Overslaan en naar de inhoud gaan

Voor reisfanaten die van plan zijn om op trekking te gaan en zich alvast goed willen voorbereiden, hebben we goed nieuws. Joker-collega, reisbegeleider en expeditie-liefhebber Tim Buyle heeft enkele handige tips opgelijst die je zeker zullen helpen hierbij. Zo weet je weer wat doen tijdens de quarantaine en ben je na corona-tijden helemaal klaar om eropuit te trekken! 

 1. Zijn je wandelschoenen nog maar net nieuw? Dan is dit het uitgelezen moment om ze in te lopen. De maatstaf om pijn te vermijden tijdens je reis is een 70-tal km, dus wandel elke dag enkele kilometers in de buurt van je woning zodat je er helemaal klaar voor bent op de trekking.
 2. Test tijdens je wandelingen rond je huis of in het park ook al meteen de navigatie app op je smartphone uit. Hoe beter je hem onder de knie hebt, hoe zekerder je je voelt tijdens de trekking. Een goede gratis navigatie app is Locus maps.
 3. Installeer en gebruik ook andere handige apps die van pas kunnen komen op reis. Zo heb je de ‘Eerste Hulp – Rode Kruis’-app van het Rode Kruis en de ‘Wanda’-app van het ITG (Instituut voor Tropische Geneeskunde) voor nuttige eerstehulptips en real-time gezondheidsinformatie. Ook Tripadvisor mag zeker niet ontbreken op je smartphone.
 4. Verzamel al je trekkingsmateriaal en stel een lijstje op met wat je allemaal nodig hebt tijdens je trekking. Kijk eens wat je al in huis hebt en wat nog ontbreekt. Hebben sommige spullen nood aan een poets- of wasbeurt? Gebruik dan de juiste producten die je online kan bestellen. Maak bovendien je rugzak al eens vertrekkensklaar. Kijk hoe je best inpakt en wat je eventueel kan thuislaten bij plaatsgebrek.
 5. Daarnaast zijn er nog enkele essentials die zeker niet mogen ontbreken in de rugzak van de duurzame trekker:
  Gebruik herbruikbare drinkbussen van roestvrij staal die je drank tot wel 24 uur koud en tot 12 uur warm houden.
  Neem een van die gratis gekregen totebags mee in je rugzak. Deze multifunctionele linnen zak kan je gebruiken om je boodschappen te doen, je vuile was in te steken of je rugzak te ordenen.
  Koop een tandenborstel van bamboe. Deze essential is ook nog eens biologisch afbreekbaar en kan je gewoon op de composthoop gooien als deze versleten is.
  Verdere essentials die onmisbaar zijn in jouw duurzame trekrugzak kan je ontdekken in het filmpje van reisbegeleidsters Linte en Roos
 6. Heb je nog geen of amper ervaring met het opzetten van een tentOefen alvast een paar keer in je tuin, want oefening baart kunst! Voor de echte avonturiers: breng al eens een nachtje door in je tent

 7. Ook voor trekkings kan je heel wat experimenteren in de keuken. Vermijd het dure en onorginele gevriesdroogde kant-en-klare trekkingsfood en vervang het door lekkere alternatieven die je in de supermarkt kan kopen. Vooral Aziatische supermarkten, Turkse winkels en dergelijke zijn een goede inspiratiebron voor heerlijke gerechten. Stel een tabel op met hoeveel rijst, pasta, muesli… een doorsnee volwassene eet en stel van daaruit je dagelijkse menu op. Hou daarbij ook steeds het gewicht in het oog.

Misschien is dit ook interessant voor jou?