Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens het hemelvaartweekend is de 1000 km van Kom op tegen Kanker inmiddels een vaste waarde. Verschillende teams schreven zich in om op 4 dagen tijd 1000 kilometer af te leggen per fiets. Om te kunnen starten moet elk team 5000 euro inzamelen voor Kom op tegen Kanker. Dit jaar neemt Joker voor de tweede keer deel met maar liefst 2 teams, en zamelen we – met jouw steun – in totaal 10.000 euro in voor kankeronderzoek.

Wat doen we?

12 Joker-medewerkers, verdeeld over 2 teams, fietsen elk 125 km of zelfs 250 kilometer. Zij zamelen 5000 euro per team in voor Kom op tegen Kanker, in totaal dus maar liefst 10 000 euro. De vier ritten vertrekken steeds vanuit Mechelen, al een hele tijd de thuisstad van Joker. Elke rit moet gefietst worden in een klein peloton met een snelheid van 24 km/u. Een stevige uitdaging!

Waarom fietsen we tegen kanker?

Jaarlijks krijgen meer dan 40.000 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Voor hen zijn hogere overlevingskansen en een betere levenskwaliteit tijdens en na de behandeling erg belangrijk. Op die twee vlakken is wetenschappelijk onderzoek dus broodnodig, maar precies daar loopt het soms mis. Vaak is dit soort patiëntgericht onderzoek namelijk commercieel minder interessant, waardoor de farmaceutische industrie er niet in investeert. En de middelen die de overheid ter beschikking stelt, zijn slechts beperkt.

Waar gaat de opbrengst naartoe?

De netto-opbrengst van de fietstocht tegen kanker gaat naar klinisch onderzoek dat een directe meerwaarde biedt voor de behandeling van de kankerpatiënt én waarvoor er onvoldoende interesse is bij de farmaceutische industrie (bijvoorbeeld omdat er niet meteen een effect is op de verkoop). De term klinisch onderzoek betekent dat het gaat om onderzoek waarbij behandelingen of geneesmiddelen worden getest bij patiënten. Of bij onderzoek naar de behandeling van zeldzame kankers, waar het aantal patiënten vaak te klein is om commercieel interessant te zijn.

Steun onze actie voor Kom op tegen Kanker!

We zamelden al een aardig bedrag in dankzij een gulle gift van onze sponsor Allianz. Maar er is meer nodig! Onze fietsers financieel steunen kan via de website van de 1000 km tegen kanker. Een gift doen kan online of via overschrijving op het rekeningnummer van Kom op tegen Kanker BE14 7331 9999 9983 met vermelding van het woord 'GIFT' én de 9-cijferige code van het Joker team: 170 191 774 (belangrijk!). Giften vanaf €40 zijn fiscaal aftrekbaar.

Wie fietst er mee?

Donderdag 30 mei 2019

 • Katrien Franck - Joker Antwerpen - 125 km 
 • Wendy Vanhissenhoven – Joker Online – 125 km 
 • Liesbeth Aers – Vliegtickets – 125 km 
 • Toon Teugels – Groepsreizen – 125 km 

Vrijdag 31 mei 

 • Jellemieke Vandebroek - Joker Mechelen - 125 km
 • Marine Patesson - Joker Leuven - 125 km
 • William Meuleman - Vliegtickets - 250 km

Zaterdag 1 juni

 • Toon Teugels – Groepsreizen – 125 km
 • Stijn Daniëls – Groepsreizen – 125 km
 • Luc Callewaert – Algemeen Directeur – 250 km

Zondag 2 juni

 • Wouter Plincke – Joker Gent – 125 km
 • Ken Van Den Berghe – Boekhouding – 125 km
 • Simon Marynissen – Individuele Reizen – 250 km

Jokers op trainingsweekend

Het weekend van 6-7 mei trokken de Joker-medewerkers voor de eerste keer hun hippe fietsoutfit aan voor een stevig trainingsweekend. Ze trotseerden koude, regen en zelfs hagelbuien voor een tocht van 150 km vanuit Mechelen naar Lier via Leuven, Averbode, Tongerlo en Herentals, en na een overnachting terug via Boom naar Mechelen. Iedereen bracht het tot een goed einde! Hieronder alvast enkele sfeerbeelden.