Overslaan en naar de inhoud gaan

Nationale parken vormen meer dan eens een onvergetelijk hoogtepunt op reis. Wij laten de beroemde natuurparken in de VS even links liggen en belichten enkele minder gekende nationale parken op onze aardbol. Mét vermelding van hoe wij op Joker-groepsreis die parken op een pure, unieke manier ontdekken!

 

Hell’s Gate N.P. in Kenia

De naam klinkt wat onheilspellend, maar eigenlijk stond het park model voor de setting van The Lion King! Met zijn indrukwekkende kliffen, kloven en wildlife, lage toegangsgelden en de nabijheid bij hoofdstad Nairobi heeft het park heel wat troeven. Bovendien mag je er ook fietsen en kamperen, wat in vele andere parken niet toegelaten is.

Hell’s Gate op z’n Jokers

Een alternatieve safari staat op het programma tijdens de Joker-groepsreis in het Hell’s Gate Nationaal Park. We gaan er nl. mountainbiken tussen zebra’s, giraffen, antilopes en gazelles. Kamperen doen we aan de groene oevers van het nabijgelegen Lake Naivasha.

Met Joker op groepsreis naar Kenia en Hell’s Gate

Of kies voor de jongerenreis naar Kenia en Hell’s Gate 

 

Khao Sok N.P. in Zuid-Thailand

In het zuiden van Thailand ligt het nationaal park van Khao Sok, dat zowel wat fauna als flora betreft erg gevarieerd is. Voeg daar de watervallen, het regenwoud, het karstgebergte, de meren en valleien aan toe, en je bent er niet meteen op uitgekeken.

Khao Sok op z’n Jokers

Te voet verkennen we op Joker-groepsreis de grotten en jungle. We spotten apen en vogels vanop de longtailboot op het stuwmeer Chiao Lan. Voor een frisse duik is er altijd wel even tijd. Overnachten doen we in paalwoningen-with-a-view.

Met Joker op jongerengroepsreis naar Thailand en Khao Sok

Individueel 4-daags programma in Khao Sok

 

Rincón de la Vieja N.P. in Costa Rica (UNESCO-werelderfgoed)

Tropische jungle met als topattractie de gelijknamige vulkaan met 9 kraters. Poema’s, jaguars en luiaards zijn er thuis. Verschillende trails lopen door het nationaal park en komen meer dan eens langs een warmwaterbron, een geiser of een waterval.

Rincón de la Vieja op z’n Jokers

Op Joker-reis in het nationale park Rincón de la Vieja maken we een aantal wandelingen, maar we houden rekening met eventuele vulkanische activiteit. We ervaren in ieder geval ten volle de immense schoonheid van dit primaire, tropische bos met de majestueuze watervallen en de oude, slapende vulkaan.

Met Joker op groepsreis naar Costa Rica en Rincón de la Vieja

Of kies voor een groepsreis Comfort Editions (comfort én avontuur) naar Rincón de la Vieja

 

Gros Morne N.P. in Canada (UNESCO-werelderfgoed)

In Newfoundland is het Gros Morne Nationaal Park een bezoek waard op je rondreis door Canada. Het gebied openbaart zich telkens op een andere manier: er zijn kusten, kliffen, plateau’s, fjorden, gletsjervalleien, watervallen en prachtige meren.

Gros Morne op z’n Jokers

Op Joker-reis in het Gros Morne Nationaal Park maken we enkele stevige dagtochten langs de grillige kustlijn of door de immense bossen. Wie wil, onderneemt de uitdagende tocht naar de top van de Gros Morne. Het alternatief is een uitstap naar het Western Brook Pond, een fjord met geschiedenis. Een unieke extra activiteit is een tocht met zeekajaks in Norris Point vanuit Woody Point en Rocky Harbour.

Met Joker op groepsreis naar Canada en Gros Morne

 

Los Nevados N.P. in Colombia

In de Colombiaanse Andes ligt een uitgestrekt natuurgebied dat zowel uit regenwoud, páramo (hoogvlakte) en besneeuwde  (“nevado”) pieken tot boven de 5000m bestaat. Het sneeuwwater vormt rivieren en gletsjerkraters ontwikkelden zich lang geleden tot meren. Het park levert het water dat nodig is om de koffie-, rijst- en katoenteelt en daardoor ook de economie op peil te houden.

Los Nevados op z’n Jokers

Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van de Joker-groepsreis is de 4- of 6-daagse trekking in het Nationaal Park Los Nevados. We dragen zelf onze bagage en koken ons eigen potje. We slapen in tenten en genieten non-stop van adembenemende vergezichten. Een echte expeditie!

Met Joker op groepsreis naar Colombia en Los Nevados

Of kies voor de jongerenreis naar Colombia en Los Nevados

 

Kinabalu N.P. in Maleisië (UNESCO-werelderfgoed)

Op het Maleisische eiland Borneo overheerst de Mount Kinabalu met zijn iets meer dan 4000m het omliggende Kinabalu Nationaal Park. Het lijkt er wel een groots opgezette botanische tuin met plantensoorten uit de Himalaya, China, Maleisië en Australië en andere tropische regio’s. Met meer dan 700 orchideeënsoorten is het één van de meest aantrekkelijke nationale parken voor macrofotografie in de regio. Aangevuld met verschillende vogels, amfibieën, reptielen, vissen, apen en orang-oetans is het er een aardige beestenboel.

Kinabalu op z’n Jokers

Op Joker-reis starten we vroeg in de ochtend met de beklimming van de Mount Kinabalu,  één van de hoogste bergen van Zuidoost-Azië. Via de magnifieke Mesilau-route klimmen we tot 3.200 m. Na een paar uur slapen in een berghut, trekken we ’s nachts verder naar één van de pieken van de berg. Er volgt een afdaling van een 8-tal uur waarna we overnachten aan de ingang van het N.P. Deze 2-daagse wandeling is een stevige doorbijter maar de inspanning absoluut waard want als het weer mee zit, is het zicht op de top fantastisch! Warme zwavelbaden doen ons de pijnlijke voeten snel weer vergeten.

Met Joker op jongerengroepsreis naar Maleisië en Kinabalu

 

Ordesa N.P. in de Spaanse Pyreneeën

Zoek je het liever dicht bij huis? In de Spaanse provincie Huesca, in het hartje van de Pyreneeën, vind je  het Ordesa Nationaal Park. Het kalkmassief van Monte Perdido (zo’n 3350m) is de blikvanger van het park maar het landschap errond is ook erg in trek omwille van de ontelbare canyons. Een paradijs voor canyoning dus!

Ordesa op z’n Jokers

Op Joker-reis zetten we voluit in op actie: canyoning, via ferrata, speleo, mountainbiken, rotsklimmen en een stevige bergtocht. Je kan ook kiezen voor 100% canyoning, als de andere outdoorfun je minder aanspreekt.

Met Joker op sportieve groepsreis naar Spanje en Ordesa