Jamaica - Joker Avontuur groepsreis

Reisbeschrijving

Dag 1 - 3
Jamaica Rasta en wandeltochten in de Blue Mountains
We belanden in Kingston waar we langsgaan in het museum van Bob Marley en Tuffgong, een replica van de opnamestudio’s, en we dompelen ons onder in de reggaemuziek. Na een bezoek aan het standbeeld van Bob Marley rijden we de steile hellingen van Kingston omhoog tot aan de koffiebranderij van Blue Mountain. 4x4-jeeps brengen ons tot aan onze slaapplaats, een schitterende, afgelegen boerderij van meer dan 150 jaar oud waar de tijd letterlijk is blijven stilstaan. Hier genieten we van de totale rust en steken op deze kille hoogte alvast het haardvuur aan. De moedigen onder ons vertrekken om 2 uur in de ochtend voor de klim naar Blue Mountainpeak (2.255 m). We zien er de zon opkomen en krijgen bij helder weer zicht op Cuba.

Dag 4 - 8
Actief aan de oost- en noordkust
We verlaten de prachtige Blue Mountains in alle vroegte en reizen naar de oostkust. In Zion Country vinden we in een rustige baai een schitterend onderkomen. Vandaar uit maken we de dag nadien een verfrissende riviertocht tot aan Reach Falls. ’s Avonds scharen we ons op het strand rond het kampvuur en genieten van een fonkelende sterrenhemel. We rijden verder richting de witte stranden van de noordkust. In Robins Bay overnachten we in een vergeten piratenfort en maken er de volgende dag, in de voetsporen van die piraten, een dagtocht door de jungle, op zoek naar een verborgen waterval. De volgende dag blazen we even uit bij een zelfgemaakte picknick in Winnifred Beach en genieten in Long Bay van het prachtige strand. In de reggaebars zoeken de Jamaicanen elkaar op voor een babbel, een stevige pot domino of een dansje. Wij mengen ons graag! We rijden verder langs de oude handelshaven van Port Antonio en snuisteren rond op de lokale vissersmarkt.

Dag 9 - 12
Caraïbische kust
We rijden verder westwaarts, stoppen even om de prachtige fruitplantages van Sun Valley Plantation te bewonderen en worden er vergast op heerlijke, verse fruitsalade. Op weg naar de westkust proberen we de Dunn River Falls te beklimmen. ‘s Avonds snuiven we de reggaesfeer op in één van de vele bars en wagen we ons op de dansvloer samen met lokale dansers. Op weg naar Negril dompelen we ons letterlijk onder in de bruisende waterpartijen en natuurlijke jacuzzi’s van Mayfeld Falls en we nemen de tijd om het Mausoleum van Peter Tosh te bezoeken. In de late avond komen we aan in Negril, een reggaebadplaats waar zwemmers zich wagen aan een duik van metershoge rotsen. We doen ons te goed aan heerlijke visschotels of eenvoudige lokale jerk (kipbarbecue) en pikken een optreden mee in één van de vele bars aan het strand.

Dag 13 - 16
Jamaica rasta
We sluiten de reis af aan de ruwe zuidkust en stranden van Treasure Beach en verrassen onszelf met een begeleid bezoek van de Appleton Rum Estate factory waar de befaamde Rum van Jamaica al sinds eeuwen op dezelfde manier bereid wordt. Een visser neemt ons mee op de Black River, dwars door het Great Morass met zijn vermaarde krokodillen. We eten kreeft in de befaamde Pelican Bar in het midden van de open zee en worden gastvrij onthaald in een rastacommune waar tussen de kleurrijke hutjes en strandstalletjes altijd wel een soundsystem actief is.

Goed om weten

Reisdocumenten: Internationale reispas

Lees het artikel op onze Reisblog "Zon en reggae in Jamaica".

Bekijk hier het reisverhaal in beeld dat verscheen in De Karavaannieuwsbrief.

Vertrekvergaderingen

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen.
Opgelet: er zijn alleen vertrekvergaderingen voor de reizen uit de brochure Joker Avontuur, Joker Go-26 en Joker Kaap 46. Voor Joker Sneeuw, Joker SportWeg en andere Joker-reizen zijn er geen vertrekvergaderingen.

Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je hier de datum van je vertrekvergadering voor een reis uit de brochures Joker Avontuur, Joker Go-26 en Joker Kaap 46.

Voor vertrekdatum 05/09/2014:
vertrekvergadering op zondag 17 augustus 2014 om 14:00 in Mechelen (ViaVia Mechelen, Zandpoortvest 50)

Over deze reisformule

Met Joker Avontuur kies je voor wereldwijde groepsreizen met reisgenoten van verschillende leeftijden vanaf 18 jaar. We bezorgen je een intense reiservaring door overweldigende landschappen en innemende ontmoetingen met andere mensen en culturen. Niet voor toeristen, wel voor reizigers! 60% van de reizigers is tussen 26 en 40 jaar oud. Het aanbod telt meer dan 100 reizen. 

We reizen bij Joker altijd op een actieve manier: te voet, met de fiets, te paard, de kano... Omdat elke reiziger ‘actie’ anders invult, delen we de groepsreizen van de brochure Joker Avontuur in twee formules in: Exploratie en Expeditie. Deze reis behoort tot de formule Exploratie, waarvan de kenmerken in het algemeen zijn:

 • Een mix van cultuur en natuur
 • Voor iedereen met een normale fysieke en mentale conditie
 • Durven en gewoon doén
 • Iets nieuws leren met hoofd, hart en handen
 • Genieten van toevalstreffers
 • En natuurlijk ook: op een originele manier de highlights ontdekken

Alles over onze brochures en formules op een rijtje

Boek deze reis

Voor dit reisprogramma zijn er geen reizen beschikbaar.

Inbegrepen

Inbegrepen in de basisprijs:

 • Lijnvluchten Brussel - Kingston en terug
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering

Inbegrepen in het budget:

Kostenraming voor logies, plaatselijk transport, luchthaven-
taksen ter plaatse, toegangsgelden en maaltijden. Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Mogelijke extra's

 • CO2-compensatie
 • KBC bagage- en annulatieverzekering
Kies je voor een gegarandeerde reis, dan ben je meteen zeker van vertrek! Je Joker-reiskantoor vertelt je graag hoeveel deelnemers er al ingeschreven zijn op de reis van je keuze.

Ben je zeker dat je deze reiziger wil verwijderen?

Nee