Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze driedaagse trekking verken je de verschillende hilltribe dorpen in Huay Nam Dang National Park, ten noorden van Chiang Mai. Overdag wandel je te voet van dorp naar dorp en 's nachts slaap je in een gedeelde homestay in één van de dorpen. 

De hoogtepunten van deze reis

Lokale dorpen
Lokale dorpen

Op een actieve manier het land verkennen.

Village Stay
Village Stay

Overnachten bij de lokale mensen thuis.

Lokale bevolking
Lokale bevolking

Het ontdekken van de cultuur en levenswijze van de hilltribe gemeenschappen.

Programma

Programma

A Dag 1
Chiang Mai: Aankomstdag

Sa-wat dee! Bij aankomst van je vlucht of trein in Chiang Mai word je opgehaald door je chauffeur. Deze brengt je per transfer van de luchthaven of het treinstation naar je hotel in het centrum van Chiang Mai.

Chiang Mai, de meest levendige stad in het noorden van Thailand, heeft heel wat bekende tempels te bieden en je vindt er een interessante oude stadskern. Bovendien is deze ‘Roos van het Noorden’ gekend om haar schoonheid en vriendelijke lokale bevolking!

Overnachting in Chiang Mai

B Dag 2
Chiang Mai-Huay Nam Dang: Trekking in Huay Nam Dang National Park (O-L-D)

Na het ontbijt word je opgehaald voor een rit naar het Huay Nam Dang National Park. Hier begin je aan een korte trek naar de plek waar je zal lunchen. Je stapt naar het dorpje Mae Jok, waar je het echte dorpsleven kan ervaren. Je houdt er even halt voor de lunch en kan het dorp even verkennen, alvorens je tocht voort te zetten. In de namiddag stap je zo’n 4 uur van het Karendorp naar je slaapplek. Overnachten doe je in een village stay in het Rode Karendorp Pa Khao Lam.  De meeste paden vandaag gaan bergafwaarts door verschillende soorten bos. Zodra je aan de verschillende veldjes komt, ben je dichtbij de eindbestemming van vandaag. Je verblijft er in een typische hut zoals de inwoners van het dorp dat doen. Je hebt wel enkele faciliteiten als toiletten en douches in dit huis dat je kan delen met andere reizigers. ’s Avonds eet je rond het kampvuur. Je aanwezigheid zal wellicht als een vuurtje spreiden in het dorp, waardoor inwoners, jong en oud, je aan het kampvuur vergezellen.

Overnachting in een huis in Pa Khao Lam

C Dag 3
Huay Nam Dang: Trekking Huay Nam Dang National Park (O-L-D)

Na het ontbijt kan je op verkenning gaan in het dorp en zien hoe de lokale bevolking hier leeft. Nadien trekken we er verder op uit. In de voormiddag stap je zo’n 2-tal uur door dichte bossen en gaat het naar een Skaw Karendorp, waar je rustig kan lunchen. Eens als je terug op krachten bent wandelen we verder. Ook in de namiddag wandelen we 2 uur door de jungle naar een ander Karendorp langs de rivierbedding. Hier kan je wat ontspannen en gaan zwemmen alvorens te genieten van het avondmaal. ’s Avonds ben je vrij om rustig te genieten bij deze ervaring.

Overnachting in een huis in een Karendorp

D Dag 4
Huay Nam Dang-Chiang Mai: Trekking in Huay Nam Dang National Park (O-L)

’s morgens heb je tijd om te ontbijten. Nadien geeft je gids uitleg over het hoe en wat bij kajakken. De volgende 2 uur trek je het water op in een rubberen kajak voor een actieve wateractiviteit in een prachtige bosrijke omgeving. Je arriveert in het kamp in het dorp Sob Kai, waar een lekkere lunch geserveerd wordt. Hier kan je rustig verkennen tot het tijd is voor een 2 uur durende transfer terug naar Chiang Mai. Eens terug aan het hotel ben je voor de rest van de dag vrij.

Overnachting in Chiang Mai

E Dag 5
Chiang Mai: Vertrekdag (O)

Vandaag ben je vrij tot het tijd is voor je transfer naar de luchthaven van Chiang Mai. Van hieruit neem je een vlucht naar huis of naar je volgende bestemming.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle vermelde maaltijden (O: ontbijt, L: lunch, D: diner)
 • Engelstalige begeleiding tijdens de trekking
 • Alle transport zoals beschreven in het dag-aan-dagprogramma
 • Alle excursies en inkomgelden, zoals vermeld in het dag-aan-dagprogramma
 • Alle logies in klasse naar keuze, zoals vermeld in het dag-aan-dag-programma
 • Lokale taksen
 • Bijdrage aan het Garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Eventuele binnenlandse vluchten
 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Alle overige niet vermelde maaltijden
 • Alle andere niet vermelde uitgaven
 • Fooi aan personeel, chauffeurs en gidsen
 • Verzekering

Wat je moet weten over deze reis

Klimaatinfo

Het klimaat in Thailand bestaat vooral uit 3 seizoenen: regenseizoen (ongeveer mei-oktober), het koele seizoen (november-februari) en het hete seizoen (maart-mei). 

Het regenseizoen is het minst voorspelbare van de drie. De periode variëert jaarlijks in lengte en intensiteit, maar het is zeker niet zo dat de hemelsluizen onophoudelijk open gaan van mei tot en met oktober. Er zullen veel regendagen zijn, maar laat dit je niet afschrikken! Vaak duren de regenbuien maar enkele uren en valt de regen vooral in de late namiddag en 's nachts. Tussen juni en augustus bouwt de hoeveelheid regen op en in september en oktober behaalt de hoeveelheid neerslag z'n piek. Wel de moeite om rekening mee te houden als je plant om een trekking te doen. De paden zijn vaak onverhard en hellingen in de jungle worden moeilijker te beklimmen als het modderig is. Een voordeel is wel dat de natuur fris en groen is tijdens deze maanden. De meest aangename periode is het koele seizoen. Hou er wel rekening mee dat de temperaturen wel nog steeds heel erg warm zijn en je overdag een warme 30° mag verwachten. Dit is ook het meest geliefde seizoen omwille van de betere temperaturen, minder neerslag, de natuur is nog fris en groen en de watervallen nog steeds spectaculair. Het hete seizoen treft vooral in steden als Bangkok, waar de temperaturen kunnen oplopen tot 35°. Het moment om naar het strand te trekken dus. 

Hier en daar wijken de seizoenen af van het bovenvermelde algemene overzicht. In het noorden is het namelijk veel minder vochtig en kunnen de temperaturen op hoger gelegen plekken vooral 's nachts serieus zakken. Tussen maart en mei is het vaak dan weer warmen dan in Centraal-Thailand. In het zuiden zijn de temperaturen doorheen het jaar veel consistenter, zeker naargelang je dichter bij de evenaar bent. Rond de Andemanse Zee is er een veel steviger regenseizoen dan eender waar in het land. Ze begint al eens een maand vroeger en kan tot november doorgaan. Aan de andere kant in zuidelijk Thailand, aan de Golf van Thailand, gelden de standaard seizoenen niet. Het regenseizoen slaat hier tussen oktober en januari toe, maar het regenseizoen is minder stevig dan aan de kust van de Andemanse Zee.

Waar ga je heen voor zon en strand? 

 • De kust rond Hua Hin: kan het hele jaar rond bezocht worden. Enkel rond september-oktober wordt hier regen verwacht. 
 • De kust aan de Andemanse Zee (Phuket, Krabi,...): november-maart is de ideale periode om teze regio te bezoeken.
 • De kust aan de Gof van Thailand (Koh Samui, Koh Phangan,...): hier kom je best vertoeven tussen januari en augustus.
 • Koh Chang, Koh Kood,...: zijn de ideale zon, zee, strand uitvalsbasis tussen november en april. 
Fooien en geldzaken

In Thailand wordt er betaald in THB, of Thaise baht.

Maaltijden en drank

Lunch – THB 100 per persoon per lunch 

Diner – THB 130 per persoon per diner 

Snacks – THB 60 per persoon per dag 

1,5l water – THB 10 per fles


Fooi

Fooien in Thailand zijn niet verplicht, maar indien je tevreden bent van de geboden service dan is een fooi geschikt. Hoewel het voor jou misschien geen gewoonte is, kan het voor diegenen die voor je zorgen op je vakantie van veen betekenis zijn. Het kan aanzetten of inspireren tot nog betere service.

Hieronder vind je enkele suggesties voor fooien in EUR per persoon per dag:

Restaurants: Op lokale markten en in basic restaurants kan je de rekening naar boven afronden. In de betere restaurants daarentegen, stellen we een fooi van 10% à 15% van de rekening voor.

Lokale gidsen: Doorheen je reis geniet je misschien van een lokale gids, bovenop je tour leader. Soms zal je op een bepaalde locatie of dag enkel een lokale gids hebben of enkel een begeleider voor enkele dagen.  Hier stellen we voor om een fooi te geven van €2 à €3 per persoon, per dag.

Chauffeurs: Je kan een grote variatie aan chauffeurs tegenkomen tijdens je reis. De ene voor een korte rit en de andere misschien voor enkele dagen. We raden je aan een hogere fooi te geven aan diegenen die meer betrokken zijn met je reisgezelschap, maar stellen in het algemeen een fooi van €1 à €2 per persoon, per dag voor.

Jouw begeleider: Ook je lokale begeleider die je per locatie tijdens je privé-excursies begeleidt verdient voor de goede zorg wel wat extra. De hoeveelheid hangt van jouw persoonlijke voorkeur af, hoewel we als richtlijn €2 à €4 per persoon, per dag zouden aangeven. Je bent natuurlijk vrij om meer of minder te geven, afhankelijk van hoe je de service vond of hoe lang deze persoon je begeleid heeft. Onthoud: een fooi is niet verplicht en moet enkel gegeven worden indien jij tevreden bent van de geboden service.

In totaal raden we aan om rekening te houden met een fooibudget van zo'n €5 à €10 per persoon, per dag.

Een tip! Voorzie op voorhand altijd kleine coupures. Zo kom je niet in situaties waar je geen kleine biljetten hebt om iemand een fooi te geven.

Sinds 17/01/2011 blokkeren Belgische banken de Maestro-functie in de meeste landen buiten Europa. Daardoor is het niet meer mogelijk om - buiten Europa - met een bankkaart te betalen of geld op te nemen. Je kan je bank wel op voorhand vragen je Maestro-functie tijdens je reis opnieuw te activeren. Informeer je dus zeker bij je bank indien je op reis nog gebruik wil maken van je kaart! Voor de meest recente wisselkoers: zie www.xe.com/currencyconverter/. Met een Visakaart of Maestrokaart kan je bijna overal terecht om geld uit de muur te halen. Verder worden betaalkaarten enkel aanvaard in de duurdere handelszaken.

Medische info

Alle up-to-date informatie voor Thailand kan je terugvinden op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde.

http://www.itg.be/itg/GeneralSite/Default.aspx?wpid=789&miid=679&L=n&Country=Thailand

Aanbevolen zijn vaccinaties tegen TETANUS (klem), DIFTERIE, POLIO, BUIKTYFUS en HEPATITIS A. In vele omstandigheden is vaccinatie tegen HEPATITIS B aangeraden.

Raadpleeg zeker je huisarts en het Instituut voor Tropische Geneeskunde voor de meest recente informatie: - telefonisch reisadvies: 0900/101.10 (24 uur op 24 uur)

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren