Overslaan en naar de inhoud gaan

Naar aanleiding van zijn Lifetime Achievement Award van de KULeuven, mocht onze CEO Bob Elsen op Kanaal Z uitleggen wat duurzaam reizen en ondernemen nu precies voor hem betekent én hoe we dat bij Joker in de praktijk brengen. Je kan het hele filmpje hier herbekijken. Weinig tijd? We boksten voor jou een handige samenvatting in elkaar!

Duurzaam reizen?

Voor Bob laat duurzaam ondernemen zich makkelijk samenvatten als harmonie tussen de vier P’s:

  • People. Omdat de mens centraal staat, zowel op reis als in het bedrijfsleven.

  • Planet. Natuurlijk heeft toerisme enkele negatieve aspecten (de uitstoot van je vliegtuig bijvoorbeeld). Toch zorgt het ook voor heel wat natuurbescherming, want een propere natuur = meer reizigers = meer inkomsten voor de lokale bevolking.

  • Profit. Als ondernemer heb je uiteraard geld nodig, anders win je geen award. Voor Bob is ‘winst echter zoals gezondheid: je hebt het nodig, maar het is niet het enige waarvoor je leeft.’

  • Pleasure. Als het niet plezant is, blijft het niet duren. Op de werkvloer én op reis: plezier maakt het verschil!

Reizen met Joker?

Reizen met Joker samengevat in één sterke quote:

“Vergelijk het reizen met een sportwedstrijd. Je kan toekijken en zo een heel fijne middag beleven, maar je kan ook zelf mee sporten.

Op Jokerreizen zijn wij diegenen die zelf mee op het veld staan.

Duurzaam ondernemen?

Over het algemeen sluiten we onszelf te veel op in onze eigen cocon. Daarom dit advies van Bob Elsen, voor ondernemers, reizigers, en alle anderen:

“Mensen zijn niet gelijk, wel gelijkwaardig. Ga dus in dialoog met de ander en koester steeds verwondering. Wees nieuwsgierig en laat je verrassen door wat je ziet, leert en ervaart. Leer om te aanvaarden dat in de wereld vele mensen op een andere manier denken dan jezelf, en probeer de dingen ook eens vanuit hun standpunt te bekijken.”

Dankjewel Bob, voor deze wijze woorden!

 

Bekijk het interview met Bob Elsen op Kanaal Z

Het volledige interview kan je bekijken op de website van Kanaal Z.

Misschien is dit ook interessant voor jou?