Overslaan en naar de inhoud gaan

Op deze reis staat natuurbeleving centraal met de nadruk op de nationale parken Hardangervidda, Jostedalsbreen, Jotunheimen, Rondane en Dovrefjell. 

We voorzien comfortabele hotels waar je letterlijk kan wegdromen tussen heuvels en fjordlandschappen. Je verblijft steeds minstens 2 nachten op dezelfde plek zodat je een volledige dag hebt voor een prachtige wandeling in de nationale parken.

Voor deze rondreis werken we samen met een gespecialiseerde partner (NO).

De hoogtepunten van deze reis

Noordse Fjorden
Noordse Fjorden

Wandel langs diepblauwe fjorden en imposante berglandschappen.

Oslo
Olso

Ook in de omgeving van Oslo kan je prachtige landschappen verwachten.

Skagefla-Geiranger
Skagefla-Geiranger

Unesco werelderfgoed: De Geirangerfjord & Nærøyfjord!

Programma

Programma

A Dag 1
Rit naar Kiel + ferry Kiel - Oslo
675 km

Rit naar Kiel, de thuishaven van de comfortabele schepen van Color Line: Color Magic of Color Fantasy waar je op inscheept omstreeks 12u30. Je vertrek om 14u00. Aan boord kan je genieten van de rust op zee, de winkelstraat, de avondshow, het aquacentrum, heerlijke buffetten, …

Optioneel: Overnachting in Hotel Gut Kaden
Wie de reis rustig wil starten, kan een overnachting in Duitsland boeken alvorens in te schepen aan boord van Color Line. We bevelen graag hotel Gut Kaden aan te Alveslohe op 75 km van Kiel, net voorbij Hamburg. Dit elegant en rustgevend hotel beschikt over een parking, mooie tuin, golfterrein, terras en wellnessruimte.
B Dag 2-3
Hoogvlakte Hardangervidda en Gaustatoppen
185 km

Ontscheping in Oslo rond 10u00. Je rijdt via Drammen en Kongsberg naar de bergwereld rondom Rjukan. Langzaam maar zeker gaat het landschap gestadig omhoog. Je rit eindigt vandaag in het Sisters Storaas Hotell, een prachtig hotel waar je verblijft in halfpension. Dit is meteen de ideale uitvalsbasis voor een wandeling naar de Gaustatoppen (1.883 m) van waarop je een adembenemend uitzicht geniet op de bergwereld rondom. Er is immers geen hogere top in de wijde omgeving gelegen.

C Dag 4-5
Naar de Hardangerfjord en Trolltunga
200/290 km

Een echte aanrader is om langs de noordkant van de Hardangervidda richting Eidfjord te rijden. Op deze manier ga je via het Tessungdal naar Geilo en door het groene Hallingdal tot helemaal boven op de Hardangervidda.

Via een adembenemend mooie weg, langs woeste bergmassieven en imposante watervallen, kom je aan op je eindbestemming: Eidfjord. Je verblijft hier 2 nachten in het Vøringfossen hotel. Hier heb je tal van prachtige wandelingen. Denk aan de befaamde Trolltunga, maar ook de Dronningstien en Husedalen zijn de moeite waard.

D Dag 6-7
Werelderfgoed Nærøyfjord
120 km

Je rijdt via de impressionante hangbrug "Hardangerbrua" over de Eidfjord verder richting de Naerofjord. Onderweg passeer je het meest gekende en tevens kleinste dorpje van Zuid-Noorwegen, Flåm. Maak hier eens een tochtje met de fiets naar Myrdal, om te genieten van de adembenemende uitzichten. Op deze manier ontdek je gegarandeerd nog meer pareltjes dan wanneer je het bergtreintje neemt! Een 9-tal kilometers van Flåm, kom je uiteindelijk aan bij het charmante Vangsgaarden. In dit hotel komt de geschiedenis als het ware weer tot leven. Dezelfde familie ontvangt hier al gasten sinds de 18de eeuw! Een van de aanraders om te doen in de buurt is een uitstapje naar Stegastein. Dit uitkijkplatform op maar liefst 650 meter boven de Aurlandsfjord mag niet ontbreken tijdens je reis.

E Dag 8-10
Over de Sognefjellpas naar de fjorden
235 km

Je rijdt over de Aurlandsfjellet richting Laerdal. Kies hier voor een rit via de Tindevegen met op de weg de staafkerk van Lom of neem een korte ferry richting Sogndal om zo via de Gamle Strynefjell op je bestemming aan te komen. Verblijven doe je in het gelijknamige høyfjellhotel dat prachtig gelegen is en waar je kan genieten van een uitstekend diner. Je verblijft hier 3 dagen, voldoende tijd dus om te recupereren van de voorbije wandeldagen en het hart van de Noorse fjorden te ontdekken.

F Dag 11-12
Jotunheimen: woeste berglandschappen
117 km

Vandaag keer je even terug op de route van enkele dagen geleden. Je rijdt via Lom (staafkerk) tussen de nationale parken Reinheimen en Breheimen. Vervolgens langs het begin van de indrukwekkende Valdresflya tot aan het Bygdin hotel. Je verblijft in dit typische berghotel in halfpension. Vanuit Bygdin kan je een aantal zeer mooie wandelingen (o.a. Besseggengraat) maken.

G Dag 13
Ferry naar Kiel
233 km

Na een heerlijk ontbijt keer je terug naar Oslo. Inscheping aan boord van een van de comfortabele schepen van Color Line omstreeks 12u30. Vertrek om 14u00.

H Dag 14
Rit naar huis
675 km

Aankomst rond 10u00 in de ochtend en meteen ontschepen. Rit van Kiel naar huis.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 1:
Optioneel: Overnachting in Hotel Gut Kaden Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle vermelde hotelovernachtingen 
 • 12 x ontbijt – 8 x avondmaal
 • Travelapp met uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen

 • Het transport naar Noorwegen: eigen wagen en ferry of fly & drive. Het transport voorgesteld in deze reis is slechts een voorstel. Op het moment van boeking bekijken we samen wat prijs/kwaliteit de beste optie is en boeken deze zonder enige boekingskost.
 • Optionele overnachting Duitsland, hotel Gut Kaden:
  • Zo-do: € 85 per persoon, gratis extra bed kind -12j (max. 1), single supplement € 55
  • Vr-za en feestdagen: € 95 per persoon, gratis extra bed kind -12j (max. 1), single supplement € 65
 • Optionele excursies
 • Tolwegen en eventuele lokale ferry's
 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

 • Prijzen voor single kamers op aanvraag
 • Vertrek tussen 12/06 en 21/08: enkel mogelijk op maandag
 • Vertrek tussen 22/08 en 30/09: dagelijks vertrek mogelijk
 • Bij een vertrek op 12.06 wordt het Bygdin hotel vervangen door Bessheim
 • Bij een vertrek op 31.07 wordt het Vøringfoss hotel vervangen door Ullensvang
 • Wil je graag bergwandelingen maken tijdens je reis, dan raden we aan pas te vertrekken na 15/06

Wat je moet weten over deze reis

Over Noorwegen

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren