Tomb, wat als voorbeeld diende voor de bouw van de Taj Mahal, is een bezoek waard. Liever even de rust opzoeken? Niet ver van Humayuns Tomb liggen de Lodi Gardens waar een serene rust heerst. Een mooi einde van de dag beleef je in de Sikh Tempel Gurudwara Bangla Sahib waar een bijzondere sfeer hangt. Het water in de vijver bij het complex wordt dan ook als heilig beschouwd. 

 

N.B. Het Red Fort is gesloten op maandag.

C Dag 3
Mandawa (O)

Na het ontbijt vertrek je naar Mandawa, gelegen in het Shekhavati District. De streek Shekhavati vormt een driehoek tussen Bikaner, Jaipur en Delhi. Rijk geworden met de handel in stoffen, specerijen, indigo en opium, lieten de kooplieden hier hun magnifieke residenties, de haveli’s, bouwen. Van boven tot onder werden deze huizen verfraaid met fresco’s. Dit gebied wordt dan ook wel de ‘Openlucht Kunstgalerij van Rajasthan’ genoemd. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Wandel even naar de Shri Raghunath Temple. Deze ligt naast Pawaana Haveli waar je op het dakterras een kopje thee kan drinken.

D Dag 4
Mandawa (O)

Vandaag bezoek je enkele van de mooiste dorpen van de streek, bijvoorbeeld Fatehpur waar Haveli Nadine Le Prince interessant is. Het originele houtwerk en de echt gouden details aan de plafonds maken van deze Art Gallery en cultureel centrum een bijzondere plek. Het Café nodigt uit voor een kopje koffie of koel drankje. Naast de bushalte vind je een grote stepwell uit 1614. Een stepwell is een waterput die te bereiken is door kleine trapjes. Ook het Dundlod Fort en Badalgarh Fort in Dundlod zijn de moeite waard. Tegenwoordig zijn beiden voor een deel een Heritage Hotel, maar je bent van harte welkom voor een rondleiding. Ben je nog niet uitgekeken, maak dan ook zeker een wandeling langs de mooiste haveli’s van Nawalgarh. Aan het einde van de middag word je weer naar Mandawa gebracht.

E Dag 5
Bikaner (O)

Deze ochtend vertrek je naar Bikaner, een flinke vestingstad gelegen midden in de Thar woestijn. De stad wordt ‘bewaakt’ door een enorm fort. ’s Middags kan je op eigen gelegenheid de stad bezoeken. Neem in ieder geval ruim de tijd voor het Junagarh Fort, gebouwd rond 1593, het Lallgarh Palace en het Ganga Golden Jubilee Museum. Het centrum van Bikaner is hectisch maar herbergt een aantal bijzonder mooie haveli’s en Jaïn tempels. Ook de lokale markt is een bezoek waard.

F Dag 6
Jaisalmer (O)

Na een vroeg ontbijt reis je naar Jaisalmer, nabij de Pakistaanse grens. Maak in de wintermaanden een stop in Khichan, waar duizenden kraanvogels ‘Demoiselle Crane’ overwinteren. Het is een lange reis naar Jaisalmer, maar de moeite meer dan waard. De stad heeft een bescheiden omvang, er rijden maar weinig auto’s, de woestijn is vlakbij, de bevolking is vriendelijk; kortom… je zal je hier snel thuis voelen. Om het fort van Jaisalmer ligt een vestingmuur van 5 kilometer. Binnen die vesting vind je een wirwar van steegjes, winkeltjes en haveli’s. De sfeer is heel levendig! Er is van alles te koop, maar wat vooral speciaal is, zijn de grote lappen patchwork met spiegeltjes erin genaaid. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.

G Dag 7-8
Jaisalmer (O)

Je hebt twee vrije dagen in Jaisalmer. Maak te voet een wandeling door de steegjes van het fort. Je zult ervan versteld staan hoe Indiase gezinnen zonder enig comfort in de oude paleizen leven. Neem de tijd voor een kopje koffie of thee op een van de dakterrassen, bijvoorbeeld Kuku Coffeeshop. Wandel zeker even over een van de kleurrijke bazaars zoals Sadar Bazaar, Manak Chowk of Pansari Bazaar. Ook is het mogelijk een kameel- of jeepsafari te maken naar kleine dorpjes in de woestijn. Een onvergetelijke belevenis!

H Dag 9
Jodhpur (O)

Een reis dwars door de woestijn naar Jodhpur. Na aankomst in Jodhpur is de rest van de dag ter vrije besteding. Zin om nog even de benen te strekken? Vraag uw chauffeur om u af te zetten in de omgeving van de Sardar Bazar en ga op zoek naar de mooiste blauwe huizen van de stad. Duik iets verder het labyrint van steegjes in, richting het Mehrangarh Fort, en u bent ineens ver weg van de drukte!

I Dag 10
Jodhpur (O)

Begin je vrije dag in Jodhpur bijvoorbeeld met een masala tea in een van de theestalletjes. Je chauffeur weet ongetwijfeld waar je moet zijn. Breng daarna een bezoek aan het fort van Mehrangarh, van waar je een schitterend uitzicht hebt over de lichtblauw beschilderde huizen van Jodhpur. Bepaal je eigen tempo met de audio tour, gratis verkrijgbaar bij de ingang van het fort. Houd je van koken? MV Spices is de beste kruidenwinkel van de stad. Laat u door een van de zeven dochters van de eigenaar uitgebreid informeren over de kruiden die gebruikt worden in de Indiase keuken.

J Dag 11
Udaipur (O)

Na het ontbijt reis je via de tempels van Ranakpur naar Udaipur. De tempel van Adinath in Ranakpur mag je onder geen beding missen. Het is de meest imposante jaïn-tempel van India met wel 1.444 zuilen. Vertrek zeker niet te vroeg naar Ranakpur, veel tempels zijn pas na 12:00 uur te bezichtigen. Overleg dit ter plaatse met de chauffeur. Een goed adres voor de lunch is Hotel Maharani Bagh (vlakbij de jaïntempels). Het is gelegen in een natuurlijke omgeving. Aan het eind van de middag arriveer je in Udaipur, de meest romantische stad van Rajasthan. Witgekalkte huizen, meren en schitterende paleizen maken deze stad de lievelingsstad van vele Indiërs. Udaipur is ook veel minder hectisch dan andere steden in Rajasthan en de meeste bezienswaardigheden liggen op wandelafstand.

K Dag 12-13
Udaipur (O)

Twee vrije dagen in Udaipur. Maak in ieder geval een wandeling door de kleurrijke straatjes. Hier vind je winkels, tempels en kleine restaurants zoals de Duitse bakkerij Edelweiss. Maak een boottocht over het meer en neem uitgebreid de tijd voor een bezoek aan het City Palace. Vaar aan het einde van de middag eens over naar het Jagmandir eilandje in het Lake Pichola. Hier kan je dineren in restaurant The Darikhana.

L Dag 14
Pushkar (O)

Vandaag reis je verder naar Pushkar, een kleine witte stad gelegen aan een meer met zeker 400 tempels, waarvan de hindoetempel Brahma de bekendste is. Een wandeling langs het meer is een aanrader omdat je op die manier tempels passeert en getuige bent van de rituelen die plaatsvinden aan en in het meer.

M Dag 15
Jaipur (O)

Je start de dag met een rit naar de hoofdstad van Rajasthan, Jaipur. Jaipur is opgebouwd uit roze zandsteen en wordt daarom ook wel de ‘Pink City’ genoemd. In de stad zijn vele leuke winkeltjes, waar je aardewerk, sieraden en andere snuisterijen kan kopen. De middag is ter vrije besteding.’s Avonds kan je, net als de Indiërs, een bezoek brengen aan de Raj Mandir bioscoop. Een aparte belevenis!

N Dag 16-17
Jaipur (O)

Twee vrije dagen in Jaipur. Bezoek in ieder geval de Hawa Mahal (Paleis der Winden) en het City Palace. Deze liggen op wandelafstand van elkaar. Voor een mooi uitzicht op de Hawa Mahal kan je aan de overkant van de straat een trappenhuis in lopen. Eenmaal boven maakt je de mooiste foto’s! Ook een bezoek aan een traditionele bazar is de moeite waard. Voor zilverwerk kan je een kijkje nemen op de Johari Bazar en voor textiel op de Chaupur en Nehru Bazars. Wil je de stad even uit? Aan de rand van Jaipur bevindt zich het Jhalana Reserve. Maak hier een jeepsafari en maak kans op het spotten van diverse vogelsoorten, herten, langoeren en luipaarden.

O Dag 18
Bharatpur (O)

Na het ontbijt vertrek je naar Fort Amber, gelegen op een heuvel even buiten Jaipur. Eenmaal boven heb je een schitterend uitzicht over de vallei. Vervolgens rijd je naar het vogelreservaat Keoladeo Ghana National Park. Dit reservaat was vroeger het exclusieve jachtterrein van de vorst van Bharatpur en zijn gasten. Dit gebied is tegenwoordig het belangrijkste vogelreservaat van Azië. In de winter verzamelen zich hier duizenden watervogels met in hun kielzog een breed spectrum aan andere interessante vogelsoorten. Dit park is een paradijs voor de vogelliefhebber. Je overnacht in Bharatpur.

P Dag 19
Agra (O)

Na het ontbijt vertrek je via Fatehpur Sikri (de verlaten stad) naar Agra. Fatehpur Sikri werd rond 1570 gebouwd door Moghul Akhbar. Door gebrek aan water is de stad nooit bewoond geweest en wordt het beschouwd als de meest indrukwekkende spookstad ter wereld. Na aankomst in Agra is de rest van de dag ter vrije besteding.

Q Dag 20
Agra (O)

Deze dag is ter vrije besteding in Agra. Sta vroeg op voor een bezoek aan de Taj Mahal (op vrijdag gesloten!). Dit schitterende liefdesmonument werd gebouwd door Shah Jahan voor zijn vrouw Mumtaz Mahal en is een sprookje om te zien. Bezoek ook het Agra Fort. Behalve de Taj Mahal en het Red Fort is er meer te zien in Agra, zoals de Chini-Ka-Rauza Tomb; een tombe in Perzische stijl aan de oevers van de rivier Yamuna. Hier woonde poëet Afzal Khan.

R Dag 21
Delhi (O)

Vandaag brengt de chauffeur je terug naar Delhi. Hier heb je enkele uren ter vrije besteding om bijvoorbeeld nog wat te winkelen of te dineren. De chauffeur staat hiervoor tot je beschikking. Laat in de avond volgt de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle transfers

 • Alle vervoer per airconditioned auto metprivé-chauffeur (Tata Indigo/Toyota Etios)

 • Op reisdagen iedere ochtend een fles mineraalwater per persoon

 • Auto met chauffeur is in de dorpen en steden waar je overnacht op vrije dagen voor zo’n acht uur per dag ter beschikking (m.u.v. Delhi)

 • Alle overnachtingen in eenvoudige en middenklasse hotels

 • Maaltijden volgens programma

  • O = ontbijt

 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging

 • Uitgebreid informatiepakket

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten

 • Eventuele binnenlandse vluchten

 • Luchthaventaksen

 • Vroege check-ins & late check-outs

 • Overige maaltijden

 • Entreegelden (ongeveer € 120,00 per persoon)

 • Visumkosten

 • Kosten van persoonlijke aard

 • Eventuele inentingen

 • Verzekeringen

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Deze prijs is gebaseerd op twee personen en is afhankelijk van het seizoen waarin je reist en de beschikbaarheid van hotels. 

Heb je vragen over deze reis of heb je andere wensen en ideeën? Neem dan contact op met je Joker-kantoor waar we je graag verder helpen.

Hotels

Delhi: Colonel's Retreat
Mandawa: Mandawa Haveli
Bikaner: Bhairon Villas
Jaisalmer: Fifu Guesthouse
Jodhpur: Pal Haveli
Udaipur: Mahendra Prakash
Pushkar: Hotel Gulab Niwas
Jaipur: HotelVimal Heritage
Bharatpur: The Birders Inn
Agra: Coral Tree Homestay

Toeslagen

 • Grotere auto (Toyota Innova): € 85,00 per persoon

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren