Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom op het grootste Canada-event van het jaar!

Heeft de schoonheid van dit land jou ook in zijn greep? Dan is nu hét moment om je reis richting Canada te boeken: de prijzen zijn nog scherp en er zijn nog veel huurwagens en kamers beschikbaar. Welke steden en natuurparken je het beste bezoekt, wanneer je best gaat en hoe je dat het beste aanpakt? Dat kunnen de Canada-specialisten op de Reisbeurs Canada je in een handomdraai vertellen.

Wat kan je doen op de Reisbeurs Canada?

1. Ga in gesprek met Canada-experten

De grootste Canada-kenners van Joker staan de hele dag klaar voor al jouw vragen over de bestemmingen die het beste aansluiten bij jouw wensen, vliegtickets, vervoer en overnachtingen. Laat je door hen inspireren en maak je reisplannen concreet.

Of ga langs bij de andere aanwezige organisaties, stuk voor stuk echte specialisten op het gebied van reizen naar Canada: Air Canada, Anders Reizen, Travel Experience Canada, Canada Travel, Wings 'n wheels, Sawadee, Intrepid, G Adventures, Tooku, Tourism Board Yukon, Via Rail, Fraserway, Cruise Canada, Siel, Brussels Airlines en Quebec Tourism. Wie doet wat? Dat lees je verder op deze pagina.

   De verschillende organisaties staan klaar om je te informeren over:

   • avontuurlijke groepsreizen
   • individuele rondreizen met partner, gezin of vrienden
   • reizen met de huurwagen of camper, per trein of te voet
   • citytrips
   • specifieke trips op maat van gezinnen
   • vliegtickets
   • de verschillende regio's

   2. Woon een reisvoorstelling bij

   12 bevlogen sprekers vertellen gepassioneerd over reizen in Canada:

   11u: VOLZET - Met een huurwagen door West-Canada (door Wings ‘n wheels)
     Op reis met de trein door Canada (door Via Rail)
   12u: Avontuurlijke groepsreizen in West- en Oost-Canada (door Joker)
     Reismogelijkheden in Quebec
   13u: VOLZET - Wandelreizen in de Rocky Mountains en Oost-Canada (door Anders Reizen)
     VOLZET - HERHALING VOORSTELLING OM 15u - Individuele rondreizen met een huurwagen of camper door West-Canada (door Joker)
   14u: VOLZET - Individuele rondreizen met een huurwagen of camper door Oost-Canada (door Wings 'n wheels)
     Met kinderen op reis in Canada (door Tooku)
   15u: De ongerepte natuur van Yukon (door Yukon Tourism Board)
     VOLZET - Individuele rondreizen met een huurwagen of camper door West-Canada (door Joker)
   16u: Reizen met de camper in Canada (door Fraserway)
     Op wintervakantie in Canada (door Siel)

    

   Het aantal plaatsen per voorstelling is beperkt, dus op tijd inschrijven is de boodschap!

   3. Kom alles te weten over onze groepsreizen naar Canada

   Van 12.00 u. tot 15.00 u. maken onze Joker-reisbegeleiders tijd vrij voor jou. Tijdens een persoonlijk gesprek kom je bij hen alles te weten over onze verschillende groepsreizen naar Canada. Je kan vrij aanschuiven aan één van hun infotafels.

   Praktische informatie

   Zet je op aanwezig op ons facebookevent en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes over de reisbeurs.

   De reisbeurs over Canada is een initiatief van Joker en Air Canada. Op de beurs zelf vind je meer dan tien verschillende organisaties die reizen aanbieden naar Canada.

   Reizen in Canada

   De grootste uitdaging om te reizen in Canada? Kiezen waar je naartoe gaat. Jong of oud, avonturier of rustzoeker: in het tweede grootste land ter wereld vindt iedereen sowieso zijn gading.

   Ga je voor puur natuur?

   Dan hoef je niet meer te twijfelen: Canada is voor jou the place to be. Het arctische noorden staat garant voor diepblauwe ijsmeren, ijsbergen en gletsjers. In het binnenland vult je gezichtsveld zich met wuivend prairiegras. Er zijn de Canadian Rockies en ’s werelds grootste gematigde regenwoud in het westen, en die prachtige Canadese kust in het oosten. En groen: kilometers bossen en groene bergen. Wildlife spotten? Dat kan in Canada zowel te land (beren, elanden, bevers), ter zee (orka's en walvissen) als in de lucht (papegaaiduikers).

   Selfdrive met camper of huurwagen? En wat met kinderen?

   De huurwagen of camper is de meest populaire manier om Canada te ontdekken. We raden deze manier van reizen dan ook aan.

   Reis je met kinderen? Dan is Canada zeker iets voor jullie. En met een huurwagen of camper reis je als gezin comfortabel, gemakkelijk en op je eigen tempo.

   Zin in actie?

   De vele natuurparken nodigen uit tot stevige één- of meerdaagse trektochten voor wie dat wenst. Ook fietsen, (zee)kajakken, raften, kanoën en hoogteparcours behoren tot de mogelijkheden. Om je reis extra avontuurlijk te maken, kan je overnachten in een tent, al dan niet aan de oever van één van de vele rivieren die door Canada stroomt.

   Op zoek naar een vleugje cultuur?

   De verre en minder verre geschiedenis van Canada spreekt velen tot de verbeelding: het leven van de First Nations en hun strijd om te overleven, het koloniale verleden van Canada, en historische steden zoals Quebec. Het land is de grootste exporteur van ijswijn én heeft een gevarieerde keuken: die verschilt namelijk sterk tussen de verschillende regio’s. Ook de moeite waard: een wedstrijd meepikken in één van de twee nationale sporten, lacrosse (zomer) en ijshockey (winter).

   In the mood voor een citytrip?

   Rondstruinen door grootsteden: ook daarvoor kan je in Canada terecht. Toronto, Montreal en Calgary zijn de drie grootste steden. Maar ook hoofdstad Ottawa, het westelijke Vancouver en het pittoreske Quebec zijn meer dan de moeite waard.

   Even tot rust komen?

   Stranden, terrasjes, warmwaterbronnen: do we need to say more?

   Volgende organisaties staan de hele dag voor je klaar

   Tijdens de Reisbeurs Canada staan verschillende organisaties voor je klaar om je vrijblijvend te inspireren tijdens een face-to-facegesprek.

   Joker: kies voor een individuele reis of selfdrive (huurwagen of camper) met vrienden of je gezin, of verken de mooiste stukken van Canada in (internationale of Nederlandstalige) groep.
   Air Canada: deze Canadese maatschappij vliegt dagelijks non-stop tussen Brussel en Montréal, met vlotte doorverbindingen naar andere Canadese bestemmingen.
   Anders Reizen: reis individueel, met het gezin of in groep naar Canada. De focus ligt op wandelen langs de allermooiste trails.
   Brussels Airlines: onze Belgische trots vliegt 3 tot 5 keer per week rechtstreeks van Brussel naar Toronto.
   Cruise Canada: verhuurt en verkoopt campers in Amerika en Canada.
   Fraserway: verhuurt, verspreid over het land, campers in Canada
   G Adventures: internationale groepsreizen naar Canada.
   Intrepid: internationale groepsreizen naar Canada.
   Quebec Tourism
   Sawadee: rondreizen in groep langs de mooiste plekjes van West-Canada of Alaska en Yukon.
   Siel Canada: reizen op maat of kant-en-klare reizen, zowel een zomer- als een winteraanbod
   Tooku: hier kan je terecht voor individuele rondreizen in Oost- en West-Canada.
   Tourism Board Yukon
   Travel Experience: organiseert begeleide rondreizen doorheen Canada. Je kan bij hen ook terecht voor individuele rondreizen met de camper of huurwagen.
   Via Rail: bezorgt je alle info over het reizen per trein door Canada.
   Wings 'n Wheels: organiseert voor jou overnachtingen, excursies, vervoermiddelen, roadbooks en kaarten, enz. Ze hebben heel wat routes uitgewerkt die je naar eigen gevoel kan aanpassen en die een bron van inspiratie kunnen zijn voor je persoonlijke reis.

   Bekijk de individuele reizen en groepsreizen van Joker naar Canada

   Inspiratie voor een reis naar West-Canada