Overslaan en naar de inhoud gaan

Etihad Airways is al jarenlang een trouwe partner van Joker.

Etihad Airways verbindt Brussel 7x per week met Abu Dhabi, één van de parels van de Emiraten, met een uiterst comfortabele Boeing 787 Dreamliner. Aan boord geniet je van uitstekende service en een heerlijke maaltijd gemaakt met verse, seizoensgebonden ingrediënten. De maaltijden zijn telkens ook geïnspireerd op de bestemmingen waar naartoe wordt gevlogen.

Vanuit Abu Dhabi, de hub van Etihad Airways, heb je fantastische doorverbindingen naar een hele reeks bestemmingen in Azië en Afrika, met een extra focus op hun uitgebreid netwerk naar het Indisch subcontinent. Naar Australische topbestemmingen Sydney, Melbourne en Brisbane is Etihad Airways sowieso een topper op het gebied van reistijd én comfort.

De tarieven van Etihad Airways laten een gratis stopover in Abu Dhabi toe. De ideale manier om het Emiraat te verkennen.

We raden je een Allianz Assistance reisverzekering “Exclusive Flight Selection” aan om onvoorziene kosten te vermijden. Vanaf €72 voor reizen buiten Europa vertrek je goed voorbereid op reis.

Inspanningen voor de planeet

Etihad Airways wil tegen 2022 de leidende luchtvaartmaatschappij zijn op vlak van duurzaamheid. Om daartoe te komen, werkte de maatschappij een gedetailleerd stappenplan uit:

  • B787 Greenliner : Op dit moment vliegt Etihad Airways af en toe met een Boeing 787 Dreamliner: het toestel maakt gebruik van geoptimaliseerde vliegroutes om het verbruik te beperken én vliegt op biobrandstof. Etihad Airways heeft dit ene toestel de gepaste bijnaam 'Greenliner' gegeven, en wil op die manier haar duurzame plannen extra in de kijker zetten.
  • Blijvend investeren in nieuwe toestellen zoals de Boeing 787 Dreamliner, die sowieso al 15% minder verbruikt
  • Het gebruik van wegwerpplastics aan boord aanzienlijk verminderen door o.a. dekens niet meer in te pakken, headsets aan te bieden in papieren (economy) of stoffen (business) zakjes, water in recycleerbare verpakkingen te voorzien, etc.
  • Alle handelingen voor het opstijgen en na het landen 'properder' maken. Dat gaat bv. over het verkorten van de taxitijd naar de startbaan (= minder brandstof) en de aankoop van elektrische voertuigen om de bagage te vervoeren tussen terminal en vliegtuig (in Abu Dhabi). Etihad Airways wil in Abu Dhabi en Brussels Airport ook meer gebruik maken van de elektrische stroom van de luchthavens zelf ipv de hulpaandrijvingseenheid van het vliegtuig te gebruiken. Die laatste werkt immers op brandstof.