Overslaan en naar de inhoud gaan

8 x Aussie Nature!

Wat als… je Ayers Rock (of Uluru zoals de Aboriginals hun heilige berg noemen) en Alice Springs al aangevinkt hebt op je lijstje van must-sees in the Northern Territory in Australië?

Eerst een typische barbecue natuurlijk, zodat je de dag erna sterk staat voor een wandeling in deze 8 minder beroemde natuurparken in Noord- en Centraal-Australië:

  1. Kata Tjuta, ook gekend als The Olga’s, is de andere blikvanger in het natuurpark waar ook Ayers Rock zich bevindt. Tip: een wandeling van 3u of 7 km in The Valley of the Winds

  2. Kings Canyon in Watarrka National Park. Tip: de Rim Walk met indrukwekkende uitzichten over de Canyon. Je doet deze wandeling best in de vroege morgen of de late namiddag omdat het anders veel te heet is. Reken zo’n 3 à 4 uur. Een goede conditie is wel aan te raden aangezien het hier steil omhoog kan gaan.

  3. Maak vanuit Alice Springs een daguitstap naar de West MacDonnell Ranges. Onze favoriete plekjes in deze West Macs: de Glen Helen Gorge, Ormiston Gorge, de Ochre Pits en de Simpsons Gap. Intrigerende namen voor inspirerende landschappen!

  4. Voor jong en oud: het Desert Park in Alice Springs, een themapark met dieren die je maar uitzonderlijk in het wild kan spotten. Zoals daar zijn: rode reuzenkangoeroes, emoes, bergduivels enz. Erg educatief, met een flinke dosis vakantiegevoel.

  5. Ben je onderweg van Alice Springs naar het noorden, stop dan bij de Devil’s Marbles: grote granieten “knikkers” die speels over het vlakke landschap verspreid liggen. Overnachten en genieten van de warmwaterbronnen doe je volgens ons best in Mataranka. En als je de echte Pub in the Middle of Nowhere wil ontdekken: het tankstation bij het dorpje Barrow Creek (inwonersaantal : 6). Het interieur en de klandizie zijn een echte bezienswaardigheid!

  6. Het Nitmiluk National Park, met de Katherine Gorge als uitsmijter. Je kan in dit park, dat toebehoort aan de Aboriginals, verschillende wandelingen maken. Ga zeker naar het uitzichtpunt op 900m hoogte!

  7. De Yellow Water Cruise in het Kakadu National Park. Het kost iets meer, maar is enorm de moeite waard om de billabongs in al hun schoonheid te aanschouwen.

  8. Een dag watervallen kijken en zwemmen in het Litchfield National Park. Tip: bezoek het niet in het weekend, want het lijkt wel of de voltallige bevolking van het nabijgelegen Darwin er dan neerstrijkt. Hoogtepunten: Florence Falls, Wangi Falls, Tolmer Falls en de metershoge termietenheuvels.
     

Reis je graag in groep naar the Northern Territory van Australië, bekijk dan het reisprogramma van de Joker-groepsreis naar Noord-Australië. We nemen je mee naar de meeste van bovenstaande natuurparken, maar natuurlijk ook naar het Great Barrier Reef en Sydney.

Deze tips krijg je van Australië-kenner Dirk Grossiels (Joker Hasselt)

Zelf op reis naar Australië?

Contacteer je Joker-reiskantoor voor een reisprogramma op maat!

Misschien is dit ook interessant voor jou?