Overslaan en naar de inhoud gaan

Namibië is een land voor natuurliefhebbers dat haar schoonheid nog even verborgen kan houden voor het massatoerisme. Woestijnen, rotsformaties, uitgestrekte panorama’s, fantastische kampeerlocaties en natuurlijk allemaal beestjes zijn er dagelijkse kost voor diegenen die er wél naartoe trekken. Joker-medewerker Filip had een zalige tijd op reis in Namibië. Met wie ook zin heeft in deze desolate parel in Afrika deelt hij graag zijn unieke ervaringen!

Oog in oog met een olifant in Palmwag

Op de ene kampeerplek heb je al wat meer kans om dieren te spotten dan op de andere, maar in Afrika is kamperen altijd een avontuur. Je hoeft niet per se in een nationaal park te zitten om wildlife te zien. Een onvergetelijke ervaring op reis in Namibië is een overnachting in Palmwag. De marshmellows boven het kampvuur waren het perfecte dessert en je praat nog wat na tot ineens de bewaker van de campsite naar je toe komt en zegt: “The elephant is here!”. En iets later sta je dan, op een stoel om over het muurtje te kijken, oog in oog met dat reusachtige beest 3 meter verder.

Slapen onder de sterrenhemel

Gezien je liever niet vertrappeld wordt door een olifant, blijf je best veilig in je tent slapen. Maar met zo’n prachtige sterrenhemel wil je toch zeker eens buiten slapen? Gelukkig is dit mogelijk op sommige plekken, zoals op de campsite bij de rotsformatie van Spitzkoppe. Je ligt in je slaapzak en staart naar boven, de sterrenhemel is zo indrukwekkend dat je gewoon niet in slaap wilt vallen. Met wat geluk spot je hier en daar een vallende ster. En geef toe, ’s ochtends kan toch geen enkele wekker op tegen de Afrikaanse zonsopgang? Geleidelijk aan word je wakker en geniet je van de wondermooie kleurschakeringen op de rotswanden. Je moet wel houden van Namibië!

 

Frietjes in the middle of the desert

12 dagen kamperen in desolate landschappen = 12 dagen eten uit blik? Nee hoor. Op doorreis in de steden van Namibië zijn er supermarkten met alles wat je nodig hebt. Zolang je een koelbox hebt, kan je probleemloos enkele dagen verder. Wat dacht je van een picknick in the middle of nowhere met een broodje smos en een slaatje? ’s Avonds is er niets leuker dan je eten op het kampvuur klaar te maken terwijl de sterren te tevoorschijn komen. Wees gerust creatief. Frietjes, iemand?

Adrenaline in Swakopmund

Ook al is het kamperen een superervaring, je bent toch blij als je 2 nachten in een echt bed kan slapen. Dit kon in een lodge in Swakopmund, een klein maar gezellig koloniaal stadje gelegen aan de kust.

Maar toch ben je vroeg uit de veren om alles uit je dag te halen! Begin je dag met een kickstart: ga sandboarden! Ook al heb je nog nooit gesnow- of gesandboarded, het is een echte aanrader. Een ervaren crew brengt je naar de beste duinen van Namibië en leert je alles aan. Nadeel: als je valt – en dat gebeurt – hangt het zand overal, met dank aan je plakkerige zonnecrème. Eens beneden, klim je vol adrenaline weer naar boven. Geen skilift of quads dus, maar een adembenemend landschap puur natuur.

 

Plaatjes schieten in Etosha NP

Net zoals Kruger NP het bekendste nationale park is van Zuid-Afrika, is Etosha NP hét park van Namibië. Aan de verschillende waterholes kan je gewoon eeuwig blijven staren naar al de dieren die hun dorst komen lessen. Zoals de zebra’s die op een rijtje staan te drinken en direct terugtrekken bij het minste vermoeden dat er iets gevaarlijk kan gebeuren. Om daarna weer netjes naast elkaar verder te drinken. Maar niets kan op tegen de giraffen: om te drinken spreiden ze hun voorste poten en reiken ze met hun lange nek naar het frisse water. Een garantie op prachtige plaatjes! Only adding to the charm: de zonsondergang op de achtergrond.

 

Ochtendritueel op safari

De poorten van het Okaukuejo Camp gaan om 6u open en we waren niet de enigen die er vroeg op uit trokken. 50m van het kamp stonden er al 5 jeeps geparkeerd. Er was duidelijk iets aan de hand. Toen we de leeuwen zagen, sprong iedereen recht. Iets verderop zagen we een zebra liggen, of wat er van over bleef na het ontbijt van de leeuwen. Daarna was het aan de jakhalzen, tot die weer verjaagd werden door de leeuwen die hun prooi met de andere leeuwen wilden delen. Niet voor gevoelige magen, maar “Wildlife: het leven zoals het is”.

 

Uitgestrekte landschappen in het Namibrand Nature Reserve

Een van de typische kenmerken van een reis door Namibië zijn de uitgestrekte en verlaten landschappen. In het Namibrand Nature Reserve wandel je in complete stilte op een vlakte die zich enkele tientallen kilometers uitstrekt. Het onmetelijke gevoel dat je er krijgt, kan je niet beschrijven, maar deze foto geeft je toch al een idee.

Krokodillen bij de grens met Angola

Kamperen aan de Kunene-rivier is een van de hoogtepunten van je rondreis in Namibië. Ook al zei de gids dat het veilig was om je tent aan de oever op te zetten, de gedachte dat er misschien een van de krokodillen ’s nachts uit het water zou kruipen, spookt toch door je hoofd.  Gelukkig hebben we tijdens onze 2 nachten daar geen last gehad. Zelfs niet toen we op een ligstoel aan het zwembad sliepen. De verslavende sterrenhemel was sterker dan de schrik voor wilde beesten!

Aan de andere kant van de rivier ligt Angola. Door de krokodillen was naar de overkant zwemmen geen optie, maar raften kon blijkbaar wel. We zagen de beesten zo van heel dicht bij en nu staat ook Angola aangevinkt op onze lijstjes!

Zelf op reis naar Namibië?

  De beste vluchtprijzen naar deze bestemming vind je in onze boekingstool.

Misschien is dit ook interessant voor jou?