Overslaan en naar de inhoud gaan

Weinig steden spreken zo tot de verbeelding als Cuzco, en de stad doet zijn reputatie alle eer aan. De clash tussen de Inca's en de Spanjaarden zorgt voor een gezellige stad doordrongen van historiek, ingebed tussen heuvels bezaaid met ruïnes.   

De hoogtepunten van deze reis

Plaza de Armas
Plaza de Armas

Het hart van deze magische stad: Plaza de Armas met haar indrukwekkende kathedraal.

Sacsayhuaman
Sacsayhuaman

Sacsayhuaman, één van de meest indrukwekkende ruïnes na Machu Picchu.

Lokale bevolking
Lokale bevolking

Snuif de sfeer op in één van de allermooiste koloniale steden van Zuid-Amerika.

Programma

Programma

A Dag 1 - 4
Verkenning van Cuzco en de Heilige Vallei

Dag 1 - Cuzco
Je komt toe in Cuzco, naast Quito (Ecuador) en Cartagena (Colombia) één van de allermooiste koloniale steden van Zuid-Amerika. Je wordt opgepikt aan de luchthaven of de busterminal en naar je hotel gebracht. Cuzco is prachtig: let op de grote Inca-stenen onderaan de gebouwen. De Spanjaarden hebben hun gebouwen gewoon op de oude stad gebouwd. Doe het wel wat rustig aan, want je zit hier op ongeveer 3400m en dat voel je! Ben je al vroeg in de stad, maak dan een wandelingetje langs San Blas. Heel gezellig en je vindt er heel wat leuke restaurantjes.

Dag 2 - Cuzco centrum (O)
Cuzco is de historische hoofdstad van het Inca-rijk, en ook de Spanjaarden lieten zich gaan. Je vindt er dus een overdosis cultuur. En dat moet uiteraard onderzocht worden. Vandaag sluit je aan bij een internationale groep en een Engelstalige gids en ga je op ontdekkingstocht door deze magische stad (je kan er ook voor kiezen om alleen met de gids op stap te gaan). Je wandelt langs de Plaza de Armas, je bezoekt de kathedraal (let op het schilderij van het Laatste Avondmaal met cuy!) en de restanten van Coricancha. Daarna gaat het bergop richting Sacsayhuaman, in de toeristische volksmond beter bekend als Sexy Woman. Verwacht echter geen duistere zaakjes, maar wel één van de meest indrukwekkende ruïnes na Machu Picchu. Een klein stukje hoger nog en je staat aan de voet van het Christusbeeld, waar je een schitterend zicht hebt over de stad. Ook Qenqo en Pukapukara staan op het programma.

Dag 3 - Heilige Vallei (O, L)
Vandaag staat in het teken van de Heilige Vallei, hier wordt het één en al Inca! Je bezoekt Pisaq, Ollantaytambo en Chinchero. Je sluit aan bij een internationale groep: op naar Pisac! Op dinsdag, donderdag en zondag staat Pisac bekend om de lokale markt. Je vond er tot voor kort ook een prachtige Pisonay-boom, maar die werd genadeloos neergebliksemd in 2013. Je bent hier echter niet voor het dorpsplein, maar wel voor Inca Pisac. Deze prachtige ruïne is onderverdeeld in 4 deeltjes: Pisaqa, Intihuatana, Q’allaqasa en Kinchiracay. De grote terrassen zijn verbluffend. Eénmaal je ogen uitgekeken ga je door naar Ollantaytambo.  Dit stadje werd in de 15de eeuw opgericht door Incakeizer Pachacuti. De laatste ruïne op je programma is Chinchero. Misschien iets minder indrukwekkend dan de 2 vorige bezoekjes, maar de muur op het centrale plein is een schoolvoorbeeld van de Inca-bouwkunst. Bovendien vind je hier een prachtig uitzicht op de Cordillera Vilcabamba en de met sneeuw bedekte top van de Salkantay. De legende zegt dat dit stadje de geboorteplaats was van de regenboog: wie vindt de pot met gouden munten? Je middagmaal is inbegrepen. Ga ’s avonds nog even langs in één van de gezellige barretjes in de buurt van de Plaza de Armas.

Dag 4 - Cuzco (O)
Je hebt de mooiste stad van Peru ontdekt, en de legende van de Inca’s leren kennen. Op naar Machu Picchu! Na het ontbijt word je naar de busterminal of de luchthaven gebracht en zit dit deel van je reis er op.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Transfer heen & terug van de luchthaven/busterminal naar je hotel in Cuzco
 • City tour in Cuzco in internationale groep met Engelstalige gids
 • Boleto Turistico General (BTG), waarmee je binnen kan in 16 bezienswaardigheden in en rond Cuzco
 • Heilige Vallei-tour in internationale groep met Engelstalige gids, inclusief lunch en inkomgelden
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma (O: Ontbijt, L: Lunch, A: Avondmaal)
 • 3 overnachtingen in Cuzco (op basis van kamer met ontbijt)
 • Taksen
 • Garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Transport heen & terug naar Cuzco
 • City tour of Heilige Vallei-tour met je privégids (optioneel mogelijk, prijzen afhankelijk van aantal personen)
 • Overige maaltijden
 • Dranken
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren