Overslaan en naar de inhoud gaan

Met veel plezier keken ook wij naar de aflevering van Reizen Waes waarin Tom Waes de kijkers meeneemt naar het fenomenale Groenland, de sympathieke Inuit en de grootste ijskap ter wereld, na Antarctica. Sommige avonturiers vroegen ons achteraf waarom wij tijdens de Polar Running Expedities geen gebruik maken van 2 binnenlandse vluchten, een sneeuwscooter of een helikopter om Groenland te beleven.

Heel eenvoudig: West-Groenland en meer bepaald Kangerlussuaq is de ideale uitvalsbasis voor de Polar Running Expedities. We vertellen je graag waarom.

 

Het is praktisch

Vanuit Kopenhagen vlieg je sowieso met een lijnvlucht op Kangerlussuaq. Dus waar je ook zou willen zijn in Groenland, je moet sowieso via Kangerlussuaq passeren. Tegelijkertijd is dit ook een ideale plaats om expeditiemateriaal het hele jaar door te stockeren in een opslagplaats vlakbij het vliegveld.

Het is economisch en ecologisch

Kangerlussuaq ligt 95km ten noorden van de poolcirkel. Hierdoor moeten we geen andere vluchten meer inlassen, want we zijn onmiddellijk ter plaatse in het gewenste polaire gebied. De hoeveelheid vluchten en andere gemotoriseerde verplaatsingen worden daardoor tot een minimum beperkt.

Het is logisch

De tundra-zone aan de voet van een immens fjord, tussen Kangerlussuaq en de ijskap herbergt Groenland's breedste ijsvrije zone (200km): een soort polaire woestijn met een stabiel polair klimaat, een ideale zone voor onze Polar Running Expeditie. We lopen 4 dagen doorheen dit gebied om zo tot op de ijskap te eindigen. Expeditieleden die graag al eens een selfie willen nemen met een wild rendier, een poolhaas of een muskusos zullen hier sowieso dikke pret beleven.

International Travel Maps
"It is also the best place in Greenland to observe the native wildlife. "
wildlife

Bovenstaande redenen zijn niet alleen "onze redenen" om Kangerlussuaq als uitvalsbasis te verkiezen: ook het "International Science Support Center" heeft zich in Kangerlussuaq gevestigd om diezelfde redenen. Tijdens onze dagen in Kangerlussuaq bezoeken we ook deze wetenschappers, die ons meer vertellen over hun onderzoek op en rond de ijskap, die op sommige plaatsen tot 3.000m dik is!

Getrainde avonturiers kunnen zich nog  inschrijven voor de editie in september.