Overslaan en naar de inhoud gaan

Echt supercomfortabel vinden de meeste mensen vliegen in economy class niet. Gelukkig is de lange vlucht meestal snel vergeten wanneer je je in je hotel aan de bar nestelt of meteen het woud/water/verkeer (schrap wat niet past) induikt. En dat is nog buiten onze handige packing-list gerekend! Met deze 15 items in je handbagage vlieg je meteen een heel stuk comfortabeler, en dat zonder de gewichtslimieten te overschrijden. Slim je handbagage inpakken voor een lange vlucht, je leert het hier.

15 handbagage must-packs voor een lange vliegreis

1.  Warme trui.

Door lang stil te zitten krijgen veel mensen het snel koud, en ook als de lucht van airco te veel in je richting blaast kan je het al snel fris krijgen op een lange vlucht. Om te vermijden dat je bij de steward(ess) moet smeken om een extra dekentje, stop je best gewoon een dikke trui in je handbagage. Bonus: je kan hem ook gebruiken als kussen!

2.  Oordopjes.

Ronkende motoren, luidruchtige kinderen of gewoon je buren die een geanimeerd gesprek voeren: door jezelf simpelweg te voorzien van een goed setje oordopjes heb je er geen last meer van.

3.  Slaapmasker.

Hoewel ’s nachts de verlichting op het vliegtuig gedimd wordt, is het er nooit helemaal donker. En soms is het voor jou bedtijd, maar voor de andere passagiers door het tijdsverschil net ochtend. Voor moeilijke slapers kan een maskertje voor op de ogen wonderen doen: wanneer je lichaam denkt dat het donker is val je makkelijker in slaap.

4.  Een flesje water.

Koop in de taxfree shops (na de bagagecontrole dus) een flesje water voor in je handbagage. De lucht in de cabine is immers vrij droog, waardoor je sneller dorst krijgt. Als je niet elk uur op het belletje wil drukken om een glaasje water te vragen, ga je best voorbereid het vliegtuig op.

5.  Amusement.

Een lange vlucht is het ideale moment om ongestoord dat boek dat iedereen je aanraadde in één ruk uit te lezen. Wil je plaats besparen, kies dan voor een ‘Dwarsligger’: een boek  dat slechts een paar centimeter groot is, 90° gedraaid en klein gedrukt op dun papier. Je mp3-speler, smartphone of tablet kunnen natuurlijk ook voor heel wat plezier zorgen. En dan is er ook nog het entertainmentsysteem van je luchtvaartmaatschappij.

6.  Warme sokken.

Draag je niet graag urenlang je schoenen? Doe dan voor vertrek lekker dikke sokken aan: zo kan je schoenloos chillen zonder koude voeten. No-go voor wie last heeft van wat minder welriekende voeten/schoenen!

7.  Opblaasbaar nekkussen.

Een U-vormig kussentje in je nek voorkomt pijnlijke spieren door het knikkebollen of slapen in een ongemakkelijke houding. Om geen groot, onhandig kussen tijdens de rest van je reis mee te hoeven sjouwen, kies je best voor een opblaasbaar exemplaar (met een zachte, stoffen hoes).

8.  Iets om te knabbelen.

Je vliegtuigbuur zien genieten van een chocoladekoekje terwijl jij nog 3 uur moet wachten tot de volgende maaltijd: not funny. Zin in snoep krijg je toch sowieso, dus geef er voor één keer aan toe – het is tenslotte vakantie – en neem een koekje of snoepjes mee in je handbagage. Kies wel iets met weinig geur, anders maak je je medepassagiers alleen maar extra jaloers!

9.  Reservekleren.

Just in case natuurlijk, maar moést je bagage nu eens niet aankomen, dan kan je tenminste toch een paar dagen verder. Neem van alles 1 stuk mee, en vergeet zeker je ondergoed niet!

10.  Tandenborstel.

En tandpasta natuurlijk. Een minimum aan hygiëne is echt wel welkom op een lange vlucht. Tanden poetsen na het eten zorgt ervoor dat je geen muffe smaak in je mond krijgt na een paar uur. Dringend deodorant nodig? Neem dan een mini-roller (niet meer dan 100ml in handbagage) mee, en zeker geen spray als je je buren niet in ademnood wil brengen!

11.  Medicatie.

Belangrijke medicatie op voorschrift bewaar je altijd in je handbagage; dit kwijtraken zou immers voor heel wat problemen zorgen. Maar ook andere medicatie (immodium, motilium, pijnstiller,…) kan handig zijn voor in je handbagage; zowel om te gebruiken op het vliegtuig als als noodpakket.

12.  Vochtigheid.

Vecht terug tegen droge lucht op het vliegtuig met oogdruppels, handlotion en lippenbalsem, allemaal in mini-verpakking natuurlijk. Stop al deze items voor vertrek samen in een doorschijnend plastic zakje in je handbagage, zo vermijd je uitgelopen crème én gepruts bij de controle!

13.  Klein zakje.

Even rechtstaan om je boek te pakken. Dan nog eens recht voor je mp3 speler. Binnensmonds vloeken omdat je bijbehorende oortjes vergeten bent. Deze dan toch maar pakken. Even later je slaapmasker en oordopjes uit je handbagage halen. Allemaal niet zo handig als je niet aan het gangpad zit! Onze tip: stop alle kleine spulletjes die je nodig hebt in een klein apart tasje dat je onder je stoel legt, zo heb je altijd de belangrijkste dingen bij de hand!

14.  Belangrijke spullen.

Neem geen risico, en stop belangrijke papieren, geld, tickets gewoon in je handbagage zodat ze niet verloren gaan. Hetzelfde geldt voor waardevolle voorwerpen zoals je camera. Met je ruimbagage wordt al eens hardhandig omgesprongen, als je je fragiele spullen in je handbagage stopt kan je tenminste zélf kiezen hoe je ze behandelt.

15.  Rugzak.

Tot slot is het ook belangrijk om slim te kiezen waar je alle bovenstaande spullen instopt. Wij verkiezen alvast een rugzak boven een trolley, zo heb je meteen een handige dagrugzak bij. Bovendien past een flexibele rugzak veel makkelijker in het bagagevak boven je hoofd dan een rechthoekige koffer die je misschien 20 rijen verder moet opbergen wegens plaatsgebrek.

Misschien is dit ook interessant voor jou?