Canada West Selfdrive - Individueel

Reisbeschrijving

Canada Exploring Western Canada (TWW)

Voor dit programma werkt Joker samen met een gespecialiseerde partner.

Programma

Dag 1 Calgary
Ophalen van de huurwagen en rit naar het hotel.

Dag 2 Calgary – Waterton Lakes National Park (270 km)
Vandaag rijdt u zuidelijk richting het Waterton Lakes National Park, gelegen op de grens met Montana. Neem onderweg een uitstapje naar Head-Smashed-In Buffalo Jump, een UNESCO World Heritage Side net buiten Fort Macleod.

Dag 3 Waterton Lakes National Park
Een volledige dag de tijd om dit prachtige park te ontdekken. Beren, elanden en berggeiten komen hier veel voor. U kunt gaan wandelen of een cruise maken over Cameron Lake.

Dag 4 Waterton Lakes National Park – Banff National Park (535 km)
Vandaag vroeg uit te veren om uw rondreis verder te zetten. Onderweg rijdt u door het Kootenay National Park naar Banff.

Dag 5 Banff
Gans de dag kunt u genieten van de ontelbare mogelijkheden die Banff en zijn omgeving u te bieden hebben. Breng een bezoek aan het Banff Springs Hotel en de Bow Falls, maak een rit met de Sulphur Mountain kabelbaan of geniet van een rustige boottocht op het Minnewanka Meer.

Dag 6 Banff  National Park-Jasper National Park (285 km)
Via de spectaculaire Icefields Parkway rijdt u naar Jasper. Langs deze 230 kilometer lange weg naar Jasper komen alle mooie natuuraspecten van de Rocky Mountains aan bod.

Dag 7 Jasper National Park
De vredige meren, rivieren en zacht glooiende weilanden staan in schril contrast met de scherpe bergtoppen en gletsjers. U treft hier ook een grote verscheidenheid aan van dieren zoals elanden, herten, coyotes, wolven en zwarte beren. U kunt prachtige wandelingen maken, een boottocht op Maligne Lake met een foto-stop aan Spirit Island is zeker ook de moeite waard.

Dag 8 Jasper National Park – Prince George (375 km)
Vooraleer u het Jasper National Park buiten rijdt, passeert u nog de hoogste top van de Rockies: Mount Robson. Via de Yellowhead Highway rijdt u door de dichte wouden van British Columbia.

Dag 9 Prince George – Smithers (370 km)
Geniet vandaag van de prachtige natuur, de meest beboste en ruigste gebieden van West Canada wachten op u! Bezoek onderweg het Fort St. James National Historic Park, ooit een fort en handelspost van de Hudson Bay Company.

Dag 10 Smithers – Stewart (330 km)
En dan... ‘North to Alaska’! Onderweg passeert u de Bear Gletsjer, een enorme gletsjermuur, een witte falaise doorkliefd met azuurblauwe barsten, die uit een zijdal tot aan de weg glijdt en een indrukwekkende aanblik biedt.

Dag 11 Stewart
Vandaag moet u beslist richting Hyder rijden, aan de andere kant van de grens. Maak een stop aan de indrukwekkende Salmon gletsjer en Fish Creek, een riviertje waar de zalm komt kuit schieten tijdens de zomermaanden. Met een beetje geluk kunt u  hier grizzlyberen of zwarte beren zien die vissen uit de rivier scheppen! Een onvergetelijk ervaring!

Dag 12 Stewart – Terrace (311 km)
Geniet van de schitterende natuur op weg naar Terrace.

Dag 13 Terrace – Prince Rupert (150 km)
De route volgt de machtige Skeenarivier die zich een baan breekt door de granieten wand van de Coastal Mountains om tenslotte uit te monden in de Stille Oceaan. Hier ligt het vriendelijke havenstadje Prince Rupert waar de meeste inwoners leven van visvangst, houthandel of in de drukke haven werken.

Dag 14 Prince Rupert-Port Hardy (Cruise)
Vandaag staat een boottocht langs de  prachtige fjordenkust van British Columbia op het programma.
De beroemde Inside Passage is één van de spectaculairste waterwegen in Canada en één van de mooiste ferrytochten ter wereld! Hier kunt u beter de camera binnen handbereik hebben! Een verrekijker is ook handig om de zeearenden, walvissen, orka’s, zeehonden en andere dieren beter te kunnen observeren.

Dag 15 Port Hardy-Campbell River (240 km)
U rijdt langs de oostelijke oever van Vancouver Island naar Campbell River, het centrum van de zalmvisserij.

Dag 16 Campbell River – Tofino (270 km)
Onderweg naar Tofino rijdt u langs Cathedral Grove in het Macmillan Provincial Park. Het loont echt de moeite om dit regenwoud met uw eigen ogen te aanschouwen. Vervolgens gaat u over een kronkelende bergweg om uiteindelijk aan de Stille Oceaan uit te komen

Dag 17 Tofino
Het Pacific Rim National Park is een smalle, 180 km lange strook van ruige rotskusten, zandstranden, eilanden en uitgestrekte regenwouden. U hebt de hele dag om deze prachtige omgeving te ontdekken.

Dag 18 Tofino – Victoria (317 km)
Vertrek naar Victoria. Aankomst in het gezellige Victoria, de hoofdstad van British Columbia. Victoria heeft zijn koloniale charme volledig behouden. Geniet in de late namiddag van een Brits kopje thee in het Empress hotel met zicht op de haven.

Dag 19 Victoria-Vancouver (70 km + ferry)
Deze ochtend kunt u deze Britse koloniale stad verder verkennen of een bezoek brengen aan de prachtige Butchart Gardens, een van de grootste bloemententoonstellingen ter wereld. In het park heeft men verschillende thematuinen aangelegd. Nadien verder naar Swartz Bay waar u de ferry neemt naar Tsawwassen om dan in Vancouver toe te komen.

Dag 20 & 21 Vancouver
Deze wereldstad heeft voor elk wat wils: u kan bijvoorbeeld een stadsrondrit maken langs onder andere Stanley Park, English Bay, Gastown en Chinatown. Of misschien verkiest u een bezoek aan de Capilano Suspension Bridge, de langste voetgangershangbrug ter wereld. Van op de brug geniet u van een schitterend uitzicht over de omgeving.

Dag 22 Vancouver
Afleveren van de huurwagen en terugvlucht naar Brussel.

Prijsinformatie

Vanaf 4 januari 2014: nieuwe data en nieuwe prijzen voor afreizen in 2014

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen in vermelde hotels of gelijkwaardig in standaard kamers op basis van logies
 • Huurwagen voor de ganse periode (21x24u) volgens het aangeduide type op basis van een Avis Superplus Formule
 • Ferryovertocht:
  • Dag 14: Inside Pasage Prince Rupert - Port Hardy (15h) op basis van het aantal personen en 1 huurwagen. Supplementen cabine op aanvraag.
  • Dag 19: ferry van Victoria Island naar Vancouver
 • Informatiefarde en wegenkaarten
 • Plaatselijke taksen

Niet inbegrepen:

 • Internationale vluchten en luchthaventaksen
 • Maaltijden en dranken
 • Excursies en toegangsgelden Nationale Parken
 • Tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis - en Annulatieverzekering

Toeslagen:

 • Hoogseizoen: 01/07-31/08/2012: 180 euro per huurwagen (Compac 4d, Intermediate 4d en Full Size 4d)
 • Hoogseizoen: 01/07-31/08/2012: 255 euro per huurwagen (Minivan 7 seats)

Wagentypes:

 • Wagentypes A- E (Compact – Full size): 75 CAD + taks drop off kosten, ter plaatse te betalen.
 • Wagentypes G-Z (premium – Full Size SUV): 100 CAD + taks drop off kosten, ter plaatse te betalen.

Opmerkingen:

 • Korting: boeking fly and drive tot 3 maanden voor vertrek: 21 euro per persoon
 • Bij de keuze van afreisdatum dient u rekening te houden met het vaarschema van de Inside Passage.

Vertrekdata

Mogelijke vertrekdata voor dit programma
Mei: 8, 10,12,14,16,18,20
Juni: oneven dagen
Juli: oneven dagen
Augustus: even dagen
September: oneven dagen

Goed om weten

Reisdocumenten
Internationale reispas. Meer info in je reiskantoor.

 

 

Wenst u dit programma op één of andere manier te wijzigen? Bijvoorbeeld een verlenging op Vancouver Island? Dit is geen probleem, u kunt steeds een prijs aanvragen. Of kijk even op onze website waar u nog veel meer programma’s kan terugvinden.-Prijs Kinderen 0 tot en met 11 jaar die de kamer delen met 2 volwassenen: 220 euro, Er zal een supplement worden aangerekend voor een groter wagentype, dit is even op aanvraag.

DRIVE AND LODGING

De hotels vermeldt op deze pagina worden bij definitieve reservatie voor u aangevraagd. Mochten er geen kamers meer beschikbaar zijn op de data dat uw reis plaatsvindt, dan vragen wij automatisch een ander, gelijkwaardig hotel aan tenzij u ons bij reservatie uitdrukkelijk vermeldt dat wij u vooraf moeten doorgeven welke alternatieve accommodatie wij voor u zullen aanvragen.

De huurwagens die wij voorzien in onze prijzen zijn steeds ruim genoeg voor het vermelde aantal personen. Wil u echter nog comfortabeler of luxueuzer reizen dan kunnen wij voor u steeds de meerprijs berekenen voor een groter wagentype. Aarzel niet hiervoor informatie op te vragen.

Wanneer de hotels in de steden een piekprijs hebben ten gevolge van een bepaald evenement, zal er een toeslag betaald moeten worden.

Voor elke self drive reis kan zowel de route als de hotels aangepast worden naar uw wensen. Het is uiteraard mogelijk om hotels van een verschillende categorie te  combineren.  Kijk onze website ook na voor andere rondreizen!

Vraag deze reis aan

Zin om te vertrekken? Klik dan hier om een voorstel aan te vragen!

Mogelijke extra's

Bekijk het volledige aanbod voor individuele reizigers :

 

Ben je zeker dat je deze reiziger wil verwijderen?

Nee