Jamaica - Joker Avontuur groepsreis

Reisbeschrijving

Dag 1 - 4 
Actief aan de oostkust

Na aankomst zetten we meteen koers naar Robin’s Bay waar we overnachten in een vergeten piratenfort en de volgende dag, in de voetsporen van die piraten, door de jungle trekken op zoek naar een verborgen waterval. De volgende dag  blazen we even uit bij een zelfgemaakte picknick in Winnifred Beach en genieten we in Long Bay van het prachtige strand. In de reggaebars zoeken de Jamaicanen elkaar op voor een babbel, een stevige pot domino of een dansje. Wij mengen ons graag! In Zion Country maken we een verfrissende riviertocht tot aan Reach Falls. ’s Avonds scharen we ons op het strand rond het kampvuur en genieten van een fonkelende sterrenhemel.

Dag 5 - 6 
Reggae-iconen en wandeltochten in de Blue Mountains

We belanden in Kingston waar we langsgaan in het museum van Bob Marley en Tuffgong, een replica van de opnamestudio’s, en we dompelen ons onder in de reggaemuziek. Na een bezoek aan het standbeeld van Bob Marley rijden we de steile hellingen van Kingston omhoog tot aan de Blue Mountain-koffiebranderij. Nog voor het aanbreken van de dag doen we onze stapschoenen aan en trekken we naar de Blue Mountain Peak (2.255 m). We zien er de zon opkomen en krijgen bij helder weer zicht op Cuba. Fenomenaal UNESCO-werelderfgoed!

Dag 7 - 9
Jamaica rasta

We sluiten de reis af aan de ruwe zuidkust , de stranden van Treasure Beach en met een begeleid bezoek aan de befaamde Appleton Rum Estate factory. Een visser neemt ons mee op de Black River, dwars door het Great Morass met zijn vermaarde krokodillen. We eten kreeft in de befaamde Pelican Bar in het midden van de open zee en worden gastvrij onthaald in een rastacommune waar tussen de kleurrijke hutjes en strandstalletjes altijd wel een soundsystem actief is.

Dag 10- 16
Caraïbische kust

Op weg naar Negril dompelen we ons letterlijk onder in de bruisende waterpartijen en natuurlijke jacuzzi’s van Mayfield Falls en we nemen de tijd om het Mausoleum van Peter Tosh te bezoeken. In Negril, een reggaebadplaats waar zwemmers zich wagen aan een duik van metershoge rotsen, snuiven we de reggaesfeer op in één van de vele bars en wagen we ons op de dansvloer samen met lokale dansers. De laatste dagen genieten we van de couleur locale in Montego bay en Falmouth. Op weg naar de luchthaven stoppen we nog even om de prachtige fruitplantages van Sun Valley Plantation te bewonderen en worden er vergast op heerlijke, verse fruitsalade.

Goed om weten

Reisdocumenten: Internationale reispas

Lees het artikel op onze Reisblog "Zon en reggae in Jamaica".

Bekijk hier het reisverhaal in beeld dat verscheen in De Karavaannieuwsbrief.

Vertrekvergaderingen

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen.
Opgelet: er zijn alleen vertrekvergaderingen voor de reizen uit de brochure Joker Avontuur, Joker Go-26 en Joker Kaap 46. Voor Joker Sneeuw, Joker SportWeg en andere Joker-reizen zijn er geen vertrekvergaderingen.

Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je hier de datum van je vertrekvergadering voor een reis uit de brochures Joker Avontuur, Joker Go-26 en Joker Kaap 46.

Voor vertrekdatum 05/09/2015:
vertrekvergadering op zaterdag 15 augustus 2015 om 16:00 in Mechelen (ViaVia Mechelen, Zandpoortvest 50)

Over deze reisformule

Met Joker Avontuur kies je voor wereldwijde groepsreizen met reisgenoten van verschillende leeftijden vanaf 18 jaar. We bezorgen je een intense reiservaring door overweldigende landschappen en innemende ontmoetingen met andere mensen en culturen. Niet voor toeristen, wel voor reizigers! 60% van de reizigers is tussen 26 en 40 jaar oud. Het aanbod telt meer dan 100 reizen. 

We reizen bij Joker altijd op een actieve manier: te voet, met de fiets, te paard, de kano... Omdat elke reiziger ‘actie’ anders invult, delen we de groepsreizen van de brochure Joker Avontuur in twee formules in: Exploratie en Expeditie. Deze reis behoort tot de formule Exploratie, waarvan de kenmerken in het algemeen zijn:

 • Een mix van cultuur en natuur
 • Voor iedereen met een normale fysieke en mentale conditie
 • Durven en gewoon doén
 • Iets nieuws leren met hoofd, hart en handen
 • Genieten van toevalstreffers
 • En natuurlijk ook: op een originele manier de highlights ontdekken

Alles over onze brochures en formules op een rijtje

Stel je vraag over deze reis

Boek deze reis

Voor dit reisprogramma zijn er geen reizen beschikbaar. In december lanceren we het aanbod voor het nieuwe reisseizoen.

Inbegrepen

Inbegrepen in de basisprijs:

 • Lijnvluchten Brussel - Kingston en terug
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering

Inbegrepen in het budget:

Kostenraming voor activiteiten, logies, plaatselijk transport, luchthaventaksen ter plaatse, toegangsgelden en maaltijden.

Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Mogelijke extra's

 • CO2-compensatie
 • KBC bagage- en annulatieverzekering
Kies je voor een gegarandeerde reis, dan ben je meteen zeker van vertrek!

Ben je zeker dat je deze reiziger wil verwijderen?

Nee