Overslaan en naar de inhoud gaan

Je geniet op deze reis van de Noorse natuur in al haar vormen: de grillige berglandschappen, de diepblauwe fjorden, de felgroene gletsjermeren, de uitgestrekte hoogvlakte en de nationale parken!

Je verblijft in charmante hotels en authentieke blokhutten, altijd in typisch Noorse stijl.  Je combineert een blokhut met enkele hotels, zo kan je  toch rondreizen en hoef je niets te missen.  De perfecte keuze dus voor wie veel wilt ontdekken, maar toch ook een rustmoment in de reis wil inbouwen.

Afreis voor dit standaardprogramma enkel mogelijk op zondag van 09/06 tot 18/08

Voor dit programma werkt Joker samen met een gespecialiseerde partner (NO).

De hoogtepunten van deze reis

Flamsbane
Flamsbane

Een prachtig ritje met de Flåmsbane – bergtrein maken.

Fjorden
Fjorden

Grillige berglandschappen, de diepblauwe fjorden & helgroene gletsjermeren.

Geirangerfjord
Geirangerfjord

Geirangerfjord, Unesco werelderfgoed.

Programma

Programma

A Dag 1
Rit naar Kiel + ferry Kiel - Oslo
675 km

Rit naar Kiel voor inscheping aan boord van de comfortabele schepen van Color Line rond 12u30. Vertrek om 14u00. Aan boord kan je genieten van de rust op zee, de winkelstraat, de avondshow, het aquacentrum en de heerlijke maaltijden.

Optioneel: Overnachting in Hotel Gut Kaden
Wie de reis rustig wil starten, kan een overnachting in Duitsland boeken alvorens in te schepen aan boord van Color Line. We bevelen graag hotel Gut Kaden aan te Alveslohe op 75 km van Kiel, net voorbij Hamburg. Dit elegant en rustgevend hotel beschikt over een parking, mooie tuin, golfterrein, terras en wellnessruimte.
B Dag 2-4
Hardangerfjord, Hardangervidda en Hallingdal
219 km

Eens aangekomen in Oslo, kan de ontdekking van dit land vol adembenemende natuur en cultuur beginnen. Heb je nog even tijd alvorens verder te rijden naar je eerste accommodatie? Ga dan zeker eens de sfeer opsnuiven in de bruisende hoofdstad van Noorwegen voor de start van de rondreis. Moderne architecturale parels zoals het Operagebouw of de Deichman bibliotheek gaan hier hand in hand met een rijk historisch en maritiem verleden in de levendige stadswijken. Vanuit Oslo brengt weg E16 die vervolgens overgaat naar panoramische weg 7 je langs het groene Hallingdal en de staafkerk van Torpo, tot aan de voet van de Hardangervidda.

Je verblijft 2 nachten in het Vestlia resort op basis van halfpension.

C Dag 4-7
Nærøyfjord en de staafkerk van Urnes werelderfgoed!
230 km

In de voormiddag rij je via de hoogvlakte Hardangervidda en langs de imposante Vøringfossen waterval. Je passeert het ruige, maar schitterende stadje Voss en vervolgt je weg tot in Gudvangen en Flåm. Hier kan je eventueel meevaren over de indrukwekkende en smalle Nærøyfjord, uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed. Een alternatief is de iets kortere, maar ook zeer mooie route 50 tot Aurland. Langs de Aurlandsvegen (sneeuwweg) rij je verder naar de Sognefjord. Die is zo'n 204 km lang en daarmee de langste fjord van Noorwegen! Slecht weer? Neem dan in plaats van de sneeuwweg de langste autotunnel ter wereld, zo'n 24,5 km.

Je verblijft 3 nachten in het dorpje Skjolden. Vanuit je gezellige appartement kom je hier volledig tot rust met het uitzicht op de Sognefjord en de bergen!

D Dag 7-14
Prachtige blokhut nabij de fjorden
230 km

Vanuit de Sognefjord kan je via de prachtige gletsjertongen van de Jostedalsbreen, de grootste gletsjer van het Europese vasteland, naar je volgende accommodatie rijden aan de Nordfjord. Langsheen de route passeer je het uitzichtpunt over de Bøyabreen-gletsjer en de skylift van Loen, zo naar het diepblauwe meer van Stryn. Je bevindt je nu in de regio van de Nordfjord, niet ver van de Geirangerfjord, alweer een pareltje op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Je verblijft 7 nachten in een Noors vakantiehuis dicht bij de fjorden. In dit voorbeeld werd blokhut N017 Lidabu voorzien. Als deze blokhut al geboekt is, stellen we je graag een alternatief voor uit ons ruime aanbod.
Wens je een ander/groter vakantiehuis? Geen probleem, we kijken graag voor je na wat er beschikbaar is in jouw gewenste periode.

E Dag 14-16
Rondane nationaal park
310 km

Vandaag neem je de Gamle Strynefjellsvegen (weg 258) of de “oude weg naar Stryn”, via de staafkerk van Lom naar het Rondane Nationaal Park. Deze historische en schilderachtige bergweg in Noorwegen is een populaire toeristische attractie die bekend staat om zijn adembenemende uitzichten en berglandschappen. Terwijl je over de weg rijdt, word je getrakteerd op vergezichten van met sneeuw bedekte bergen, gletsjers, watervallen en weelderige valleien. De weg voert je door een pittoresk alpenlandschap en biedt tal van mogelijkheden om te stoppen en de adembenemende omgeving te bewonderen.

Je verblijft 2 nachten in het Spidsbergseter hotel op basis van halfpension.

F Dag 16
Vertrek uit Oslo en inscheping
261 km

Vroeg uit de veren vandaag want je hebt een rit van ongeveer 3u30 voor de boeg. Rond 12u30 scheep je in aan boord van een van de comfortabele schepen van Color Line en om 14u00 vertrek je richting Kiel. 

G Dag 17
Rit naar huis
675 km

Aankomst rond 10u in de ochtend en meteen ontschepen. Rit van Kiel naar huis.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 1:
Optioneel: Overnachting in Hotel Gut Kaden Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Verblijf van 3 nachten in een modern appartement aan de Sognefjord incl. lakens/handdoeken en schoonmaak
 • Verblijf van 7 nachten in een centraal gelegen vakantiehuis aan de Nordfjord / Geirangerfjord (incl. eindschoonmaak)
 • Alle hotelovernachtingen in halfpension
 • 4 x ontbijt, 4 x avondmaal
 • Travelapp met uitgebreide reisinformatie
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen

 • Vertrek tussen 9.06 en 18.08: iedere zondag, vanaf 01.05 t.e.m. 08.06 en vanaf 19.08 t.e.m. 30.09: wekelijks vertrek op zondag (op aanvraag).
 • Het transport naar Noorwegen: eigen wagen en ferry of fly & drive. Het transport voorgesteld in deze reis is slechts een voorstel. Op het moment van boeking bekijken we wat prijs/kwaliteit de beste optie is en boeken deze zonder enige boekingskost.
 • Optionele overnachting Duitsland, hotel Gut Kaden of Hotel Birke in Kiel
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven
 • Tolwegen, parkeergelden en eventuele lokale ferry's
 • Lakens/handdoeken in het vakantiehuis aan de Nordfjord / Geirangerfjord
 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

 • Afreis voor dit standaardprogramma enkel mogelijk op zondag tussen 09.06 en 18.08.
 • Andere vertrekdata tussen 1.05-30.09 op aanvraag (steeds op zondag o.w.v. verhuur vakantiehuizen).. 
 • Als je graag bergwandelingen maakt, raden we aan pas te vertrekken na 15/06.
 • Deze reis is ook geschikt voor families met kinderen

Aan- en afreispakket

Voor deze reis raden wij de ferry met Color Line aan van Kiel naar Oslo en terug. De ideale start van uw vakantie! De voordelen op een rijtje:

 • Voor deze reis raden wij de ferry met Color Line aan van Kiel naar Oslo en terug. De ideale start van uw vakantie.
 • Relatief kort rijden (Antwerpen-Kiel is ongeveer 675km)
 • Zeer moderne cruiseferry (230m lang) met zwembad, winkelstraat van 160m, … Beslist een belevenis!
 • Bijkomend voordeel is dat u de Oslofjord in vaart: een prachtig begin van de reis!
 • Deze ferry vertrekt dagelijks om 14u – inchecken om 12u30
 • Na een prachtige 20u durende minicruise komt u aan om 10u00 in Oslo stad

Indien gewenst kunnen wij deze reis ook uitwerken in de formule fly and drive, je vliegt dan heen en terug op Oslo met Brussel Airlines of Scandinavian Airlines.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren