Overslaan en naar de inhoud gaan

(Nog) geen schoolplichtige kinderen in huis? Dan is de kans groot dat je ook buiten juli en augustus op reis kan vertrekken. Een voordeel, vinden wij. Waarom? 8 redenen!

1. Goedkoper op reis

Altijd mooi meegenomen: zowel de huur van je campervan en je camper, als de campings zijn goedkoper in het laag- en tussenseizoen. Je vindt in Europa ook heel wat campings die zijn aangesloten bij een campingcard. Die campings werken in het laag- en tussenseizoen met vaste tarieven per nacht, vaak aan de helft (of zelfs minder) van de prijs. Kinderen verblijven in die periode op heel wat campings gratis of aan verminderde prijs.

TIP: het laag- en hoogseizoen verschilt van land tot land. In de Scandinavische landen zijn de laatste 7 à 14 dagen van augustus vaak al goedkoper.

 

2. Minder reizigers, meer vrijheid

Zeker op populaire toeristische bestemmingen is dat een voordeel: het is minder druk in het laag- en tussenseizoen. Dat betekent dat je makkelijker een vrije tafel vindt in dat pittoreske restaurant, niet in lange rijen moet staan aanschuiven bij bezienswaardigheden en nergens over de koppen loopt.

De kans dat een toffe, kleine camping volzet is, is ook gering. Vooraf reserveren is dus niet nodig. Je reis wordt zo nóg vrijer en flexibeler!

3. Bye bye files

Ook op de wegen is het minder druk. In de buurt van grote steden moet je wel rekening houden met de ochtend- en avondspits door het woon-werkverkeer. Overdag rijd je vlot op grote en kleine wegen. Geen zwarte weekends in het voor- en najaar!

4. Ontluikende bloemen in de lente, kleurenpracht in de herfst

In het laagseizoen ziet de omgeving waar je doorrijdt of in wandelt er weer net wat anders uit dan tijdens de zomermaanden. In het voorjaar is de sneeuw in de bergen nog niet helemaal gesmolten, terwijl de valleien groen kleuren en de eerste bergbloemen al in bloei staan. Dat zorgt voor prachtige taferelen. In het najaar kan je dan weer genieten van de groene bossen die beetje bij beetje van kleur veranderen en schieten de paddenstoelen, letterlijk, uit de grond.

Nog een voordeel: er staat meer water in de rivieren, waardoor je op meer plekken kan kanoën, kajakken of zelfs raften.

5. Perfecte temperatuur voor actie op reis

Staat op reis gaan voor jou gelijk aan urenlange wandelingen, stevige fietstochten of meerdaagse trektochten in de bergen? Als je een actieve vakantie plant, dan zijn de iets frissere lente- en herfsttemperaturen perfect.

6. Knus bij elkaar in de camper of campervan

Het is gewoon heerlijk om ’s avonds, na een dag in de frisse buitenlucht, knus bij elkaar te kruipen in de camper of campervan. Of, waarom ook niet, onder de luifel samen op te warmen rond een vuurkorf met een warm drankje in de handen.

Is het weer wat minder, maak dan het bed beneden in de campervan extra gezellig en zet je wat dichter bij elkaar. Slaap je toch liever boven, dan houdt de thermocover (extra isolatie van de daktent) je warm.

7. 100% veilig in je eigen bubbel

Met de camper of campervan reis je sowieso in je eigen bubbel. Je hebt echt álles bij wat je nodig hebt: je bed, je keuken, zelfs je toilet!

Het bijkomend voordeel van een reis in het voor- of najaar?

  1. Je hebt minder collega-reizigers. Dat impliceert dat je de faciliteiten op de camping deelt met minder mensen. Hetzelfde geldt voor restaurants en bezienswaardigheden: je kan makkelijker afstand houden met andere bubbels.
  2. De vaccinatiecampagnes in Europa lopen volop. Hoe later op het jaar, hoe meer mensen gevaccineerd zijn.

8. Het is gewoon tijd om de wereld opnieuw te verkennen

We zitten allemaal al enkele maanden binnen en hebben ondertussen de nabije omgeving grondig verkend. Dringend tijd dus om er op uit te trekken en nieuwe horizonten te ontdekken! Met de fiets of mountainbike, te voet of in een kajak. En dat met de aangename warmte van de eerste lentezon in het aangezicht. Of bij de laatste herfstige zonnestralen, vlak voor de donkere winter weer begint.

Zelf een campervan of camper huren in Europa?

Je campervan huren voor een roadtrip door Europa, daarvoor kan je bij Joker terecht. Via een zorgzame leverancier met jarenlange ervaring, bieden we je elk jaar gloednieuwe Ford Nuggets met hefdak aan. Er is slaapplaats voor 4, zitplaats voor 5. Jij kiest waar je naartoe rijdt, je reisroute en de campings. Wij zorgen ervoor dat je kampeerbusje prima in orde is. 

Wees er snel bij

Reizen met een busje wordt steeds populairder en beschikbaarheid van dit soort busjes is in België erg laag. Dus hoe vroeger je je campervan boekt, hoe groter de kans dat er nog een campervan beschikbaar is in de periode waarin jij wilt reizen. Profiteer van de Vroegboekkorting van €50 op optionele accessoires tot 31 januari 2022!

Op reis met de camper?

Daarvoor werken we samen met Goboony, een deelplatform waar privé-eigenaars hun mobilhome verhuren in periodes dat ze hem zelf niet gebruiken om op reis te gaan. Reserveer je via Joker, dan ontvang je €35 korting.

Misschien is dit ook interessant voor jou?