Overslaan en naar de inhoud gaan

Sumo Grand Tournament

Duik een namiddag in de wereld van de 1.500 jaar oude culturele traditie gekend als sumoworstelen! Tussen 13u10 en 13u20 sluit je op het meeting point aan bij een internationale groep. Vanaf daar ga je samen met je gids naar het sumomuseum in Ryogoku Kokugikan, waar je een rondleiding krijgt en kennismaakt met deze unieke sport. Vervolgens woon je een echte wedstrijd bij. Je stoel is op voorhand gereserveerd.

De wedstrijden volgen elkaar op van de laagste ranking naar de hoogste, beginnend met de junioren. Rond 15u45 begint de Makuuchi Wrestler Ceremonial Entrance, waarbij de toeschouwers hevig juichen bij het zien van hun favoriet. Om 16u00 komen de yokozuna de ring in. Deze worstelaars hebben de hoogste rang van hun sport bereikt. Om 16u10 beginnen ze eraan. Maak je klaar om volledig op te gaan in deze eeuwenoude sport.

Hoe geniet je nu het meest van een namiddag sumoworstelen? In de eerste plaats, uiteraard, door te kijken naar de wedstrijd zelf. Maar er zijn ook heel wat andere dingen te beleven. Zo kan je de vlaggen en andere dingen die aan de kampioenen worden gegeven, bewonderen in de ingang van de arena. Verder zijn er tal van sumogerelateerde souvenirs die je kan bekijken. Zo dompel je je volledig onder in de wereld van sumo. Om 18u00 eindigt het toernooi en keer je op eigen houtje terug naar je hotel.

Krijg je maar niet genoeg van deze sumo-ervaring? In de buurt van Ryogoku Station zijn verschillende Chanko Hot Pot Restaurants. Chanko is een typische sumo-gerecht, een belangrijk deel van het dieet van een worstelaar. Veel van de restaurants worden uitgebaat door gepensioneerde sumoworstelaars. Een originele manier om je ervaring helemaal compleet te maken!

Praktisch

Deze excursie is enkel mogelijk in de maanden januari, mei en september en vindt meestal plaats in de 2de of 3de week van de maand. Plaatsen zijn beperkt en gewild, dus wees er op tijd bij.

Prijs

€108 per persoon

Prijzen van excursies kunnen veranderen doorheen het jaar en zijn steeds onder voorbehoud.

Deze excursies kan je enkel boeken bij een individuele reis van Joker. In onze individuele programma's stellen we optionele excursies voor die wij niet te missen vinden. Vraag aan je Joker-reisexpert om ze aan je offerte toe te voegen. Al geboekt? Ook bijboeken is geen probleem!

Je kan optionele excursies en activiteiten ook naar hartenlust toevoegen aan een op maat gemaakt reisprogramma. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hier.

Meer activiteiten vind je bij 'Excursies en activiteiten in Japan'. Op zoek naar een specifieke excursie en niet gevonden wat je zocht? Laat het ons weten, we zoeken het graag voor je uit!