Overslaan en naar de inhoud gaan

Maak kennis met de ruige natuur van Alaska: de majestueuze gletsjers, kristalheldere meren, besneeuwde bergtoppen, diepe fjorden en uitgestrekte landschappen. De mogelijkheid dat beren, elanden of andere wilde dieren jouw pad kruisen is groot. Er zijn weinig plaatsen op de wereld, waar je deze dieren van zo dichtbij in hun natuurlijke leefomgeving kan observeren. Hou camera en verrekijker dus zeker binnen handbereik! De rondreis begint in één van de mooiste parken: Denali. De indrukwekkende Mt. McKinley torent boven alles uit. Maak kennis met de wereld van de goudzoekers, proef de historische sfeer in Dawson City en bezoek het prachtige Kluane National Park. Een boottocht naar het Kenai Fjords National Park is zeker één van de hoogtepunten tijdens deze reis. Kortom een boeiende reis, waarvan je nog zal nagenieten!

 

Programma

Programma

A Dag 1
Brussel - Anchorage

Na een lange vlucht kom je aan in Anchorage, waar je de huurwagen zal oppikken. Het centrum van Anchorage is niet groot en kan je gemakkelijk te voet verkennen.


 

B Dag 2
Anchorage

Anchorage, de grootste stad in Alaska en het perfecte vertrekpunt voor een rondreis. Hier kan je een bezoek brengen aan het Alaska Native Heritage Centre. Het is een educatief en cultureel instituut in Anchorage, dat inkijk geeft in het rijke verleden van de elf grootste, culturele groepen van Alaska. Je kan hier luisteren naar verhalenvertellers en er zijn verschillende zang- en dansvoorstellingen. Van mei tot september heb je ook de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan Anchorage Market and Festival. Verder kan je hier prachtige korte of langere wandelingen maken in het Eagle River Nature Center.

C Dag 3
Anchorage - Denali NP (405km - 4u15)

Op weg naar Denali National Park kan je een korte stop maken aan de Thunderbird Falls Trail. Deze makkelijke wandeling van 2 kilometer eindigt bij een prachtige waterval. Een andere stop kan je maken in Talkeetna. In dit kleurrijk dorpje is de oud-Alaskaanse charme en gemoedelijke sfeer nog steeds terug te vinden. Van hieruit kan je ook spectaculaire rondvluchten maken met een bushplane. Je rijdt verder naar Denali National Park, wat ongetwijfeld één van de hoogtepunten van deze reis zal worden.

D Dag 4
Denali NP

Denali National Park is één van de grootste nationale parken in Amerika en hier bevindt zich meteen ook de hoogste berg van Amerika, Mt. McKinley. Maak kennis met de ongerepte wildernis, torenhoge bergen, uitgestrekte valleien, bruisende rivieren en glinsterende meren tijdens een rondrit in het park. Je trekt door het hart van dit overweldigende park op zoek naar grizzlyberen, elanden, kariboes en dallschapen. Bij helder weer heb je van hieruit een prachtig zicht op Mt. McKinley. Je rijdt verder met de shuttlebus tot het Eielson Visitor Center, waar je kan op- en afstappen wanneer je wenst. De shuttlebus vertrekt vanaf het Wilderness Access Center in Denali NP en is een volledige dag geldig.

 

E Dag 5
Denali NP - Fairbanks (200km - 2u00)

Je tocht gaat verder langs de Parks Highway naar Fairbanks. Fairbanks heeft een lang verleden, dat terug gaat tot in de 19de eeuw en dankt zijn bestaan aan de goudvondsten in 1903 en 1904. In het Pioneer Park zijn talloze historische gebouwen heropgebouwd tot een authentieke stad uit de tijd van deze goudvondsten. Verder is het ‘University of Alaska Museum of the North’ de moeite waard om te bezoeken of maak een aangename boottocht op de Chena River.


 

F Dag 6
Fairbanks - Tok (325km - 3u30)

De rit van vandaag brengt je naar Tok. Onderweg kan je het huis van Santa Claus bezoeken in het plaatsje North Pole. Of je maakt een stop aan de Tanana River in de buurt van Delta Junction voor een blik op de Alaska Pipeline. Tok heeft zijn naam te danken aan een husky pup, namelijk de mascotte van de arbeiders die de Alaska Highway hebben aangelegd. Tok is ontstaan als een werkkamp, maar groeide later uit tot een echt stadje.

G Dag 7
Tok - Dawson City (305km - 5u40)


Rij via een gedeeltelijke gravelweg (Top of the World Highway) verder door naar Dawson City en geniet onderweg van een spectaculair landschap. Vanuit het hoogste punt (1.376 meter) heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. Nadat je gratis per veerboot de Yukon River hebt overgestoken, kom je aan in Dawson City. Dit is een gezellig goudzoekersstadje, waar de sfeer van het Wilde Westen nog bewaard gebleven is. De houten huizen, winkels en de onverharde wegen herinneren nog aan de tijd van de goudkoorts. Heel Dawson City is tot historisch nationaal park uitgeroepen.

H Dag 8
Dawson City

In 1896 leidde de vondst van goud tot de grote Klondike Gold Rush. Dit had tot gevolg, dat deze nederzetting uitgroeide tot de grootste stad ten westen van Winnipeg en ten noorden van Seattle! Breng vandaag een bezoek aan de goudvelden en proef de sfeer van toen. In het Diamond Tooth Gertie Gambling Hall kan je een voorstelling van de Cancan-girls bijwonen, of je geluk beproeven aan één van de speeltafels.

I Dag 9
Dawson City - Whitehorse (540km - 6u55)

Rij vandaag verder over de Klondike Highway langs glinsterende meren en donkere sparrenbossen tot in Whitehorse, de hoofdstad van Yukon Territory. Deze stad werd bekend tijdens de Klondike Gold Rush en ook hier kan je nog vele sporen van terugvinden. Whitehorse is gelegen aan de Yukon River en een boottocht op deze rivier is een echte aanrader. Verder kan je een bezoek brengen aan de Old Log Church, de Takhini Hot Springs of de radarstoomboot SS Klondike II.

J Dag 10
Whitehorse - Skagway (180km - 2u50)

Je rijdt vandaag over de White Pass door één van de mooiste en wildste berglandschappen van Noord Amerika. In de 19de eeuw zijn vele goudzoekers deze bergpas te voet overgetrokken, hopende het geluk te vinden in de goudmijnen. Verdere hoogtepunten zijn het prachtige Emerald Lake en de Carcross Desert, waar je een mooie wandeling kan maken. Bij je aankomst in Skagway moet je beslist een bezoek brengen aan het historische stadscentrum.

K Dag 11
Skagway - Haines (ferry)

Neem vandaag de 90 minuten durende ferry van Skagway naar Haines (opgelet: route kan worden aangepast in functie van het vaarschema!). Als je via het water aankomt, zie je de witte gebouwen van het historische Fort William H. Seward. Dit fort was vroeger de eerste vaste legerplaats in Alaska. Nu is het een unieke kunst- en cultuurplaats geworden met galerijen en kunstwinkels. Haines is ook een belangrijk centrum voor de geschiedenis van de Tlingit. Op diverse plaatsen zijn totempalen en andere schatten uit deze cultuur terug te vinden. De omgeving van Haines is ook zeer populair voor activiteiten, zoals raften op de Chilkat River, wandelen in de bergen of aan de Davidson Glacier, vissen en het spotten van wildlife. Verderop in de vallei ligt het Chilkat Bald Eagle Preserve, wat een bezoek ook meer dan waard is. Vanaf ongeveer half augustus komen de beren hier tot aan het dorp om zalm te vissen aan de Chilkoot River.

L Dag 12
Haines - Haines Junction (240km - 3u20)

Haines Junction is de toegangspoort naar het Kluane National Park, waar zich de grootste, niet polaire ijsvelden van de wereld bevinden. Kluane National Park is niet per wagen toegankelijk, echter worden er wel verschillende panoramische vluchten aangeboden vanuit Haines Junction.

M Dag 13
Haines Junction (Kluane NP)

Vandaag heb je een volledige dag de tijd om de omgeving te verkennen. Er zijn enkele wandelmogelijkheden mogelijk vanaf Haines Road, onder andere aan het schitterend gelegen Kathleen Lake. In het bezoekerscentrum van Haines Junction kan je een wandelkaart krijgen met alles routes en mogelijkheden om je dag door te brengen.

N Dag 14
Haines Junction - Tok (470km - 5u40)

Er staat een lange rit op het programma met opnieuw een grensoversteek. Voor de laatste keer rij je Alaska binnen en gaat de klok weer een uur terug. Net voorbij Haines Junction passeer je het grootste meer van Yukon, namelijk Kluane Lake. Met wat geluk zie je onderweg dallschapen en watervogels. Nadat je de grens hebt overgestoken, zie je het beschermde gebied van het Tetlin National Wildlife Refuge, een rustplaats voor trekvogels. De dag eindigt in Tok.

O Dag 15
Tok - Palmer (445km - 4u50)

De volgende dag rij je van Tok naar Wasilla via de Tok Cut-Off en de Glenn Highway. Deze laatste is een minder bekende route, maar het landschap is absoluut prachtig. Hoge bergen aan beide kanten met verschillende kleine bergpassen. Onderweg kan je halt houden aan Matanuska Glacier. Van ver lijkt het of er een enorme stapel ijs in de dichte groene bossen is gestort. Pas van dichtbij is goed te zien hoe immens groot deze gletsjer is.

P Dag 16
Palmer - Seward (275km - 3u00)

Je volgt vandaag de Seward Highway, één van de mooiste wegen in Alaska. Via Turnagain Arm en Moose Pass rij je naar Seward. Echte aanraders hier is een korte boottocht naar de Portage Glacier en een wandeling naar de Exit Glacier. In Seward mag je het Alaska SeaLife Center niet missen!

Q Dag 17
Seward

Seward is de toegangspoort tot het Kenai Fjords National Park, een echte must! Dit park heeft een overvloedig wildbestand en de gletsjerlandschappen zijn gewoonweg spectaculair. Tijdens een boottocht (inbegrepen) zie je mogelijk otters, orka's en bultrugwalvissen.

R Dag 18
Seward - Anchorage (210km - 2u20)

Geniet nog van de omgeving alvorens terug te keren via de Turnagain Arm naar Anchorage. Het donkere water en de met sneeuw bedekte bergtoppen vormen een indrukwekkend schouwspel langs deze bochtige kustweg.

S Dag 19
Anchorage - Brussel

Vandaag eindigt deze mooie rondreis. Nadat je de wagen hebt afgezet vertrek je terug naar huis.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Basisprijs

Opties

Algemene opties
Overweeg een upgrade van je huurwagenPrijs op aanvraag
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig.
         Bij 2 personen = Op basis van een tweepersoonskamer          
         Bij 3 personen = Op basis van een driepersoonskamer
         Bij 4 personen = Op basis van een vierpersoonskamer
 • Huurwagen voor de gehele periode (18x24h) op basis van een Jeep Grand Cherokee (SUV). Uit eigen ervaring raden we aan om met een SUV* te rijden voor dit programma.  
 • Dag 4: Shuttlebus Denali tot het Eielson Visitor Center
 • Dag 11: Alaska Marine Highway Ferry** tussen Skagway en Haines
 • Dag 17: Kenai Fjords Tour (6u durende boottocht incl. lunch)
 • 1 Reisgids per kamer
 • Engelstalige Milepost Guide (ligt klaar in het eerste hotel)
 • Plaatselijke taksen

* De basisprijzen voor dit programma zijn richtprijzen en kunnen dus afwijken bij aanvraag

Opmerkingen:

 • De motoraandrijving kan het volgende zijn: all wheel drive, 4 wheel drive, front wheel drive of 2 wheel drive, dit kan niet gegarandeerd worden.
 • De ferry tussen Skagway en Haines vaart niet dagelijks. De route kan worden aangepast in functie van het vaarschema.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten en luchthaventaksen
 • Maaltijden en dranken
 • Excursies en toegangsgelden Nationale Parken
 • Tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bijkomende info

 • Driepersoonskamers en vierpersoonskamers zijn op aanvraag
 • Eventuele kinderkorting op aanvraag.
 • Afhankelijk van de vluchturen zal er eventueel een extra nacht aangerekend moeten worden.
 • Het rijden op niet geasfalteerde wegen is niet verzekerd en is dus op eigen risico. Het is ten zeerste aan te raden om zeer voorzichtig te zijn op volgende (gedeeltelijke) gravelweg: Top of the World Highway en Taylor Highway (tussen Tok en Dawson City)
 • De ferry tussen Skagway en Haines vaart niet dagelijks. De route kan worden aangepast in functie van het vaarschema.
 • Wenst je een andere reisroute te volgen of dit programma op één of andere manier te wijzigen? Geen probleem, wij kunnen elk programma op maat uitwerken!
 • Alaska heeft slecht een kort reisseizoen (van einde mei tot begin september). Hierdoor zijn de vluchten en hotels steeds snel volgeboekt. Het is aangeraden om reeds lang op voorhand te reserveren.

Budget Hotels/Cabins
Anchorage: Ramada Anchorage, standard (2n)
Healy (Denali NP): Motel Nord Haven, queen room (2n)
Fairbanks: Bridgewater Hotel, standard (1n)
Tok: Tok Motels, standard (1n)
Dawson City: Eldorado hotel, standard (2n)
Whitehorse: Westmark Whitehorse, standard (1n)
Skagway: Westmark Inn Skagway, standard (1n)
Haines: Captain’s Choice Motel, standard (1n)
Haines Junction: The Raven, standard (2n)
Tok: Tok Motels, standard (1n)
Palmer: Colony Inn, standard (1n)
Seward: Exit Glacier Lodge, cabin (2n)
Anchorage: Ramada Anchorage, standard (1n)

Comfort Hotels/Cabins
Anchorage: Clarion Suites Downtown, standard (2n)
Denali NP: Denali Grizzly Bear Resort, cabin (2n)
Fairbanks: Springhill Suites by Marriott, suite 2 beds (1n)
Tok: Cleft of the Rock B&B, cabin (1n)
Dawson City: Aurora Inn, double/twin (2n)
Whitehorse: Westmark Whitehorse, standard (1n)
Skagway: Sgt. Preston’s Lodge, deluxe (1n)
Haines: Captain’s Choice Motel, standard (1n)
Haines Junction: The Raven, standard (2n)
Tok: Cleft of the Rock B&B, cabin (1n)
Palmer: Knik River Lodge, cabin (1n)
Seward: Exit Glacier Lodge, deluxe (2n)
Anchorage: Clarion Suites Downtown, standard (1n)

 

Wat je moet weten over deze reis

Klimaatinfo

Afhankelijk van welke regio je gaat bezoeken is het verstandig om kleren mee te nemen voor diverse seizoenen. In de hoger gelegen bergen kan het namelijk een stuk frisser zijn dan in de woestijnachtige gebieden.

De temperatuur wordt uitgedrukt in graden Fahrenheit. Om deze om te rekenen naar graden trek je eerst 26° af en deel je de uitkomst dan door 2. 86°F is dus ongeveer 30°C.

Goed om weten
 • Reizigers met de Belgische nationaliteit die na 12 januari 2009 de USA willen bezoeken moeten een elektronische reistoestemming aanvragen via het web. Zie verder op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ voor de te volgen procedure.

 • De vermelde hotels kunnen wijzigen naargelang de beschikbaarheid. Dit kan ten allen tijde een prijswijziging met zich meebrengen.

 • Over het algemeen zijn de hotelkamers in Amerika vrij ruim. Grootsteden zijn hier de uitzondering op de regel.

 • Special requests zoals connecting kamers, 2 aparte bedden, kamer toegankelijk voor rolstoelgebruikers,… kan bij de reservatie doorgegeven worden, maar wordt nooit gegarandeerd.

 • Sommige van de door ons aangeboden hotels bieden een gratis continentaal ontbijt aan. Dit betreft, voor Belgische begrippen, een zeer eenvoudig ontbijt.

 • Sommige hotels hanteren een resort fee (verblijfstaks). Wij stellen zo veel mogelijk hotels voor waar deze resort fee is inbegrepen. Indien van toepassing is dit ter plaatse te betalen.

 • Vele hotels vragen bij check-in een kredietkaart voor de betaling van eventuele “incidentals”. Hiermee bedoelt men de extra zaken die je in het hotel mogelijk zou consumeren zoals maaltijden of drankjes uit de minibar. Om te vermijden dat klanten zouden uitchecken zonder hun rekening te betalen, vraagt men de kredietkaart als garantie. Ook in het dagelijkse leven is de kredietkaart niet weg te denken. Zelfs kleine bedragen worden hier gemakkelijk mee geregeld.

 • De voltage varieert van 110 tot 120 volt. De Belgische stekker van je elektrische apparatuur past vaak niet in de aanwezige stopcontacten. Je dient dan ook in het bezit te zijn van een verloopstekker met platte polen en een adapter. Deze kan je in België kopen in de betere elektrozaak of op de luchthaven.

 • In Amerika is de officiële munteenheid de Amerikaanse dollar (USD).
Fooien en geldzaken

De meest voorkomende biljetten zijn die van $1, $2, $5, $10 en $20.  Briefjes van $50 komen minder voor en een van $100 is bijna verdacht. De dollar heeft volgende onderverdelingen in munten: 1 cent (penny), 5 cents (nickel), 10 cents (dime), 25 cents (quarter). Honderd cent is een dollar die in de volksmond ook wel 'buck' wordt genoemd.

Voor fooien geldt in hotels net als overal dat je betaalt voor geboden hulp. Voor de bell boy is 2 USD per bagage momenteel nog gepast. Datzelfde geldt voor kruiers op de luchthavens. In restaurants ligt het wat anders. De reden voor de algemeen zeer vriendelijke bediening is gelegen in het feit dat de kelner of serveerster hoopt een aardige fooi te krijgen. Ze verdienen een minimum en zijn op het bedieningsgeld aangewezen. Gemiddeld wordt zo'n 15 à 20 percent van de totale rekening verwacht. Het kan zijn dat de restaurants de fooien automatisch verrekenen. Kijk dus altijd je rekening uiterst goed na.

Medische info

Voor het reizen naar de Verenigde Staten zijn geen vaccinaties verplicht. Er zijn veel geneesmiddelen te vinden in bijna iedere supermarkt of drugstore. De meeste middelen zijn zonder voorschrift verkrijgbaar. Indien je speciale medicijnen moet nemen, raden we je wel aan om deze van thuis mee te brengen. Een preparaat is niet altijd even gemakkelijk aan te vullen, heeft een andere naam of is in Amerika niet toegestaan. Om die reden is een vertaalt voorschrift in het Engels wel handig voor noodgevallen. Vraag hiernaar bij je apotheker indien nodig.

Medische behandelingen zijn in Amerika niet goedkoop en moeten onmiddellijk na afloop worden afgerekend. Het is ten zeerste aangeraden om een bijstandsverzekering af te sluiten voor je vertrekt.

Over Verenigde Staten

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren