Overslaan en naar de inhoud gaan

Wil je langs diepblauwe fjorden, felgroene gletsjermeren en imposante berglandschappen door Noorwegen reizen, dan is deze route beslist geschikt voor jou. Natuurbeleving staat hier namelijk centraal met de nadruk op de nationale parken Hardangervidda, Jostedalsbreen, Jotunheimen, Rondane en Dovrefjell. We voorzien hier overwegend comfortabele berghotels, of om het op zijn Noors uit te drukken “høyfjellhotel of fjellstova”. Afgewisseld met moderne hotels aan de fjord zal je letterlijk kunnen wegdromen tussen glooiende heuvels en majestueuze fjordlandschappen. Je verblijft steeds minstens 2 nachten zodat je een volledige dag heeft voor een prachtige wandeling in de nationale parken. Daarnaast voorzien wij de meeste hotels in halfpension, zodat je na een stevig dagje stappen meteen culinair verwend kan worden.

Voor deze rondreis werken we samen met een gespecialiseerde partner (NO).

De hoogtepunten van deze reis

Noordse Fjorden
Noordse Fjorden

Wandel langs diepblauwe fjorden en imposante berglandschappen.

Oslo
Olso

Ook in Oslo kan je prachtige landschappen verwachten.

Skagefla-Geiranger
Skagefla-Geiranger

Unesco werelderfgoed: De Geirangerfjord & Nærøyfjord!

Programma

Programma

A Dag 1
Rit naar Kiel (± 675 km) + ferry Kiel - Oslo

Rit naar Kiel, de thuishaven van de comfortabele schepen van Color Line: Color Magic of Color Fantasy waar je op inscheept omstreeks 12u30. Je vertrek om 14u00. Aan boord kan je genieten van de rust op zee, de winkelstraat, de avondshow, het aquacentrum, heerlijke buffetten, …

Optioneel: Overnachting in Hotel Gut Kaden
Wie de reis rustig wil starten, kan een overnachting in Duitsland boeken alvorens in te schepen aan boord van Color Line. We bevelen graag hotel Gut Kaden aan te Alveslohe op 75 km van Kiel, net voorbij Hamburg. Dit elegant en rustgevend hotel beschikt over een parking, mooie tuin, golfterrein, terras en wellnessruimte.
B Dag 2 - 3
Hoogvlakte Hardangervidda en Gaustatoppen (185 km)

Ontscheping in Oslo rond 10u00. Je rijdt via Drammen en Kongsberg naar de bergwereld rondom Rjukan. Langzaam maar zeker gaat het landschap gestadig omhoog tot u boven de boomgrens uitkomt. De rit eindigt vandaag in het Gaustablikk Høyfjellhotel, een prachtig hotel op 960 m hoogte gelegen waar je verblijft in halfpension. Dit is meteen de ideale uitvalsbasis voor een wandeling naar de Gaustatoppen (1.883 m) van waarop je een adembenemend uitzicht geniet op de bergwereld rondom. Er is immers geen hogere top in de wijde omgeving gelegen!

C Dag 4 & 5
Naar de Hardangervidda (225/240 km)

Je hebt de keuze om ofwel langs de zuidkant, ofwel langs de noordkant van de Hardangervidda richting Kinsarvik te rijden. Opteer je voor de noordkant, dan ga je via het Tessungdal naar Geilo en door het groene Hallingdal tot helemaal boven op de Hardangervidda. Wie wil kan er ook voor kiezen om langs de zuidkant van de Hardangervidda en via de oevers van de Hardangerfjord te rijden. 

 

Via een adembenemend mooie weg, langs woeste bergmassieven en imposante watervallen, kom ja aan op uw eindbestemming: het First hotel Kinsarvik. Het hotel ligt vlakbij de fjord. Je overnacht er tweemaal in half pension. Zo heb je voldoende tijd om de Hardangervidda uitgebreid te verkennen.

 

Opgelet: Indien je vroeg in het seizoen reist, neemt je hoe dan ook het beste de route langs het zuiden van de hoogvlakte, aangezien de iets langere weg via de noordkant, doorheen het Tessungdal, op dat moment nog gesloten is.

D Dag 6 - 7
Werelderfgoed Nærøyfjord en Urnes staafkerk (235 km)

Vandaag raden we aan om een kleine omweg te maken via weg 7. Deze leidt je over de hoogvlakte Hardangervidda tot in Eidfjord, waar je de imposante Vøringfossen waterval kan bewonderen. Nadien maak je weer rechtsomkeer om via de nieuwe brug over de Hardangerfjord te rijden je weg tot in Gudvangen en Flåm te vervolgen. Optioneel kan je hier meevaren over de indrukwekkend smalle Nærøyfjord of zelfs een ritje maken met de Flåmsbana. Langs de Aurlandsvegen (sneeuwweg) rijd je verder naar de Sognefjord, met 220 km de langste van Noorwegen, en steekt deze over. Bij slecht weer kan je als alternatief voor de sneeuwweg door de langste autotunnel ter wereld rijden: 24,5 km onder de bergen door. Je overnacht aan de fjord én aan de voet van Jotunheimen in het Skjolden Hotel in half pension, een compleet vernieuwd charmehotel met een topkeuken en sympathieke gastvrouw en -heer.

E Dag 8 - 10
Langs de Sognefjellpas naar de fjorden (155 km)

Je rijdt over de indrukwekkende Sognefjellpas (weg 55) doorheen het Jotunheimen Nationaal Park. Wie wil heeft vandaag de tijd om de Galdhøpiggen (met 2.469 m de hoogste berg van Noorwegen) te “beklimmen”. Dat kan met gids vanuit de Juvasshytta of zonder gids vanuit de berghut Spiterstulen. Houd er dan echter rekening mee dat je vroeg dient te vertrekken vanuit Skjolden! Nadien verlaat je Jotunheimen en trek je verder richting de mooiste fjorden van Zuid-Noorwegen. Via de staafkerk van Lom rijd je geleidelijk omhoog naar Grotli waar je verblijft in het gelijknamige høyfjellhotel. Dit mooi gelegen hotel met uitstekend diner is onderdeel van de “Historiske” hotels van Noorwegen. Je verblijft hier 3 dagen, voldoende tijd dus om te recupereren van de voorbije wandeldagen en het hart van de Noorse fjorden te ontdekken.

F Dag 11 & 12
Rondane en Dovrefjell: woeste berglandschappen (180/345 km)

Vandaag heb je 2 opties richting het volgende hotel: De korte route (180 km) doet je even terugkeren op de route van een paar dagen geleden. Je rijdt via Lom en Sjoa tussen de twee Nationale Parken Jotunheimen en Rondane. Of je kiest voor de lange route (345 km) langs de imposante Trollenweg. Nadien daal je af naar het lieflijke Romsdalen met zijn ruige bergomgeving en talrijke watervallen. Je passeert de nationale parken Dovrefjell en Rondane en eindigt deze lange maar onvergetelijke dag in het berghotel Spidsbergseter. Gelegen te midden van de panoramische weg 27, verkozen tot één van de 18 mooiste wegen van Noorwegen, overnacht je hier in halfpension, met rondom enkel ruige en desolate natuur. Het hotel beschikt over verschillende faciliteiten zoals onder andere een zwembad, en is de perfecte uitvalsbasis voor panoramisch mooie wandelingen in het oosten van Rondane.

G Dag 13
Rit langs Lillehammer naar Oslo (225 km)

Langs het gezellige stadje Lillehammer rijd je vandaag naar Oslo. Onderweg wacht je nog een aantal prachtige landschappen. Je kan bijvoorbeeld langs de panoramische Peer Gynt Veien rijden alvorens je aankomt in de stad Lillehammer, gekend omwille van de Olympische winterspelen van 1994. Bezoek hier zeker ook het Maihaugen openluchtmuseum, wellicht het meest gekende en mooiste museum van heel Noorwegen! Je verblijft vandaag in Hotel Holmenkollen, aan de stadsrand van Oslo, in kamer met ontbijt.

H Dag 14
Bezoek Oslo en inschepen

In de voormiddag heb je nog de kans om een bezoek te brengen aan de hoofdstad. Je kan parkeren nabij de haven en te voet de moderne wijk Aker Brygge verkennen of het Vikingschipmuseum bezoeken. Inscheping aan boord van een van de comfortabele schepen van Color Line omstreeks 12u30. Vertrek om 14u00.

I Dag 15
Rit naar huis (± 675 km)

Aankomst rond 10u00 in de ochtend en meteen ontschepen. Rit van Kiel naar huis.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 1 :
Optioneel: Overnachting in Hotel Gut Kaden Prijs op aanvraag
Optioneel: Overnachting in Hotel Gut Kaden Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle hotelovernachtingen in halfpension (ontbijtbuffet en avondbuffet of driegangendiner)
  • Muv Oslo: kamer met ontbijt
 • Informatiebrochures met uitstappen, praktische info en wandelingen. Elke brochure beschrijft zeer praktisch een welbepaalde regio (± 40 - 50 p. per regio)
 • Overzichtskaart

Niet inbegrepen

 • Optionele overnachting Duitsland, hotel Gut Kaden:
  • zo-do: € 75 per persoon, gratis extra bed kind -12j (max. 1), single supplement € 55
  • vr-za en feestdagen: € 85 per persoon, gratis extra bed kind -12j (max. 1), single supplement € 65
 • Annulerings- en bijstandsverzekering
 • Het transport naar Noorwegen: eigen wagen en ferry of fly & drive
  • Het transport voorgesteld in deze reis is slechts een voorstel. Op het moment van boeking bekijken we samen met jou wat prijs/kwaliteit de beste optie is en boeken deze zonder enige boekingskost.

Bijkomende info

 • Prijzen voor single kamers op aanvraag
 • Wil je graag bergwandelingen maken tijdens je reis, dan raden we aan pas te vertrekken na 01/06

Wat je moet weten over deze reis

Over Noorwegen

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren