Overslaan en naar de inhoud gaan

Een onvergetelijke 13-daagse rondreis in Vietnam met privégids /-chauffeur langs de hoogtepunten van Vietnam. Van het bruisende Hanoi naar de magische landschappen van Ha Long Bay.  In het keizerlijke Hué en Ho Chi Minh City ga je op zoek naar sporen van de Vietnamoorlog. Tot slot ervaar je het leven zoals het is aan de Mekong Delta.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (YT).

 

 

De hoogtepunten van deze reis

Halong Bay
Halong Bay

Laat je betoveren door de magische landschappen van Halong Bay.

Hoi An
Kleurrijke markten

Kuier rond op kleurrijke markten en geniet met al je zintuigen.

Mekong
Mekong

Ontdek het fascinerende leven langs de Mekong.

Programma

Programma

A Dag 1
Vlucht naar Hanoi
B Dag 2
Hanoi (-)

Bij aankomst in Hanoi verwelkoming en transfer naar het hotel (Early check-in inclusief). In de namiddag neemt de Engelstalige privégids je mee voor een ludieke fietstocht in een fietstaxi (rikshaw) doorheen het oude centrum van Hanoi. Een originele en rustige manier om Hanoi te ontdekken: de meren, de oude wijk, de brede lanen en de koloniale huizen... 

C Dag 3
Hanoi (B)

Na het ontbijt neemt de gids je mee voor een bezoek aan het mausoleum van Hô Chi Minh, de paalwoning waarin hij leefde en de duizend jaar oude Eénpilaarpagode.  Aansluitend breng je een bezoek aan het etnologisch museum waar je meer te weten komtn over de diverse bevolkingsgroepen die Vietnam rijk is. In de namiddag staat een ‘street food tour’ op het programma waar je alles te weten komt over de Vietnamese keuken.  Vrije avond om de stad verder op eigen houtje te ontdekken.

D Dag 4
Hanoi - Halong (B-L-D)

Na de check-out transfer naar Halong Bay waar je inscheept voor een betoverende cruise doorheen de Golf van Tonkin, een mystiek maritiem landschap bezaaid met duizenden eilanden en karstrotsen. Middagmaal  aan boord.  Diverse bezoeken / activiteiten worden voorzien.  Bij zonsondergang geniet je aan boord van een rijstwijn, een fijn avondmaal en een goede nachtrust.

E Dag 5
Halong - Hanoi - Danang - Hoi An (B)

Na het ontbijt aan boord kunt u nog rustig genieten van de omgeving. Vervolgens ontscheping en transfer naar de luchthaven van Hanoi.  Bij aankomst check-in voor de binnenvlucht naar Danang.  Aansluitend transfer naar Hoi An en check-in in uw hotel. Vrije namiddag / avond om de omgeving en het hotel te verkennen.

F Dag 6
Hoi An (B - L)

Deze morgen maak je een fietstocht naar het vissersdorp Tra Que (+/- 5 km) doorheen het platteland. In Tra Que worden aromatische kruiden, zoals munt en basilicum, op een biologische manier geteeld. ‘s Middags proeft u de bekende lokale specialiteit “Tam Huu”. Een recept op basis van garnalen, varkensvlees en aromatische kruiden. Na het middagmaal terugkeer naar Hoi An en verkenning van het oude dorpscentrum met de mooie houten koopmanshuizen, de Japanse overdekte brug en het huis van Tan Ky. Als afsluiter wordt er een bezoek aan een Theehuis voorzien ‘Reaching Out Tea House’.  Vervolgens terugkeer naar het hotel en vrije avond.

G Dag 7
Hoi An - Danang - Hue (B)

Na de check-out transfer naar Hué via de bergpas genaamd ‘Col des Nuages’. Onderweg geniet je van de vergezichten en breng je ook een bezoek aan het Cham Museum in Da Nang. Hierna reis je verder via de spectaculaire Hai Van route en maak je een stop bij het paradijselijke strand van Lang Co.  Bij aankomst in Hué verken je de oude stad met zijn keizerlijke citadel.  Je eindigt de dag met een verkenning van de bruisende Dong Ba markt. Vervolgens check-in in het hotel en vrije avond.

 

H Dag 8
Hue (B)

Na het ontbijt neemt de gids je mee voor een wondermooie fietstocht in de omgeving van Hue, langs de ‘Parfumrivier’ tot aan de Thien Mu Pagode.  In de namiddag breng je een bezoek aan het Tu Duc Mausoleum en verken je verder de stad Hue te voet. Na het bezoek terugkeer naar het hotel en vrije avond.

I Dag 9
Hue - Ho Chi Minh City (B)

Na de check-out transfer naar de luchthaven en check-in voor de binnenvlucht naar Ho Chi Minh.  Bij aankomst breng je een bezoek aan de Cholon-wijk. Na het bezoek transfer naar het hotel en check-in. Vrije avond.

J Dag 10
Ho Chi Minh City - Cu Chi - Ho Chi Minh City (B)

Je begint de dag met de verkenning van het indrukwekkende tunnelnetwerk van Cu Chi.  Meer dan 16000 VC guerrillas verstopten zich in dit immens netwerk.  In de late voormiddag terugkeer naar Ho Chi Minh. Bij aankomst verken je het oude centrum van de stad.  Volgende bezoeken staan op het programma:  Het koloniale postgebouw, de kathedraal ‘Notre-Dame’, de typische Dong Khoi straat,...  Eventueel kan je nog een bezoek brengen aan het War Remnants museum of het museum voor traditionele medicijnen. Terugkeer naar het hotel en vrije namiddag/avond

K Dag 11
Hoi Chi Minh City - Cai Be - Mekong Delta (B-L-D)

Vandaag heb je een betoverende boottocht doorheen de Mekong Delta met zijn vele kleine kanalen, zijn typische markten, de authentieke dorpen langs de Mang Thit rivier, rijstvelden en plantages.  ‘s Avonds geniet je van de zonsondergang tijdens het avondmaal aan boord van de Jonk.

L Dag 12
Mekong Delta - Can Tho (B)

Vroeg in de morgen verken je per boot de ‘Floating Market’ van Tra On.  Dit is een zeer mooi schouwspel. Alles wordt er verhandeld op het water.  Na de verkenning van de markt meer je aan in Can Tho  In de namiddag verken je de stad en de groene omgeving per fiets. 

M Dag 13
Can Tho - Ho Chi Minh City (B)

Na het ontbijt heb je vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven. Vandaag vlieg je terug naar huis. 

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Overnachting in de vermelde hotels/boten in de vermelde kamertypes
 • Transfers en transport met AC-voertuigen
 • Alle vermelde excursies met lokale Engelstalige privégidsen incl. de inkomgelden 
 • Maaltijden zoals vermeld in het voorstel (B = ontbijt, L = middagmaal, D = avondmaal) 
 • Lokale taksen
 • 24u/24u assistentie van een lokale agent ter plaatse

Niet inbegrepen

 • Internationale en binnenlandse vluchten 
 • Overige maaltijden
 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Annulatie- en bijstandsverzekering
 • Alle niet vermelde diensten
 • Visumkosten    

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Hotels:

Hanoi

La Siesta Premium Hang Be 

Ha Long

Non-private Indochina Sails              

Hoi An

Hoi An Chic Hotel

Hue

Villa Hue

Ho Chi Minh

Liberty Central Saigon Riverside

Mekong Delta

Non private Bassac cruise         

Can Tho

Victoria Can Tho Resort 

 

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren