Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze rondreis ontdek je de ruige schoonheid van het Noordwesten. Ervaar de gezelligheid van de steden Seattle en Portland, maar ook de overweldigende natuur van onder andere het Olympic National Park, North Cascades, de machtige Columbia River, Crater Lake National Park en de nog ongerepte kuststreek. Dit is dé regio, die nog niet door iedereen ontdekt is! De hotels werden zorgvuldig uitgekozen, zodat je optimaal kan genieten van de sfeer en prachtige natuur tijdens deze rondreis.

 

De hoogtepunten van deze reis

Bezoek bruisend Seattle in Washington, USA
Foto: Michael Riffle

Laat je verrassen door de stad Seattle, omgeven door ongeëvenaarde natuurpracht.

Haystack Rock op Cannon Beach in Oregon, USA
Haystack Rock

Het magische Cannon Beach

Multonmah Falls in de Columbia River Gorge, Portland, USA
Multnomah Falls

Portland & de Columbia River Gorge

Programma

Programma

A Dag 1
Brussel - Seattle

Na het oppikken van je huurwagen, rij je naar je eerste hotel.

Overnachting: Quality Inn Seattle Center
 

B Dag 2
Seattle

Vandaag heb je een volledige dag om deze boeiende stad op je eigen tempo te verkennen. Seattle is gebouwd op zeven heuvels met een mooi berglandschap op de achtergrond en een prachtig zicht op de nabijgelegen oceaan. Wandel zeker eens door het National Historic District, waar Pike Place Market is gelegen, dé openbare markt met verse vis.

Overnachting: Quality Inn Seattle Center 
 

C Dag 3
Seattle - Lake Crescent (260km - 3u00)

Je verlaat de stad en rijdt de natuur tegemoet, maar je kan ook even stoppen in Port Angeles dat zijn bekendheid voornamelijk te danken heeft aan het nabijgelegen Olympic National Park. Een sidetrip naar Hurricane Ridge mag ook zeker niet ontbreken. Bij mooi weer geniet je hier van een onvergetelijk panorama op dit imposante hooggebergte. In de namiddag zal je aankomen in Lake Crescent. Hier kan je nog een leuke wandeling maken naar de Marymere Falls.

Overnachting: Lake Crescent Lodge (pyramid room)


 

D Dag 4
Lake Crescent - Lake Quinault (200km - 2u00)

Vervolg de reis ten westen van het park, eerst landinwaarts en daarna langs de wilde oceaankust. De westzijde van het park is bedekt met een gematigd regenwoud. In het zuidwestelijke deel van het park vind je dan weer bergweiden, meren en een gletsjerlandschap terug.

Overnachting: Lake Quinault Lodge (lakeside unit)

E Dag 5
Lake Quinault

Je hebt een volledige dag de tijd om deze mooie omgeving te verkennen. Rond Lake Quinault liggen regenwouden en het gletsjermeer wordt omringd door bergen met besneeuwde bergtoppen. Een aanrader is de bijna twee kilometer lange wandeling naar Kestner Homestead. De Lake Quinault Lodge is dé ideale plaats om te overnachten aan het gelijknamige meer.

Overnachting: Lake Quinault Lodge (lakeside unit)

F Dag 6
Lake Quinault - Astoria (200km - 2u35)

De staat Oregon heet je welkom! Je zal versteld staan van de prachtige natuur, die deze staat te bieden heeft. Besneeuwde bergtoppen, stromende rivieren, groene bossen en zelfs woestijnvlakten kan je hier terugvinden. Volg de ongerepte kust richting Astoria, waar de State Parks elkaar in sneltempo opvolgen.

Overnachting: Best Western Astoria Bayfront Hotel


 

G Dag 7
Astoria - Newport (215km - 3u10)

Je zet de reis verder langs de spectaculaire kustroute. Onderweg passeer je Cannon Beach, een prachtige plaats. Ontdek het 6,5 km lange strand, dat is ingesloten door weelderige bossen. In het water zie je Haystack Rock, hét symbool van Cannon Beach. De rotsformatie is meer dan zeventig meter hoog! Tijdens eb is het mogelijk om naar de rots toe te lopen. Volg verder de panoramische route langs drie kapen: Cape Meares, Cape Lookout en Cape Kiwanda. Het Cape Lookout State Park is een goede plek om naar grijze walvissen te speuren. In het Cape Perpetua Scenic Area ligt het hoogste uitzichtpunt aan de kust. Een korte wandeling leidt naar een imposante 500 jaar oude Sitka-spar.

Overnachting: Elizabeth Street Inn


 

H Dag 8
Newport - Coos Bay (160km - 2u10)

Newport is één van de vele idyllische stadjes aan de kust van Oregon. De stad is bekend om haar ‘Dungeness Crab’ en de prachtige haven onder de Yaquina Bay Bridge. Je kan een bezoek brengen aan de Yaquina Head Lighthouse of aan de historische haven. Hier vind je winkeltjes, galerijen en visrestaurantjes terug. Tegenover de haven vind je dan weer het Oregon Coast Aquarium. Eén van de hoogtepunten van vandaag zijn de Sea Lion Caves. Hier leven Stellers-zeeleeuwen. Het is de enige kolonie wilde zeeleeuwen op het Noord Amerikaanse vasteland. Je hebt ook de mogelijkheid om een uitstap te maken naar het Oregon Dunes National Recreation Area. De hoge zandformaties, meren, dennenbossen en open stranden trekken veel bezoekers. Een rit met een buggy in de duinen is een onvergetelijke ervaring.

Overnachting: Red Lion Coos Bay


 

I Dag 9
Coos Bay - Crater Lake (300km - 3u45)

Rij verder naar Crater Lake National Park, het enige nationale park van Oregon. Het blauwe kratermeer wordt ook wel 'het blauwste meer ter wereld' genoemd. Dit is voornamelijk omdat het meer vrijwel geheel gevoed wordt door winterse sneeuw. Met een diepte van 592 meter is Crater Lake meteen ook het diepste meer van het land. Rondom het meer loopt de Rim Drive, die toegang biedt tot prachtige uitkijkpunten en wandelroutes.

Overnachting: Crater Lake Lodge (standard valley view)


J Dag 10
Crater Lake - Bend (150km - 2u05)

Je kan vandaag een stop maken aan het Newberry National Volcanic Monument en zo ontdek je de bergmeren, watervallen, bossen, bergpieken en kale landschappen van zwarte lava. In het Visitor Center kom je meer te weten over deze streek. De lavatunnel, Lava River Cave, vormt een grot van meer dan anderhalve kilometer lang en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Andere bijzondere punten in dit park zijn Lava Cast Forest, Lava Butte en Big Obsidian Flow, een veld van zwart, glanzend obsidiaan. Rij vervolgens naar het stadje Bend, dat gelegen is op een uitgedoofde vulkaan. Voor een panoramisch uitzicht op Bend en omgeving kan je naar de top van Pilot Butte wandelen, dat gelegen is in het centrum van de stad. Vanaf deze 155 meter hoge sintelkegel, zie je de woestijn en negen besneeuwde bergtoppen van de Cascade Mountains.

Overnachting: Red Lion Bend

K Dag 11
Bend - Portland (260km - 3u15)

Volg vandaag de verbluffende Columbia River Gorge. Deze is omgeven door sparren en esdoorns en vormt de grens tussen de staten Washington en Oregon. De beste manier om dit gebied te verkennen is via de ‘Historic Columbia River Highway’. Aan deze route liggen de spectaculaire Multnomah Falls, die in twee pittoreske watervallen naar beneden storten. Het stadje Hood River is het hart van de kloof. Hierna vervolg je de reis verder naar Portland.

Overnachting: Hotel Modera

L Dag 12
Portland (OR)

Je hebt een volledige dag om Portland op je eigen tempo te ontdekken. Het hart van de stad is perfect te voet te verkennen. Het stadscentrum (downtown) is een mengeling van moderne en historische gebouwen. Oude kerken, 19de eeuwse architectuur en moderne wolkenkrabbers wisselen elkaar af en vormen een harmonisch geheel.

Overnachting: Hotel Modera

M Dag 13
Portland - Mount Rainier NP (285km - 2u15)

Op weg naar het Mount Rainier National Park kan je een bezoek brengen aan het Mount St. Helens National Volcanic Monument. De uitbarsting van Mount St. Helens op 18 mei 1980, was één van de grootste vulkanische erupties uit de geschiedenis van de Verenigde Staten. Langs de pittoreske Truman Highway kom je bij de Johnston Ridge Observatory, net 8 kilometer voor de rokende krater. De kern van het park is de vulkaan Mount Rainier zelf, die meer dan 4.000 meter hoog is. Het park is opgedeeld in verschillende gebieden. Paradise is het meest bezochte gebied, voornamelijk vanwege de weides met wilde bloemen. Sunrise is populair dankzij het spectaculaire uitzicht en Longmire vanwege het historische district. Je verblijft in de Nisqually Lodge, dat enkele kilometers voor de ingang van het park gelegen is.

Overnachting: Nisqually Lodge


 

N Dag 14
Mount Rainier NP - Seattle Airport (140km - 1u45)

Geniet nog van de prachtige natuur vooraleer je terugkeert naar de drukte van de stad.

Overnachting: Red Lion Seatac


 

O Dag 15
Seattle - Brussel

In de loop van de ochtend rij je naar de luchthaven, waar je de huurwagen inlevert en dit is het einde van je programma.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Basisprijs

Opties

Algemene opties
Overweeg een upgrade van je huurwagenPrijs op aanvraag
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

Inbegrepen in de basisprijs

Net zoals de prijzen van vliegtuigtickets, zijn de prijzen van huurwagens en hotelkamers in de Verenigde Staten afhankelijk van vraag en aanbod. Hierdoor kan de prijs van een hotelkamer en huurwagen van dag tot dag wijzigen. Dit heeft tot gevolg dat de prijs van onze offertes op maat, lager of hoger kunnen liggen in vergelijking met onze richtprijzen per reisperiode, die we hiernaast weergeven. Op eventuele tijdelijke promoties na, geldt voor reizen naar de Verenigde Staten zeker en vast: hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper je rondreis!

 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig.
  • Bij 2 personen - op basis van een tweepersoonskamer
  • Bij 3 personen - op basis van een driepersoonskamer
  • Bij 4 personen - op basis van een vierpersoonskamer
 • Huurwagen voor de ganse periode (14x24h) volgens het aangeduide type:
  • Bij 2 personen - Nissan Versa of gelijkwaardig
  • Bij 3 personen - Toyota Corolla of gelijkwaardig
  • Bij 4 personen - Dodge Charger of gelijkwaardig 
 • 1 Roadbook: inclusief algemene informatie van de meeste bezienswaardigheden, die onderweg kunnen bezocht worden met bijhorende wegenkaart of Roadatlas. In deze roadbook staat een beschrijving van de route die wij voorstellen om te volgen. Deze route geeft je een idee om van Punt A naar Punt B te rijden, maar vermeld echter niet welke wegen je dient te volgen om de bezienswaardigheden onderweg te bezoeken. Je beslist zelf welke bezienswaardigheden je bezoekt en langs welke wegen je daar naartoe rijdt.
 • Opgelet: indien er geen huurwagen bij ons geboekt wordt, wordt er geen roadbook opgemaakt!
 • Plaatselijke taksen

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten en luchthaventaksen
 • Maaltijden en dranken
 • Excursies en toegangsgelden Nationale Parken
 • Tolgelden
 • Eventuele resort fees
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis– en annuleringsverzekering

 

Bijkomende info

 • Indien er een hotel niet beschikbaar is voor de gevraagde periode, dan kan het zijn dat hiervoor een toeslag betaald moet worden.
 • Kinderen tot en met 11 jaar gratis op de kamer, wanneer die de kamer delen met 2 volwassenen. Max. 4 personen op de kamer. Er zal een supplement worden aangerekend voor een groter wagentype, dit is even op aanvraag.
 • Wanneer de hotels in de steden een piekprijs hebben ten gevolge van een bepaald evenement, zal er een toeslag betaald moeten worden.
 • Wens je dit programma op één of andere manier te wijzigen? Geen probleem, wij kunnen ieder programma op maat uitwerken!

 

Wat je moet weten over deze reis

Klimaatinfo

Afhankelijk van welke regio je gaat bezoeken is het verstandig om kleren mee te nemen voor diverse seizoenen. In de hoger gelegen bergen kan het namelijk een stuk frisser zijn dan in de woestijnachtige gebieden.

De temperatuur wordt uitgedrukt in graden Fahrenheit. Om deze om te rekenen naar graden trek je eerst 26° af en deel je de uitkomst dan door 2. 86°F is dus ongeveer 30°C.

Goed om weten
 • Reizigers met de Belgische nationaliteit die na 12 januari 2009 de USA willen bezoeken moeten een elektronische reistoestemming aanvragen via het web. Zie verder op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ voor de te volgen procedure.

 • De vermelde hotels kunnen wijzigen naargelang de beschikbaarheid. Dit kan ten allen tijde een prijswijziging met zich meebrengen.

 • Over het algemeen zijn de hotelkamers in Amerika vrij ruim. Grootsteden zijn hier de uitzondering op de regel.

 • Special requests zoals connecting kamers, 2 aparte bedden, kamer toegankelijk voor rolstoelgebruikers,… kan bij de reservatie doorgegeven worden, maar wordt nooit gegarandeerd.

 • Sommige van de door ons aangeboden hotels bieden een gratis continentaal ontbijt aan. Dit betreft, voor Belgische begrippen, een zeer eenvoudig ontbijt.

 • Sommige hotels hanteren een resort fee (verblijfstaks). Wij stellen zo veel mogelijk hotels voor waar deze resort fee is inbegrepen. Indien van toepassing is dit ter plaatse te betalen.

 • Vele hotels vragen bij check-in een kredietkaart voor de betaling van eventuele “incidentals”. Hiermee bedoelt men de extra zaken die je in het hotel mogelijk zou consumeren zoals maaltijden of drankjes uit de minibar. Om te vermijden dat klanten zouden uitchecken zonder hun rekening te betalen, vraagt men de kredietkaart als garantie. Ook in het dagelijkse leven is de kredietkaart niet weg te denken. Zelfs kleine bedragen worden hier gemakkelijk mee geregeld.

 • De voltage varieert van 110 tot 120 volt. De Belgische stekker van je elektrische apparatuur past vaak niet in de aanwezige stopcontacten. Je dient dan ook in het bezit te zijn van een verloopstekker met platte polen en een adapter. Deze kan je in België kopen in de betere elektrozaak of op de luchthaven.

 • In Amerika is de officiële munteenheid de Amerikaanse dollar (USD).
Fooien en geldzaken

De meest voorkomende biljetten zijn die van $1, $2, $5, $10 en $20.  Briefjes van $50 komen minder voor en een van $100 is bijna verdacht. De dollar heeft volgende onderverdelingen in munten: 1 cent (penny), 5 cents (nickel), 10 cents (dime), 25 cents (quarter). Honderd cent is een dollar die in de volksmond ook wel 'buck' wordt genoemd.

Voor fooien geldt in hotels net als overal dat je betaalt voor geboden hulp. Voor de bell boy is 2 USD per bagage momenteel nog gepast. Datzelfde geldt voor kruiers op de luchthavens. In restaurants ligt het wat anders. De reden voor de algemeen zeer vriendelijke bediening is gelegen in het feit dat de kelner of serveerster hoopt een aardige fooi te krijgen. Ze verdienen een minimum en zijn op het bedieningsgeld aangewezen. Gemiddeld wordt zo'n 15 à 20 percent van de totale rekening verwacht. Het kan zijn dat de restaurants de fooien automatisch verrekenen. Kijk dus altijd je rekening uiterst goed na.

Medische info

Voor het reizen naar de Verenigde Staten zijn geen vaccinaties verplicht. Er zijn veel geneesmiddelen te vinden in bijna iedere supermarkt of drugstore. De meeste middelen zijn zonder voorschrift verkrijgbaar. Indien je speciale medicijnen moet nemen, raden we je wel aan om deze van thuis mee te brengen. Een preparaat is niet altijd even gemakkelijk aan te vullen, heeft een andere naam of is in Amerika niet toegestaan. Om die reden is een vertaalt voorschrift in het Engels wel handig voor noodgevallen. Vraag hiernaar bij je apotheker indien nodig.

Medische behandelingen zijn in Amerika niet goedkoop en moeten onmiddellijk na afloop worden afgerekend. Het is ten zeerste aangeraden om een bijstandsverzekering af te sluiten voor je vertrekt.

Over Verenigde Staten

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren