Canada West Selfdrive - Individueel

Reisbeschrijving

Canada Exploring Western Canada

West Canada op zijn best! Deze rondreis is een aaneenschakeling van natuurlijke hoogtepunten.

U zal volop kunnen genieten van de betoverende natuur in de provincies Alberta en British Columbia. Besneeuwde bergtoppen, uitgestrekte ijsvelden, dicht beboste wouden, kristalheldere meren, watervallen en gletsjers vormen de belangrijkste ingrediënten van deze rondreis.

Zo bezoekt u Waterton Lakes National Park, een verborgen juweeltje verscholen in de zuidwestelijke hoek van Alberta. Het eeuwenoude natuurgebied bestaat uit valleien die in de ijstijd zijn uitgesleten door gletsjers en nu gevuld worden door kristalheldere meren.

Stewart is nog een goed bewaard geheim in het noorden van British Columbia, het ligt op de grens van Canada en Alaska en is alleen te bereiken via de schitterende Highway 37a.

Het laatste deel van de reis gaat langs de kust van het mooie Vancouver Island. U brengt hier ook een bezoek aan het Pacific Rim National Park waar u kunt genieten van een wandeling door het ongerepte regenwoud.

Dag 1  Calgary
Ophalen van de huurwagen en rit naar het hotel.
Overnachting: Sandman Hotel City Centre Calgary

Dag 2  Calgary-Waterton Lakes National Park (270 km)
Vandaag rijdt u zuidelijk richting het Waterton Lakes National Park, gelegen op de grens met Montana. Neem onderweg een uitstapje naar Head-Smashed-In Buffalo Jump, een UNESCO World Heritage Side net buiten Fort Macleod.
Overnachting: Waterton Lakes Resort

Dag 3  Waterton Lakes National Park
Een volledige dag de tijd om dit prachtige park te ontdekken. Beren, elanden en berggeiten komen hier veel voor. U kunt gaan wandelen of een boottocht maken op Cameron Lake.
Overnachting: Waterton Lakes Resort

Dag 4  Waterton Lakes National Park-Banff National Park (535 km)
Vandaag vroeg uit te veren om uw rondreis verder te zetten. Vandaag maakt u kennis met de majestueuze bergketens van de Rocky Mountains. Geniet van de besneeuwde bergtoppen, heldere gletsjermeren, bergweiden, watervallen en dichtbeboste gebieden.
Overnachting: Spruce Grove Inn

Dag 5  Banff
Heel de dag de tijd om de omgeving van Banff National Park te ontdekken, de parel van de Rocky Mountains. De natuurpracht van dit park is overweldigend. Vanuit Banff kunt u verschillende uitstapjes maken die de moeite waard zijn. Enkele aanraders zijn: een wandeling door Johnston Canyon, een rit langs de Bow Valley Parkway, een bezoek aan de warmwaterbronnen bij Cave & Basin Hot Springs, of neem de Banff Sulphur Mountain Gondola. Vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht over Banff.
Overnachting: Spruce Grove Inn

Dag 6  Banff National Park-Jasper National Park (285 km)
De grootste publiekstrekker van Banff National Park is Lake Louise. Het turquoise gekleurde meer wordt omringd door besneeuwde bergtoppen. Via de spectaculaire Icefields Parkway rijdt u verder naar Jasper. Langs deze 230 kilometer lange bergweg naar Jasper komen alle mooie natuuraspecten van de Rocky Mountains aan bod. Dit is een van de mooiste bergwegen in de wereld.
Overnachting: Marmot Lodge

Dag 7  Jasper National Park
De vredige meren, rivieren en zacht glooiende weilanden staan in schril contrast met de scherpe bergtoppen en gletsjers. U treft hier ook een grote verscheidenheid aan van dieren zoals elanden, herten, coyotes, wolven en zwarte beren. U kunt prachtige wandelingen maken, een boottocht op Maligne Lake met een foto-stop aan Spirit Island is zeker ook de moeite waard.
Overnachting: Marmot Lodge

Dag 8  Jasper National Park-Prince George (375 km)
Vooraleer u het Jasper National Park buiten rijdt, passeert u nog de hoogste top van de Rockies: Mount Robson. Via de Yellowhead Highway rijdt u door de dichte wouden van British Columbia.
Overnachting: Ramada Hotel Downtown

Dag 9  Prince George-Smithers (370 km)
Geniet vandaag van de prachtige natuur, de meest beboste en ruigste gebieden van West Canada wachten op u! Bezoek onderweg het Fort St. James National Historic Park, ooit een fort en handelspost van de Hudson Bay Company.
Overnachting: Aspen Inn & Suites

Dag 10  Smithers-Stewart (330 km)
En dan... ‘North to Alaska’! Onderweg passeert u de Bear Gletsjer, een enorme gletsjermuur doorkliefd met azuurblauwe barsten, die uit een zijdal tot aan de weg glijdt en een indrukwekkende aanblik biedt.
Overnachting: Ripley Creek Inn

Dag 11  Stewart
Vandaag moet u beslist richting Hyder rijden, aan de andere kant van de grens met Amerika. Maak een stop aan de indrukwekkende Salmon gletsjer en Fish Creek, een riviertje waar de zalm kuit komt schieten tijdens de zomermaanden. Met een beetje geluk kunt u hier grizzlyberen of zwarte beren zien die vissen uit de rivier scheppen! Een onvergetelijk ervaring!
Overnachting: Ripley Creek Inn

Dag 12  Stewart-Terrace (311 km)
Geniet van de schitterende natuur op weg naar Terrace. Bezoek onderweg de mooie totempalen in Gitwangak en Gitanyow. In deze indianendorpen kunt het de grootste verzameling authentieke totempalen van het noordwesten bezichtigen.
Overnachting: Sandman Inn Terrace

Dag 13  Terrace-Prince Rupert (150 km)
De route volgt de machtige Skeena rivier die zich een baan breekt door de granieten wand van de Coastal Mountains om ten slotte uit te monden in de Stille Oceaan. Hier ligt het vriendelijke havenstadje Prince Rupert waar de meeste inwoners leven van visvangst, houthandel of in de drukke haven werken.
Overnachting: Prince Rupert Hotel

Dag 14  Prince Rupert-Port Hardy (Cruise)
Vandaag staat een boottocht langs de prachtige fjordenkust van British Columbia op het programma. De beroemde Inside Passage is één van de spectaculairste waterwegen in Canada en één van de mooiste ferrytochten ter wereld! Hier kunt u beter de camera binnen handbereik hebben! Een verrekijker is ook handig om de zeearenden, walvissen, orka’s, zeehonden en andere dieren beter te kunnen observeren.
Overnachting: Quarterdeck Inn & Marina Resort
In het laagseizoen: slaapt de passagier aan boord van de cruise

Dag 15  Port Hardy-Campbell River (240 km)
U rijdt langs de oostelijke oever van Vancouver Island naar Campbell River, het centrum van de zalmvisserij.
Overnachting: Painter’s Lodge

Dag 16  Campbell River-Tofino (270 km)
Onderweg naar Tofino rijdt u langs Cathedral Grove in het Macmillan Provincial Park. Het loont echt de moeite om in het regenwoud even de benen te strekken. De kronkelende bergweg brengt u bij de Stille Oceaan.
Overnachting: Jamie’s Rainforest Inn

Dag 17  Tofino
Het Pacific Rim National Park is een smalle, 180 km lange strook van ruige rotskusten, zandstranden, eilanden en uitgestrekte regenwouden. U hebt de hele dag om deze mooie omgeving te ontdekken.
Overnachting: Jamie’s Rainforest Inn

Dag 18  Tofino-Victoria (317 km)
Vertrek naar Victoria. Aankomst in het gezellige Victoria, de hoofdstad van British Columbia. Victoria heeft zijn koloniale charme volledig behouden. Geniet in de late namiddag van een Brits kopje thee in het Empress hotel met zicht op de haven.
Overnachting: Quality Inn Downtown

Dag 19  Victoria-Vancouver (70 km + ferry)
Deze ochtend kunt u deze Britse koloniale stad verder verkennen of een bezoek brengen aan de prachtige Butchart Gardens, een van de grootste bloemententoonstellingen ter wereld. In het park heeft men verschillende thematuinen aangelegd. Nadien verder naar Swartz Bay waar u de ferry neemt naar Tsawwassen om dan in Vancouver toe te komen.
Overnachting: Sandman Hotel Vancouver City Centre

Dag 20 en 21  Vancouver
Deze wereldstad heeft voor elk wat wils: u kan bijvoorbeeld een stadsrondrit maken langs onder andere Stanley Park, English Bay, Gastown en Chinatown. Of misschien verkiest u een bezoek aan de Capilano Suspension Bridge, de langste voetgangershangbrug ter wereld. Van op de brug geniet u van een schitterend uitzicht over de omgeving.
Overnachting: Sandman Hotel Vancouver City Centre

Dag 22  Vancouver-Brussel
Afleveren van de huurwagen en terugvlucht naar Europa.

Prijsinformatie

Prijzen voor 2016 vindt u in de praktische infofiche.

Inbegrepen:

 • Alle overnachtingen in vermelde hotels of gelijkwaardig in standaard kamers op basis van logies
 • Huurwagen voor de ganse periode (21x24u) volgens het aangeduide type op basis van een Alamo Gold formule
 • Ferryovertocht:
  * Dag 14: Inside Passage Prince Rupert-Port Hardy (15h)
  * Dag 19: Ferry van Vancouver Island naar Vancouver
 • Plaatselijke taksen
 • 1 Informatiefarde: inclusief algemene informatie van de meeste bezienswaardigheden die onderweg kunnen bezocht worden met bijhorende wegenkaart of Roadatlas. In deze informatiefarde staat een beschrijving van de route die wij u voorstellen om te volgen. Deze route geeft u een idee om van Punt A naar Punt B te rijden maar vermeld echter niet welke wegen u dient te volgen om de bezienswaardigheden onderweg te bezoeken. U beslist zelf welke bezienswaardigheden u bezoekt en langs welke wegen u daar naartoe rijdt.
  Opgelet: indien er geen huurwagen bij ons geboekt wordt, wordt er geen Informatiefarde opgemaakt!
   

Niet inbegrepen:

 • Internationale vluchten en luchthaventaksen
 • Maaltijden en dranken
 • Drop off kosten 150 CAD + taks, ter plaatse te betalen
 • Excursies en toegangsgelden Nationale Parken
 • Tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en Annulatieverzekering

 

Toeslagen:
Hoogseizoen: 01/07-31/08/2016:

 • Compact 4d - Intermediate 4d - Full Size 4d: 269 euro per huurwagen
 • Minivan 7 seats/ Standard SUV: 329 euro per huurwagen

Bij een overtocht voor 7 juni en na 1 september vertrekt de boot in de namiddag en moet u 1 nacht overnachten op de ferry. (duur: +/- 22u) U kunt eventueel overnachten in een cabin. De volgende ochtend komt u dan aan in Port Hardy, deze overnachting valt dan weg.

 • Supplement: Reserved Seating Aurora Lounge: € 29 per persoon
 • Supplement outboard cabin : € 100 per cabin (max 2 volw + 1 kind)
 • Supplement inboard cabin   : € 75 per cabin (max 2 volw + 1 kind) .

 

Opmerkingen:

 • Dag 10 en 11: overnachting in Ripley Creek Inn, Stewart: drie- en vierpersoonskamers zullen hier een tweede kamer verkrijgen.
 • Wenst u dit programma op één of andere manier te wijzigen? Bijvoorbeeld een andere hotelkeuze of een verlenging op Vancouver Island? Dit is geen probleem, u kunt steeds een prijs aanvragen.
 • Prijs kinderen 0 tot en met 11 jaar die de kamer delen met 2 volwassenen: 285 euro, Er zal een supplement worden aangerekend voor een groter wagentype. Dit supplement is op aanvraag.

 

Vertrekdata

Afreisdata:  tussen 2 mei en 10 september 2016:

 • Mei: 7*, 14*, 21* en 28*
 • Juni: 4*, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19, 21, 23, 25, 27 & 29
 • Juli: oneven dagen
 • Augustus: even dagen
 • September: 1, 3*, 10* en 17*

  * Voor deze vertrekdata duurt de ferryovertocht zo’n 22u, u moet dan overnachten op de boot. Het is verboden om in uw eigen wagen te slapen. U kunt een cabin bijboeken ofwel overnachten in de passagiersruimte.

Goed om weten

Reisdocumenten
Internationale reispas. Meer info in je reiskantoor.

Vraag deze reis aan

Zin om te vertrekken? Klik dan hier om een voorstel aan te vragen!

Mogelijke extra's

Bekijk het volledige aanbod voor individuele reizigers :

 

Ben je zeker dat je deze reiziger wil verwijderen?

Nee