Overslaan en naar de inhoud gaan

Reisbegeleider Gonzalo Vega neemt je mee op sleeptouw in z’n geboorteland Bolivia. Met een grote glimlach kan hij vertellen over ‘zijn’ Bolivia, want fier is ie zeker. Gonzalo reisde naar alle kanten van Bolivia en kreeg zo de reismicrobe te pakken. Om meer ervaring op te doen als bio-ingenieur werkte hij in natuurparken en natuurreservaten over het hele land. Ecoturismo is dus zijn stokpaardje. Na enkele reizen doorheen Zuid-Amerika heeft hij een goed beeld gekregen over zijn eigen land en dat deelt hij maar al te graag met anderen. Als je met Gonzalo op reis gaat, verwacht je dan maar aan een authentieke onderdompeling in de Boliviaanse natuur en cultuur. Gonzalo leeft ondertussen al enkele jaren in België maar probeert jaarlijks terug te reizen naar zijn geboorteland. Dan passeert hij graag langs de steden en dorpen waar zijn familie woont.

Het veelzijdige Bolivia

GONZALO: “Bolivia is twee keer zo groot als Frankrijk dus we krijgen heel wat moois te zien tijdens onze reis. We stijgen steevast in hoogte: we reizen van het laagland naar de valleien en door naar de hoogvlaktes. Onderweg leren we de indianenstammen van de Guaraní, de Quechua en de Aymara kennen. We lopen langs verschillende landschappen en we eten lekker divers op ons bord. We praten verschillende dialecten en ook heel wat Spaans. Als bio-ingenieur kan ik je zeker meer inzicht geven over de landschappen.

De eerste dagen blijven we onder de 2000 meter, waar we van een tropische warmte en exotische flora en fauna kunnen genieten in het natuurreservaat van Amboro en in het mysterieuze en magische Samaipata. Zo bezoeken we watervallen, de typische plaatselijke boomvarens, archeologische plekjes en maken we kennis met de eerste indianenstam.”

Een verborgen parel

GONZALO: “We reizen langs zes van de negen departementen in Bolivia. Dat betekent dat we heel wat te zien krijgen. Op onze reis duiken we in het Titicacameer, dat z’n eigen ecosysteem heeft. We verkennen het bruisende La Paz en we gaan fietsen op Death Road, één van de dodelijkste wegen ter wereld. Eén van de hoogtepunten waar ik zelf erg naar uitkijk, is het Toro Toro Nationaal Park. Echt een verborgen parel in Bolivia! Dit is nog niet zo toeristisch maar is wel een ongelooflijk mooie kloof. De bergen spreken er voor zichzelf. De geschiedenis van de aarde zie je doorheen het hele landschap."

Gonzalo, jouw reisbegeleider tijdens deze reis
Aangezien ik zelf van Bolivia ben, kan ik je volledig onderdompelen in de Boliviaanse cultuur. Zo ontdek je het land door de ogen van de locals.

Geen betere gids dan een echte Boliviaan

GONZALO: “Tijdens deze reis trekken we vooral de natuur in. Het diepblauwe Titicacameer, het tropische natuurreservaat van Amboro, de indrukwekkende kloof van Toro Toro, de mysterieuze mijnen van Potosí, de uitgestrekte zoutvlakte van Uyuni… met mijn natuurkennis onthullen ze allen hun geheimen voor jou.

Aangezien ik zelf van Bolivia ben, kan ik je volledig onderdompelen in de Boliviaanse cultuur. Zo ontdek je het land door de ogen van de locals. Het belooft dus een unieke reis te worden. Ik ben ook geboren in La Paz, de stad waar we de laatste dagen zullen doorbrengen. La Paz is één van de zeven stedelijke wereldwonderen. Verder bezoeken we een groot sterrenobservatorium op La isla del sol en de cryptische, archeologische stad Tihuanaku. Daar eindigen we de reis in schoonheid met een ritueel voor Pachamama (Moeder Aarde).”

Misschien is dit ook interessant voor jou?