Overslaan en naar de inhoud gaan

Van de Mekongdelta in het zuiden tot de bergmassieven in het noorden: Overal word je getroffen door de schoonheid en gratie van het Vietnamese landschap, de rust van het platteland, de authenticiteit van de minderhedenbevolking. Deze reis door Vietnam is een ideale keuze voor wie op een actieve manier wil kennismaken met Zuidoost-Azië en op zoek is naar een boeiende mix van natuur, cultuur en authenticiteit. Al wandelend, op de fiets, op de trein of op de boot ontdek je het Vietnam van indrukwekkende rijstterrassen, authentieke bergdorpjes, boeiende steden met een rijk oorlogsverleden, een paradijselijke baai en een heerlijke keuken. Een extra nacht in Hue, fietstocht en boottocht op Tam Coc, een extra dag trekking met overnachting in het kleine dorpje Sin Chai bij de Rode Dao, één van de etnische minderheidsgroepen en een extra overnachting in de heerlijke ecolodge en een extra nacht op het einde in Hanoi maken het verschil met de 16-daagse reis. Ook neem je in deze reis de trein van Ho Chi Minh naar Danang in plaats van een binnenlandse vlucht: meer tijd voor authenticiteit en beleving!

Voor deze rondreis werken we samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

rijstvelden

3-daagse trekking in het Noorden met indrukwekkende rijstterrassen en authentieke bergdorpjes én overnachting bij mensen thuis

Halong Bay

Tam Coc, oftewel 'Halong Bay op land': een rivier die slingert tussen rotsformaties en rijstvelden

cuc phuong

De jungle van Cuc Phuong nationaal park

Programma

Programma

A Dag 1-2
Aankomst Ho Chi Minh

Op de luchthaven van Ho Chi Minh (het voormalige Saigon) word je opgewacht door een medewerker van ons lokaal agentschap. Vervolgens transfer naar het hotel.

Hotelovernachting. (-)

B Dag 3
Boottocht op de Mekongdelta

Na het ontbijt transfer naar de pier van Phu An Hamlet in Cai Be (ca. 2u rijden). Hier scheep je in op een sampan, een vissersboot, om de lokale bedrijvigheid op de Mekongdelta te aanschouwen. Je vaart door smalle kanalen terwijl je geniet van het bedrijvige leven langs de rivier. Hier ervaar je hoe belangrijk de delta is voor de lokale bevolking. Bootjes met handelaars komen hier samen om hun waren te kopen en/of te verkopen. ’s Avonds maak je nog een ontspannend fietstochtje in de omgeving van het dorp: de ideale manier om te genieten van het rustige dorpsleven en zonsondergang te zien!

C Dag 4
Fietstocht op de Mekongdelta – Ho Chi Minh

Vandaag staat je stalen ros op je te wachten voor een ontspannende fietstocht met verschillende stops onderweg. Zo fiets je langs fruitplantages om het heerlijke tropische fruit te proeven, langs groene rijstvelden en pittoreske dorpjes. Vervolgens neem je samen met de locals de ferry naar het vasteland, waar iemand je opwacht om je terug naar Ho Chi Minh te brengen.

Hotelovernachting. (O,L)

D Dag 5
Cu Chi Tunnels – Trein naar Danang

Na het ontbijt vertrek je voor een bezoek aan de Cu Chi-tunnels, een ondergronds netwerk van meer dan 200 kilometer, door de Viet Cong als schuilplaats gebruikt tijdens de Amerikaans-Vietnamese oorlog. . Je hebt de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de originele tunnels van Ben Dinh. De weg er naartoe biedt de gelegenheid om kennis te maken met het dagelijkse plattelandsleven van de Vietnamezen.
In de namiddag ben je in de mogelijkheid om Saigon op eigen houtje te ontdekken. Het Re-Unification Palace, het voormalige presidentiële paleis, alsook de Notre Dame-kathedraal en het War Remains Museum lonen de moeite.
’s Avonds om 21u transfer naar het treinstation in Ho Chi Minh. Om 21u55 vertrekt de trein die je noordwaarts langs de kust naar Danang brengt.

E Dag 6
Danang – Bho Hoong

Ongeveer 2000 km verder kom je rond 14u aan in Danang. Onthaal en transfer naar de bergen van de Quang Nam provincie, niet ver van de Laotiaanse grens. Onderweg breng je een bezoek aan het huis van een Co Tu familie, een lokale etnische minderheidsgroep, en een traditionele houten grafwoning. Eenmaal aangekomen in Bho Hoong maak je een wandelingetje door het dorp met een lokale dorpsbewoner, die je vervolgens de mogelijkheid biedt een kookdemonstratie van de Co Tu bij te wonen. Na het avondeten kan je een traditionele muziek- en dansvoorstelling bijwonen.

Overnachting in een bungalow, in het dorpje Bho Hoong. (A)

F Dag 7
Bho Hoong – Hoi An

Na het ontbijt word je weer mee op sleeptouw genomen door de Co Tu, die je maar al te graag begeleiden en laten kennismaken met hun woonomgeving, tradities en nijverheden. Het community-based tourism project dat men hier runt is nog maar weinig toeristisch en is iets waaronder wij maar al te graag onze schouders zetten. Een wandeling naar een van de naburige hot springs (2 km), leren schieten met een Co Tu-kruisboog of leren brokaatweven behoren tot de mogelijkheden.
In de late voormiddag vertrek richting Hoi An, met lunch onderweg in Danang waar je lekkere Quang-noodles, dé specialiteit van de regio, voorgeschoteld krijgt en kan proeven. Rond 14u aankomst in Hoi An.

Hotelovernachting. (O,L) 

G Dag 8
Hoi An, optionele fietstocht

Vrije dag in Hoi An, een sfeervolle kustplaats waarvan het centrum (met heel wat Chinese architectuur) tot Unesco Werelderfgoed behoort. Tussen de 17de  en 19de eeuw was Hoi An één van de belangrijkste havensteden van zuidoost Azië. Naast Chinese en Japanse wijken ontstonden er ook handelsmissies van Portugezen, Nederlanders, Fransen en Arabieren.
Wie wil, kan opteren voor een dagvullende, begeleide fietstocht (zie toeslagen). Met de plaatselijke overzetboot steek je over en fiets je naar Cam Kim, een traditioneel dorp waar houten handwerk en kleurige slaapmatten worden gemaakt. Via een verkeersluw web fiets je verder met onderweg zicht over de rijstvelden. Voor je opnieuw de overzetboot neemt naar Cam Thanh hou je nog even halt op een lokaal marktje waar je je ogen de kost kan geven. Je laatste halte in de voormiddag is An Bang Hidden Beach, een klein, gezellig strand waar je een welverdiende lunch voorgeschoteld krijgt. Wie zin heeft, kan een frisse duik in zee nemen, maar zalig niets doen op het strand is ook perfect toegestaan. Genieten is de boodschap! Daarna bestijg je opnieuw je stalen ros en fiets je terug naar het hotel

Hotelovernachting. (O,L) 

H Dag 9
Hoi An – Hue

De rit naar Hue is één van de mooiste die je in Vietnam kan maken. Je gaat tot op de Hai Van-pas, met spectaculaire zichten op de omgeving. Je rijdt de kustlijn af en bezoekt onderweg de rijkelijk versierde graftombes van An Bang, een mooi voorbeeld van hoe Vietnamezen hun voorouders op een ‘keizerlijke’ manier eren. Vervolgens kom je aan in de keizerlijke stad Hue, die van 1802 tot 1945 de thuisbasis was van maar liefst 13 keizers van de Nguyen dynastie. Deze namiddag en morgen vormt de stad echter jouw uitvalsbasis. Na het inchecken in je hotel ben je vrij voor een eerste kennismaking met Hue.

Hotelovernachting. (O,L)

I Dag 10
Tempels, pagodes en tombes in Hue

Bezoek per fiets en boot van Hue. Ondanks natuurrampen en bombardementen, heeft Hue een schitterend historisch centrum. Je bezoekt de mooiste tombes en pagodes, evenals de citadel die grotendeels door bommen werd verwoest. De kleine straatjes geven je de kans om onderweg kennis te maken met de lokale bevolking.  
In ed namiddag word je naar de lagune van Chuon gebracht dat op ca. 12 km van Hue ligt en vanwaar je vanop een vissersboot kan genieten van een prachtige zonsondergang. Een ideale afsluiter van deze drukke dag.

Hotelovernachting. (O) 

J Dag 11
Hue – Vlucht Hanoi – Ninh Binh, nabij Tam Coc

Een vlucht vanuit Hue brengt je naar de hoofdstad Hanoi (10u25 – 11u40). Daar aangekomen vertrek je onmiddellijk naar Tam Coc (ca. 3 uur rijden). Deze regio wordt ook wel eens het ‘Halong Bay op land’ genoemd. Na het inchecken in je hotel, maak je nog een fietstochtje door de rijstvelden en kleine dorpjes. Vanavond dineer en slaap je in een gezellig guesthouse.

Overnachting in een guesthouse, in Ninh Binh. (O,A)

K Dag 12
Boottocht Tam Coc – Hoa Lu - Hanoi

Een fietstocht brengt je naar Linh Coc waar je een boottochtje maakt met een roeiboot (ca. 1,5u) op de rivier van Tam Coc (‘drie grotten’), aangezien je door drie grotten vaart. Hoewel de boottocht een behoorlijk toeristische ervaring is, is deze door het mooie landschap van rijstvelden en rotsformaties wel de moeite. Je fietst terug naar het hotel, waar je wordt opgewacht voor een transfer naar Hoa Lu, de oude hoofdstad van Vietnam in de 10e eeuw. Hier bezoek je de tempels van de Dinh-dynastie (10de eeuw). Na de lunch, transfer naar Hanoi.

Hotelovernachting. (O,L) 

L Dag 13
Hanoi

Na het ontbijt staat er een stadsbezoek met gids op het programma. Je bezoekt het mausoleum waar de gebalsemde nationale volksheld Ho Chi Minh opgebaard ligt (als het open is), de One Pillar Pagode en de Tempel van de Literatuur uit de 11e eeuw. Het Etnologisch Museum is een must als voorbereiding op de trekking in het noorden. Afsluiten doe je met een bezoekje aan de Ngoc Son Tempel en een ritje op de cyclo (= soort bakfiets) door de wirwar aan straatjes in het oude centrum. Maar Hanoi is veel meer dan museums en tempels. De charme van deze stad ligt vooral in het levendige, vaak chaotisch drukke straatleven. Enerzijds zijn er de brede boulevards met grote communistische gebouwen en koloniale villa's; anderzijds is er het oude stadsgedeelte met een wirwar van kleine straatjes, talloze eetstalletjes, gezellige cafeetjes,...

Hotelovernachting. (O,L) 

M Dag 14 - 16
Driedaagse trekking in het noorden

Vroeg in de ochtend word je met een minibus van je hotel naar het Hoang Lien-gebergte in het Noorden gebracht (ca. 5 à 6 uur rijden). Hier start een trekking die je onderdompelt in één van de mooiste streken van Vietnam: een landschap van prachtige bergtoppen, groene rijstterrassen, watervallen en afgelegen dorpjes. Je maakt kennis met de etnische minderheidsgroepen uit de streek zoals de Red Dao en de prachtige natuur waarin ze wonen. De eerste nacht slaap je bij mensen thuis. De tweede dag slaap je in een mooie lodge aan de rivier. De laatste dag slaap je in een prachtig gelegen ecolodge met zwembad op een heuvel tussen de bergen.

Dag 14: Wandeling van ca. 3u.
Overnachting bij mensen thuis in Sin Chai, een dorpje van de Rode Dao (O,L,A)

Dag 15: Wandeling van ca. 5u.
Overnachting in een mooie lodge aan de rivier, nabij Nam Cang. (O,L,A)

Dag 16: Wandeling van ca. 7u (inkorten naar 2.5u à 3u mogelijk).
Overnachting in een prachtig gelegen ecolodge met zwembad op een heuvel tussen de bergen. (O,L)

N Dag 17
Uitblazen in de ecolodge

De ecolodge ligt op een toplocatie! Een vrije dag hier loont dan ook de moiete. De lodge stelt gratis fietsen ter beschikking waarmee je naar het nabijgelegen Sapa zou kunnen fietsen (tocht van 18 km), er is echter ook een shuttlebusje beschikbaar. Een heerlijke massage of een duik in de infinity pool met zicht op het Hoang Lien-gebergte behoren ook tot de mogelijkheden.

Overnachting in een prachtig gelegen ecolodge met zwembad op een heuvel tussen de bergen. (O)

O Dag 18
Marktbezoek – Lao Cai - nachttrein Hanoi

Na het uitchecken in de ecolodge bezoek je een kleurrijk marktje*. De Flower Hmong, Black Zao, Phu La, Nung en Tay komen van kilometers ver naar de markt om te kopen en verkopen. Het is een heel sociale aangelegenheid en omwille van de traditionele klederdracht een zeer kleurrijke bedoening. Welke markt je bezoekt, is afhankelijk van de dag waarop je reist. Op dinsdag kan je rondslenteren op
de markt van Coc Ly, op zaterdag in Can Cau en op zondag in Bac Ha. Al deze marktjes zijn gelegen in een straal van 70 tot 90 km rond Lao Cai. In de late namiddag transfer naar Lao Cai waar je nog een tijd moet wachten (je zoekt dus best een terrasje of een restaurantje op waar je wat couleur locale op te snuiven of om een boek te lezen) vooraleer de nachttrein terug richting Hanoi te nemen.

* Opgelet: Marktbezoek enkel op dinsdag, zaterdag of zondag!

Overnachting op de nachttrein. (O,L) 

P Dag 19
Cruisen op Halong Bay: Bai Tu Long

Bij aankomst in Hanoi in de vroege ochtend word je opgewacht voor de transfer naar het hotel, waar je kan ontbijten en je even kan opfrissen. Rond 08u30 neem je een shuttlebus richting Bai Tu Long, een rit van ongeveer 3 uur. Meer dan 3000 grillig gevormde rotsformaties steken uit het smaragdgroene water van de Tonkinese Golf omhoog en bieden een magische aanblik. Hier scheep je in op de Chinese jonk die je tussen de vele eilandjes, rotsen en grotten voert. Slapen doe je op de boot, maar eerst geniet je van een heerlijke maaltijd met verse vis. Bai Tu Long biedt dezelfde prachtige uitzichten als het bekende UNESCO werelderfoed Halong Bay, maar is iets minder toeristisch, al zal je zeker niet alleen van de rijke sterrenhemel genieten.

Bootovernachting. (O,L,A) 

Q Dag 20
Halong Bay: Bai Tu Long – Hanoi

In de voormiddag verdere verkenning van de baai en nabijgelegen eilandjes. Na de brunch op de boot brengt de bus je terug naar Hanoi. In de late namiddag kom je terug aan in Hanoi. 's Avonds word je getrakteerd op het waterpoppentheater: een uniek spektakel met traditionele muziek dat al dateert van de elfde eeuw waarin taferelen uit het dagelijkse Vietnamese leven op het platteland worden uitgebeeld.

Hotelovernachting. (O,L- of brunch)

Lan Ha Bay
Tip! Liever nog niet huiswaarts keren? Of wens je het graag iets avontuurlijker? Dat kan! De tweedaagse op Halong Bay kan uitgebreid worden naar een driedaagse waarbij je aanlegt op het prachtige Cat Ba Island. Hier maak je o.l.v. een gids een pittige wandeltocht doorheen de dichtbegroeide jungle en de ochtend nadien baan je je al kayakkend een weg doorheen de nabijgelegen Lan Ha Bay, een magische plek!
R Dag 21 - 22
Hanoi - Terugvlucht

Vrij tot aan de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar huis.

(O)

 

Uitbreiding

Cat Ba Island: Junglewandeling en kayakken

Wil je het graag iets avontuurlijker? Dat kan! Deze tweedaagse op Halong Bay kan uitgebreid worden tot een driedaagse waarbij je na de brunch op de boot met een kleinere speedboot naar Cat Ba Island wordt gebracht, het grootste eiland van de hele archipel. Bij aankomst op het eiland word je naar het midden van het eiland gebracht en ga je te voet verder doorheen de jungle totdat je Viet Hai bereikt, je overnachtingsplek op enkele kilometers van de kust. Het is een pittige tocht die ca. 5u in beslag neemt waarbij je verschillende toppen van het eiland bedwingt (het niveau van de wandeltocht is echter aanpasbaar). De volgende ochtend fiets je richting de zuidkust van het eiland, waar een kayak op je ligt te wachten voor een mooie tocht tussen de vele rotsformaties, eilandjes en drijvende vissersdorpjes in de rustigere Lan Ha Bay. Ook een duik nemen in het smaragdgroene water behoort tot de mogelijkheden. Je peddelt terug naar Cat Ba, waar een speedboot je rond 14u naar de haven op het vasteland brengt. Hier brengt de bus je terug naar Hanoi. 

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 20:
Lan Ha Bay Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

Prijzen

€ 2680 per persoon (op basis van 2 deelnemers)

€ 2375 per persoon (op basis van 3 deelnemers)

€ 2120 per persoon (op basis van 4 deelnemers)

€ 2030 per persoon (op basis van 5 deelnemers)

€ 1950 per persoon (op basis van 6 deelnemers)

Deze prijzen zijn geldig voor reizen in 2020.

 • Alle logies zoals vermeld (o.b.v. twee- en/of driepersoonskamers)
 • Alle maaltijden zoals vermeld. 
 • Alle transport tenzij anders vermeld. 
 • Privé-boot op de Mekong-Delta en in Hue.
 • Binnenlandse vluchten Hue - Hanoi (in economy class).
 • Transfer per minibus Hanoi – Hoang Lien-gebergte
 • Nachttrein Ho Chi Minh – Danang en Lao Cai - Hanoi  (softsleeper – 4-persoonscabines met AC).
 • Binnenlandse vlucht Hue – Hanoi (in economy class).
 • Engelssprekende lokale gids (per regio een andere gids)
 • Gedeelde boot op Halong Bay (sharing  trip, max. 20 personen). Privé-boot mogelijk mits betaling van een toeslag.
 • Alle excursies en inkomgelden volgens programma (tenzij anders vermeld of op vrije dagen).

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten.
 • Visumkosten.
 • Overige maaltijden.
 • Overige transfers.
 • Excursies op de vrije dagen.
 • Persoonlijke uitgaven en dranken.
 • Fooien.
 • Evt. verzekeringen.

Toeslagen

 • Eénpersoonskamer: € 485 p.p.
 • Fietstocht naar An Bang Beach (incl. lunch): € 95 p.p. (obv 2 personen), € 75 p.p. (obv 3 of 4 personen), € 60 p.p. (vanaf 5 personen)
 • Daggebruik kamer laatste dag (tot 18u): € 25 per kamer
 • Daggebruik kamer laatste dag (tot ’s avonds laat): € 50 per kamer
 • Privé-boot op Halong Bay: op aanvraag.
 • Cat Ba Island: € 255 p.p. (op basis van 2 deelnemers), € 220 p.p. (op basis van 3 deelnemers), € 190 p.p. (op basis van 4 deelnemers), € 185 p.p. (op basis van 5 deelnemers), € 170 p.p. (op basis van 6 deelnemers). Eénpersoonskamer: € 25 p.p.

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Wandelniveau

Dit is hoofdzakelijk een culturele rondreis van niveau . Deze reis is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.
De trekking is . De eerste dag wandel je ca. 3u, de tweede dag ca. 5u  en de laatste dag ca. 7u. De laatste dag kan, mits toeslag, ingekort worden tot een wandeling van 2,5 à 3u.
De moeilijkheidsgraad wordt vooral bepaald door de glibberige, modderige paadjes en soms steile hellingen. Je loopt vaak ook over randen van de rijstvelden, dus over smalle, avontuurlijke paadjes. Zeker bij regenweer kan het erg glibberig worden en zijn wandelstokken geen overbodige luxe om het evenwicht te bewaren. In de zomer is het warmer en is er meer kans op regen wat de trekking zwaarder zou kunnen maken. In overleg met de gids kan de route lichtjes worden aangepast naargelang jullie conditie en wensen, maar een goede basisconditie, enig uithoudingsvermogen en een avontuurlijke instelling is wenselijk.

Indien je kiest voor de uitbreiding op Cat Ba, kan je kiezen uit twee wandeltochten. Ofwel maak je een pittige tocht in de jungle vanuit het midden van het eiland naar je overnachtingsplaats (ca. 5u wandelen en heel wat hoogteverschillen te overbruggen), ofwel maak je een kortere rondwandeling (ca. 1,5u wandelen) naar een mooi uitzichtspunt.

Bagagevervoer

Het hotel in Hanoi zou als uitvalsbasis kunnen dienen voor de trekking in Sapa en het verblijf op Halong Bay: Bai Tu Long. Je keert met andere woorden steeds terug naar hetzelfde hotel. Voor je eigen gemak zou je een deel van je bagage die je niet nodig hebt, kunnen achterlaten in het hotel in Hanoi.

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak. Af en toe, tussen boot en logies bijvoorbeeld, moet je je volledige bagage over een korte afstand zelf dragen. Tijdens de trekking wordt de bagage telkens naar je accommodatie gebracht.

Logies

 • Saigon: centraal gelegen stadshotel met ruime kamers en private badkamer. Het hotel is voorzien van een bar, restaurant en zwembad. Gratis wifi op de kamer.
 • Mekong Delta: in een van de 13 bungalows van een charmante ecolodge, gelegen op Tan Phong Island, een van de vele eilandjes te midden van de delta. Elke bungalow heeft eigen badkamer met douche en toilet en een terrasje. De lodge ligt temidden van groen en hier en daar tref je enkele hangmatten waarin je na je fietstocht kan genieten van wat welverdiende rust.
 • Bho Hoong: het afgelegen dorpje Bho Hoong, gelegen nabij de Kon-rivier, is eigendom van de Co Tu-minderheidsgroep die een duurzaam project op touw hebben gezet en toeristen graag onderdompelen in hun dagdagelijkse bezigheden en cultuur. Je slaapt er in een traditionele bungalow op palen, voorzien van een ventilator en eigen badkamer. Wifi is enkel aanwezig aan de receptie.
 • Hoi An: kleinschalig, gezellig guesthouse temidden van de rijstvelden dat 5 kamers telt. Elke kamer is voorzien van ac, private badkamer en gratis wifi. Het hotel biedt een restaurantje met een à la carte-menu en fietsen te huur zodat je het oude stadscentrum (op 2 km) of de kust, die tevens vlakbij ligt, op eigen houtje kan gaan ontdekken. Wie graag zwemt, kan terecht in het zwembad een naburig logies.
 • Hue: een goedgelegen stadshotel met kamers met private badkamer, met eigen restaurant, spa en zwembad. Gratis wifi in de gemeenschappelijke ruimtes.
 • Ninh Binh: kleinschalig hotel met een restaurantje, een bar, een klein zwembad en een gezellige tuin. De kamers zijn niet heel groot, maar bieden voldoende comfort en hebben een privaat sanitair. Overal in het hotel is gratis wifi.
 • Hanoi: comfortabel middenklasse hotel, centraal gelegen in het centrum, in de wijk Tay Ho. Het hotel telt 60 comfortabele kamers met privaat sanitair. Gratis wifi op de kamer.
 • Tijdens de trekking overnacht je één keer in een mooie lodge aan de rivier die de scheidingslijn vormt met het Red Dao-dorp dat vlakbij ligt. De lodge telt 9 comfortabele tweepersoonskamers en 2 ruime familiekamers met eigen badkamers.
  Je sluit de trekking af met twee overnachtingen in de prachtig gelegen, luxueuze ecolodge met zwembad op een heuvel tussen de bergen. Je overnacht in een van de 33 bungalows die allen een prachtig zicht op de omgeving bieden. Elke bungalow heeft een eigen terrasje, een private badkamer en ac. De bedden zijn voorzien van een muskietennet. Geen internet of wifi op de kamer, wel in het hoofdgebouw.
 • Op de nachttrein van Lao Cai naar Hanoi slaap je in een comfortabele vierpersoonscoupé met airco en echte bedden en lakens.
 • In Bai Tu Long overnacht je in een kajuit op een boot. Op het bovendek kan je genieten van het uitzicht op de schitterende rotsformaties of van de zon. Elke kajuit beschikt over een eigen badkamer.
 • Indien je de uitbreiding op Cat Ba boekt, overnacht je in een eenvoudige bungalow midden in de natuur op enkele kilometers van het strand.

Maaltijden

In bovenstaand dag-aan-dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden op de betreffende dag genomen worden en inbegrepen zijn.
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

Vervoer tijdens de reis

Voor de transfers en de uitstappen wordt er steeds privévervoer voorzien met uitzondering van de vermelde shuttle-transfers.
De nachttreinen zijn comfortabel. Je slaapt in een compartiment van 4 personen met AC en echte bedden en lakens.
In Halong Bay of Bai Tu Long ben je op een gedeelde boot met andere passagiers. Een privé-boot is mogelijk mits betaling van een toeslag.
Tijdens de binnenlandse vlucht vlieg je in Economy Class.

Reisdocumenten

Reispas

Voor Vietnam heb je een geldig internationaal paspoort nodig dat minstens een maand langer geldig moet zijn dan het voorziene verblijf/datum van terugkeer/einddatum van het visum. Een reispas vraag je aan bij de administratie van je woonplaats. Dit duurt 10 à 14 dagen.

Visum

Je hebt eveneens een visum nodig. Je kan het visum vooraf zelf aankopen op de ambassade in Brussel, een visa-on-arrival regelen via ons of een e-visum online aanvragen.

 

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren