Overslaan en naar de inhoud gaan

1. Ice Cubed Tour

Het klassieke Ice Walk avontuur. Begeef je een halve dag op het onderste deel van de Athabasca gletsjer en ontdek de wereld van het eeuwenoude ijs onder begeleiding van een professionele gids. Je sluit aan bij een internationale groep van maximaal 12 deelnemers.

Aan meeting point, vlakbij de voet van de gletsjer, word je voorzien van het nodige materiaal. Na een korte pittige klim over de eindmorene zet je je eerste stappen op ijs. Tijdens de wandeling maak je korte stops waar je gids je meer vertelt over het indrukwekkende glaciale landschap.

Praktisch

 • Duur: 3 à 4 uur
 • Afstand op het ijs: 4 km
 • Dagelijks mogelijk van 23 mei tot 11 oktober
 • Vertrek om 09:30, 10:00 (jul-aug), 13:45 en 14:15 (jul-aug)
 • Vanaf 7 jaar
 • Je bent volledig mobiel, ervaring op het ijs is niet vereist

 

Prijs

Volwassene Kind (7-16 jaar)
€ 91 € 47

2. Icewalk Deluxe Tour

Het ultieme Ice Walk avontuur! Je begeeft je een volledige dag op de Athabasca gletsjer en verkent de Columbia Icefields terwijl je geniet van de meest impressionante zichten van de Canadese Rocky Moutains, dit alles onder begeleiding van een professionele gids. Je sluit aan bij een internationale groep van maximaal 12 deelnemers.

Vanaf het meeting point, aan het Columbia Icefield Discovery Center, wordt je naar het vertrekpunt van de wandeling gebracht. Je wordt ter plaatse voorzien van het nodige wandelmateriaal. Na een korte pittige klim over de eindmorene zet je je eerste stappen op ijs. Tijdens de wandeling maak je korte stops waar je gids je meer vertelt over het indrukwekkende glaciale landschap. Hoe verder je gaat, hoe ruwer het landschap zal worden. Bij ideale weersomstandigheden kan je op het verste punt van de tocht met een verrekijker (aanrader!) de rand van deze machtige ijsvelden bewonderen.

Praktisch

 • Duur: 5 à 6 uur
 • Afstand op het ijs: 9 km
 • Dagelijks mogelijk m.u.v. dinsdag en vrijdag van 15 juni tot 30 september
 • Vertrek om 09:30
 • Je bent volledig mobiel, ervaring op het ijs is niet vereist

Voorzie voor deze excursie een extra nacht ter plaatse zodat je voldoende tijd overhoudt om de bezienswaardigheden van de Icefields Parkway te ontdekken. 

 

Prijs

Volwassene Kind (7-16 jaar)
€ 146 € 71

 

Prijzen van excursies kunnen veranderen doorheen het jaar en zijn steeds onder voorbehoud.

Excursie boeken?

Deze excursie kan je enkel boeken bij een individuele reis van Joker. In onze individuele programma's stellen we optionele excursies voor die wij niet te missen vinden. Vraag aan je Joker-reisexpert om ze aan je offerte toe te voegen. Al geboekt? Ook bijboeken is geen probleem!

Je kan optionele excursies en activiteiten ook naar hartenlust toevoegen aan een op maat gemaakt reisprogramma. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hier.

Meer activiteiten vind je bij 'Excursies en activiteiten in West-Canada'. Op zoek naar een specifieke excursie en niet gevonden wat je zocht? Laat het ons weten, we zoeken het graag voor je uit!