Overslaan en naar de inhoud gaan

Op deze reis staat natuurbeleving centraal met de nadruk op de nationale parken Hardangervidda, Jostedalsbreen, Jotunheimen, Rondane en Dovrefjell. 

We voorzien comfortabele hotels waar je letterlijk kan wegdromen tussen heuvels en fjordlandschappen. Je verblijft steeds minstens 2 nachten op dezelfde plek zodat je een volledige dag hebt voor een prachtige wandeling in de nationale parken.

Voor deze rondreis werken we samen met een gespecialiseerde partner (NO).

De hoogtepunten van deze reis

Noordse Fjorden
Noordse Fjorden

Wandel langs diepblauwe fjorden en imposante berglandschappen.

Oslo
Olso

Ook in Oslo kan je prachtige landschappen verwachten.

Skagefla-Geiranger
Skagefla-Geiranger

Unesco werelderfgoed: De Geirangerfjord & Nærøyfjord!

Programma

Programma

A Dag 1
Rit naar Kiel + ferry Kiel - Oslo
675 km

Rit naar Kiel, de thuishaven van de comfortabele schepen van Color Line: Color Magic of Color Fantasy waar je op inscheept omstreeks 12u30. Je vertrek om 14u00. Aan boord kan je genieten van de rust op zee, de winkelstraat, de avondshow, het aquacentrum, heerlijke buffetten, …

Optioneel: Overnachting in Hotel Gut Kaden
Wie de reis rustig wil starten, kan een overnachting in Duitsland boeken alvorens in te schepen aan boord van Color Line. We bevelen graag hotel Gut Kaden aan te Alveslohe op 75 km van Kiel, net voorbij Hamburg. Dit elegant en rustgevend hotel beschikt over een parking, mooie tuin, golfterrein, terras en wellnessruimte.
B Dag 2-3
Hoogvlakte Hardangervidda en Gaustatoppen
185 km

Ontscheping in Oslo rond 10u00. Je rijdt via Drammen en Kongsberg naar de bergwereld rondom Rjukan. Langzaam maar zeker gaat het landschap gestadig omhoog tot je boven de boomgrens uitkomt. De rit eindigt vandaag in het Gaustablikk Høyfjellhotel, een prachtig hotel op 960 m hoogte gelegen waar je verblijft in halfpension. Dit is meteen de ideale uitvalsbasis voor een wandeling naar de Gaustatoppen (1.883 m) van waarop je een adembenemend uitzicht geniet op de bergwereld rondom. Er is immers geen hogere top in de wijde omgeving gelegen!

C Dag 4-5
Naar de Hardangerfjord
232/254 km

Je hebt de keuze om ofwel langs de zuidkant, ofwel langs de noordkant van de Hardangervidda richting Eidfjord te rijden. Opteer je voor de noordkant, dan ga je via het Tessungdal naar Geilo en door het groene Hallingdal tot helemaal boven op de Hardangervidda. Wie wil kan er ook voor kiezen om langs de zuidkant van de Hardangervidda en via de oevers van de Hardangerfjord te rijden. 

 

Via een adembenemend mooie weg, langs woeste bergmassieven en imposante watervallen, kom je aan op de eindbestemming: Eidfjord. Je verblijft hier in het Quality Hotel Voringfoss.

 

Opgelet: Indien je vroeg in het seizoen reist, neemt je hoe dan ook het beste de route langs het zuiden van de hoogvlakte, aangezien de iets langere weg via de noordkant, doorheen het Tessungdal, op dat moment nog gesloten is.

D Dag 6-7
Werelderfgoed Nærøyfjord en Urnes staafkerk
238 km

Je rijdt via de nieuwe brug over de Hardangerfjord verder richting Gudvangen en Flam. Optioneel kan je hier meevaren over de indrukwekkend smalle Nærøyfjord of zelfs een ritje maken met de Flåmsbana. Langs de Aurlandsvegen (sneeuwweg) rijd je verder naar de Sognefjord, met 220 km de langste van Noorwegen, en steekt deze over. Bij slecht weer kan je als alternatief voor de sneeuwweg door de langste autotunnel ter wereld rijden: 24,5 km onder de bergen door. Je overnacht aan de fjord én aan de voet van Jotunheimen in het gemoedelijke Nes Gard hotel.

E Dag 8-10
Over de Sognefjellpas naar de fjorden
160 km

Je rijdt over de indrukwekkende Sognefjellpas (weg 55) doorheen het Jotunheimen Nationaal Park. Wie wil heeft vandaag de tijd om de Galdhøpiggen (met 2.469 m de hoogste berg van Noorwegen) te “beklimmen”. Dat kan met gids vanuit de Juvasshytta of zonder gids vanuit de berghut Spiterstulen. Houd er dan echter rekening mee dat je vroeg dient te vertrekken vanuit Skjolden! Nadien verlaat je Jotunheimen en trek je verder richting de mooiste fjorden van Zuid-Noorwegen. Via de staafkerk van Lom rijd je geleidelijk omhoog naar Grotli waar je verblijft in het gelijknamige høyfjellhotel, mooi gelegen hotel met uitstekend diner. Je verblijft hier 3 dagen, voldoende tijd dus om te recupereren van de voorbije wandeldagen en het hart van de Noorse fjorden te ontdekken.

F Dag 11-12
Jotunheimen: woeste berglandschappen
117 km

Vandaag keer je even terug op de route van enkele dagen terug. Je rijdt via Lom (staafkerk) tussen de nationale parken Reinheimen en Breheimen. Vervolgens langs het begin van de indrukwekkende Valdresflya tot aan het Hindsæter hotel. Je verblijft in dit typische berghotel in halfpension. Vanuit dit hotel kan u een aantal zeer mooie wandelingen (o.a. Besseggengraat) maken

G Dag 13
Ferry naar Kiel
233 km

Na een heerlijk ontbijt keer je terug naar Oslo. Inscheping aan boord van een van de comfortabele schepen van Color Line omstreeks 12u30. Vertrek om 14u00.

H Dag 14
Rit naar huis
675 km

Aankomst rond 10u00 in de ochtend en meteen ontschepen. Rit van Kiel naar huis.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 1:
Optioneel: Overnachting in Hotel Gut Kaden Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle hotelovernachtingen (behalve Eidfjord) in halfpension: ontbijtbuffet en avondbuffet of 3-gangendiner
 • 11 x ontbijt – 9 x avondmaal
 • Onze travelapp met uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen

 • Het transport naar Noorwegen: eigen wagen en ferry of fly & drive. Het transport voorgesteld in deze reis is slechts een voorstel. Op het moment van boeking bekijken we samen wat prijs/kwaliteit de beste optie is en boeken deze zonder enige boekingskost.
 • Optionele overnachting Duitsland, hotel Gut Kaden:
  • Zo-do: € 85 per persoon, gratis extra bed kind -12j (max. 1), single supplement € 55
  • Vr-za en feestdagen: € 95 per persoon, gratis extra bed kind -12j (max. 1), single supplement € 65
 • Optionele excursies
 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

 • Prijzen voor single kamers op aanvraag
 • Kindprijs: enkel van toepassing voor kind (-12j) op de kamer van de ouders (max. 1 extra bed)
 • Wil je graag bergwandelingen maken tijdens je reis, dan raden we aan pas te vertrekken na 15/06

Wat je moet weten over deze reis

Over Noorwegen

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren