Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze 8-daagse rondreis verken je het verrassend mooie Noord-Ierland. Wissel bezoeken aan bruisende steden zoals Dublin en Belfast af met het verkennen van de adembenemende en ruige natuur. Maak kennis met de cultuur van Noord-Ierland en geniet achteraf na met een heerlijke Guinness. Onderweg logeer je in zorgvuldig uitgekozen B&B’s of 3-sterrenhotels, afhankelijk van jouw gekozen formule. 

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (IM).

De hoogtepunten van deze reis

Belfast

Op verkenning in Dublin en Belfast

newgrange

Het Romeinse Newgrange

giants causeway

The Giants Causeway

Programma

Programma

A Dag 1
Dublin

Aankomst in Dublin, één van Europa's populairste hoofdsteden. Naast een inbegrepen bezoek aan Trinity College, waar The Book of Kells zich bevindt, en Guinness Storehouse ben je vrij om te ontdekken wat deze stad allemaal te bieden heeft. Bezoek The National Museum of Ireland of kuier door het bruisende Temple Bar. 

Overnachting in de regio van Dublin. 
Inbegrepen: Trinity College met The book of Kells en Guinness Storehouse

B Dag 2 - 3
Van Dublin naar Belfast

Na het ontbijt reis je verder richting Belfast. Onderweg is het de moeite waard om halt te houden bij het oude wonder Newgrange. Dit Megalithisch graf dateert van voor de Romeinse beschaving. Met z'n 5000 jaar is het ouder dan Stonehenge en de piramides van Gizeh. Deze indrukwekkende tombe met mooie steeninscripties en tekeningen laten je sprakeloos achter. 

De volgende dag heb je de tijd om Belfast te ontdekken. De hoofdstad van Noord-Ierland heeft heel wat te bieden. Verken Belfast City, leer meer over het verleden van de stad met de Black Taxi Tour of bezoek het Titanic museum. De architectuur van dit museum zal je niet snel vergeten. De maritieme invloeden, zoals de voorsteven van het schip, maken dat dit museum echt een bepalend gebouw is binnen de stad. Belfast is voorts ingedeeld in vier verschillende stadsdelen: het Gaeltacht kwartier, het kathedraal kwartier, het Koninginnen kwartier en het Titanic kwartier. Elk stadsdeel heeft zijn eigenheid, maar hun inwoners en hun charisma en het warm onthaal is wat hen het meest definieert. 

Overnachting in de regio van Antrim.
Inbegrepen: Toegang tot het Titanic museum 

C Dag 4
The Giant's Causeway

Vandaag staat er een lange en goedgevulde dag op het programma met een bezoek aan de adembenemende Causeway kust. Durf je het aan om de Carrick-a-Rede Rope Bridge over te steken? Aan de overkant staat je een gevarieerd landschap met een waaier aan verschillende vogelsoorten te wachten. Bij helder weer kan je de Rathlin eilanden en Schotland spotten. Giant's Causeway is uiteraard de populairste attractie van de Causeway Kust. Laat je betoveren door het prachtige landschap met zijn ruwe kliffen en het water van de Atlantische oceaan dat inbeukt op de kuststrook.

Overnachting in de regio van Derry. 
Inbegrepen: Carrick-a-Rede Rope bridge ticket en Giant’s Causeway

D Dag 5 - 6
Van Derry naar Donegal

Derry, ook wel de ommuurde stad of Maiden city genoemd, is gekend voor haar cultuur, creativiteit en haar stadsomwallingen die teruggaan tot de 17de eeuw. Vanuit Derry zet je je reis naar Donegal verder via het schiereiland Inishowen. Deze mooie kustlijn is rijk aan verschillende activiteiten en een verbluffende natuur. Wandel langs Slieve Snaght, het hoogste punt van Inishowen, en Knockamany Bens waarbij je op de top van de kliffen staat. Geniet van een prachtig uitzicht over Five Fingers Strand. Om af te sluiten kan je nog een bezoekje nemen aan een fort in de buurt. Oorspronkelijk werd dit fort gebruikt voor militaire doeleinden, maar dit is nu omgebouwd naar een militair museum.

Geniet van een extra dag langsheen de kust van Donegal. Droom weg bij de natuurlijke schoonheid en weidse landschappen en verken Glenveagh National Park. Snuif de frisse plattelandslucht op en bewonder de mooie omgeving van het grootste nationale park van Ierland.

Overnachting in de regio van Donegal. 

E Dag 7 - 8
Van Donegal naar Dublin

Vandaag keer je terug richting Dublin. Stop onderweg aan het Ulster American Folk Park, een openluchtmuseum in Castletown (net buiten Omagh). Ontdek er de historische link tussen Ulster en Amerika. Vooral de immigratie vanuit Ulster naar Amerika in de 18de en 19de eeuw komt hier sterk aan bod. Het park is namelijk één van de drie nationale musea van Noord-Ierland dat het leven en de ervaringen belicht van mensen die de stap naar de nieuwe wereld gezet hebben. 

Overnachting in de regio van Dublin.

Geniet op de laatste dag nog van wat vrije tijd in Dublin en keer terug huiswaarts met het door jou gekozen transportmiddel (niet inbegrepen in de prijs).

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • 7 overnachtingen in kamer met ontbijt

 • De vermelde inkomgelden voor de bezienswaardigheden

 • Huurwagen Thrifty 7x24u, type VW Polo of gelijkwaardig (tweepersoonskamer)

 • Huurwagen Thrifty 7x24u, type Opel Astra of gelijkwaardig (driepersoonskamer)

 • Kosten grensoverschrijding Noord-Ierland (Huurwagens Thrifty)

Niet inbegrepen

 • Vluchten

 • Maaltijden (behalve ontbijt), dranken en persoonlijke uitgaven

 • Reisverzekeringen

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Dit programma is slechts een voorbeeld van wat mogelijk is. Indien je een meer gepersonaliseerd programma wenst, passen wij dit met plezier voor je aan.

Bed and Breakfast (Budget)

Je verblijft bij particulieren op basis van kamer met Iers ontbijt. Ideaal als je bij de lokale mensen wenst te verblijven. Joker reserveert 3- en 4-sterren B&B’s die tot op 20km van de aangeduide plaats liggen.

Lijst van 3-sterrenhotels (Comfort)

 • Sheldon Park hotel of gelijkwaardig in Dublin
 • Dunadry Hotel of gelijkwaardig in de regio Antrim
 • City Hotel of gelijkwaardig in de regio Derry
 • Dillons Hotel of gelijkwaardig in de regio Donegal
 • Sheldon Park of gelijkwaardig in Dublin

Wat je moet weten over deze reis

Over Verenigd Koninkrijk

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren