Overslaan en naar de inhoud gaan

Weelderige tuinen, pittoreske vissersdorpen, ruige kusten en een warme gastvrijheid zijn enkele termen die deze wandelreis typeren. Voeg er een vleugje mediterrane sfeer aan toe en het plaatje is compleet, want  de zuidkust van Cornwall wordt niet voor niets de ‘Cornish Riviera’ genoemd. Je wandelt voor een groot deel op het South West Coast Path van Polperro via Fowey naar Mevagissey, waarbij je telkens 2 nachten in deze plaatsjes logeert. Wie na deze mooie kustwandeling nog landinwaarts wil trekken, kan de de reis met 2 dagen verlengen. Dat doe je op de immense heidevlakte Bodmin Moor, het ruigste en hoogst gelegen stuk Cornwall.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Schilderachtige vissersdorpjes en haventjes

Schilderachtige vissersdorpjes en haventjes

Cornwall Coast Path

Bewandel het Cornwall Coast Path

Weelderige flora en fauna

Weelderige flora en fauna

Programma

Programma

A Dag 1
Polperro

Aankomst in Polperro, een schilderachtig oud vissersdorpje met smalle, autovrije straatjes en mooie huisjes, waarvan er vele in de zomer bedekt zijn met een overvloed aan bloemen.

Overnachting in Polperro.

B Dag 2
Luswandeling vanuit Polperro

Na een stevig Cornish ontbijt ga je op pad. Je volgt de ruige kustlijn oostwaarts tot aan de oude middeleeuwse haven van Looe. De rivier de Looe gidst je door het achterland en via Talland terug naar Polperro.

18 km, ca. 350 m hoogteverschil. Indien je met de bus terugkeert vanuit Looe, bedraagt de afstand 8.5 km.

Tweede overnachting in Polperro.

C Dag 3
Polperro-Fowey

Een vrij pittige op-en-af-route die je over de prachtige kliffen leidt waaraan de ‘Cornish Rivièra’ haar dramatisch karakter te danken heeft. Langs de stranden van Lantic Bay wandel je Polruan binnen, waar je de ferry naar Fowey neemt. Fowey is een historische havenplaats met vele oude huizen en smalle straatjes.

Tocht van 13 km, ca. 500 m hoogteverschil.

Overnachting in Fowey.

D Dag 4
Fowey

Vandaag stellen we 2 tochten voor. Je kan genieten van het groene water van Pont Pill op een wandeling van uitzonderlijke schoonheid door bos en kreek, met een prachtig uitzicht op Fowey Harbor. Of je kan kiezen voor de langere kustwandeling rond het schiereiland Gribbin Head naar Polkerris.

Tocht van 7 km, ca. 200 m hoogteverschil
Tocht van  14 km, ca. 500 m hoogteverschil.

Tweede overnachting in Fowey.

E Dag 5
Fowey-Mevagissey

Deze kustetappe is in zijn geheel 27 km lang, die je echter makkelijk kan opsplitsen.

 • Het traject van Fowey naar Polkerris rond het schiereiland Gribbin Head was een van de keuzewandelingen gisteren.
 • Het traject van Polmear/Par naar Charlestown is allicht het minst aantrekkelijke. Het loopt deels door industrieel landschap, met de dokken van Par, en deels door de voorsteden van Carlyon Bay en Charlestown.
 • Het stuk van Charlestown naar Pentewan is het meest schilderachtige (vooral bij Ropenhaven Cliffs en rond Black Head), maar ook het moeilijkste met korte, steile beklimmingen en afdalingen. Meestal wordt dit stuk gecombineerd met de laatste etappe van Pentewan naar Mevagissey. 

Tocht van 13 km, ca. 600 m hoogteverschil vanaf Charlestown
Tocht van 18 km, ca. 700 m hoogteverschil vanaf Par

Overnachting in Mevagissey.

F Dag 6
Mevagissey

De luswandeling (ca. 7,7 km) vanuit Gorran Haven brengt je naar Dodman Point, een 120 m hoge kaap met magnifiek uitzicht over de kustlijn. Via Hemmick Beach kom je weer in Gorran Haven en kan je via Portmellon terugwandelen naar Mevagissey (5,6 km).

Tocht van 13,3 km, 350 m hoogteverschil.

Vandaag raden we ook een bezoek aan de de prachtige Lost Gardens of Heligan aan. Je kan er vanuit Mevagissey te voet naartoe (6,3 km heen en terug) of met de bus. Indien je de tuinen graag uitgebreid bezoekt, kan je bv. ook enkel de luswandeling (ca. 7,7 km) vanuit Gorran Haven maken en de rest met de bus doen. 

Je kan vandaag ook een dagvullend bezoek brengen aan het Eden Project, een reeks enorme broeikassen – Biomes – gelegen in een adembenemend mooie omgeving. Je wandelt er door regenwouden, mangrove-moerassen en tuinen in de boomtopppen. Hou er wel rekening mee dat je met de bus zo’n 2 u. onderweg bent (zowel heen als terug) en dat het in de schoolvakanties en weekends een erg populaire bestemming is.

Indien deze dag op een zondag valt, wordt door onze agent een taxi geregeld (inbegrepen) om je vandaag hetzij naar Gorran Haven, hetzij naar Heligan te voeren. Dit omwille van het feit dat er op zondag weinig of geen bussen die richting uitgaan. De taxi staat om 9.30 uur aan het hotel klaar.

Tweede overnachting in Mevagissey.

G Dag 7
Mevagissey

Einde na het ontbijt.

I Dag 7 - 9
9-daagse: Polperro - Mevagissey + Bodmin Moor

Dag 1 - 6

Idem als hierboven.

Dag 7 Bodmin Moor
Een taxi (inbegrepen) brengt je naar je volgend logies in Darite of Minions, op de Bodmin Moor. Indien je met eigen wagen bent gekomen, brengt een taxi (inbegrepen) je van Mevagissey naar Polperro, waar je je wagen oppikt en zelf naar de Bodmin Moor rijdt.

Het contrast met het landschap van de kuststreek is groot. Het dramatische landschap van de Bodmin Moor wordt gekenmerkt door heidevelden, moerassen en venen, waarboven her en der 'tors' (granietheuvels) uittorenen. In de lagere gedeelten bieden rivierdalen onderdak aan vochtig eikenbos. Historisch gezien was Bodmin Moor een landschap dat angst en ontzag opwekte, maar dat ook inspiratie bood voor schrijvers, dichters en beeldhouwers en een schat aan folklore en legendes heeft opgeleverd.

Tocht van 8 km, ca. 2,5 tot 3 uur stappen, ca. 200 m hoogteverschil.

Overnachting in Darite (of in Minions).

Dag 8 Bodmin Moor
Transfer (inbegrepen) naar Altarnun voor de klim naar de Fox Tor. Daarna daal je langs de oostelijke flank van Bodmin Moor af. Je kruist de Twelve Men’s Moor en komt onderweg verschillende restanten uit de prehistorie tegen.

Tocht van 10 km, ca. 3 uur stappen, ca. 200 m hoogteverschil
OF
Tocht van 20 km, ca. 6 uur stappen, ca. 350 m hoogteverschil.

Tweede overnachting in Darite (of in Minions).

Dag 9
Na het ontbijt transfer (inbegrepen) naar het station van Liskeard en einde programma. Of einde programma na het ontbijt voor wie met eigen wagen kwam.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies
 • ontbijt 
 • bagagevervoer 
 • infopakket met Nederlandstalige routebeschrijvingen
 • Ordnance Survey wandelkaart
 • bij uitbreiding Bodmin Moor: transfers zoals beschreven in dagschema
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • middag -en avondmaal 
 • overige transfers 
 • openbaar vervoer ter plaatse (indien je wandelingen wenst in te korten)
 • evt. inkomgelden
 • dranken
 • evt. reisverzekering

Prijs

Prijzen per persoon geldig in 2020:

7 dagen / 6 nachten: € 685
9 dagen / 8 nachten: € 890 

Toeslagen

 • Eenpersoonskamer 7-daagse (samenreizend): € 170
 • Eenpersoonskamer 7-daagse (alleenreizend): € 230
   
 • Eenpersoonskamer 9-daagse (samenreizend): € 195
 • Eenpersoonskamer 9-daagse (alleenreizend): € 320

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 april tot/met 30 september 2020

Indien je reist met het openbaar vervoer, is een zondag of (Britse) feestdag als aankomst- of vertrekdag minder aangewezen aangezien er dan minder treinen en bussen rijden.

Wandelniveau

1 à 2 stappertjes. Wandelingen van 12 tot 18 km, beperkte hoogteverschillen, meestal gemarkeerde paden.

Logies

Je overnacht in tweepersoonskamers met privé-sanitair in B&B’s, guesthouses of familiale hotelletjes.

Je houdt er best rekening mee dat in de meeste logiesplaatsen de ruimte eerder beperkt is. Dat heeft te maken met de eigenheid van de accommodatie op het Britse platteland. Wanneer je de grote (en dure) hotels wil vermijden, kom je automatisch terecht in een categorie van B&B’s, guesthouses of kleine hotels die, behalve betaalbaar, ook een familiaal karakter hebben en vaak gevestigd zijn in 'gewone' huizen. Op comfort wordt niet ingeboet (goeie bedden, voldoende handdoeken), maar qua ruimte is het vaak een maatje kleiner. 

Maaltijden

Het ontbijt is inbegrepen in de prijs. Middag- en avondmaal zijn niet inbegrepen in de prijs en moet je dus ter plaatse betalen.

 • Uitgebreid ontbijt in het logies.
 • Lunchpakketten kan je ter plaatse bestellen of dien je zelf aan te kopen. In sommige logies kan je, indien je dat wenst, een lunchpakket bestellen. Je kan ook de lunch nuttigen in lokale pubs of 'inns' of je kan, alvorens de wandeling aanvangt, picknick en drank aankopen.
 • Het avondmaal neem je in de logiesplaats of in de buurt ervan.

Reisdocumenten

Voor reizen naar Groot-Brittannië volstaat nog steeds je identiteitskaart. Ook kinderen jonger dan 12 dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs mét foto, aan te vragen op het gemeentehuis.

Wat je moet weten over deze reis

Over Verenigd Koninkrijk

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren