Overslaan en naar de inhoud gaan

Is er slechts 1 maand de ideale reisperiode om Antarctica te bezoeken? Helemaal niet. Je kan naar dit continent reizen van november tot eind maart. In die periode smelt het ijs. Het zijn dus de enige maanden dat je kan navigeren door deze wateren met het expeditieschip Ocean Endeavour. Wel hebben wij een aantal goede redenen om te kiezen voor de maand februari als ideale reisperiode voor onze poolexpeditie.

5 voordelen wanneer je reist in februari

 1. In februari heb je de meeste kans om walvissen te zien. Ze vertoeven dan in de Antarctische wateren voor een waar feestmaal. Op de Zuidpool kan je massaal veel krill vinden, een soort garnaalachtig dier waar walvissen verzot op zijn.
   
 2. Extra leven aan land dankzij nieuwsgierige pinguïnkuikens. Ze durven al eens de omgeving verkennen zonder het waakzame oog van mama. En zoals elke kleuter zitten ze nooit stil en wandelen ze met vallen en opstaan.
   
 3. Iedereen op het dek wanneer de zon je 's morgens komt groeten en 's avonds achter de ijsbergen verdwijnt. De wonderlijke zonsondergangen en -opgangen zijn een streling voor het oog.
   
 4. Er is kans om sneeuw groen te zien kleuren. Klinkt dat ook voor jou compleet onlogisch? De kleur is te danken aan de sneeuwalgen die zicht ontwikkelen dichtbij pinguïnkolonies of plaatsen waar veel zeehouden leven. De algen maken een belangrijk deel uit van de vegetatie op Antarctica en zijn een indicator voor de klimaatveranderingen. Sneeuwalgen verspreiden zich het best op plaatsen waar de temperatuur net niet onder het vriespunt zakt. Met de opwarming van de aarde voorspelt men meer groene vlaktes op Antarctica.
   
 5. We reizen in laag seizoen. Het drukke seizoen ligt achter ons. Minder kans dus om andere schepen te spotten. 
   

Goed nieuws: er is slechts 1 nadeel

En daar kunnen we kort en bondig over zijn! De Adélie-pinguïn houdt het voor bekeken en de kolonies vertrekken in mondjesmaat naar andere oorden. Hun aantallen zullen dus mogelijks wat lager liggen. Maar geen nood, genoeg wildlife te zien op Antarctica!

Bekijk hoe anderen een poolexpeditie beleven

Mandi is 47 jaar en ruilde het warme Texas in voor een ijskoude cruise richting Zuidpool aan boord van de Ocean Endeavour. Onze partner Intrepid, met wie we onze expeditiereis organiseren, maakte deze beklijvende én hartverwarmende film. 

Misschien is dit ook interessant voor jou?