Overslaan en naar de inhoud gaan

Bereis met je eigen wagen de gouden driehoek in het Zuiden van Noorwegen en geniet van de grillige berglandschappen, de diepblauwe fjorden, de gletsjermeren, de uitgestrekte hoogvlaktes en de nationale parken. Je verblijft zowel in authentieke Noorse blokhutten als een luxueus appartement. Rondreizend ontdekt je de vele mooie plekjes en indrukwekkende panorama's die Noorwegen te bieden heeft. Een deugddoende vakantie!

Voor deze rondreis werkt Joker met een gespecialiseerde partner (NO).

De hoogtepunten van deze reis

Fjorden
Fjorden

Genieten van indrukwekkende wandelingen langs en door de fjorden.

Rondane Nationaal park
Rondane Nationaal park

Rondane nationaal park is een must!

Unesco : Geirangerfjord
Unesco : Geirangerfjord

Geirangerfjord : één van de mooiste locaties van Zuid-Noorwegen.

Programma

Programma

A Dag 1
Rit naar Kiel + Ferry Kiel – Oslo
675 km

Rit naar Kiel voor inscheping aan boord van de comfortabele schepen van Color Line rond 12u30. Vertrek om 14u00. Aan boord kan je genieten van de rust op zee, de winkelstraat, de avondshow, het aquacentrum of de heerlijke buffetten.

Optioneel: Overnachting in Hotel Gut Kaden
Wie de reis rustig wil starten, kan een overnachting in Duitsland boeken alvorens in te schepen aan boord van Color Line. We bevelen graag hotel Gut Kaden aan te Alveslohe op 75km van Kiel, net voorbij Hamburg. Dit elegant en rustgevend hotel beschikt over een parking, mooie tuin, golfterrein, terras en wellnessruimte.
B Dag 2 - 5
Hardangerfjord, Hallingdal & Hardangervidda
240 km

Aankomst in Oslo om 10u00. Kort bezoek aan de stad zoals het Vigeland park, het Vikingschipmusuem of het operagebouw. Vanuit Oslo rij je langs het groene Hallingdal en de staafkerken van Torpo en Gol tot aan de voet van de Hardangervidda. Je verblijft hier 4 nachten in een gezellige en comfortabele blokhut van Geilolia Hyttetun te Geilo. Er zijn 3 slaapkamers en een heerlijke sauna. 

C Dag 6 - 8
Sognefjord, Jotunheimen en Jostedalsbreen
215 km

In de voormiddag rijd je langs weg 50 richting de regio Sognefjord. Onderweg kan je een kleine omweg maken naar Flåm en Gudvangen van waaruit je kan meevaren op de indrukwekkende smalle Nærøyfjord (Unesco). Ofwel rij je via de prachtige bergpas Aurlandsvegen (sneeuwweg) noordwaarts. Bezoek eventueel het historische dorpje Lærdal en het interessante zalmmuseum. Langs de oevers van de Lustrafjord gaat het verder tot Skjolden voor een verblijf van 3 nachten in een appartement met fantastisch uitzicht op de fjord. Je hebt een appartement van 64 m² met 2 slaapkamers voor maximum 4 personen ter beschikking. Vanaf 5 personen verblijf je in een schitterend gelegen blokhut van 145 m² met 2 badkamers, sauna en jacuzzi en met een prachtig uitzicht op de omgeving en omliggende bergen. Modern interieur en grote vensters met panorama uitzicht. Zeer luxueus!

D Dag 9 - 12
Geirangerfjord, Nordfjord, Jostedalsbreen en de scherenkust
260 km

Langs de adembenemende Sognefjellpas rijd je dwars door Jotunheimen nationaal park: “Huis van de Reuzen”. Je rijdt over deze indrukwekkende bergpas tot een hoogte van 1.440 m. Wie wil heeft vandaag de tijd om de Galdhøpiggen (met 2.469 m de hoogste berg van Noorwegen) te “beklimmen”. Dat kan met gids vanuit de Juvasshytta of zonder gids vanuit de berghut Spiterstulen. Houdt er dan wel rekening mee dat je vroeg moet vertrekken vanuit Skjolden!

Neem bij Grotli de Gamle Strynefjellweg (“de oude weg naar Stryn”) alvorens af te dalen naar een van de mooiste regio’s in Zuid-Noorwegen, Nordfjord en Geirangerfjord. De statige Nordfjord passeer je nabij het stadje Stryn, daarna rijd je verder naar de beroemde Geirangerfjord. Je verblijft nabij Hellesylt in een mooie blokhut van de sympathieke familie Stadheim, op slechts enkele kilometers van de Geirangerfjord. Deze typisch Noorse blokhutten zijn voorzien van alle comfort.

E Dag 13 - 15
Trollstigen, Døvrefjell en Rondane
240 km

We raden aan om vandaag een omweg te maken langs de imposante Trollenweg (open vanaf begin juni, afhankelijk van de weersomstandigheden) met een fantastisch panorama platform dat je zicht biedt op de 11 beroemde haarspeldbochten. Deze daal je af naar het lieflijke Romsdalen met zijn talrijke watervallen. Overnachting in een blokhut van het berghotel Haukliseter of Øigardsseter, de perfecte uitvalsbasis voor mooie wandelingen in Rondane nationaal park. Misschien het moment om de wagen eens een dagje aan de kant te laten? Verblijf in een goed gelegen en comfortabele blokhut met 2 of 3 slaapkamers gedurende 3 nachten. Vanuit jouw verblijf hier kan je tevens een prachtige auto- en wandeltrip maken naar het Dovrefjell nationaal park waar je optioneel kan deelnemen aan een onvergetelijke muskusossafari of toffe elandsafari.

F Dag 16
Ferry naar Kiel
315 km

De vakantie zit er bijna op! Je rijdt naar Oslo via de E6, doorheen het lieflijke Gudbrandsdalen. Een extra nacht in Oslo is uiteraard mogelijk en een aanrader, laat ons zeker wat weten indien je dit wenst! Inscheping aan boord van de uiterst comfortabele schepen van Color Line rond 12u30. Vertrek om 14u00.

G Dag 17
Rit naar huis
675 km

Aankomst te Kiel om 10u. Ontscheping en rit naar huis.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 1 :
Optioneel: Overnachting in Hotel Gut Kaden Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Verblijf in de voorgestelde blokhutten en appartementen op basis van vertrek op vrijdag
 • Schoonmaak in Geilo en Skjolden Brygge
 • Beddengoed en handdoeken in Geilo en Skjolden Brygge
 • Informatiebrochures met uitstappen, praktische info en wandelingen. Elke brochure beschrijft zeer praktisch een bepaalde regio (± 40 à 50 pag. per regio).

Niet inbegrepen

 • Toeslag voor vertrek op dinsdag - voor meer info kan je terecht in je Joker kantoor
 • Optionele overnachting Duitsland, hotel Gut Kaden:
  • Zo-do: € 75 per persoon, gratis extra bed kind -12 jaar (max. 1), single supplement € 55
  • Vr-za en feestdagen: € 85 per persoon, gratis extra bed kind -12 jaar (max. 1), single supplement € 65
 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering
 • Optionele excursies
 • Beddengoed en handdoeken
  • 150 NOK pp in de blokhut in Hellesylt, ter plaatse te betaald indien op voorhand gereserveerd
  • 15 euro pp in Høvringen, op voorhand te reserveren en betalen
 • Schoonmaak
  • (600 - 950 NOK (afhankelijk van grootte van de blokhut) in Hellesylt, ter plaatse te betalen indien aangevraagd bij reservatie
  • 80 à 100 euro  (afhankelijk van grootte van het vakantiehuis) in Høvringen, op voorhand te betalen
 • Het transport naar Noorwegen: eigen wagen en ferry.
  • Het transport voorgesteld in deze reis is slechts een voorstel. Op het moment van boeking bekijken we samen met jou wat prijs/kwaliteit de beste optie is en boeken deze zonder enige boekingskost. Indien gewenst kunnen wij deze reis ook uitwerken in de formule fly and drive. Je vliegt dan heen en terug op Oslo.

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

 • Deze reis kan ook in omgekeerde richting geboekt worden.
 • Als je graag bergwandelingen maakt, raden we aan pas te vertrekken na 15/06.

Afreis: 

Elke vrijdag of dinsdag van 01/05/21 tot 04/09/21

 • Vertrek op vrijdag (zoals beschreven): 4 dagen Geilo, 3 dagen Skjolden, 4 dagen Hellesylt en 3 dagen Høvringen
 • Vertrek op dinsdag: 3 dagen Geilo, 4 dagen Skjolden, 3 dagen Hellesylt en 4 dagen Høvringen

 

Aan- en afreispakket:

Voor deze reis raden wij de ferry met Color Line aan van Kiel naar Oslo en terug. De ideale start van je vakantie! De voordelen op een rijtje:

 • Relatief kort rijden (Antwerpen-Kiel is ongeveer 675km)
 • Zeer moderne cruiseferry (230m lang) met zwembad, winkelstraat, … Beslist een belevenis!
 • Bijkomend voordeel is dat je de Oslofjord in vaart: een prachtig begin van de reis!
 • Deze ferry vertrekt dagelijks om 14u - inchecken om 12u30
 • Na een prachtige 20u durende minicruise komt je aan om 10u00 in Oslo stad

Indien gewenst kunnen wij deze reis ook uitwerken in de formule fly and drive. Je vliegt dan heen en terug op Oslo.

Wat je moet weten over deze reis

Over Noorwegen

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren