Overslaan en naar de inhoud gaan

Geniet van een tweeweekse verkenning van het noorden van Thailand. Maak kennis met de pracht en praal van Bangkok, de schitterende tempelruïnes van Ayutthaya en Sukhothai en de toppers van de roos van het noorden; Chiang Mai. Wandel door de jungle van Chiang Dao en leer de lokale bergvolkeren kennen tijdens tweedaagse trekking. Een ontmoeting met de magnifieke olifant mag natuurlijk ook niet ontbreken.

De hoogtepunten van deze reis

Ayutthaya Historical Park Sukhotai tempelruïnes Thailand
Ayutthaya Historical Park

Verken de historische tempelruïnes van Ayutthaya en Sukhothai

Trekking Chiang Mai Noord-Thailand natuur jungle
Trekking Chiang Mai

Actie tijdens een tweedaagse trekking in het noorden van Chiang Mai

Chiang Mai Elephant Nature Park Thailand reis
Chiang Mai - Elephant Nature Park

Maak kennis met de grote vriendelijke reus van Thailand: de olifant

Programma

Programma

A Dag 1
Bangkok: Aankomstdag

Sa-wat dee, welkom in Thailand! Bij aankomst van je vlucht in Bangkok word je opgehaald door je gids. Deze brengt je per transfer van de luchthaven naar je hotel in het centrum van Bangkok. Eens aangekomen ben je de rest van de dag vrij om naar eigen wens in te vullen.

De bruisende hoofdstad van Thailand is bekend om haar tuktuks, klongs en straatkramen met heerlijke lokale gerechten. Bangkok heeft echter veel meer te bieden! Waarom geen rivierboot naar Chinatown nemen en de drukke straten ontdekken of door het toeristische mekka van Khao San Road verkennen? Of misschien ga je al meteen voor totale ontspanning tijdens een typisch Thaise massage?

Overnachting in Bangkok

B Dag 2
Bangkok: Floating Market - Grand Palace - Wat Pho (O)

Je trekt er al vroeg op uit naar de Damnoen Saduak Floating Market. Deze is dagelijks open, maar enkel ’s morgens. De verkopers die gekleed zijn in hun traditionele werkoutfit en hoeden, zijn vooral locals van het platteland die hun waar op hun boten komen verkopen. Op en langs het kanaal vind je heerlijke Thaise specialiteiten, een grote verscheidenheid aan tropisch fruit en groenten en vele kleurrijke producten. Een tochtje per boot terwijl je de lokale specialiteiten koopt en proeft moet je zeker niet afslaan!

In de namiddag ben je terug in Bangkok, waar je een bezoek brengt aan het Koninklijk Paleis. Al kuierend over de site is het alsof je je bevindt in een Aziatische versie van Alice in Wonderland. De gebouwen zijn zo mooi dat ze haast niet echt lijken! Je gids vertelt je alles over de geschiedenis van het paleis en over de meest heilige Boeddhistische tempel van Thailand: Wat Phra Kaew. Dit wordt gezien als het spirituele centrum van de natie en dus een niet te missen bezienswaardigheid. Binnen vind je de bekende smaragdgroene Boeddha. Een waar kunstwerk!

Van de ene mooie tempel naar de andere, begeef je je vervolgens naar de Wat Pho. Nog zo’n tempel verbonden met het Boeddhisme in Thailand. Het is de thuis van de beroemde gouden liggende Boeddha en geboorteplaats van de traditionele Thaise massage. Ook hier dompelt je gids je onder in de geschiedenis en geheimen van deze plek.

Overnachting in Bangkok

C Dag 3
Bangkok-Ayutthaya: Bang Pa-In en Ayutthaya Historical Park (O)

Een transfer brengt je vandaag van Bangkok naar Ayutthaya. Je eerste stop? Het Bang Pa-In Zomerpaleis, gelegen aan de oever van de Chao Phraya Rivier, op zo’n 65 kilometer ten noorden van Bangkok. Er is tijd genoeg om deze parel te ontdekken, alvorens verder te reizen naar Ayutthaya. Hier vertrek je per stalen ros om de ruïnes in het indrukwekkende Ayutthaya Historical Park te ontdekken, dat bovendien UNESCO Werelderfgoed is. Eerst bezoek je de Wat Yai Chaimongkol en haar grote chedi. Eentje die zo groot is, dat ze op dit moment aan het zinken is. Vervolgens fiets je door de oude stadsmuren naar de Wat Phra Mahatat, het symbolische hart van de oude stad. Tegenwoordig is deze beroemd om de boomwortels die zich rondom de Boeddhabeelden strikken. Jujubebomen vol vruchten staan nog steeds rondom het oude Koninklijke Paleis, de volgende stop. Nadien is er tijd om de site verder te verkennen, inclusief de Wat Chaiwattanaram.

Overnachting in Ayutthaya

D Dag 4
Ayutthaya-Sukhothai: Uthai Thanee en Kamphaeng Phet (O)

Je reis wordt verder gezet van Ayutthaya naar Uthai Thanee, waar je de Uposatharam Tempel bezoekt, ook wel gekend als de Bot Manorom Temple. De tempel is gelegen aan de oever van de Sakae Krang Rivier. Van de verse markt van dit dorp wandel je over de brug naar de tempel die aan de oostzijde van de rivier ligt. In de tempel vind je muurschilderingen uit het Rattanakosin tijdperk.

Vervolgens gaat het verder naar Kamphaeng Phet, waar de het historisch park bezoekt. De bekende bezienswaardigheden in het park zijn de archeologische overblijfselen van oude sites zoals Mueang Chakangrao ten oosten van de Ping rivier, Meuang Nakhon Chum in het westen en Mueang Trai Trueng op zo’n 18 kilometer van het dorp. Nadien gaat je transfer verder naar Sukhothai voor de overnachting.

Overnachting in Sukhothai

E Dag 5
Sukhothai-Lampang: Sukhothai Historical Park en olifantenhospitaal (O)

De eerste oude hoofdstad van Siam, Sukhothai werd gebouwd in de 13de eeuw. Gelegen op een vruchtbare vlakte, betekent Sukhothai ‘dauw van geluk’ en is het nu bekend voor haar historisch park dat ook UNESCO Werelderfgoed is. Bij aankomst in het park huur je fietsen en geniet je van enkele ontspannende uren terwijl je leert over de geschiedenis van deze fascinerende plek.

Vervolgens rijdt de privétransfer verder van Sukhothai naar Lampang. Je bezoekt de Wat Phra That Lampang Luang, een opmerkelijk voorbeeld van een kloosterfort, ook wel gekend als wiang. De eerste indrukken zijn de hoge, imposante muren die de site omgeven. Begin 18de eeuw werd er werkelijk een strijd gevochten door een incident tussen Birmaanse troepen en een lokale man die dichtbij de site vermoord werd. Nadien trokken de troepen in het kloosterfort om er te blijven, tot een lokale strijder de troepen aanviel met 300 man. Aan de site waar hij de Birmaanse commandant, Tao Maha Yot, vermoorde, kan je nog steeds de kogelgaten zien.

Je tocht gaat verder naar het Friends of the Asian Elephant Hospital in Lampang. Het is een niet-gouvernementele organisatie in Thailand met het doel om het welzijn van olifanten, zowel wilde als gedomesticeerde, te beschermen. Er wordt in het centrum gestopt om te zien welk geweldig werk zij leveren, alvorens door te rijden naar je hotel in Lampang, waar je vrij bent om te ontspannen.

Overnachting in Lampang

F Dag 6
Lampang-Chiang Mai: Khantohk Diner (O-D)

Je neemt afscheid van Lampang en reist verder naar Chiang Mai, de meest levendige stad van Noord-Thailand. Chiang Mai biedt heel wat mooie tempels en heeft een interessante oude stadskern. Deze ‘roos van het noorden’ is gekend om haar schoonheid en de gastvrijheid van de lokale bevolking. Je checkt in je hotel in, waar je de rest van de dag vrij bent.

Vanavond geniet je van een traditioneel khantohk diner, terwijl de lokale Akha, Yao, Lahu, H’mong, Lisu en Karen volkeren hun traditionele dansen tonen. De term khantohk komt van vele kleine gerechtjes – gekend als de khan - die geserveerd worden op een kleine of lage tafel – die tohk heet. Dit zijn maaltijden om te delen, zoals ze dat deden met geëerde gasten.

Overnachting in Chiang Mai

G Dag 7
Chiang Mai: Elephant Nature Park (O-L)

Het is tijd om je onder te dompelen in het leven van één van Thailands meest magnifieke dieren: de olifant. Je sluit je tussen 08u00 en 08u30 aan bij een groep en trekt er voor een dag op uit naar Elephant Nature Park, een thuis voor olifanten, buffels, honden, katten, vogels en vele andere dieren die gered werden.

Je dag begint met een rit door het pittoreske platteland rondom Chiang Mai naar Elephant Nature Park, waar je aansluit bij een groep en de verhalen van de geredde en weesolifanten hoort. Je ziet er ook hoe ze nu een trotse kudde zijn, vrij van geweld. Observeer de olifanten die veilig en vrij in het park rondlopen, net als de andere dieren die van de natuurlijke omgeving genieten. Je bezoekt helpt hen en zorgt voor betere kansen om deze dieren verder te helpen beschermen. Er wordt voedertijd ingepland en een gids neemt je mee tussen de kudde om van dichterbij kennis te maken. 

Aan het einde van de dag krijg je een transfer terug naar je hotel, waar je ’s avonds vrij bent. Passeer zeker eens langs de bruisende Chiang Mai Night Bazaar. De bazaar gelegen op Thanon Chang Khlan is elke dag open van valavond tot ergens rond middernacht, ongeacht het seizoen.

Overnachting in Chiang Mai

H Dag 8
Chiang Mai: Wat Doi Suthep en Hmongdorp (O)

Per transfer rijd je 15 kilometer lang de heuvel op in Suthep-Pui National Park. Per kabelbaan trek je een stukje de berg op. Hier ontdek je de mooie Wat Doi Suthep. Kuier rond in het tempelcomplex en ontdek haar pracht en praal. Het tempelcomplex biedt bovendien ook nog eens een geweldig zicht op de omgeving. Nadat je kennis gemaakt hebt met deze tempel neem je de Naga trappen, met haar 309 treden, terug naar beneden. Vanaf dan maak je een wandeltocht door de wildernis naar een Hmongdorp. Nadien trek je verder tot aan de hoofdweg waar de truck je komt ophalen voor de transfer naar Chiang Mai centrum. Als er nog tijd over is wandel je nog verder naar de Huay Keaw Waterval en het Kru-ba-Sriwichai monnikenstandbeeld, alvorens je met de transfer vertrekt. Het beeld toont een monnik die het boeddhisme verspreidt en die begon aan de constructie van de weg naar Wat Doi Suthep. Nadien word je naar je hotel gebracht, waar je vanavond vrij bent.

Overnachting in Chiang Mai

I Dag 9
Chiang Mai-Chiang Dao: Trekking in Chiang Dao National Park (O-L-D)

Vandaag vertrek je rond 08u45 per songthaew van Chiang Mai naar de natuur ten noorden van de stad. Aan de markt van Mae Malai wordt nog even halt gehouden. Hier kan je je nog even voorzien van wat snacks en water voor tijdens de trekking. Nadien brengen we je naar de grotten van Chiang Dao. Hier verken je 5 grotten die met elkaar verbonden zijn en zich een weg van meer dan 12 kilometer door Doi Chiang Dao Mountain banen. De grotten zijn de meest uitgebreide in de regio en een populaire bedevaartsoord voor monniken en lokale Thai. De steenformaties Tham Phra Nawn en Tham Seua Da worden verlicht en tonen beelden van kluizenaars en Boeddha. Lunchen doe je in een lokaal restaurant nabij de ingang van de grot. Met gevulde magen gaat het verder naar het Aha dorp Baan Huay Go, waar je trekking begint. De eerste 2 à 3 uur van de trekking gaat over een makkelijk golvend pad dat je langs velden en landbouwerven brengt. Je stapt door bamboebossen, omgeven door een prachtig landschap van karststenen bergen. ’s Avonds kom je aan op de bestemming van vanavond, een Palong dorpje genaamd Baan Pang Daeng Nai. Er wonen zo’n 58 families in een dorp dat zichzelf economisch onderhoudt. Het is een erg Boeddhistisch volk dat naar Thailand migreerde in de vroege jaren ’80. Geniet van een diner dat de gastheer voor je kookt en maak een wandeling door het dop om de locals te leren kennen. Je verblijft in een bamboehuis op stelten, omgeven door een veldje waar organische groenten gekweekt worden. Faciliteiten hier worden gedeeld. Overnachten doe je in een stelthuis van bamboe, op een matje op de grond en met gedeelde sanitair. De verblijfplaats is basic, maar een onvergetelijke ervaring.

Overnachting in een village stay

J Dag 10
Chiang Dao-Chiang Mai: Trekking in Chiang Dao National Park (O-L)

Al vroeg word je wakker met de geluiden van de natuur. Tijd om wat brandstof op te doen met een heerlijk ontbijt, zodat je helemaal klaar bent voor de laatste wandeldag van deze tweedaagse trekking. Eens voldoende opgeladen is het tijd om te vertrekken en het is een gemakkelijke tocht om te eindigen. Onderweg spot je de manieren waarom men hier aan landbouw doet, terwijl je langs de velden passeert. De laatste tocht duurt zo’n 2 uur, alvorens je aankomt in het dorp Baan Pang Dang Nok, waar je chauffeur je opwacht. Je rijdt zo’n 40 minuten, waar even halt wordt gehouden voor de lunch. Na de lunch brengen we je terug naar Chiang Mai. Hier check je terug in je hotel in. De rest van de dag ben je vrij om te ontspannen.

Overnachting in Chiang Mai

K Dag 11
Chiang Mai: Fietstocht door het platteland (O)

Na het ontbijt krijg je een briefing over veiligheid en kies je de juiste fiets uit voor jou. Je sluit aan bij je groep en vertrekt naar het startpunt van je fietstocht. Je fietst over een aangename groene route, door de nabijheid van de rivier. Onderweg breng je een bezoek aan een voormalige leprakolonie, dat nu een rehabilitatiecentrum is. Hier krijg je wat inzicht in het werk van de missionarissen vroeger. Je fietst over smalle plattelandswegen terwijl je het echte landelijke Thailand ontdekt. Fietsend langs fruitgaarden en rond de dorpen buiten Chiang Mai, terwijl je de Thaise levensstijl ontdekt. Onderweg verken je de tempelruïnes van Wiang Kum Kam, de voormalige hoofdstad van het Lanna Koninkrijk. Je fietstocht is zo’n 25 à 30 kilometer over vlakke paden en een kort stukje off road. Wij voorzien helmen en comfortabele fietsen voor je.

Overnachting in Chiang Mai

L Dag 12
Chiang Mai: Vertrekdag (O)

Vandaag ben je vrij tot het tijd is voor je transfer naar de luchthaven van Chiang Mai. Van hieruit neem je een vlucht naar huis of naar je volgende bestemming.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle logies in verblijfscategorie naar keuze, zoals vermeld in het programma
 • Alle transport zoals beschreven in het programma
 • Alle excursies en inkomgelden, zoals vermeld in het programma
 • Engelstalige begeleiding tijdens de excursies
 • Alle vermelde maaltijden (O: ontbijt, L: lunch, D: diner)
 • Lokale taksen
 • Bijdrage aan het Garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Eventuele binnenlandse vluchten
 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Alle overige niet vermelde maaltijden
 • Alle andere niet vermelde uitgaven
 • Fooi aan personeel, chauffeurs en gidsen
 • Verzekering

Wat je moet weten over deze reis

Klimaatinfo

Het klimaat in Thailand bestaat vooral uit 3 seizoenen: regenseizoen (ongeveer mei-oktober), het koele seizoen (november-februari) en het hete seizoen (maart-mei). 

Het regenseizoen is het minst voorspelbare van de drie. De periode varieert jaarlijks in lengte en intensiteit, maar het is zeker niet zo dat de hemelsluizen onophoudelijk open gaan van mei tot en met oktober. Er zullen veel regendagen zijn, maar laat dit je niet afschrikken! Vaak duren de regenbuien maar enkele uren en valt de regen vooral in de late namiddag en 's nachts. Tussen juni en augustus bouwt de hoeveelheid regen op en in september en oktober behaalt de hoeveelheid neerslag z'n piek. Wel de moeite om rekening mee te houden als je plant om een trekking te doen. De paden zijn vaak onverhard en hellingen in de jungle worden moeilijker te beklimmen als het modderig is. Een voordeel is wel dat de natuur fris en groen is tijdens deze maanden. De meest aangename periode is het koele seizoen. Hou er wel rekening mee dat de temperaturen wel nog steeds heel erg warm zijn en je overdag een warme 30° mag verwachten. Dit is ook het meest geliefde seizoen omwille van de betere temperaturen, minder neerslag, de natuur is nog fris en groen en de watervallen nog steeds spectaculair. Het hete seizoen treft vooral in steden als Bangkok, waar de temperaturen kunnen oplopen tot 35°. Het moment om naar het strand te trekken dus. 

Hier en daar wijken de seizoenen af van het bovenvermelde algemene overzicht. In het noorden is het namelijk veel minder vochtig en kunnen de temperaturen op hoger gelegen plekken vooral 's nachts serieus zakken. Tussen maart en mei is het vaak dan weer warmen dan in Centraal-Thailand. In het zuiden zijn de temperaturen doorheen het jaar veel consistenter, zeker naargelang je dichter bij de evenaar bent. Rond de Andemanse Zee is er een veel steviger regenseizoen dan eender waar in het land. Ze begint al eens een maand vroeger en kan tot november doorgaan. Aan de andere kant in zuidelijk Thailand, aan de Golf van Thailand, gelden de standaard seizoenen niet. Het regenseizoen slaat hier tussen oktober en januari toe, maar het regenseizoen is minder stevig dan aan de kust van de Andemanse Zee.

Waar ga je heen voor zon en strand? 

 • De kust rond Hua Hin: kan het hele jaar rond bezocht worden. Enkel rond september-oktober wordt hier regen verwacht. 
 • De kust aan de Andemanse Zee (Phuket, Krabi,...): november-maart is de ideale periode om teze regio te bezoeken.
 • De kust aan de Gof van Thailand (Koh Samui, Koh Phangan,...): hier kom je best vertoeven tussen januari en augustus.
 • Koh Chang, Koh Kood,...: zijn de ideale zon, zee, strand uitvalsbasis tussen november en april. 
Goed om weten

Opgelet:

In Thailand geldt er een zwaar verbod op e-sigaretten. Wie betrapt wordt op het bezit of gebruik van een e-sigaret zal deze moeten inleveren en een boeten betalen. Er kunnen ook celstraffen op staan tot 10 jaar als je veroordeeld wordt. 

Fooien en geldzaken

In Thailand wordt er betaald in THB, of Thaise baht.

Maaltijden en drank

Lunch – THB 100 per persoon per lunch 

Diner – THB 130 per persoon per diner 

Snacks – THB 60 per persoon per dag 

1,5l water – THB 10 per fles


Fooi

Fooien in Thailand zijn niet verplicht, maar indien je tevreden bent van de geboden service dan is een fooi geschikt. Hoewel het voor jou misschien geen gewoonte is, kan het voor diegenen die voor je zorgen op je vakantie van veen betekenis zijn. Het kan aanzetten of inspireren tot nog betere service.

Hieronder vind je enkele suggesties voor fooien in EUR per persoon per dag:

Restaurants: Op lokale markten en in basic restaurants kan je de rekening naar boven afronden. In de betere restaurants daarentegen, stellen we een fooi van 10% à 15% van de rekening voor.

Lokale gidsen: Doorheen je reis geniet je misschien van een lokale gids, bovenop je tour leader. Soms zal je op een bepaalde locatie of dag enkel een lokale gids hebben of enkel een begeleider voor enkele dagen.  Hier stellen we voor om een fooi te geven van €2 à €3 per persoon, per dag.

Chauffeurs: Je kan een grote variatie aan chauffeurs tegenkomen tijdens je reis. De ene voor een korte rit en de andere misschien voor enkele dagen. We raden je aan een hogere fooi te geven aan diegenen die meer betrokken zijn met je reisgezelschap, maar stellen in het algemeen een fooi van €1 à €2 per persoon, per dag voor.

Jouw begeleider: Ook je lokale begeleider die je per locatie tijdens je privé-excursies begeleidt verdient voor de goede zorg wel wat extra. De hoeveelheid hangt van jouw persoonlijke voorkeur af, hoewel we als richtlijn €2 à €4 per persoon, per dag zouden aangeven. Je bent natuurlijk vrij om meer of minder te geven, afhankelijk van hoe je de service vond of hoe lang deze persoon je begeleid heeft. Onthoud: een fooi is niet verplicht en moet enkel gegeven worden indien jij tevreden bent van de geboden service.

In totaal raden we aan om rekening te houden met een fooibudget van zo'n €5 à €10 per persoon, per dag.

Een tip! Voorzie op voorhand altijd kleine coupures. Zo kom je niet in situaties waar je geen kleine biljetten hebt om iemand een fooi te geven.

Sinds 17/01/2011 blokkeren Belgische banken de Maestro-functie in de meeste landen buiten Europa. Daardoor is het niet meer mogelijk om - buiten Europa - met een bankkaart te betalen of geld op te nemen. Je kan je bank wel op voorhand vragen je Maestro-functie tijdens je reis opnieuw te activeren. Informeer je dus zeker bij je bank indien je op reis nog gebruik wil maken van je kaart! Voor de meest recente wisselkoers: zie www.xe.com/currencyconverter/. Met een Visakaart of Maestrokaart kan je bijna overal terecht om geld uit de muur te halen. Verder worden betaalkaarten enkel aanvaard in de duurdere handelszaken.

Medische info

Alle up-to-date informatie voor Thailand kan je terugvinden op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde.

http://www.itg.be/itg/GeneralSite/Default.aspx?wpid=789&miid=679&L=n&Country=Thailand

Aanbevolen zijn vaccinaties tegen TETANUS (klem), DIFTERIE, POLIO, BUIKTYFUS en HEPATITIS A. In vele omstandigheden is vaccinatie tegen HEPATITIS B aangeraden.

Raadpleeg zeker je huisarts en het Instituut voor Tropische Geneeskunde voor de meest recente informatie: - telefonisch reisadvies: 0900/101.10 (24 uur op 24 uur)

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren