Overslaan en naar de inhoud gaan

Een fietsreis die het beste van Zwitserland laat zien. Je start in Montreux aan het meer van Genève en fietst tot het levendige Luzern. Onderweg fiets je langs kristalheldere bergmeren, duizelingwekkende besneeuwde bergtoppen en dorpen bezaaid met kaasmakerijen en typische chalets. Je stopt in het smakelijke Gruyères en het tussen de Brienzer- en Thunersee gelegen Interlaken. 

De hoogtepunten van deze reis

Fietsreis Zwitserland Berger Oberland - merenroute

De mondaine steden van de Zwitsere Rivièra

Fietsreis Zwitserland Berger Oberland - merenroute

Prachtige omgeving met valleien en bergen

Fietsreis Zwitserland Berger Oberland - merenroute

Ontspannen aan de waterkant

Programma

Programma

A Dag 1
Montreux

's Avonds word je verwacht in het mondaine Montreux. Je ontvangt er alle documenten voor een zorgeloze fietsvakantie. Met de aangename temperarturen is het heerlijk vertoeven in deze stad. Wandel over de promenade en geniet van een adembenemend uitzicht over het meer van Genève en de sneeuwwitte gletsjers van het nabijgelegen Mont Blanc-massief. Tal van artiesten bezongen hun liefde over deze plek. Ga op zoek naar het standbeeld van Freddy Mercury of bezoek het museum Chaplin's World. Of ga je benen al een beetje opwarmen in het Zwitserse wandelparadijs dat op een steenworp van de stad ligt.

B Dag 2
Montreux – Gruyère
50 km

In Vevey aan de Zwitsere Rivièra spot je het standbeeld van Charlie Chaplin aan het meer van Genève. Maar liefst 25 jaar bracht hij hier door. Je neemt met de fiets de tandradbaan naar de Mont Pèlerin. Vlotjes klimt deze trein de steile hellingen op, hoogtemeters die jij alvast vandaag niet moet nemen. Op 1.000 m hoogte geniet je van een prachtig panorama. Je fietst verder over rustige wegen naar de bron van de meest populaire kaas van Zwitserland die zijn naam deelt met de gelijknamige regio: Gruyère. Vandaag fiets je ongeveer 50 km.

Hoogtemeters: 855m stijgen en 735m dalen

C Dag 3
Gruyère - Gstaad
40 km

Vandaag trap je 40 km langs de typische ingrediënten waar Zwitserland om bekend staat: kaasmakerijen, geïsoleerde bergchalets, besneeuwde bergen, kristalheldere meren en indrukwekkende kabelbanen. Kom op adem in de vele authentieke bergdorpen en proef er van de plaatselijke lekkernijen op basis van alpenmelk. Je fietst door het bergachtige landschap van Pays d'Enhaut en de valleien van Saanenland. Volgens de legende wilde God hier even op adem komen terwijl hij de wereld schiep en zou de afdruk van zijn hand de valleien gevormd hebben van deze regio. Eindhalte is het dorp Gstaad op 1.050 m. Je hebt zo'n 40 km in de benen vandaag.

Hoogtemeters: 735m stijgen en 410m dalen

D Dag 4
Gstaad - Thunermeer
55 km

Je verkent vandaag het Simmental dat gekenmerkt wordt door de pyramidevormige Niesen en de Stockhorn. Het dal is bezaaid met kunstig versierde houten huizen die tot de mooiste van Europa behoren. Onderweg kruis je de Simme, een rivier die voor veel avonturiers een uitdaging is met kano of raft. Eindigen doen we in Spiez aan het Thunermeer, temidden van heuvels en wijngaarden. Hier kan je genieten van een prachtig panorama van de Niederhornketen tot de Berner Alpen. Maak een boottocht op of een wandeling langs het meer. Cultuurliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan het middeleeuwse slot of het streek- en wijnbouwmuseum. Vandaag zit je 55 km in het zadel.

Hoogtemeters: 735m stijgen en 1.150m dalen

E Dag 5
Thunermeer - Sarnermeer
55 km

's Ochtends scheep je in voor een boottocht richting Interlaken, gelegen in het Berner Oberland tussen het Thuner- en het Brienzermeer. Met de Eiger, Mönch en Jungfrau belooft dit een prachtige omgeving. Op het turquoisegroene Brienzermeer kan je een tocht maken met de raderstoomboot Lötschberg. Een icoon uit de Belle Epoque met bouwjaar 1914. Aan de oever van de Brienzersee bereid je je voor op een steile klim naar Meiringen waar je de trein over de Brünigpas kan nemen. In het kanton Obwalden wacht je een grote vallei met pre-alpien landschap, vlakke meren en dorpen met eeuwenoude tradities. Je fietst zo'n 55 km.

Hoogtemeters: 1.145m stijgen en 1.200m dalen

F Dag 6
Sarnermeer - Luzern
35 km

Doel van vandaag is het meer van Luzern. Je fiets van baai naar baai. Eens je een glimp opvangt van het meer, is de eindmeet nabij. De stad wordt door veel toeristen gesmaakt en kent bijgevolg wel enkele trekpleisters. Geniet na je laatste 35 km op de fiets van een fris biertje op een zonnig terras. Voor wie dat wenst, heeft de stad op cultureel vlak uiteraard veel in petto. Maak een wandeling over de Kapellbrücke, stap binnen in de jezuïetenkerk of passeer langs de toren van het stadhuis.'s Avonds is het gezellig tafelen in het Hirschmatt-Neustadtkwartier.

Hoogtemeters: 240m stijgen en 310m dalen

G Dag 7
Luzern

De reis eindigt na het ontbijt. Indien je wagen geparkeerd staat in Montreux, kan je vanuit Luzern -via Lausanne- de trein nemen. Reken op zo'n 3 uur reistijd.

Extra nacht in Luzern of Montreux
Wil je nog wat langer genieten van Luzern of Montreux, dan kan je zeker 1 of meerdere nachten extra boeken.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Huur een fiets ter plaatsePrijs op aanvraag
Dag 7:
Extra nacht in Luzern of Montreux Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle overnachtingen in een 2-persoonskamer
 • Alle ontbijten vanaf dag 2 tot en met dag 7
 • Fietsroutes vanaf dag 2 tot en met dag 6
 • Uitgebreid roadbook in het Engels
 • Bagagevervoer tijdens de fietstochten
 • BTW en bijdrage Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen

 • Vervoer België-Montreux en Luzern-België
 • Overige maaltijden
 • Toeristentaks
 • Treinticket van Meiringen naar Brünigpas (ca. CHF 5)
 • Treinticket van Vevey naar de Mont Pèlerin (ca. CHF 6)
 • Optionele activiteiten
 • Diensten die hierboven niet zijn vermeld
 • Dranken
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Eventueel: fietshuur

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. 

Optioneel

 • Huur gewone fiets met 24 versnellingen: € 160
 • Huur e-bike: € 310
 • Toeslag single kamer: € 380
 • Extra nacht in Montreux: € 100
 • Extra nacht in Luzern:  € 100

Heen- en terugreis

 • Met je eigen wagen (je parkeert best buiten Montreux en neemt dan het openbaar vervoer)
 • Met de trein via Parijs en Genève (ongeveer 8 uur)

Fietsniveau

Langs de in totaal 16 meren tussen Montreux en Horn is de route redelijk vlak, maar tussen de meren zijn er enkele passen over te steken. Ben je een minder getrainde fietser dan raden we je aan om een elektrische fiets te gebruiken die geschikt is voor deze route.

Mogelijke hotellijst

 • Vevey: Astra
 • Gruyère: Hôtel des Gruyères
 • Schönried: Ermitage
 • Spiez: La Belle Vue
 • Sarnen: Willerbad
 • Luzern: Continental

Wat je moet weten over deze reis

Over Zwitserland

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren