Overslaan en naar de inhoud gaan

Wie organiseert de wedstrijd?

Joker nv, met maatschappelijke zetel in Geerdegemvaart 96-98 in 2800 Mechelen, organiseert de foto- en filmpjeswedstrijd. Joker stelt dit reglement ter beschikking op www.joker.be.

Wie kan deelnemen?

De wedstrijd is open voor iedereen die ouder is dan 18 jaar en gedomicilieerd is in België. Alleen werknemers van Joker, ViaVia Tourism Academy, Karavaan en Anders Reizen mogen niet deelnemen aan de wedstrijd.

Hoe deelnemen?

Deelnemen kan door de volgende stappen te volgen:

  1. Spot iets duurzaams (een moment, activiteit, project, ervaring...) op reis en maak er een foto van. Meer info over naar welke foto's we op zoek zijn lees je hier
  2. Post de foto openbaar op Instagram of Twitter
  3. Gebruik daarbij steeds de hashtag #mySDGspot #wedstrijd
  4. Beschrijf kort waarom deze foto een goed voorbeeld is van duurzaamheid op reis
  5. Beschrijf waar de foto genomen is

Iedereen kan deelnemen met maximaal 3 foto’s. Stuur je er meer in, dan tellen enkel de laatste drie.

De inzendingen van de wedstrijd worden ten laatste op sociale media gepost op 15 oktober 2018.

De inzendingen worden gepost op een openbaar profiel, dat minstens openbaar moet blijven tot 30 november 2018.

De deelnemer van de wedstrijd is ook de maker van de foto. Bij (poging tot) fraude wordt de deelnemer uitgesloten. Het is dus niet toegestaan materiaal van derden in te sturen. Alle beeldmateriaal getuigt van voldoende respect tegenover de natuur, de gemeenschap en de lokale bevolking. 

Alle foto's komen na goedkeuring (dit kan enkele dagen duren) in de Hall of Fame. Joker heeft het recht om ongepaste inzendingen niet in de Hall of Fame te laten verschijnen. 

Wie wint?

De jury kiest de meest relevante, duurzame en inspirerende voorbeelden uit alle inzendingen. Elke inzending moet een link hebben met minstens één van de 17 Sustainable Development Goals die je hier kan bekijken.

De winnaars van de wedstrijd krijgen een persoonlijk bericht in oktober 2018 via een reactie onder hun ingezonden foto op Twitter of Instagram. De winnaar moet hierop reageren door zijn/haar contactgegevens door te geven binnen 2 weken na het persoonlijk bericht onder de foto, anders vervalt de prijs. 

De jury wordt samengesteld door Joker. Tegen de beslissing van de jury staat geen verhaal en er worden geen briefwisseling, telefoongesprekken, e-mailcorrespondentie omtrent de uitslag gevoerd of op een andere manier over gecommuniceerd.

Wat zijn de prijzen?

Eerste tot vierde prijs: een Joker-reiswaardebon van €1000 euro.

Vijfde tot 13de prijs: een rugzak van outdoormerk Vaude en een WakaWaka Solar Charger. 

13de tot 17de prijs: een waardebon voor een etentje in een Belgisch ViaVia Joker Reiscafé ter waarde van €100. 
 

Het ingezonden materiaal kan door Joker en Karavaan (vereniging die Joker-reisbegeleiders opleidt) gebruikt worden voor publicaties en promotiedoeleinden, zowel online als offline, zonder dat er hiervoor enige vergoeding verschuldigd is en zonder voorafgaande toestemming. Door zijn/haar inzending verklaart de deelnemer aan de wedstrijd dat de personen die op de foto’s voorkomen geen bezwaar hebben tegen publicatie en dat het afgebeelde materiaal (monumenten, kunstwerken enz. ) niet auteursrechtelijk beschermd is.

Joker behoudt zich het recht voor bepaalde voorzieningen in het reglement aan te passen. Afzonderlijke mededelingen van Joker in verband met deze wedstrijd gelden als onderdeel van het reglement. Joker kan niet verantwoordelijk worden gesteld indien door buiten haar wil optredende oorzaken de wedstrijd zou worden onderbroken of afgelast.