Overslaan en naar de inhoud gaan

Je geniet op deze reis van de Noorse natuur in al haar vormen: de grillige berglandschappen, de diepblauwe fjorden, de felgroene gletsjermeren, de uitgestrekte hoogvlakte en de nationale parken! Je verblijft in typisch Noorse hotels in combinatie met een authentieke Noorse blokhut. Een vakantiehuis heeft als voordeel dat je reis goedkoper wordt en dat je gedurende een week kan genieten van de rust, vaak een fantastisch uitzicht en vooral de gezelligheid van een eigen huisje. Bovendien kom je tijdens de week in de blokhut dan weer dicht bij de Noorse cultuur en de levenswijze van de Noren. Doordat je het vakantiehuis combineert met hotels, kan je tegelijk toch rondreizen en hoef je dus niets te missen. Een bijkomend voordeel is dat je de vrijheid hebt om zelf te koken en toch af en toe de benen onder tafel kan schuiven! De perfecte keuze dus voor wie veel wilt ontdekken, maar toch ook een rustmoment in de reis wilt inbouwen.

Voor dit programma werkt Joker samen met een gespecialiseerde partner (NO).

De hoogtepunten van deze reis

Flamsbane
Flamsbane

Een prachtig ritje met de Flåmsbane – bergtrein maken.

Fjorden
Fjorden

Grillige berglandschappen, de diepblauwe fjorden & helgroene gletsjermeren.

Geirangerfjord
Geirangerfjord

Geirangerfjord, Unesco werelderfgoed.

Programma

Programma

A Dag 1
Rit naar Kiel (± 675 km) + ferry Kiel - Oslo

Rit naar Kiel voor inscheping aan boord van de comfortabele schepen van Color Line rond 12u30. Vertrek om 14u00. Aan boord kan je genieten van de rust op zee, de winkelstraat, de avondshow, het aquacentrum en de heerlijke maaltijden.

Optioneel: Overnachting in Hotel Gut Kaden
Wie de reis rustig wil starten, kan een overnachting in Duitsland boeken alvorens in te schepen aan boord van Color Line. We bevelen graag hotel Gut Kaden aan te Alveslohe op 75 km van Kiel, net voorbij Hamburg. Dit elegant en rustgevend hotel beschikt over een parking, mooie tuin, golfterrein, terras en wellnessruimte.
B Dag 2 - 3
Hardangerfjord, Hardangervidda en Hallingdal (240 km)

Aankomst in Oslo omstreeks 10u00. Kort bezoek aan de stad zoals het Vigeland park, het Vikingschipmuseum of het operagebouw. Vanuit Oslo rijd je langs het groene Hallingdal en de staafkerk van Torpo tot aan de voet van de Hardangervidda. De bergketen Reineskarvet en het onherbergzame Finse zijn van hieruit vlot bereikbaar voor een mooie wandeling. Je verblijft 2 nachten in halfpension in het charmante hotel Vestlia met zwembad, jacuzzi, wellness, …

C Dag 4 - 5
Nærøyfjord en de staafkerk van Urnes werelderfgoed! (285/180 km)

In de voormiddag rijd je over de Hardangervidda hoogvlakte en langs de nieuwe Hardangerbrug over de Hardangerfjord. Je passeert het stadje Voss en vervolgt je weg tot in Gudvangen en Flåm. Optioneel kan je hier meevaren over de indrukwekkende en smalle Nærøyfjord (Unesco werelderfgoed!). Een alternatief is de wat kortere maar ook zeer mooie route langs weg 50 tot Aurland. Langs de Aurlandsvegen (sneeuwweg) rijd je verder naar de Sognefjord, met 220 km de langste fjord van Noorwegen, en steekt deze over. Bij slecht weer kan ja in plaats van de sneeuwweg ook de langste autotunnel ter wereld nemen: zo'n 24,5 km! Je overnacht in het eenvoudigere Eikum Hotel te Hafslo op basis van kamer met ontbijt. Liever een culinair hotel aan de fjord? Ook dat hebben we in ons aanbod!

D Dag 6 - 12
Prachtige blokhut nabij de fjorden (180/220 km)

Vanuit Hafslo trek je via de prachtige gletsjertongen van de Jostedalsbreen (grootste gletsjer van het Europese vasteland) en het stadje Stryn naar een van de mooiste regio’s van Zuid-Noorwegen. De route noordwaarts via de overweldigende Sognefjellpas is wat langer maar een ongelooflijk mooi alternatief! Uiteindelijk kom je terecht in een van de mooiste locaties van Zuid-Noorwegen. Je verblijft hier in een rasechte Noorse blokhut nabij de fjorden. In dit voorbeeld werd een van volgende blokhutten voorzien: G251, G258 of N200. Indien deze blokhutten reeds geboekt zouden zijn, stellen we je graag een van de andere vakantiehuizen voor uit ons ruime aanbod. 

E Dag 13
Jotunheimen “Huis van de Reuzen” (185 km)

Je rijdt langs de Gamle Strynefjellsvegen (“oude weg naar Stryn”) en langs het begin van de indrukwekkende Valdresflya tot aan het Hindsæter hotel. Je verblijft in dit typische berghotel in halfpension. Vanuit dit hotel kan je een aantal zeer mooie wandelingen maken. Indien je graag de zware maar supermooie Besseggengraat wandeling wil doen, raden we ten stelligste een extra nacht in het Hindsæter hotel aan.

F Dag 14
Via de Valdresflya naar Oslo (275 km)

Je start vandaag met het tweede deel van de panoramaweg (weg 51) ‘Valdresflya’. Je wordt nog steeds getrakteerd op schitterende vergezichten en bereikt al snel het hoogste punt van deze route op 1.389 m. Geleidelijk daal je af tot in Fagernes. Nadien zet je je route verder tot Oslo waar je verblijft in hotel Holmenkollen aan de rand van de stad op basis van kamer en ontbijt. Uiteraard kunnen we ook een hotel in het centrum voorzien indien je dit verkiest!

G dag 15
Bezoek Oslo en inschepen

In de voormiddag heb je nog de kans om een bezoek te brengen aan de hoofdstad. Je kan bijvoorbeeld nog even de ruim 200 beelden in het Vigeland Park gaan bewonderen of parkeren nabij de haven en wat gaan eten/drinken in het nieuwe en moderne stadsgedeelte Aker Brygge. Inscheping aan boord van een van de comfortabele schepen van Color Line omstreeks 12u30. Vertrek om 14u00.

H Dag 16
Rit naar huis (± 675 km)

Aankomst rond 10u in de ochtend en meteen ontschepen. Rit van Kiel naar huis.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 1:
Optioneel: Overnachting in Hotel Gut Kaden Prijs op aanvraag
Optioneel: Overnachting in Hotel Gut Kaden Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle hotelovernachtingen in halfpension, behalve in Oslo en Eikum (kamer ontbijt)
  • 2 personen - 1 x tweepersoonskamer
  • 3 personen - 1 x driepersoonskamer
  • 4 personen - 2 x tweepersoonskamer
 • Een schitterend vakantiehuis met alle comfort en gelegen in de fjordenregio
  • 2 personen - huis G251
  • 3 personen - huis G258
  • 4 personen - huis N200
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma
  • 6 x ontbijt
  • 3 x avondmaal
 • Wandelkaart(en) in bruikleen bij een verblijf van 1 week in een vakantiehuis
 • Informatiebrochures met uitstappen, praktische info en wandelingen. Elke brochure beschrijft zeer praktisch een welbepaalde regio ( ± 40 p. per regio)
 • Overzichtskaart

Niet inbegrepen

 • Optionele overnachting Duitsland, hotel Gut Kaden:
  • zo-do: € 75 per persoon, gratis extra bed kind -12j (max. 1), single supplement € 55
  • vr-za en feestdagen: € 85 per persoon, gratis extra bed kind -12j (max. 1), single supplement € 65
 • Annulerings- en bijstandsverzekering
 • Het transport naar Noorwegen: eigen wagen en ferry of fly & drive
  • Het transport voorgesteld in deze reis is slechts een voorstel. Op het moment van boeking bekijken we samen met jou wat prijs/kwaliteit de beste optie is en boeken deze zonder enige boekingskost
 • Schoonmaak en bedlinnen in blokhut nabij de fjorden

Bijkomende info

 • Afreis voor dit standaardprogramma enkel mogelijk op maandag. 
 • Vakantiehuisje te huur van zaterdag tot zaterdag. Aantal hotels voor en na vakantiehuisje afhankelijk van afreisdag.
 • Uiteraard kunnen we op basis van deze reis ook een aangepaste reis uitwerken. Vraag raad in je Joker-kantoor.
 • We hebben in deze reis als voorbeeld een aantal luxueuze vakantiewoningen voorzien. De reis kan mits eenvoudiger vakantiehuis dus ook goedkoper uitgewerkt worden.
 • Ook voor 5 of meer personen kunnen we deze reis uitwerken. Contacteer ons voor een voorstel op maat!
 • Als je graag bergwandelingen maakt, raden we aan pas te vertrekken na 01/06.

Aan- en afreispakket

Voor deze reis raden wij de ferry met Color Line aan van Kiel naar Oslo en terug. De ideale start van uw vakantie! De voordelen op een rijtje:

 • Voor deze reis raden wij de ferry met Color Line aan van Kiel naar Oslo en terug. De ideale start van uw vakantie.
 • Relatief kort rijden (Antwerpen-Kiel is ongeveer 675km)
 • Zeer moderne cruiseferry (230m lang) met zwembad, winkelstraat van 160m, … Beslist een belevenis!
 • Bijkomend voordeel is dat u de Oslofjord in vaart: een prachtig begin van de reis!
 • Deze ferry vertrekt dagelijks om 14u – inchecken om 12u30
 • Na een prachtige 20u durende minicruise komt u aan om 10u00 in Oslo stad

Indien gewenst kunnen wij deze reis ook uitwerken in de formule fly and drive, je vliegt dan heen en terug op Oslo met Brussel Airlines of Scandinavian Airlines.

Wat je moet weten over deze reis

Over Noorwegen

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren