Overslaan en naar de inhoud gaan

Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets? Dan ben je op de Joker-website erg dicht bij wat je zoekt! Door constant te onderhandelen met meer dan 30 luchtvaartmaatschappijen kunnen we immers goedkope tarieven aanbieden. Bovendien hebben de Joker-medewerkers luchtvaartervaring zat, en dat komt ten zeerste van pas bij het zoeken naar lage vliegtarieven.

Goedkope vliegtickets vinden: de 10 beste tips

Ga je liever zelf op onderzoek uit, online of bij verschillende reisbureau’s, dan ben je meestal even zoet: je moet de prijsevolutie nauwgezet in het oog houden, vliegtuigmaatschappijen en vliegroutes vergelijken, etc. Om je zoektocht te vergemakkelijken, hebben we bij Joker enkele handige tips op een rijtje gezet om je vliegticket aan de beste prijs te boeken.

 

  1. Vlieg je binnen Europa? Weet dan dat vrijdagavond en maandagochtend de duurste momenten zijn om te vliegen. Dat is namelijk precies wanneer zakenlui even over huis vliegen.

  2. Citytrippers opgelet: je vliegticket is meestal goedkoper als je minimum een zaterdag-op-zondagnacht doorbrengt op je citytrip-bestemming.

  3. Ga je naar een verre bestemming, breng dan minstens een week door ter plaatse. Je vliegticket zal bijna altijd goedkoper zijn.

  4. Wil je vliegen in de kerstperiode, maar niet te veel betalen: boek dan vér op voorhand (10 à 11 maanden). Weet dat vliegen op 25/12, 31/12 en 1 januari het goedkoopst zijn. Daarbij is het eens wat anders dan het gebruikelijke familiefeest!

  5. Boek vroeg! Het is een cliché, maar vroegboekers profiteren wel degelijk van een voordelig tarief. Bovendien liggen nog àlle data open en kan je dus het goedkoopste ticket op de beste data boeken.

  6. Onze buurlanden hebben vaak grotere luchthavens met een groter aanbod … en aan een lagere prijs! Je doet er dus altijd goed aan te zoeken naar vluchten vanuit Schiphol-Amsterdam, Charles de Gaule-Parijs, Düsseldorf, …

  7. Ben je jonger dan 25, vergeet dat dan niet aan te duiden in je zoektocht naar een vliegticket. Binnen de periode van 1 jaar kan je namelijk meestal de data van je vlucht wijzigen. Sluit je bovendien een reisverzekering af bij Joker dan ben je meteen verzekerd voor annulatie in geval van een vervelende tweede zit.

  8. Vlieg economy, zonder voorkeur voor zitje met extra beenruimte en zonder priority boarding: minder luxe is ook goedkoper.

  9. Vertrekt je terugvlucht niet waar je toekwam met je heenvlucht (bv. je vliegt van A naar B, reist over land naar C en vliegt vanuit C terug naar A): probeer dan tickets te boeken van vliegmaatschappijen binnen dezelfde alliantie (groep) om goedkoper af te zijn.

Advies van experten om voordeliger vliegtickets te boeken

10.  Online boeken is handig, snel en makkelijk, maar weet dat je ook geld kan uitsparen door het advies van een expert in te winnen. Mail of bel onze vluchtenexperts of stap een Joker-reiskantoor binnen. Zij weten immers alles af van alle bestemmingen en wanneer en hoe je je ticket het goedkoopst boekt. 

Misschien is dit ook interessant voor jou?