Overslaan en naar de inhoud gaan

Voor wie houdt van de natuur en altijd de wens heeft gehad oog in oog te staan met een tijger is dit een droomreis! Mét bezoek aan de Taj Mahal!

Voor deze reis werken we samen met een gespecialiseerde partner (NA)

De hoogtepunten van deze reis

Delhi
Delhi

Wandeling door labyrint van steegjes in Old Delhi

Bandhavgarh National Park
Bandhavgarh National Park

Tijgers, beren en jakhalzen spotten in het Bandhavgarh National Park

Kanha National Park
Kanha National Park

Bijzondere lippenberen en moerasherten in het Kanha National Park

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in Delhi

Na aankomst word je verwelkomd door een medewerker van onze lokale agent. Namasté, welkom in India! Je ontvangt de vouchers voor de reis en je hebt de mogelijkheid om vragen te stellen. Je wordt naar het hotel gebracht.

B Dag 2
Delhi (O-L)

Na een vroeg ontbijt begin je de dag met een wandeling door Old Delhi. Dit deel van de stad oogt rommelig met zijn nauwe straatjes, marktjes en gekrioel van mensen, riksja’s, fietsen, auto’s en paardenkarren. De wandeling begint bij de Jama Masjid, waar op de binnenplaats 25.000 gelovigen tegelijkertijd een plaats vinden, en eindigt bij de Fatehpuri Moskee. Deze moskee werd gebouwd in 1650 door één van de vrouwen van Shah Jahan. Door één van de poorten kan je het Red Fort zien liggen. Tijdens de wandeling zal je ogen tekort komen! Op iedere vierkante meter is wel een winkeltje of ‘restaurantje’ te vinden. Houd je camera in de aanslag want behalve overweldigend is dit ook een fotogeniek deel van de stad. Je rijdt per riksja terug naar het beginpunt van de wandeling, de Jama Masjid.  Na de lunch is het tijd om New Delhi te verkennen. Dit deel van de stad is statig, groen en wijds opgezet en een stuk moderner dan Old Delhi. Je bezoekt Humayuns Tomb wat als voorbeeld diende voor de bouw van de Taj Mahal. Trek ook een uurtje uit voor Khan Market waar een aantal mooie winkels te vinden zijn zoals Anokhi en Good Earth en ga thee drinken (met taart!) bij Cafe Turtle. Liever even de rust opzoeken? Niet ver van Humayuns Tomb liggen de Lodi Gardens waar een serene rust heerst. Een mooi einde van de dag beleef je in de Sikh Tempel Gurudwara Bangla Sahib, waar een bijzondere sfeer hangt. Het water in de vijver bij het complex wordt dan ook als heilig beschouwd.

 

N.B. Het Red Fort is gesloten op maandag.

C Dag 3
Ranthambore National Park (O-D)

Je bent vroeg op voor de transfer naar het treinstation van Delhi voor de dagtrein (13:20-18:05) naar Sawai Madhopur. Na aankomst rijd je naar het Ranthambore National Park, een groot natuurreservaat bestaande uit savannes, jungle, rotsgebergte en grote meren met uitgestrekte grasvlakten. Het park is met name beroemd om zijn tijger-populatie, die momenteel echter nog maar uit 40 exemplaren bestaat. De middag is ter vrije besteding.

D Dag 4
Ranthambore National Park (O-L-D)

Vandaag maakt u in de ochtend en middag een jeepsafari (in groepsverband) door het Ranthambore National Park.

E Dag 5
Agra (O)

Na het ontbijt vertrek je via Fatehpur Sikri (de verlaten stad), naar Agra. Fatehpur Sikri werd rond 1570 gebouwd door Moghul Akhbar. Door gebrek aan water is de stad nooit bewoond geweest en wordt het beschouwd als de meest indrukwekkende spookstad ter wereld. Na aankomst in Agra is de tijd ter vrije besteding.

F Dag 6
Agra (O) - Katni

Vandaag breng je al vroeg een bezoek aan de Taj Mahal (op vrijdag gesloten!), een liefdesmonument gebouwd door Shah Jahan na de dood van zijn vrouw Mumtaz Mahal. Vraag de chauffeur vroeg te vertrekken, want dan is het hier nog niet zo druk.’s Middags bezoek je het imposante Agra Fort. De rest van de dag is ter vrije besteding in Agra. In de avond volgt de transfer naar het treinstation voor de nachttrein (19:30-07:55+) naar Katni. Wij reserveren tweedeklas slaapplaatsen.

G Dag 7
Bandhavgarh National Park (O-L-D)

Na aankomst in Katni rijd je naar het Bandhavgarh National Park, een beschermd natuurgebied waar onder andere tijgers, beren en jakhalzen voorkomen. Dit voormalig koninklijk jachtgebied heeft een dik bamboewoud afgewisseld met groene velden en moerassen. Het park is vrij klein waardoor de kans op tijgers relatief groot is. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.

 

Let op:

Op woensdagmiddag zijn de natuurparken in Madhya Pradesh gesloten. Indien uw safari op woensdagmiddag gepland staat volgens het programma wordt deze indien mogelijk verzet naar de dag van aankomst of vertrek.

H Dag 8-9
Bandhavgarh National Park (O-L-D)

Op deze dagen maak je ’s morgens een jeepsafari (privé) door het Bandhavgarh National Park! Met zonsopgang heb je de grootste kans op het spotten van wild. Daarna kom je terug in het resort en is de rest van de middag ter vrije besteding

I Dag 10
Kanha National Park (O-L-D)

Na het ontbijt rijd je verder naar het Kanha National Park. Kanha is één van de mooiste en meest gerenommeerde beschermde natuurreservaten van India. Olifanten, tijgers, antilopen, apen, vogels, luipaarden, pythons en jakhalzen komen er in grote getale voor, evenals relatief onbekende diersoorten als de barasingha (moeras-hert) en de lippenbeer. Het landschap bestaat uit lage grasvlakten, bamboewouden en met loofbossen bedekte heuvels en hoogvlakten. Na aankomst is de tijd ter vrije besteding

J Dag 11-12
Kanha National Park (O-L-D)

Op deze dagen maak je ’s morgens een jeepsafari (privé) door het Kanha National Park. Daarna kom je terug in het resort en is de rest van de middag ter vrije besteding.

K Dag 13
Delhi (O)

Aan het einde van de ochtend volgt de transfer naar de luchthaven van Jabalpur voor de binnenlandse vlucht naar Delhi.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Treinticket Delhi – Sawai Madhopur (A/C Chair Car)

 • Treinticket nachttrein Agra – Katni (2T A/C Sleeper)

 • Binnenlandse vlucht Jabalpur – Delhi

 • Alle transfers

 • Alle vervoer per airconditioned privé-auto met chauffeur (Toyota Etios/Tata Indigo)

 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels

 • Maaltijden volgens programma

  • O = ontbijt

  • L = lunch

  • D = diner

 • Wandeling met gids & riksjarit in Old Delhi

 • Entreegelden voor de parken

 • In Ranthambore National Park twee jeepsafari’s (in groepsverband)

 • In Bandhavgarh National Park twee jeepsafari’s (privé)

 • In Kanha National Park twee jeepsafari’s (privé)

 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging

 • Uitgebreid informatiepakket

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten

 • Vroege check-ins & late check-outs

 • Overige maaltijden

 • Overige entreegelden

 • Visumkosten

 • Kosten van persoonlijke aard

 • Eventuele inentingen

 • Verzekeringen

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Deze prijs is gebaseerd op twee personen en is afhankelijk van het seizoen waarin je reist en de beschikbaarheid van hotels. 

Let op:

 • De nationale parken zijn jaarlijks gesloten tussen 1 juli tot 1 oktober.
 • Om de jeepsafari’s te kunnen boeken is een scan van het paspoort nodig, de kosten van de safari’s worden in de aanbetaling opgenomen daar deze bij boeking direct betaald dienen te worden. Tijdens de safari’s dient u uw paspoort mee te nemen.

 • Heb je vragen over deze reis of heb je andere wensen en ideeën? Neem dan contact op met je Joker-kantoor waar we je graag verder helpen.

Hotels

Delhi: Colonel's Retreat
Ranthambore NP: Tiger Den Resort
Agra: Crystal Sarovar Premier
Bandhavgarh National Park: Tiger Den Resort
Kanha National Park: Tuli Tiger Resort
 

Toeslagen

 • Grotere auto (Toyota Innova): € 65,00 per persoon

 • Optionele middagsafari dag 11-12 en dag 8-9: prijs op aanvraag

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren