Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze rondreis verken je twee indrukwekkende regio's binnen de 'gouden driehoek' van Noorwegen.  Kies voor een avontuurlijk verblijf in het Hallingdal in combinatie met een week rust aan de fjorden. Deze reis geeft je de kans om vanuit twee typisch Noorse vakantiehuizen de hoogtepunten van Zuid-Noorwegen te ontdekken. Per regio bezorgen we je (via een app) heel uitgebreide informatie en tal van uitgeschreven wandelingen. Dit is de ideale rondreis voor iedereen die graag een week op dezelfde locatie verblijft om op deze manier een bepaalde regio echt volledig te leren kennen.

Elke vrijdag tussen 31.05 tot 16.08. Andere vertrekdata tussen 1.05-30.09 op aanvraag (steeds vertrek op vrijdag omwille van de huurperiode van het vakantiehuis).

 

Voor deze rondreis werkt Joker met een gespecialiseerde partner (NO).

 

De hoogtepunten van deze reis

Fjorden
Fjorden

Genieten van indrukwekkende wandelingen langs en door de fjorden.

Hardangervidda - Pixabay

Hardangervidda NP is een must!

Unesco : Geirangerfjord
Unesco : Geirangerfjord

Geirangerfjord : één van de mooiste locaties van Zuid-Noorwegen.

Programma

Programma

A Dag 1-2
Ferry Kiel - Oslo

Vandaag start je reis naar Noorwegen. Je rijdt met de auto naar Kiel, het Noorden van Duitsland, waar je om 14u00 met een van de comfortabele schepen van Color Line naar Oslo vaart. Aan boord geniet je van de rust op zee en van de prachtige uitzichten op de kustlijn van Denemarken en Zweden, shop je leuke souvenirs in de winkelstraat, geniet je van een avondshow of ga je zwemmen in het familiezwembad. Maaltijden zijn niet standaard inbegrepen tijdens deze overtocht, maar kan je via ons wel bijboeken. Diner bijvoorbeeld in het grote buffetrestaurant aan boord of ga iets lekker eten in een van de à la carte restaurants. Overnachten doe je in een standaard binnen- of buitenkajuit dat voorzien is van de nodige comfort. Goed uitgerust vaar je tenslotte de volgende dag om 10u00 de prachtige Oslofjord binnen.

Optioneel:

 • Wie de reis rustig wil starten, kan een overnachting in Duitsland bij ons boeken alvorens in te schepen aan boord van Color Line. We bevelen graag hotel Gut Kaden aan. Dat ligt in Alveslohe op 75 km van Kiel, net voorbij Hamburg. Dit elegante en rustgevende hotel heeft een parking, mooie tuin, golfterrein, terras en wellnessruimte.
 • Uit eigen positieve ervaringen kiest Nordic Color Line als de ideale start van jouw reis. Vaar je liever met een andere ferrymaatschappij of neem je liever het vliegtuig, aarzel niet dit door te geven bij jouw offerte-aanvraag.
 • Let op: Transport is nog niet in de vanaf-prijs verrekend
B Dag 2-9
Vakantiehuis aan de Nordfjord/Geirangerfjord

Aankomst in Oslo om 10u00. Je start meteen met een mooie rit langs Jotunheimen of het Gudbrandsdal. Je verblijft de volgende week in het prachtige en gevarieerde landschap in de regio Nordfjord – Geirangerfjord. Ideale uitvalsbasis voor een unieke beleving van de fjord- en gletsjerwereld van Noorwegen. Verblijf in een comfortabel vakantiehuis nabij de Geirangerfjord. 

C Dag 9-16
Vakantiehuis regio Hallingdal

Op dag 9 begin je aan de gevarieerde rit naar het Hallingdal waar je een week verblijft in een authentieke vakantiewoning in een compleet ander landschap. In de regio zijn tal van wandelingen en uitstappen mogelijk.

D Dag 16-17
Terug naar Oslo en ferry naar huis

Vandaag rij je terug richting Oslo om rond 12u30 in te schepen aan boord van Colorline. Het vertrek is voorzien om 14u. De volgende ochtend kom je om 10u toe in Kiel en rij je terug naar huis. Wens je liever deze reis om te draaien? Dat kan, je begint dan met een weekje nabij de Hallingdal en werkt dat naar een climax toe richting de Nordfjord/Geirangerfjord. Dit zorgt wel voor veel meer kilometers op de dag dat je terug naar Oslo rijdt om de ferry te halen. Om te vermijden dat je heel vroeg dient te vertrekken richting de ferry kan je uiteraard een extra nacht in een hotel nabij Lillehammer of Oslo boeken.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 1 :
Optioneel: Overnachting in Hotel Gut Kaden Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Verblijf in de voorgestelde vakantiehuizen (eigen keuze uit ons aanbod is mogelijk)
 • Een uitgebreide, Nederlandstalige reisapp met algemene informatie en tips, routebeschrijvingen en bezienswaardigheden
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen

 

Niet inbegrepen

 • Het transport van/naar Noorwegen (per auto + ferry of vliegtuig + huurwagen)
 • Optionele overnachting in Duitsland in hotel Gut Kaden of hotel Birke in Kiel.
 • Optionele excursies & persoonlijke uitgaven
 • Tolwegen, parkeergelden en eventuele lokale ferry's
 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering:

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

 • Prijs is afhankelijk van de gekozen blokhutten/vakantiehuizen.  Deze blokhutten zijn er in verschillende groottes en stijlen en bepalen mee de prijs.
 • Het transport in deze reis is slechts een voorstel. Op het moment van boeking bekijken we samen wat prijs-kwaliteit de beste optie is. We werken hiervoor samen met de rederijen Color Line, Fjord Line, DFDS en de luchtvaartmaatschappijen Brussels Airlines, Scandinavian Airlines, … We raden aan om in het najaar van 2023 reeds te boeken, omdat de prijzen van ferry's en vluchten stijgen naar gelang de bezettingsgraad en het moment van boeken.
 • Als je graag bergwandelingen maakt, raden we aan pas te vertrekken na 15.06

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren