Overslaan en naar de inhoud gaan

Tussen Fethiye en Antalya ligt de Turkse Rivièra, het oude Lycië. Overblijfselen van deze Oud-Griekse beschaving maken van de streek een echt openluchtmuseum. Je volgt een aantal trajecten van het langeafstandspad ‘Lycian Way’. Bergmassieven met uitschieters als de bijna 2000 m hoge Babadag aan de ene en de diepblauwe Middellandse Zee aan de andere zijde, vormen het schitterende decor waarin je wandelt.

Voor deze rondreis werken we samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Programma

Programma

A Dag 1
Vlucht Dalaman – transfer naar Kayaköy

Dag 1

Vlucht Dalaman – transfer naar Kayaköy

Op de luchthaven van Dalaman word je opgewacht door een medewerker van ons lokaal agentschap. Vervolgens transfer van ca. een uur naar je hotel in Kayaköy, dat vroeger gekend was onder de naam Karmilassos. Kayaköy werd tot aan de volksverhuizingen van de jaren 1920 bewoond door Grieken en vandaag de dag leven er in het spookdorp slechts een handvol Turken.

Overnachting in een hotel/pension, in Kayaköy. (-)

 

B Dag 2
Kayaköy – Ölüdeniz Beach - Ovacık

Wandeltocht: ca. 3u, 6 km (evt. + 3 km), +193 m/-335 m
Op deze eerste wandeldag houden we het rustig. Na het ontbijt bezoek je de ruïnes van het oud-Griekse dorpje Karmilassos, gelegen in een weelderige vallei omzoomd met groene bomen en wijngaarden. Na wat te hebben rondgeslenderd in het spookdorp zet je koers richting het strand van Ölüdeniz, gelegen aan een prachtige turkooizen lagune (één van de meest gefotografeerde Turkse baaien).
Dit is een uitgelezen plek om te genieten van een vrije namiddag met zon, zee en strand. Als je wenst kan te voet verder gaan naar je overnachtingsplaats in Ovacık (ca. 3 km verder), maar er rijden ook om het half uur pendelbusjes van het strand naar het dorpscentrum.

Overnachting in een klein familiehotel, in Ovacık. (O)

C Dag 3
Ovacık – Kozağaç en Kirme – Faralya

Wandeltocht: ca. 6 à 7u, 13,2 km, +556 m/-573 m
Vandaag betreed je voor het eerst het officiële langeafstandspad Lycian Way. Via de zuidelijke flank van de bergrug Babadag (1969 m) klim je tot het dorpje Kozağaç. Al wandelend kijk je uit op de baai van Ölüdeniz, waar je gisteren van wat rust hebt genoten. Via kleine akkers bereik je de smalle kam waarop het dorpje Kirme ligt. Dan gaat het verder tot het dorp Faralya, gelegen op een klein plateau boven de wondermooie Vlindervallei.

Overnachting in een motel in Faralya. (O,A)

D Dag 4
Faralya – Vlindervallei en Aktaş – Kabak

Wandeltocht: ca. 4 à 5u, 9,5 km, +427 m/-535 m
Vandaag maak je een mooie kustwandeling over een soms steil pad doorheen de Vlindervallei. Dit smalle dal, omzoomd door hoge rotswanden en begroeid met veelkleurige oleanders, mondt uit op een paradijselijk strandje.
In de vroege voormiddag bereik je het strand van Aktaş, een goede picknickplaats. Vervolgens klim je naar het dorpje Kabak. Op het einde van de wandeling word je teruggebracht naar Faralya (ritduur 15 à 20 min.), voor een tweede overnachting in dit plaatsje.

Overnachting in een motel, in Faralya. (O,A)

E Dag 5
Kabak – Alinca

Wandeltocht: ca. 4 à 5u, 9,5 km, +427 m/-535 m
Na het ontbijt word je opnieuw vervoerd naar de plaats waar de wandeling van gisteren eindigde, Kabak. Je zet je route over de Lycian Way verder via oude herderspaden die over de bergflank naar een adembenemend uitzichtpunt leiden. Het is een inspannende klim, maar een die beloond wordt met zicht op zeven immense kapen die uit de diepblauwe zee omhoogrijzen. Het landschap is begroeid met typisch mediterrane vegetatie. Soms loop je onbeschut onder de zon, maar regelmatig is er ook schaduw van pijn- en andere bomen.
Daarna zet je koers naar je eindpunt van vandaag, het dorp Alinca.

Overnachting in een guesthouse, in Alinca. (O,A)

F Dag 6
Alinca – Gey

Wandeltocht: ca. 4u, 8,7 km, +535 m/-463 m
Je volgt heel even de asfaltweg die je uit het dorp terug richting de kust brengt. Daarna leidt de Lycian Way je verder via een dennenbos, olijfgaarden en open akkers die in terrasvorm tegen de heuvelflank opgebouwd zijn. Uiteindelijk bereik je het boerendorpje Gey, je bestemming voor vannacht.

Overnachting in een guesthouse, in Gey. (O,A)

G Dag 7
Gey – Bel – Gâvurağılı

Wandeltocht: ca. 6 à 7u, 13,5 km, +533 m/-1033 m
Boven de kust wandel je via Bel, gelegen op 750 m hoogte, in dalende lijn naar Gâvurağılıa. De weg er naartoe biedt weer prachtige beelden op de azuurblauwe kust. Aangekomen in Gâvurağılıa brengt de taxi je in een uur naar Gelemiş of het nabije Patara. Niet alleen vind je hier enkele erg interessante ruïnes, maar ook een heel lang en breed zandstrand. Een prachtige plek om je wandelvakantie af te sluiten.

Overnachting in een pension, in Gelemiş of Patara. (O,A)

H Dag 8
Naar Dalaman Airport - Thuiskomst

Vrij tot aan de transfer naar de luchthaven van Dalaman (ritduur: ca. 1u). Internationale vlucht naar huis.

 

Tip! Wie nog geen zin heeft om huiswaarts te keren, zou nog enkele dagen in Kaş kunnen verblijven, een toeristische, maar erg mooie badplaats die 40 km verderop ligt. Kaş heeft een jachthaven, telt mooie boetiekjes, heel wat restaurantjes,... ook een oud-Grieks theater, een duikclub, paragliding club...voor ieder wat wils dus!

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Logies zoals vermeld (o.b.v. twee- of driepersoonskamers)
 • Maaltijden zoals aangegeven in het dag-aan-dagschema (O=Ontbijt, L=Lunch, A=Avondmaal)
 • Alle vermelde transfers
 • Bagagevervoer
 • Infopakket met Nederlandstalige wandelbeschrijvingen.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Visumkosten
 • Overige maaltijden
 • Overige transfers
 • Excursies op de vrije dagen/momenten
 • Persoonlijke uitgaven en dranken
 • Fooien
 • Evt. verzekeringen

Toeslagen

 • Extra overnachting in Kaş: op aanvraag (o.b.v. kamer met ontbijt).
 • Eenpersoonskamer: € 200 p.p.

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Wandelniveau

 Dagelijks trajecten van 4 tot 6 uur met soms vrij grote hoogteverschillen. Het terrein bestaat grotendeels uit rotspaden, soms met los gesteente. Sommige wandelingen zijn niet zo lang, zodat er gelegenheid is om onderweg halt te houden en te genieten.
 

Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzakje. De grote bagage wordt vervoerd.

Logies

 • Kayaköy: kleinschalig hotel met 9 eenvoudige kamers, voorzien van air conditioning en privaat sanitair. Het hotel heeft zwembad en een eigen restaurant waar het ganse jaar door lekkere maaltijden worden geserveerd.
 • Ovacık: hotel dat 20 kamers telt, elk met privaat sanitair, airconditioning en een terrasje. Op het domein tref je een zwembad, volleybal terrein, tafeltennis, restaurant en bar.
 • Faralya: motel dat bungalows uitbaat die allen vervaardigd zijn uit natuurlijke materialen. Elke bungalow heeft een eigen badkamer met douche en toilet. Op het terrein vind je een zwembad (gevuld met natuurlijk bronwater) en een restaurant dat voornamelijk lokale producten in hun gerechten gebruikt. Het strand Ölüdeniz  ligt op 10 minuutjes wandelafstand.
 • Alinca: klein guesthouse met heel eenvoudige bungalows, wel met privaat sanitair. Wifi is op het domein beschikbaar.
 • Gey: overnachting in een eenvoudige kamer met privaat sanitair. Geen wifi beschikbaar.
 • Gelemiş / Patara: Een familiaal pension met comfortabele twee- en driepersoonskamers met airconditioning en privaat sanitair. Het pension is omgeven door groene heuvels, heeft een zwembad en een eigen restaurant waarin de vrouw des huizes graag gerechten tevoorschijn tovert vervaardigd uit lokale producten. Wifi is op het ganse domein gratis beschikbaar.

Maaltijden

In bovenstaand dag-aan-dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden op de betreffende dag genomen worden en inbegrepen zijn.
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

Vervoer tijdens de reis

Deze meeste transfers zijn privé-transfers (taxi of minibus). De optionele transfer van Ölüdeniz strand naar het dorpscentrum gebeurt per openbare minibus.

Reisdocumenten

Reispas:
Voor reizen naar Turkije volstaat je identiteitskaart. Deze moet geldig zijn op de dag van inreis en tijdens je ganse verblijf.

Visum:
Je hebt eveneens een visum nodig. Dat kan je vooraf online kopen op de volgende (en enige) website:  https://www.evisa.gov.tr/. De kost bedraagt 35 USD, met kredietkaart te betalen. Deze visumaankoop gebeurt in 3 stappen: je doet de aanvraag, je betaalt met Visa of Mastercard en je kan onmiddellijk het visum downloaden en printen.
Het visum kan ook ter plaatse op de luchthaven aangekocht worden, maar dat raden wij, owv de lange wachttijden en het iets hogere tarief, af.

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren