Overslaan en naar de inhoud gaan

Graag een volledige introductie tot Noord-Thailand? Dan is dit de reis de je zoekt. Ervaar de hoogtepunten van Bangkok en Chiang Mai, oorlogsgeschiedenis in Kanchanaburi en verken de schitterende tempelruïnes van Ayutthaya en Sukhothai. Afsluiten doe je aan de witte zandstranden van Koh Chang. Ontspanning ten top!

De hoogtepunten van deze reis

Op de fiets in Thailand
Op de fiets in Thailand

Met de wind in de haren op de fiets langs toppers als de Bridge over the River Kwai, Sukhothai Historical Park, het platteland van Chiang Mai en zoveel meer

Grand Palace Bangkok
Grand Palace Bangkok

Waan je in een sprookje terwijl je de sites van Bangkok verkent

Ontspannen op witte zandstranden
Ontspannen op witte zandstranden

Heerlijk ontspannen op de witte zandstranden van Koh Chang

Programma

Programma

A Dag 1
Bangkok: Aankomstdag

Sa-wat dee, welkom in Thailand! Bij aankomst van je vlucht in Bangkok word je opgehaald door je gids. Deze brengt je per transfer van de luchthaven naar je hotel in het centrum van Bangkok. Eens aangekomen ben je de rest van de dag vrij om naar eigen wens in te vullen.

De bruisende hoofdstad van Thailand is bekend om haar tuktuks, klongs en straatkramen met heerlijke lokale gerechten. Bangkok heeft echter veel meer te bieden! Waarom geen rivierboot naar Chinatown nemen en de drukke straten ontdekken of door het toeristische mekka van Khao San Road verkennen? Of misschien ga je al meteen voor totale ontspanning tijdens een typisch Thaise massage?

Overnachting in Bangkok

B Dag 2
Bangkok: Citytour en Chinatown (O-D)

Vandaag trek je er samen met je gids op uit in Bangkok per openbaar vervoer. Je eerste stop is het Koninklijke Paleis van Bangkok. Het werd gebouwd in 1782, voor de kroning van Koning Rama I. Het paleis deed dienst als officiële residentie van de Koning van Siam, het konklijke hof en de administratieve zetel van de overheid tot begin 1900. Ondanks dat het niet langer de residentie van de koning is, is het paleis nog steeds een spiritueel centrum van de natie en doorheen het jaar nog vaak gebruikt voor ceremonies. In het paleis bezoek je tevens ook de Wat Phra Kaew. Deze tempel is bekend om haar mooie smaragdgroene Boeddha. Het beeld heeft deze naam vooral door haar kleur, maar niet zo zeer om haar materiaal. Het beeld is namelijk niet gemaakt van smaragd, maar van jade. Je zet je tocht verder naar Wat Po, of de tempel van de liggende Boeddha. In 1801 werd de tempel hernoemd tot Wat Phra Chetuphon en is het centrum van de Boeddhistische religie in Thailand. Bovendien is het de eerste universiteit van het land en is het nog steeds het centrum voor de leer van traditionele Thaise massage en medicijnen. Vervolgens stap je aan boord voor een tocht per boot naar de Wat Arun, de tempel van de dageraad, gebouwd in Khmer-stijl. Een ware parel onder de tempels in Bangkok. Nadien kan je even uitrusten tijdens een boottocht per long tail boot over de klongs van Bangkok. Door de eeuwen heen, werd Bangkok vaak het ‘Venetië van het Oosten’ genoemd, met een dicht netwerk van klongs die door de stad liepen en gebruikt werden om zich over te transporteren. Je laatste stop? Chinatown. Yaowarat Road is een zee van straatkraampjes die samen één grote bazaar aan eten worden. De keuzes aan eten varieert van straatkramen tot de beste Chinese fine dining restaurants.

Overnachting in Bangkok

C Dag 3
Bangkok: Fietstocht Koh Kred Island (O)

Je vertrekt per express boot naar Thanam Non, waar je een taxi of openbare bus neemt om met de oversteekboot naar Ko Kred te gaan. Ko Kred is een eiland in het midden van de Chao Phraya Rivier en is het gebied van de Mon gemeenschap, die van het toenmalige Birma naar Siam getrokken zijn. De huidige koning Tak Sin heeft hen toegelaten om in dit gebied te leven sinds 1539. Hun unieke cultuur werd het charmante aan dit gebied. Je trekt op verkenning per fiets. Je fiets op het eiland en houdt halt bij bezienswaardigheden als Wat Paramai Yikawat, een centrum voor oude pottenbakkerskunsten van de Mon en je krijgt er de kans om een traditioneel Thais dessert te proeven dat typisch Thais is en maar zelden gevonden wordt. In het weekend is het bovendien ook mogelijk om er de lokale markt te bezoeken.

Overnachting in Bangkok

D Dag 4
Bangkok-Kanchanaburi: Fietstocht Brug, Kerkhof en POW Museum (O)

Al vroeg krijg je een transfer naar het Sai Tai Mai busstation, waar je de bus neemt naar Kanchanaburi. De rit duurt zo’n 2u30 à 3 uur. Eens aangekomen stap je op een grote songthaew die je naar het startpunt van je fietstocht brengt. Tijdens je fiets tocht kom je langs de beroemde Bridge on the River Kwai. De brug was vaak het doelwit van frequente bombardementen tijdens Wereldoorlog II. Nadat de oorlog over was werd de brug heropgebouwd. Dagelijks rijdt er nog een trein die de oorspronkelijke route volgt van Kanchanaburi naar Nam Tok Railway Station. Vervolgens bezoek je het Kanchanaburi War Cemetery. De beruchte treinlijn Birma-Siam werd gebouwd door Nederlandse en Amerikaanse gevangenen. Het was een Japans project dat gedreven werd door de nood aan verbetering van de communicatie om het grote Japanse leger in Birma te ondersteunen. Tijdens de constructie van de spoorlijn overleden zo’n 13.000 oorlogsgevangenen en werden langs de spoorlijn begraven. Er word geschat dat er bovendien ook 80.000 tot 100.000 burgers overleden in de loop van het project. Tenslotte bezoek je ook het Thailand Birma Railway Centre, een interactief museum over de geschiedenis van Kanchanaburi. Aan het einde van de dag ga je naar je hotel waar je voor de rest van de avond vrij bent.

Overnachting in Kanchanaburi

E Dag 5
Kanchanaburi: Elephant Haven (O-L)

Vandaag bezoek je Elephant Haven waar je deze majestueuze dikhuiden wat beter leert kennen. Tijd om de handen uit de mouwen te steken en deze krachtpatsers in de watten te leggen. Een transfer brengt je naar het reservaat, waar je bij aankomst alvast even kennis maakt. Er kan heel wat gebeuren op een dag maar wat je precies zal doen en wanneer hangt af van de vorige dag en de noden van de olifanten. Zo kan je observeren hoe de olifanten een bad nemen, moet er eten gezocht en klaargemaakt worden, dat eten moet natuurlijk ook aan de olifanten gevoederd worden en je kan ook samen met de olifanten waterpret beleven en hen helpen met hun bad. Tussendoor geniet je van een verdiende lunch. Aan het einde van de dag word je terug naar je hotel gebracht, waar je de avond vrij bent.


Opmerking:
- Niet vergeten: zonnecrème en een hoed of sjaal ter bescherming, antimuggenmelk, een set propere kleren voor als je nat of vuil wordt en natuurlijk je camera om alles vast te leggen voor later. Aan vrouwen wordt gevraagd het water in te gaan met een shirt en short en zo de Thaise cultuur te respecteren. Wat banaantjes meenemen om nieuwe vrienden te maken kan natuurlijk ook nooit kwaad!

Overnachting in Kanchanaburi

F Dag 6
Kanchanaburi-Ayutthaya: Hell Fire Pass en Death Railway Train (O)

Alvorens je reis verder te zetten naar Ayutthaya, neemt je gids je eerst mee naar de Hell Fire Pass. Deze werd gebouwd ter ere van de oorlogsgevangenen en Aziatische dienstplichtigen die stierven tijdens de constructie van de moeilijkste stukken van de Thai-Birma Railway. Je stapt er aan boord van de trein en rijdt naar Kanchanaburi langs de Kwai Noi Rivier. Eens terug in Kanchanaburi brengt een transfer je naar Ayutthaya.  Eens aangekomen in je hotel, ben je vrij om je avond naar eigen wens in te vullen.

Overnachting in Ayutthaya

G Dag 7
Ayutthaya: Fietstocht Bang Pa-In en long tail boottocht (O)

Vandaag trek je er na het ontbijt op uit in de vroegere hoofdstad van Thailand en UNESCO Werelderfgoedsite met een bezoek aan het Ayutthaya Historical Study Centre. Nadien trek je er, aansluitend in groep, per fiets op uit naar het Zomerpaleis Bang Pa-In. Onderweg houd je nog even halt aan de Wat Chaiwattanaram en aan de Portugese nederzetting in Ayutthaya. Voor je aan het Bang Pa-In aankomt geniet je nog eerst van een lekkere Thaise lunch. Na het bezoek aan het Zomerpaleis stap je aan boord van een long tail boot, die je terug naar Ayutthaya brengt. Hier kan je genieten van de pittoreske omgeving langs de oevers van de Chao Phraya Rivier. De boot stop terug aan het centrum van Ayutthaya.

Overnachting in Ayutthaya

H Dag 8
Ayutthaya-Sukhothai: Treinrit (O)

Vandaag brengt een transfer je naar het treinstation van Ayutthaya, waar je de trein neemt naar Phisanulok. Eens aangekomen in Phisanulok, brengt een transfer je naar je hotel in Sukhothai. Je komt er aan in de namiddag en bent de rest van de dag vrij om de omgeving op eigen houtje te verkennen.

Overnachting in Sukhothai

I Dag 9
Sukhothai: Sukhothai Historical Park (O-L)

Na het ontbijt trek je erop uit naar de oude ruïnes van het Sukhothai Historical Park dat eveneens UNESCO Werelderfgoed is. Een meesterwerk van vroege Thaise architectuur! Bij aankomst in het park haal je je fietsen op vertrek je op een aangename fietstocht van enkele uren. Met een bries door de haren ontdek je het park en leer je over de geschiedenis van deze fascinerende plek. Onderweg wordt er gestopt voor de lunch.

Overnachting in Sukhothai

J Dag 10
Sukhothai-Lampang: Wat Phra That Lampang Luang en Wat Phra Kaew Don Tao (O)

Vanuit je hotel krijg je een transfer naar Lampang. De rit duurt zo’n 5 à 6 uur. Onderweg bezoek je de tempels Wat Phra That Lampang Luang en Wat Phra Kaew Don Tao.

Wat Phra That Lampang Luang is één van de beste voorbeelden van de architectuur in Lanna-stijl. Het dorp waar je de Wat Phra Kaew Don Tao vindt is gesticht in de 7de eeuw, wat het één van de oudste dorpen van Thailand maakt. Het werd beïnvloed door Mon, Shan, Birmaanse en Lanna Thaise culturen, die je ook terug vindt in de tempel. Het is een erg belangrijke tempel, omdat de Smaragdgroene Boeddha er vroeger stond, tijdens de 15de eeuw, voor een periode van 34 jaar.

Eens aangekomen in Lampang ga je naar je hotel, waar je de rest van de dag vrij bent.

Overnachting in Lampang

K Dag 11
Lampang-Chiang Mai: Wat Suan Dok en Wat Chiang Man (O)

Na het ontbijt neem je een openbare bus naar Chiang Mai, een rit van zo’n anderhalf à 2 uur. In de namiddag kom je aan in Chiang Mai en word je naar je hotel gebracht, waar je je kan opfrissen. Nadien trek je uit op een eerste verkenning van Chiang Mai. Per openbaar vervoer ga je naar de Wat Suan Dok, een tempel gebouwd in een ommuurde nederzetting van de Lawa, ouder dan Chiang Mai zelf. Wat Chiang Man werd gebouwd door Mengrai als de eerste tempel van Chiang Mai. Het werd gebouwd in Wiang Nopburi, een ommuurde vestiging van de Lawa die gebruikt werd door Koning Mangrai als kamp, tijdens de bouw van zijn nieuwe hoofdstad: Chiang Mai. Na het bezoek krijg je een transfer terug naar je hotel, waar je de rest van de dag vrij bent.

Overnachting in Chiang Mai

L Dag 12
Chiang Mai: Wat Doi Suthep en Hmongdorp (O-L)

Per transfer rijd je 15 kilometer lang de heuvel op in Suthep-Pui National Park. Per kabelbaan trek je een stukje de berg op. Hier ontdek je de mooie Wat Doi Suthep. Kuier rond in het tempelcomplex en ontdek haar pracht en praal. Het tempelcomplex biedt bovendien ook nog eens een geweldig zicht op de omgeving. Nadat je kennis gemaakt hebt met deze tempel neem je de Naga trappen, met haar 309 treden, terug naar beneden. Vanaf dan maak je een wandeltocht door de wildernis naar een Hmongdorp. Nadien trek je verder tot aan de hoofdweg waar de truck je komt ophalen voor de transfer naar Chiang Mai centrum. Als er nog tijd over is wandel je nog verder naar de Huay Keaw Waterval en het Kru-ba-Sriwichai monnikenstandbeeld, alvorens je met de transfer vertrekt. Het beeld toont een monnik die het boeddhisme verspreidt en die begon aan de constructie van de weg naar Wat Doi Suthep. Nadien word je naar je hotel gebracht, waar je vanavond vrij bent.

Overnachting in Chiang Mai

M Dag 13
Chiang Mai-Bangkok: Fietstocht platteland en nachttrein (O-L)

Na het ontbijt krijg je een briefing over veiligheid en kies je de juiste fiets uit voor jou. Je vertrekt naar het startpunt van je fietstocht, waar je aansluit bij een groep. Je fietst over een aangename groene route, door de nabijheid van de rivier. Onderweg breng je een bezoek aan een voormalige leprakolonie, dat nu een rehabilitatiecentrum is. Hier krijg je wat inzicht in het werk van de missionarissen vroeger. Je fietst over smalle plattelandswegen terwijl je het echte landelijke Thailand ontdekt. Fietsend langs fruitgaarden en rond de dorpen buiten Chiang Mai, terwijl je de Thaise levensstijl ontdekt. Alvorens terug te fietsen naar het centrum van Chiang Mai, breng je nog een bezoekje aan de tempelruïnes van Wiang Kum Kam. Je fietstocht is zo’n 25 à 30 kilometer over vlakke paden en een kort stukje off road. Wij voorzien helmen en comfortabele fietsen voor je.

’s Avonds word je naar het treinstation van Chiang Mai gebracht, waar je op de nachttrein terug naar Bangkok stapt.

Overnachting op de nachttrein in 2de klasse van Chiang Mai naar Bangkok

N Dag 14
Bangkok-Koh Chang: transfer van Bangkok Railway Station naar Koh Chang

Bij aankomst in het Bangkok Railway Station, waar je een joined bus neemt. De chauffeur brengt jou en je medereizigers recht naar je hotel op het prachtige Koh Chang. De aankomst op het eiland is voorzien in de vroege namiddag. Na de check-in in je hotel heb je nog de rest van de dag om te relaxen op het strand.

Overnachting in een hotel op Koh Chang

O Dag 15 - 16
Koh Chang: twee vrije dagen vertoeven (O)

Tijdens deze dagen ben je helemaal vrij om te doen wat je wil. Na het ontbijt kan je verder lekker niets doen aan het zwembad of op het strand. Heb je echter zin in wat actie? Dan heb je de mogelijkheid te kiezen voor een aantal optionele activiteiten die je bij ons kan boeken. Koh Chang is alvast de place to be voor een onvergetelijke duikervaring. Meer info over de duikactiviteiten kan je vinden bij de prijsinformatie.

Overnachtingen in een hotel op Koh Chang

P Dag 17
Koh Chang-Bangkok: Transfer naar Bangkok Airport (O)

Na het ontbijt vertrek je van je hotel op Koh Chang per privéwagen naar de luchthaven Bangkok Suvarnabhumi. Eens aangekomen neem je hier een vlucht terug naar huis of naar je volgende reisbestemming.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Basisprijs

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle vermelde maaltijden (O: ontbijt, L: lunch, D: diner)
 • Engelstalige begeleiding tijdens de excursies
 • Alle transport zoals beschreven in het dag-aan-dagprogramma
 • Nachttrein in 2de klasse van Chiang Mai naar Bangkok op dag 13
 • Alle excursies en inkomgelden, zoals vermeld in het dag-aan-dagprogramma
 • Alle logies in klasse naar keuze, zoals vermeld in het dag-aan-dag-programma
 • Lokale taksen
 • Bijdrage aan het Garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Eventuele binnenlandse vluchten
 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Alle overige niet vermelde maaltijden
 • Alle andere niet vermelde uitgaven
 • Fooi aan personeel, chauffeurs en gidsen
 • Verzekering

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren