Overslaan en naar de inhoud gaan

Als we vragen naar exotische plaatsen of waar je uitzonderlijke kolonies dieren kan spotten, vulkanen beklimmen dan sla je ons ongetwijfeld naar de oren met verre idyllische bestemmingen. Maar ook binnen de grenzen van Europa valt er best wel wat unieks te beleven! Europa, minder voorspelbaar dan je denkt! En dat weten we bij Joker al langer!

Beren en pelikanen

Wie denkt dat je voor beren en wolven naar Canada moet of dat pelikanen enkel in Afrika vliegen, zit er flink naast! Ook dichter bij huis durven ze zich van hun beste kant laten zien! In Roemenië kan je (ook op Joker-groepsreis) een kanotocht maken in het biosfeerreservaat van de Donaudelta.  Het netwerk van kanalen en rivierarmen is een favoriete verblijfplaats voor zwermen pelikanen en talrijke andere vogelsoorten. Alsof dat niet genoeg is, kan je er ook beren spotten tijdens een wandeling in de Karpaten. In deze woeste bergketen leven er naar schatting zo’n 5.000! De straffe verhalen over trollen en de zigeunermuziek krijg je er zomaar bij. 

Zwavelgeuren en modderbaden

Italië! Het land van pasta, Fiat versus Alfa Romeo én de paus. We spreken je alvast niet tegen! Wat niet iedereen weet, is dat het woord vulkaan hier zijn oorsprong kent. Op de Eolische eilanden kan je baden in pruttelende modderbaden met uitzicht op (jawel) een actieve vulkaan! De zwavelgeuren neem je er met plezier bij. Waarschuwing: het durft wel eens voor enkele dagen in je kleren kruipen! En het woord vulkaan? Wel, de vuurgod Vulcanus was woonachting in de Fossa di Vulcano en het woord vulkaan is naar dit eiland genoemd!

Stille nacht

21 juni, de langste dag van het jaar. Zomerse zwoele avonden waar we bij Joker niet genoeg van krijgen. Voor een nog meer intense ervaring trekken we deze periode richting het hoge noorden waar de avond nooit valt en de zon nooit aan de horizon verdwijnt. Dit verschijnsel noemt men in Noorwegen de midnattsol, bij ons bekend als middernachtzon. Om van een goeie nachtrust te genieten, zet je best een slaapmasker op je bagagelijst!

Spot deze unieke plekken op onze groepsreizen:

Misschien is dit ook interessant voor jou?