Overslaan en naar de inhoud gaan

Als single van 30+ is het niet altijd even gemakkelijk om een geschikte reispartner te vinden. En als single reizen in je eentje, dat vindt niet iedereen even leuk. Herkenbaar?

Voor wie graag het maximum haalt uit zijn/haar reis – lees: niet dagenlang aan het zwembad liggen, wel je bestemming verkennen op een avontuurlijke manier – zijn de groepsreizen van Joker precies op maat gesneden.

Ongeveer 89% van de deelnemers aan onze groepsreizen schreef zich alleen in. Uit de toon vallen zal je dus zeker niet, terechtkomen in een groep gelijkgestemde medereizigers die open staan om nieuwe vrienden te maken des te meer!

Reizen in Joker-style, op maat van singles van 30+

We reizen in écht kleine groep, van 5 tot maximaal 13 personen. Dat laat ons toe om flexibel te reizen, te slapen in familiale pensions, te eten in lokale restaurants en te kiezen voor een variatie een transportmiddelen, van trein, bus en tuktuk tot kano of kameel. We strepen de highlights van onze bucketlist, maar bezoeken ze wel op een avontuurlijke manier, bijvoorbeeld met de fiets langs tempelcomplexen of een dagtocht door een beroemd natuurgebied.

Je reisbegeleider is een vrijwilliger van Karavaan vzw die overloopt van enthousiasme en organisatietalent en ervaren is in het begeleiden van een groep. Hij/zij is geen gids: daarvoor doen we waar gewenst beroep op de expertise van partners ter plaatse.

Eva De Jong over reizen in groep
Ik verwachtte heel wat van mijn eerste verre reis met Joker. En Indonesië heeft me nog veel meer gegeven. Nog nooit heb ik zoveel grenzen verlegd in zo’n korte tijd: van duiken en snorkelen in de adembenemende onderwaterwereld tot machtige vulkanen trotseren en op de brommer rijden in een wervelend Aziatisch verkeer. Kortom, prachtig land en geweldige reisgenoten: het begin van een verslaving!

Zijn er nog single reizigers van 30+ bij Joker? Absoluut!

 • Op de reizen uit het aanbod Joker Avontuur schrijft 89% zich alleen in.  
 • Leeftijd:  43% is tussen 18-30 jaar, 35% is tussen 31-40 jaar, 22% is + 40 jaar

 Als single van 30+ zijn deze reizen dus helemaal op jouw maat gesneden!

Het aanbod Joker Comfort Editions is wat comfortabeler.

 • 72% schreef zich alleen in
 • De leeftijdsverdeling is als volgt: 10% is tussen 18 en 30 jaar, 12% is tussen 31 en 40 jaar, 17% is tussen 41 en 50 jaar, 42% is tussen 51 en 60 jaar en 19% van de deelnemers is ouder dan 60 jaar.

TIP! Op de website zie je per reis het aantal boekingen en opties, en vanaf 4 boekingen ook het geslacht en de leeftijdscategorie van de deelnemers. Ook op de vertrekvergadering enkele weken voor de reis, kom je te weten wie er mee op reis gaat en heb je de kans om al uitgebreid kennis te maken met je medereizigers en reisbegeleider, praktische vragen te stellen of zelf suggesties te doen!

Waarom het een goed idee is om je alleen in te schrijven voor een groepsreis met Joker

De Joker-groepsreizen zijn perfect voor singles of voor wie geen reisgenoot heeft die net als jij avontuurlijk wil reizen.

 1. Je leert nieuwe mensen kennen, en met wat geluk maak je zelfs nieuwe goede vrienden
 2. Je verlegt je grenzen, en doet al eens iets dat je eerst minder aansprak, maar wat je achteraf fantastisch vond!
 3. Er is altijd wel iemand om een interessant gesprek mee te voeren onderweg of aan tafel
 4. In een kleine groep en met een ervaren reisbegeleider leg je gemakkelijker contact met de mensen ter plaatse
 5. Je voelt je veilig in de groep maar behoudt je vrijheid om te kiezen wat je doet, eet, ... Een middagje er alleen op uit trekken kan natuurlijk ook!  
 6. Je beleeft heel veel op korte tijd. We zitten niet stil op reis! Bovendien hoef je het zelf niet te regelen: lekker makkelijk!
 7. Fysieke inspanningen zijn minder zwaar in een groep mensen die je al wat kent. Je moedigt elkaar aan om je grenzen te verleggen
 8. Op je eentje zou het meer kosten om dezelfde activiteiten te doen. Zo delen we taxi’s, busjes, hotelkamers, gidsen, …

Aanbod groepsreizen

Joker Avontuur

Avontuurlijke groepsreizen met een mix van natuur, cultuur en actie. We reizen vaak met het openbaar vervoer en kiezen voor een local experience. Slapen doen we in familiale pensions, hostels of op sommige reizen in tenten. We kiezen voor meerpersoonskamers, zo hoef je nooit een singletoeslag te betalen! Ook wie houdt van pittige trekkings, vindt zijn/haar ding in het aanbod Joker Avontuur onder het label ‘trekkings & expedities’. Lees meer over het Joker Avontuur reisconcept

Joker Comfort Editions

Liever een beetje meer comfort op reis? Ook bij Joker Comfort Editions reizen we op een avontuurlijke manier, maar voegen we er een beetje meer comfort aan toe. Zo slapen we in 2 à 3-sterrenhotels en deel je een kamer met maximaal 1 reisgenoot van hetzelfde geslacht. Wil je graag een single kamer, dan kan dat mits een toeslag. We kiezen ook iets vaker voor privétransport. Lees meer over hoe we reizen met Joker Comfort Editions

Eva Nowé over groepsreizen
"Reisorganisaties zoals Joker zijn al zó lang zó goed bezig met reizen plannen dat ze vaak een extra dimensie aan je avontuur geven. Ze brengen je op plaatsen waar je anders nooit was geraakt, omdat ze veel lokale contacten hebben. Of ze organiseren activiteiten waar je zelf nooit aan had gedacht. Of die je zelf nooit zou durven."