Overslaan en naar de inhoud gaan

Zoveel mooie reisbeelden! Wij hadden meermaals het gevoel ogen te kort te komen bij de vele schitterende inzendingen voor onze Fotowedstrijd 2016! Iedereen die afgelopen jaar met Joker reisde kon deelnemen, en dat er veel fototalent zit tussen onze reizigers was méér dan duidelijk. Uit al deze inzendingen selecteerden we 80 ijzersterke beelden. Iedereen kon zijn stem uitbrengen, en uiteindelijk kozen jullie als winnaar van de publieksprijs...de foto die Eva Meskens in Australië maakte!

Ondertussen, op het Joker-hoofdkantoor in Mechelen, kwam ook onze fotojury samen, en zij kozen de 7 andere winnaars van de Fotowedstrijd. Stefan Cruysberghs kaapte met een perfect getimede foto de hoofdprijs weg, maar ook de andere foto's zijn stuk voor stuk echte pareltjes die ons van bestemmingen ver of dichtbij doen dromen. Geniet van deze prachtige reisfoto's!

1. Stefan Cruysberghs - Madagaskar

Een kameleon vangt een kever, Stefan drukte in Madagaskar af op precies het juiste moment. Daarmee wint hij de hoofdprijs: een Joker-reiswaardebon van maar liefst €1500!

2. Sander Vankeirsbilck - USA

Een uniek nachtelijk beeld van kamperen in Monument Valley op Joker-groepsreis leverde Sander de tweede prijs op in onze fotowedstrijd. Hij wint een objectief van Tamron

3. Kevin Van De Moortele - Peru

Met dit wonderlijke beeld van paarden in een berglandschap, genomen tijdens de Salkantaytrekking op Joker-groepsreis in Peru, won Kevin de derde plaats in onze Fotowedstrijd. Dat levert hem een onvergetelijke vlucht voor 2 personen in de Joker-luchtballon op. 

4. Jessika Vandijck - IJsland

De zon gaat onder aan Jokulsarlon, het grootste gletsjermeer van IJsland. Jessika Vandijck kon het prachtige moment perfect in een beeld vatten. Haar prijs: een waardebon van CEWE Fotoservice ter waarde van €75.  

5. Stijn Raepsaet - Zambia

Op reis met Joker in Zambia werd de groep warm ontvangen in een schooltje in de stad Kabwe. Stijn wint met dit hartverwarmende beeld een waardebon van CEWE Fotoservice ter waarde van €50. 

6. Santosh Kuppens - India

Santosh gaf deze foto de titel 'een spontane kennismaking met mijn lens in Lohargal'. Met dit pakkende beeld genomen tijdens een groepsreis van Joker Go-26 in India, wint hij de zesde prijs: een waardebon van A.S. Adventure ter waarde van €30. 

7. Koenraad Roelands - Laos

De zevende prijs gaat naar Koenraad, met een leuk portret van een meisje dat op een buffel rijdt in Laos. Hij wint een waardebon van A.S. Adventure t.w.v. €30. 

Publieksprijs: Eva Meskens - Australië

Zoals elk jaar kreeg iedereen de kans om te stemmen op zijn/haar persoonlijke top 5. Deze foto van Eva Meskens, die de ochtendzon vangt in de outback van Australië, kreeg de meeste stemmen en wint zo de publieksprijs: een Joker-reiswaardebon ter waarde van €800!

Zelf meedoen?

Bedankt aan iedereen die reisfoto's instuurde voor onze fotowedstrijd. We hebben intens genoten van jullie inspirerende beelden van op reis!

De nieuwe foto- en filmpjeswedstrijd worden in de loop van de maand februari gelanceerd, je kan ze dan hier vinden. 

Met grote dank aan onze sponsors Tamron en CEWE Fotoservice