Overslaan en naar de inhoud gaan

Maak kennis met zowel de culturele bezienswaardigheden als de natuurpracht van Schotland tijdens deze 10-daagse rondreis. Laat je verrassen door de ongerepte heidehoogvlakten, historische kastelen, mythische meren en talloze eilanden. Het perfecte decor voor een afwisseling tussen ruige buitensporten en ontspannende natuurwandelingen en boottochten.

 

De hoogtepunten van deze reis

Schotland

Trek je wandelschoenen aan en ontdek de wilde kusten en mysterieuze rotsformaties van het eiland Skye.

Edinburgh Kasteel

De iconische kastelen.

whisky

Geniet van een echte Schotse whisky in een authentieke distilleerderij.

Programma

Programma

A Dag 1
Van Edinburgh naar Loch Lomond
125 km  -  01u45

Na het afhalen van je huurwagen in Edinburgh rijd je naar het Loch Lomond Nationaal Park waar je zal overnachten.

Overnachting bij Loch Lomond.

B Dag 2
Loch Lomond

Vandaag ontdek je het gebied van Loch Lomond, het grootste zoetwatermeer van Groot-Brittannië. Vanuit het pittoreske 19de eeuwse Luss kan je de boot nemen naar de kleine eilandjes in het meer. Je kan Tarbet ook als vertrekpunt nemen. Naast boottochten leent het park zich perfect voor wandel-, kano- en mountainbiketochten.

Overnachting bij Loch Lomond.

Optionele excursie: Loch Lomond
Oversteek vanuit The Trossachs pier (Loch Katrine) naar Stronachlachar (The Trossochs) met het historisch stoomschip Sir Walter Scott op Loch Katrine (duurtijd 1u) en terugkeer per fiets naar The Trossachs pier. Verhuring fiets inbegrepen voor de volledige dag. Richtprijs: 50 euro pp.
C Dag 3
Van Loch Lomond naar Oban
110 km  -  01u40

Via Loch Fyne rijd je naar het kasteel Inveraray. Dit kasteel is eigendom van de Campbell clan, de meest invloedrijke clan van Schotland. Daarna rijd je door naar de gezellige havenstad Oban. Hier kan je de McCaig’s toren beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad of de whiskydistilleerderij bezoeken. ’s Avonds kan je proeven van verse lokale producten in een van de vele goede visrestaurants in de haven!

Overnachting in Oban.

D Dag 4
Oban: Iona, Mull & Staffa

Oban is de ideale uitvalsbasis voor een dagexcursie naar de Hebriden, een uitgestrekte groep eilanden voor de westkust van Schotland. Vanuit de haven van Oban vertrek je met de ferry naar het eiland Mull. Met wat geluk spot je onderweg dolfijnen, walvissen of een reuzenhaai! Daarna word je met de bus naar de andere kant van het eiland gebracht, waar je overstapt in een kleinere boot richting het eiland Iona. Op het eiland bezoek je de beroemde abdij, een belangrijk Middeleeuws bedevaartsoord waar Schotse Koningen begraven werden.

Vanaf Iona vertrekken kleine boten richting het eiland Staffa, waar je Fingal’s Cave bezoekt, een zeegrot die volledig bekleed is met basaltzuilen. Op het andere deel van het eiland nestelen papegaaiduikers, alken en zeekoeten. Terwijl je uitrust in het gras, landen papegaaiduikers vlak naast je! Later keer je per boot terug naar Mull en brengt een busrit je naar de haven Craignur voor de oversteek per ferry terug naar Oban.

Overnachting in Oban.

Optionele excursie: Hebriden
Dagexcursie vanuit Oban met bezoek aan Mull, Iona en Staffa. Vertrek om 07u30 en terugkeer om 17u55. Richtprijs: 110 euro pp.
E Dag 5
Van Oban naar Fort William
75 km  -  01u10

Vandaag rijd je naar het gebied van Fort William, een gezellig bergstadje waar de bekende stoomtrein The Jacobite vertrekt. Van hieruit zijn er verschillende wandelmogelijkheden met onder andere de wandeling op de Ben Nevis. De wat minder geoefende wandelaar kan een wandeling naar de waterval van An Steall maken. 

Overnachting in de buurt van Fort William.

F Dag 6-7
Van Fort William naar Mallaig en Skye
160 km  -  02u30

Via de mooiste panoramische weg van Schotland rijd je naar Skye. Je passeert Loch Eil, het Glenfinnan Monument, het kustdorpje Arisaig en het havenplaatsje Mallaig. Als je over de kustweg rijdt, heb je een prachtig uitzicht op de witte zandstranden. Vanuit Mallaig steek je over naar Skye.

Vandaag (dag 7) verken je het eiland Skye met zijn schiereilanden en vele wandelmogelijkheden in onder andere de Cuillin Hills, de Old Man of the Storr en Quiraing. Vanuit Uig kan je ook een dagexcursie naar De Buiten-Hebriden Barra, Uist, Harris en Lewis maken. Een bezoek aan de Talisker whiskydistilleerderij, het kasteel van Dunvegan en het pittoreske havenstandje Portree zijn ook een aanrader.

Overnachting op Skye.

Optionele excursie: Het eiland Soay
Vertrek vanuit Elgol per RIB-boot. Bezoek aan de grot Prince Charles en verder naar het eiland Soay met onderweg mogelijkheid om dolfijnen, zeearenden en bruinvissen te spotten. Fotostop aan Gavin Maxwell’s oud vissersstation vanwaar hij op jacht ging naar de Reuzenhaai. Je vaart verder naar de Cuillin bergen. Bezoek aan de kolonie zeehonden en verder naar Camasunary en Glen Scaladale. Terugkeer naar Elgol. (Duurtijd excursie 1u30). Richtprijs: 45 euro pp.
G Dag 8
Van Skye naar Loch Ness en Inverness
200 km  -  02u45

Je verlaat Skye via de brug die het eiland met het vasteland verbindt. Vanuit Kyle of Lochalsh passeer je het schilderachtige kasteel van Eilean Donan en rijd je verder naar Loch Ness. Je kan een stop maken aan Urquhart castle of een boottocht maken vanuit Fort August. Daarna zet je koers naar Inverness, de hoofdstad van de Highlands.

Overnachting in de omgeving van Inverness.

H Dag 9
Van Inverness naar Pitlochry
140 km  -  01u45

In de ochtend kan je een bezoek brengen aan het bezoekerscentrum van Culloden. Later rijd je naar Pitlochry via Aviemore waar het Cairngorm Nationaal Park, een zeer belangrijk wildreservaat, gelegen is. Er zijn verschillende wandelmogelijkheden in de omgeving. Daarna rijd je verder naar het pittoreske stadje Pitlochry.

Overnachting in Pitlochry.

I Dag 10
Van Pitlochry naar Edinburgh
115 km  -  01u35

Vandaag rijd je terug naar Edinburgh om je huurwagen in te leveren en Schotland te verlaten met het door jou gekozen transportmiddel (niet inbegrepen in prijs).

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Dag 2:
Optionele excursie: Loch Lomond Prijs op aanvraag
Dag 4:
Optionele excursie: Hebriden Prijs op aanvraag
Dag 6-7:
Optionele excursie: Het eiland Soay Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • 9 overnachtingen in de vermelde B&B's of hotels met ontbijt
 • Oversteek per ferry van Mallaig naar Armadale op dag 6
 • Huurwagen 9x 24 uur, type Vauxhall Astra of gelijkwaardig

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven zoals dranken en maaltijden (behalve ontbijt)
 • Vluchten
 • Excursies
 • Annulerings- en/of bijstandsverzekering
 • Luchthaventaksverhoging of brandstoftoeslag.

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Lijst van hotels

Budget (B&B's)

 • B&B Dunhallin (of gelijkwaardig)
 • B&B Edencoille (of gelijkwaardig)
 • B&B The Old School (of gelijkwaardig)
 • B&B Hallaig (of gelijkwaardig)

Comfort (3* hotels)

 • Poppies hotel (of gelijkwaardig)
 • Kings Knoll hotel (of gelijkwaardig)
 • Muthu Fort William (of gelijkwaardig)
 • Dunnolie hotel (of gelijkwaardig)
 • Craigmonie hotel (of gelijkwaardig)
 • Fisher hotel (of gelijkwaardig)

Deluxe (4* hotels)

 • Roman Camp hotel (of gelijkwaardig)
 • Knipoch hotel (of gelijkwaardig)
 • Corriegour lodge (of gelijkwaardig)
 • Duisdale hotel (of gelijkwaardig)
 • Kingsmills hotel (of gelijkwaardig)
 • Ballathie hotel (of gelijkwaardig)

 

 

Wat je moet weten over deze reis

Over Verenigd Koninkrijk

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren