Overslaan en naar de inhoud gaan
Reisbeurs Afrika

Zondag 10 september in Mechelen. Lees meer.

Dynamisch en cultureel… Een regio van grote natuurpracht, malariavrij, een rijke geschiedenis en een gastvrije kleurrijke bevolking. Van twee grote oceanen, van bergen en heuvels met meanderende wandelpaden tussen de bloeiende Kaapse koningsprotea’s. Geniet van de culinaire verwennerijen in het Bourgondische hart van de wijnstreek, de witgekalkte huizen in het historische Stellenbosch tot uitgestrekte vlakten met hier en daar een eenzame heuvel in het typerende Karoo-landschap. Geurige specerijen verleiden je geurpapillen in de kleurrijke Bo Kaap, in het centrum van Kaapstad. 

De provincie wordt voor het grootste deel omgeven door de warme Indische & de koude Atlantische Oceaan, de natuurlijke habitat van bijzondere zee-creaturen, zoals walvissen, witte haaien en pelsrobben. Kaappunt en Kaap de Goede Hoop zijn historisch en spreken tot ieders verbeelding! Het is hier dat het Afrikaans als taal werd geboren… ‘Mooi bly’, ‘Lekker dag’, zijn enkele van de vriendelijke begroetingen die je regelmatig zult horen! 

Dit is misschien wel de meest ‘Westerse’ streek van het Afrikaanse continent. Romantiek, rust, maar tegelijk ook een uitgelezen streek voor families om tijd met elkaar door te brengen.

Voor dit programma werkt Joker samen met een gespecialiseerde partner (AG).

Programma

Programma

A Dag 1
VLIEGEN NAAR KAAPSTAD
B Dag 2-3
HET HART VAN DE WIJNSTREEK & DE GODENDRRANK

(Stellenbosch, Paarl, Franschhoek)
Uitgestrekte wijnvalleien omgeven door imposante spitse bergkammen, statige wijnranken die eeuwenoude wijntradities vertalen in een hedendaagse Pinotage-godendrank. Elegantie, een vleugje nostalgie en een tot de verbeelding sprekende rijke geschiedenis; zo kan je de Zuid-Afrikaanse wijnlanden het best omschrijven. Je vindt witgekalkte huizen in Kaaps-Hollandse stijl in Stellenbosch, het Bourgondische Mekka in het hart van de Franschhoek-vallei en de grootste granieten rots ‘die pêrel’ in het provinciestadje van Paarl. Ga op ‘wijnsafari’ met een wijnboer in één van de meest gerenomeerde wijnhuizen van Zuid-Afrika, doe een ‘vonkelwijn’ met nougat proeverij, neem de ludieke wijntram, ga per fiets of op de rug van een paard en verken zo de idyllische wijnstreek.

Kaapstad luchthaven naar Stellenbosch: 40km – 30 minuten
 

C Dag 4
DE EENZAME WINDMOLENS VAN DE KAROO

(Tulbagh, Robertson, Swellendam)
De Karoo is een ruig en weids gebied en betekent ‘plaats van droogte’. Raak gecharmeerd door de bijzondere rotsformaties en de eenzaamheid van het landschap. Droge bosjes en vetplanten domineren de vegetatie en kunnen na regenval prachtig bloeien. Heldere luchten garanderen een prachtige zonsondergang en fascinerende wolkenpartijen verfraaien de eindeloze vergezichten met de typische windpompen. Het lijkt wel of de tijd hier stil is blijven staan en de bewoners geen enkele behoefte hebben aan contact met de buitenwereld. Deze zonderlinge sfeer en het bijzondere karakter van de Karoo worden zeer mooi beschreven in het boek ‘Het beloofde land’ van Adriaan van Dis. Dit is ook de streek waar je kunt baden in warmwaterbronnen en kunt proeven van de lokaal gebrouwen Witblits-likeur. Bezoek een ‘port’-huis en rijd door het panoramische landschap van de Route62!

Stellenbosch naar Swellendam: 200km – 2u15
 

D Dag 5-6
STRUISVOGELS, STRUISVOGELS, STRUISVOGELS...

(Oudtshoorn)
Uitgestrekte landschappen met eenzame windmolens & waterpompen, lage struikgroei in plukjes verdeeld in het nooit vervelende landschap, glooiende heuvels met in de verte de valleien afgeboord door het impressionante kustgebergte. Dit is Oudtshoorn, een klein provinciestadje gelegen in het hart van de Karoo. Dit is het gebied van de struisvogels. In het centrum vind je nog de historische ‘verenpaleizen’ en struisvogelboerderijen die je aandacht meer dan verdienen. Verken de duizelingwekkende Swartbergen (met de gelijknamige pas) (begeleid te voet vanop de fiets, of eenvoudigweg met de eigen wagen). Diep ‘onder de grond’ bevinden zich de Cango-grotten: grote ‘kamers’ met stalagmieten en nauwe ‘tunnels’ (voor de échte durvers). Ga op spokentocht in Prince Albert, reis terug in de tijd in ‘De Rust’ of ga op zoek naar de verscholen watervallen tussen de granieten bergformaties.

Swellendam naar Oudtshoorn: 230km – 2u30

E Dag 7-8
DE TUINROUTE, DE GROENE LONG VAN ZUID-AFRIKA

(Knysna, Plettenberg Bay, Tsitsikamma, Wildernis)
Welkom in de groene long van Zuid-Afrika! Het Kaapse kustgebergte scheidt de kustvlakte van het binnenland (de Kleine Karoo) en vormt een boeiende achtergrond voor datgene wat de Tuinroute zo populair maakt: het gevarieerde kustgebied en de weelderige vegetatie.

De Tuinroute loopt langs de kust van de Indische Oceaan en bestrijkt grofweg het gebied tussen Jeffrey’s Bay in de Oostkaap en Mossel Bay in de Westkaap. Geen mooi afgelijnde tuintjes zoals de naam laat vermoeden, maar een decor van uitgestrekte Protea-velden en andere Fynbos-begroeiing, beschermde wouden met hoge geelhoutbomen, rotskusten afgewisseld met zandstranden, lagunes en verborgen baaien. Het bijzondere is dat de “Tuin van Afrika” niet is aangeplant. Puur natuur! Tijdens de lente (jul-nov) wordt de Tuinroute omgetoverd in een hof van Eden.

Nature’s Valley, The Crags, Sedgesfield, Knysna, Plettenberg Bay, Wildernis en Tsitsikamma zijn enkele pareltjes op deze route. Trek erop uit, ga wandelen, beleef, voel, ruik! Je voelt je als herboren!

Oudtshoorn naar Knysna: 130km – 1u45
 

F Dag 9
ZIE DE STAART VAN DE WALVIS EN MEER VAN DAT FRAAIS!

(Hermanus, De Kelders)
Wanneer enkele bulten aan de oppervlakte van de Indische Oceaan verschijnen, stijgt de adrenaline! Wanneer een gevorkte walvisstaart elegant in de lucht prijkt, dan ben je gezegend door een uniek schouwspel. Walvissen komen in de Zuid-Afrikaanse winter en lente (juni-half november) in de beschermde baaien van Hermanus hun jongen ter wereld zetten. De walvissen bevinden zich vaak slechts enkele meters uit de kust, wat onvergetelijke beelden oplevert. Ook buiten het ‘walvis’ seizoen is deze regio de moeite waard. Je bevindt je het ‘nieuwe’ en minder commerciële wijngebied van de Overberg. Ben je een durver, ga dan duiken naar de haaien of zee-kayakken tussen de pelsrobben. Een beleving van formaat!  

Knysna naar Hermanus: 420km – 4u30
 

G Dag 10-12
KAAPSTAD, EEN STAD WAAR HET OOIT ALLEMAAL BEGON

(Kaaps Schiereiland met Kaap de Goede Hoop, Camps Bay, Simonstown, Waterfront)

Het silhouet van de majestueuze Tafelberg verschijnt al vanop grote afstand aan de horizon. In de Atlantische Oceaan liggen kleine opmerkelijke eilanden: het historische Robbeneiland, maar ook rotseilanden met aalscholvers, Jan van Genten en Kaapse pelsrobben. Dit is ongetwijfeld Kaapstad!

Door velen bezocht, door weinigen echt beleefd! Wij laten je het echte Kaapstad zien, waar er tijd is om te genieten en alles aan een aangenaam tempo te kunnen bezoeken. Kaapstad is tegelijk de oudste stad van Zuid-Afrika, maar ook de modernste en meest bruisende, een prachtige symbiose waar natuur en cultuur verweven zijn.

Kaapstad is een stad met een waaier aan bijzondere belevingen: beklim de top van de Tafelberg, drink ‘vonkelwijn’ op Signal Hill, wandel tussen de boomtoppen in de grootste botanische tuin van Afrika, ga flaneren in het Waterfront of langsheen de mondaine stranden van Camps Bay & Clifton. Ga heerlijk uitwaaien aan de ‘Kaap der Stormen’ op Kaappunt & Kaap de Goede Hoop, dineren in uitzonderlijke restaurants, zwemmen tussen de pinguïns en snorkelen tussen de pelsrobben of wijn proeven in de oudste wijnstreek van Zuid-Afrika, nl Constantia!

Hermanus naar Kaapstad: 120km – 1u40

 

H Dag 13-14
TERUGKEER NAAR BELGIË

Terugkeer naar België, met aankomst dag 14.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Basisprijs

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

Inbegrepen in de basisprijs

 • Huurwagen Bidvest in de gekozen categorie – early booker (min. 30 dagen voor aankomst (incl super cover, onbeperkt aantal kms, 2e bestuurder))
  • Bij 2 personen:  Chevrolet Spark
  • Bij 3 personen:  Toyota Corolla Quest
  • Bij 4 personen:  Nissan X-Trail
  • Bij 5 personen:  VW minibus
    
 • Overnachtingen op basis van logies & ontbijt
 • Uitgebreid reisdossier met wegbeschrijving
 • Reisgids Zuid-Afrika of wegenatlas (volgens beschikbaarheid)

   

Niet inbegrepen

 • Vluchten en luchthaventaksen
 • Bijkomende kosten wagen (o.a. benzine, tolgelden), GPS, contract fee, one way drop off)
 • Inkomgelden bezienswaardigheden
 • Optionele excursies (zie hieronder)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien, overige maaltijden & dranken
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bijkomende info

BESCHRIJVING HOTELS

Wij hebben een uitgelezen selectie gemaakt van een reeks bijzondere prijsvriendelijke gastenhuizen, parken, boutique en luxe hotels. Hieronder geven we weer wat je in deze drie categorieën kunt verwachten:

STANDAARD:
Onze ‘standaard’ is niet zomaar ‘standaard’. Het is een mix van kleinschalige en vooral budgetvriendelijke gastenhuizen waar de aandacht voor de klant centraal staat. Ze zijn geselecteerd omwille van hun bijzondere ligging, service, uitzicht en hun opmerkelijke prijs. Geen ‘oubollige randgevallen’, geen mastodonte hotels, maar een authentieke beleving zonder overdreven franjes. Een 10 voor sfeer en gezelligheid!

BOUTIQUE:
Soms wil je reizen met dat tikkeltje extra stijl, verblijven in een jong, eigentijds en dynamisch kader. Het interieur is wat ‘strakker’, met een soms ietwat ‘rebels’ karakter. Het kan variëren van een verblijf op een moderne olijvenfarm, in een omgebouwde loft met een ‘industrial look’, ‘high life living’ @ the beach of verrassend ‘fris’ in een historisch pand. Dit is voor de ontdekkers en mensen jong van geest!

LUXE:
5* luxe aan een 4* prijs; Het zijn niet de grote namen, maar eerder de ‘geheime & bijzondere’ parels die we voor jou hebben uitgezocht. In deze categorie vind je de hotels & luxe country houses met de beste of meest uitzonderlijke ligging, het mooiste uitzicht, een bijzonder karakter. Stuk voor stuk uniek in hun soort. Genieten staat centraal!

DE EXTRA CATEGORIE:
Uiteraard is er nog veel meer aanbod! Heb je zeer specifieke wensen? Wil je een mix van bovensstaande categorieën tijdens je reis? Wens je enkel te reizen in hotels van de ‘grote merken’, zoals Relais & Châteaux, Leading Hotels of the World, of wens je een private villa voor je 3-generatie familiereis, een bijzondere eco-lodge, een appartement om te overwinteren in de Kaap of een uitmuntend familievriendelijke accommodatie. Contacteer ons! Wij hebben net wat je zoekt!

Optionele excursies:
(prijs per persoon)

Dag 2-3  Wijnstreek (Stellenbosch, Franschhoek, Paarl)

 • Wijn-safari in open voertuig met chocolade & wijnproeverij: €54
 • Begeleide fietstocht (volledige dag) met wijnproeverij door Stellenbosch: €68
 • Volledige dag Afrikaanse Spa – puur genieten (en je steunt een Xhosa-vrouwen project!): €148
 • Private dagexcursie wijnlanden in side car (vanuit Stellenbosch): €167

Dag 5-6  Oudtshoorn

 • Mountainbike tocht Swartbergen (halve dag & bergafwaarts J), inclusief lunch: €80
 • Stokstaartexcuries in de vroege ochtend in het Karoo-veld: €62

Dag 7-8  Tuinroute (Plettenberg Bay, Knysna, Wildernis, Tsitsikamma)

 • Boottocht Knysna lagune met wandeling in het Featherbed natuurreservaat, gevolgd door lunchbuffet mét Knysna-oesters: €52

Dag 9  Hermanus/De Kelders (Overberg)

 • Boottocht naar de walvissen (eentje met de juiste licenties tot op 50m afstand!) (eind juni-half november): €65
 • Zeekayak op zoek naar pelsrobben: €35
 • Shark cage diving (vanuit Gansbaai): €132

Dag 10-11  Kaapstad:

 • Catamaran boottocht bij zonsondergang vanuit Table Bay: €27
 • Helikoptervlucht boven deel van het Kaaps Schiereiland: €85
 • Hop on Hop off bus (1 dag), inclusief ticket kabelbaan naar de top van de Tafelberg: €43
 • Snorkelen tussen de pelsrobben: €79
 • Kayakken op zee op zoek naar pinguïns: €30
 • Boottocht vanuit Houtbay op zoek naar scheepswrakken, aalscholvers & pelsrobben: €35

 

Wat je moet weten over deze reis

Over Zuid-Afrika

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren