Overslaan en naar de inhoud gaan

Sawadee in één van de internationale partners van Joker. Deze Nederlandse reisorganisatie organiseert sinds 1983 avontuurlijke groepsrondreizen waarbij genieten en beleven voorop staat.

Sawadee-basics voor beginners

 • Nederlandse reisorganisatie
 • Reizen op een duurzame manier
 • Groepsreizen met een grote individuele vrijheid
 • Breed aanbod aan bestemmingen en soorten reizen
 • Won al twee maal op rij de Vakantie Award als beste ‘Aanbieder Avontuurlijke Reizen’ in Nederland

Sawadee maakt deel uit van Travelopia, een collectief van meer dan 50 (internationale) reismerken.  

Reizen op een duurzame manier

Bij Sawadee vinden ze het belangrijk dat reizigers én reisbegeleiders op een verantwoorde manier met de natuur en de lokale bevolking omgaan en de heersende culturele waarden respecteren. Ze streven ernaar om in elke reis een project op te nemen dat gericht is op natuurbescherming, of waarbij de inkomsten direct terechtkomen bij de lokale bevolking.

Groepsreizen met veel individuele vrijheid

Sawadee biedt het gemak van een groepsreis in combinatie met veel mogelijkheden om er zelf op uit te trekken. Ze regelen alle tickets, overnachtingen en vervoer, zodat jij optimaal kunt genieten van je vakantie. Op de dagen dat er niet wordt gereisd, kun je je eigen gang gaan. De reisbegeleider staat dan klaar met tips over interessante plaatsen, excursies en leuke restaurantjes. Om te voorzien in de toenemende vraag naar persoonlijke invulling van de reis, biedt Sawadee bij veel reizen de mogelijkheid om keuzeprogramma’s te boeken. Hierbij kun je denken aan excursies en een individuele verlenging aan het einde van de reis.

Kies uit meer dan 250 bestemmingen en verschillende reistypes

Rondreizen

De rondreizen van Sawadee staan in het teken van avontuur en een intense beleving. Je ontdekt je bestemming in een groep van maximaal 20 tot 24 personen. Stadsbezoeken, wandelingen in natuurgebieden, culturele hoogtepunten en contact met de locals: het komt allemaal aan bod.

Familieavontuur

Op familiereis met Sawadee reis je samen met andere gezinnen in groep. Omdat de reizen ingedeeld zijn per leeftijd (7+, 12+ en 16+) reizen de kinderen met leeftijdsgenoten. Een onvergetelijke ervaring! Bij het samenstellen van deze reizen houdt Sawadee rekening met de behoeften en interesses van zowel ouders als kinderen. Het is steeds een avontuurlijke trip waarbij actie, hoogtepunten en ontspanning elkaar afwisselen.

Singlereizen

Sawadee’s singlereizen zijn bedoeld voor alleenreizenden die het leuk vinden om samen met gelijkgestemden een land te ontdekken. Natuurlijk kan je als single ook mee op de reguliere rondreizen. De verhouding singles – koppels is er ongeveer 50/50.

Fietsvakanties

Sawadee biedt in samenwerking met Cycletours Produkties B.V. actieve fietsreizen aan. Deze avontuurlijke reizen binnen en buiten Europa zijn geschikt voor zowel koppels, single-reizigers als families en zijn ingedeeld op zwaarte en comfort. Tijdens de meeste fietsreizen binnen Europa wordt er gekampeerd. De reizen buiten Europa zijn meestal met hotelovernachtingen. Tijdens een fietsreis van Sawadee worden bagage, tent en reservespullen vervoerd door een meereizend busje. Bij de kampeerreizen gaat een mobiele keuken en luifel mee.

Het Sawadee-reisconcept in het kort

 • Avontuurlijke groepsreizen waar genieten en beleven voorop staat
 • Groepen van maximaal 24 personen met een flexibele en avontuurlijke instelling
 • Wandel en fietstochten doe je op vrijwel elke reis. Je hoeft alleen je dagrugzak te dragen.
 • Slapen doe je meestal in comfortabele hotels, maar je kan ook slapen in een ecolodge, tent, boot of bij mensen thuis.
 • Transport gebeurt meestal met een privébusje, zo er overal stops gemaakt kunnen worden. Soms reis je ook per trein, boot, kameel of te voet.
 • Het niveau van de fysieke inspanningen en het comfortniveau varieert per reis en is aangegeven bij elke reis.

Hoe een Sawadee reis boeken?

Een vraag?

Voor alle informatie over reizen met Sawadee kan je terecht in de Joker-reiskantoren. Onze reisexperts zijn goed op de hoogte en beantwoorden al je vragen. Je kan ook bellen naar 015 407 558 of een bericht sturen via de chatfunctie op de Sawadee-website. 

Je reis boeken? 

Dat kan online op de website van Sawadee of in een Joker-reiskantoor. Als je online boekt, kies je ook zelf een Joker-reiskantoor dat je boeking zal opvolgen en waar je terechtkan met eventuele vragen. 

Je kan Sawadee volgen op Facebook, Twitter, Youtube en LinkedIn