Overslaan en naar de inhoud gaan

17-daagse luxueuze rondreis in Vietnam met privéchauffeur en lokale gidsen.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (YT)

De hoogtepunten van deze reis

Hanoi
Hanoi

Uitgebreide kennismaking met Vietnam met onder andere een ‘streetfood tour’ in Hanoi, een fietstocht in het platteland van Ninh Binh en de verkenning van de keizerlijke stad Hue per fiets of fietstaxi. 

Ha long Bay

Unieke ervaring in de Mekong Delta en in Halong Bay met de privé Sampan Song Xanh & de Jonk l’Amour.

Phu Quoc
Phu Quoc

Strandverblijf op het tropische eiland Phu Quoc.

Programma

Programma

O Dag 1
Vertrek naar Hanoi
A Dag 2
Aankomst in Hanoi (O)

Bij aankomst in Hanoi verwelkoming en transfer naar het hotel (early check-in, incl. ontbijt). In de namiddag neemt de Engelstalige privégids je mee voor een ludieke fietstocht in een fietstaxi (riksja) doorheen Hanoi. Een originele en rustige manier om Hanoi te ontdekken: de meren, de oude wijk, de brede lanen en de koloniale huizen. Aansluitend terugkeer naar het hotel en vrije avond.

B Dag 3
Hanoi (O)

Na het ontbijt neemt de gids je mee voor een bezoek aan het mausoleum van Hô Chi Minh (buitenkant), de paalwoning waarin hij leefde en de duizend jaar oude Eénpilaarpagode.  Aansluitend breng je een bezoek aan het etnologisch museum waar je meer te weten komt over de diverse bevolkingsgroepen die Vietnam rijk is. In de namiddag staat een ‘street food tour’ op het programma waar je alles te weten komt over de Vietnamese keuken en specialiteiten. Terugkeer naar het hotel en vrije avond.

C Dag 4
Hanoi - Ninh Binh (O-L)

Vandaag ga je naar de Ninh Binh provincie.  Onderweg geniet je van de typische ‘couleur locale’. Het middagmaal wordt voorzien in een klein typisch dorp bij één van de inwoners zelf.  Je maakt er kennis met hun leefgewoontes en de typische streekgerechten. In de namiddag staat een mooie fietstocht op het programma (+/- 8 km of 45 min). Vanuit het dorp volg je de rivier langs de dijk tot bij een ponton.  Hier neem je plaats op een kleine typische roeiboot.  Je verkent er het Van Long Natuurreservaat vanop de rivier met zijn rotspieken, rijstvelden en lokale fauna en flora.  Aansluitend check-in in het hotel en vrije namiddag/avond.

D Dag 5
Ninh Binh - Halong Bay (O-L-D)

Na de check-out transfer naar Halong Bay waar je inscheept op een traditionele houten privéjonk. Dit is de start van een betoverende privécruise doorheen de Golf van Tonkin, een mystiek maritiem landschap bezaaid met duizenden eilanden en karstrotsen. Middagmaal aan boord. Bij zonsondergang geniet je aan boord van een rijstwijn, een fijn avondmaal en een goede nachtrust.

E Dag 6
Halong Bay - Hue (O)

Na het ontbijt aan boord kan je nog rustig genieten van de omgeving. Vervolgens ontscheping en transfer naar de luchthaven van Hanoi.  Bij aankomst in Hanoi check-in voor de binnenvlucht naar Hue.  Aansluitend transfer naar uw hotel en check-in. Vrije avond.

F Dag 7
Hue (O)

Na het ontbijt neemt de gids je mee voor een bezoek aan de keizerlijke citadel. Aansluitend staat een prachtige fietstocht in de omgeving van Hue op het programma, langs de ‘Parfumrivier’ tot aan de Thien Mu Pagode. je brengt ook een bezoek aan het Mausoleum van Tu Duc. Terugkeer naar het hotel en vrije namiddag/avond.

G Dag 8
Hue - Hoi An (O)

Je verlaat Hue en rijdt via het spectaculaire Hai Van Pass naar Danang City. Onderweg maak je verschillende stops zoals deze aan Lang Co, ook wel ‘paradise beach’ genoemd. Aankomst op het einde van de voormiddag. Vrije namiddag/avond.

H Dag 9
Hoi An (O-L)

Vandaag verken je verder de omgeving met een fietstocht langs de rijstvelden. Je bezoekt onderweg Kim Bong, het dorp van de timmerlieden en Duy Vinh, een schilderachtig dorp gekend voor het weven van traditionele matten. Na de lunch verken je het oude dorpscentrum van Hoi An met de mooie houten koopmanshuizen, de Japanse overdekte brug en het huis van Tan Ky.  Als afsluiter wordt er een bezoek aan een Theehuis voorzien ‘Reaching Out Tea House’.  Vervolgens terugkeer naar het hotel en vrije avond.

I Dag 10
Hoi An - Ho Chi Minh (O)

Na de check-out transfer naar de luchthaven voor een korte vlucht naar Ho Chi Minh. Bij aankomst verken je samen met een privégids de stad. Volgende bezoeken staan op het programma: het koloniale postgebouw, de kathedraal ‘Notre-Dame’ (buitenkant) en de typische Dong Khoi straat en de Cholon-wijk. Na het bezoek volgt een transfer naar het bijzondere An Lam Saigon River Resort. Een gedeelte van de transfer naar het Resort, idyllisch gelegen langs de rivier, gebeurt per boot. Check-in en vrije avond.

J Dag 11
Ho Chi Minh (O)

Je begint de dag met een verdere verkenning van Ho Chi Minh stad. Je maakt gebruik van de talloze kleine straatjes om je te verplaatsen en onderweg een warme kop thee te drinken in een traditionele medicijnwinkel in de Chinese Cho Lon wijk.  Ook een bezoek aan de Chinese pagode kan niet ontbreken. s ´Middags staat de verkenning van het indrukwekkende tunnelnetwerk van Cu Chi op het programma.  Meer dan 16000 VC guerrilla's verstopten zich in dit immense netwerk. Op het einde van het bezoek krijg je de kans ‘khoai my luoc’ te proeven, een Vietnamees gerecht dat dagelijks gegeten werd tijdens de oorlog. Nadien terugkeer naar uw hotel in Ho Chi Minh. Vrije namiddag/avond.

K Dag 12
Ho Chi Minh - Mekong Delta (O-L-D)

Na de check-out transfer naar Cai Be (+/-3u), gelegen in het hart van de Mekong delta.  Bij aankomst inscheping op de privé Sampan Song Xanh.  Dit is een begin van een betoverende boottocht doorheen de Mekong Delta met o.a. een bezoek aan de stad Sa Dec met zijn typische markt, een bezoek aan de Cao Dai Tempel,… Het avondmaal wordt voorzien  in een historisch koloniaal huis.  Overnachting aan boord.

L Dag 13
Mekong Delta - Can Tho (O)

Vroeg in de ochtend bezoek je per boot de ‘Floating Market’ van Cai Rang. Dit is een zeer uniek schouwspel. Daarna meer je aan in Can Tho en wordt de check-in voorzien in het koloniale hotel..  In de namiddag verken je de landelijke omgeving per fiets langs typische dorpen, doorheen plantages,...  Na de fietstocht terugkeer naar het hotel en vrije avond.

M Dag 14
Can Tho - Phu Cuoq (O)

Na het ontbijt check-out en transfer naar de luchthaven van Can Tho. Check-in voor de binnenvlucht naar het eiland Phu Quoc. Bij aankomst shuttle transfer naar het koloniale strandhotel en check-in. Dit is meteen het begin van een deugddoend strandverblijf.

N Dag 15-16
Phu Cuoq (O)

Vrij strandverblijf naar eigen invulling. Een bezoek aan de nachtmarkt is een aanrader!

O Dag 17
Vertrek vanuit Ho Chi Minh (O)

Na het ontbijt vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven. Check-in voor de terugvlucht.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Logies op basis van een tweepersoonskamer
 • Transfers en transport met AC-voertuigen
 • Alle vermelde excursies met lokale Engelstalige privégidsen incl. de inkomgelden
 • Maaltijden volgens programma
  • O = ontbijt
  • L = middagmaal
  • D = avondmaal

Niet inbegrepen

 • Internationale en binnenlandse vluchten

 • Dranken

 • Persoonlijke uitgaven

 • Annulatie- en bijstandsverzekering

 • Alle niet vermelde diensten  

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Hotels

Comfort

Hanoi: Hotel de l'Opera
Ninh Binh: Emeralda Ninh Binh
Ha Long: Private Wooden Junk l’Amour
Hoi An: Palm Garden Resort
Ho Chi Minh: An Lam Sai Gon River
Cai Be:Private Sampan Song Xanh
Can Tho: Victoria Can Tho
Phu Cuoq: La Veranda

Deluxe

Hanoi: Sofitel Legend Metropole
Ninh Binh: Emeralda Ninh Binh
Ha Long: Private Wooden Junk l’Amour
Hue: Azerai La Résidence
Hoi An: Four Seasons The Nam Hai
Ho Chi Minh: An Lam Sai Gon River
Cai Be: Private Sampan Song Xanh
Can Tho: Victoria Can Tho
Phu Cuoq: La Veranda

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren