Overslaan en naar de inhoud gaan

Laat je leiden naar het tropische zuiden van Thailand, waar je je onderdompelt in de weelderige natuur die Thailand rijk is. Verken van de toppers van Bangkok en trek naar de het rustige Kanchanaburi, waar je stil wordt van het oorlogsverleden van de stad. Een bezoek aan de schitterende UNESCO Werelderfgoedsite Ayutthaya mag zeker en vast ook niet ontbreken. Een nachtelijke treinrit brengt je vervolgens naar de tropische jungle van Khao Sok, waar je de omgeving verkent per kano, long tail boat en te voet. Afsluiten doe je aan de prachtige stranden van het paradijselijke Krabi.  

Liever afsluiten op het wondermooie eiland Koh Chang, het geliefde Phuket, paradijselijke Koh Samui of een andere strandbestemming waar je van droomt? Geen probleem, wij passen dit graag voor je aan!

De hoogtepunten van deze reis

Elephant Haven Sai Yok National Park Thailand olifant Kanchanaburi
Elephant Haven

Een dagje op wandel met de prachtige olifant. Je kan hen voederen, wassen en nadien genieten van hoe ze zichzelf nadien terug lekker in de modderplas gooien!

Khao Sok National Park Thailand Surat Thani reis kano natuur
Khao Sok National Park

Genieten van de weelderige jungle van Khao Sok, vanop het water en te voet

Phuket Phang Nga Bay Phi Phi Eilanden Thailand reis natuur
Phuket

Verken de prachtige eilanden en karststenen kliffen van Phang Nga Bay en de Phi Phi Eilanden

Programma

Programma

A Dag 1
Bangkok

Sa-wat dee, welkom in Thailand! Bij aankomst van je vlucht in Bangkok brengt een transfer je van de luchthaven naar je hotel in het centrum van Bangkok. Eens aangekomen ben je de rest van de dag vrij om naar eigen wens in te vullen.

De bruisende hoofdstad van Thailand is bekend om haar tuktuks, klongs en straatkramen met heerlijke lokale gerechten. Bangkok heeft echter veel meer te bieden! Waarom geen rivierboot naar Chinatown nemen en de drukke straten ontdekken of door het toeristische mekka van Khao San Road verkennen? Of misschien ga je al meteen voor totale ontspanning tijdens een typisch Thaise massage?

Overnachting in Bangkok

B Dag 2
Bangkok: City tour en Chinatown (O-D)

Vandaag trek je er om 09u00 samen met je gids op uit in Bangkok per openbaar vervoer. Je begint je dag met aan boord te stappen van een lokale openbare boot die je naar je eerste stop brengt: het Koninklijke Paleis van Bangkok. Wanneer je op de site loopt voel je je in een Aziatische versie van Alice in Wonderland. De gebouwen zijn zo mooi, dat ze bijna niet echt voelen. Maar wees er maar zeker van dat ze dat wel zijn! Je gids vertelt je over de geschiedenis van het Koninklijke Paleis en de meest heilige Boeddhistische tempel die erin ligt: de Wat Phra Kaew. Deze tempel is bekend om haar mooie smaragdgroene Boeddha. Het beeld heeft deze naam vooral door haar kleur, maar niet zo zeer om haar materiaal. Het beeld is namelijk niet gemaakt van smaragd, maar van jade. Van de ene mooie tempel naar de andere! Je zet je tocht verder naar Wat Po, of de tempel van de liggende Boeddha. In 1801 werd de tempel hernoemd tot Wat Phra Chetuphon en is het centrum van de Boeddhistische religie in Thailand. Bovendien is het de eerste universiteit van het land en is het nog steeds het centrum voor de leer van traditionele Thaise massage en medicijnen. Vervolgens wandel je langs de Chao Phraya Rivier, de Koningsrivier, naar een plek waar je aan boord stapt voor een boottocht per long tail boot over de klongs van Bangkok. Door de eeuwen heen, werd Bangkok vaak het ‘Venetië van het Oosten’ genoemd, met een dicht netwerk van khlongs die door de stad liepen en gebruikt werden om zich over te transporteren. Veel van de khlongs werden door de jaren heen al opgevuld en verbouwd tot wegen. Deze wegen werden kleine gemeenschappen, die je ontdekt terwijl je per boot voorbij glijdt. Deze omgeving voelt als een compleet ander Bangkok, weg van de drukke wegen en chaos.  

In de namiddag trek je er met je gids op uit in het iconische Chinatown. Deze buurt is zo rijk in zichten, geluiden en geuren, dat het enkel kan beschreven worden als een aanval op je zintuigen, maar op een goede manier dan, natuurlijk. Je wandelt door de buurt met je gids, waardoor je niets mist van wat er rond je gebeurt! Vervolgens zet je je wandeling verder. Je wandelt langs oude bedrijfsgebouwen en warenhuizen, passeert de wijk waar leer en plastic verwerkt wordt, je ontdekt het levendige bedrijfsleven van Chinatown en ziet hoe de locals hun dagelijkse leven doorbrengen. Van industrie gaar het naar oude geschiedenis. De volgende halte op je tour is Wat Traimit, een indrukwekkend zicht om te aanschouwen en één van de dingen die je ook niet mag missen als je in Bangkok bent. In deze prachtige tempel huist ’s werelds grootste zittende Boeddha uit puur goud, met een hoogte van 5 meter en een gewicht van wel 5,5 ton. Je gids vertelt je over de lokale verhalen die over de Boeddha worden vertelt, over de geschiedenis en de legendarische verhalen die de ronde doen over de originele Boeddha die hier zat. In de tempel vind je ook een Chinees Museum, waar je kan bijleren over de geschiedenis van de Chinezen in Thailand en de fascinerende relatie tussen beide landen. Nadien volgt een welverdiende pauze! Met je gids trek je naar een 100 jaar oud koffiehuis, waar je koffie kan proeven, een snack nemen en even kan ontspannen en de omgeving opnemen. Volledig uitgerust trek je verder met de tocht. Je bezoekt een markt, gespecialiseerd in Chinese religieuze producten en vers eten. ’s Nachts staat het hier vol met kraampjes en wordt dit één gigantische, heerlijke food bazaar. Keuze te over! Van lokaal street food tot fine dining in Chinese restaurants. Jouw kans om je compleet te laten gaan en alle gerechten te proberen waar je nog nooit van hebt gehoord, maar die je nadien wellicht nooit meer zal vergeten. Met een buik vol specialiteiten zet je je tour verder naar Talat Pak Khlong, de grootste bloemen- en groentemarkt in Bangkok. Hier eindigt de tour. Je kan er nog even rondkuieren of je neemt een taxi of tuk tuk terug naar je hotel.

Deze foodie tour in en rond Chinatown biedt alles: geschiedenis, cultuur en het lokale leven. En niet te vergeten: eten! Jouw kans om de heerlijke delicatessen uit te proberen die Chinatown te bieden heeft.

Overnachting in Bangkok

C Dag 3
Bangkok

Inbegrepen: ontbijt

Om 07u30 haalt een transfer je in je hotel op voor een verkenning van Bangkok per fiets. Na het kiezen van een geschikte fiets en een korte briefing, sluit je tegen 08u30 aan bij een groep en ben je er helemaal klaar voor! Net over de Chao Phraya rivier, op slechts een kleine afstand van het drukke Bangkok, ligt een uitzonderlijke plek, die de lokale mensen Bang Kra Chao noemen. Deze adembenemende wildernis in Bangkok bereik je per boot.

Het is haast niet te geloven dat dit stukje natuur ongerept is gebleven. De rivier oversteken is bijna als terug in de tijd reizen: het is zo’n vredige plaats met een weelderige plantengroei, een doolhof van waterwegen, dorpjes, tempels en een echte tropische jungle. Zonder de skyline van Bangkok zou je nooit geloven dat je zo dicht bij de stad was.

Fiets langs dorpjes, scholen en tempels – je vindt er wel meer dan 30 – en een drijvende markt in het weekend. Onderweg maak je kennis met de verschillende bloemen en vruchten die langs de weg groeien en stop voor verfrissing voor je bezoek aan een fascinerende tempel. Deze werd meer dan 250 jaar geleden in de Ayutthaya periode gebouwd en heeft een uniek dak van teakhout.

De fietstocht bedraagt in totaal 25 kilometer. Je fietst eerst kort door een druk gedeelte van de stad voordat je de rivier oversteekt. Daarna gaat het langs wegjes en baantjes, door steegjes, langs tempels, tuinen en de tropische jungle. Er zijn geen heuvels, maar sommige paden langs de kanalen zijn wel vrij smal en verhoogd, dus we raden dan ook aan om hier voorzichtig te zijn. Indien je last hebt van hoogtevrees of niet zo’n stabiele fietser bent, kies je best een alternatieve fietstocht. Maar anders is het een leuk en makkelijk ritje!

Overnachting in Bangkok

D Dag 4
Bangkok - Ayutthaya - Bangkok

Inbegrepen: ontbijt - lunch

Tussen 06u45 en 07u30 word je in je hotel opgehaald voor een ritje naar Ayutthaya. Statige chedis tussen vervallen ruïnes maken de historische stad Ayutthaya op. De stad is gelegen ten noorden van Bangkok en was een machitge hoofdstad van het land tot dit abrupt eindigde in 1767. De stad werd ingenomen bij een invasie door de Birmanen. Ondanks de zware verwoesting, tonen de ruïnes vandaag de dag de schoonheid en dominantie die de stad ooit bezat. 

Een korte stansfer uit Bangkok brengt je naar het startpunt van je fietstocht, op verkenning tussen de ruïnes van het indrukwekkende Ayutthaya Historical Park, nu UNESCO Werelderfgoed. Als eerste ontdek je Wat Yai Chaimongkol en haar statige chedi. Eentje zo groot, dat ze momenteel aan het zinken is. Fiets vervolgens doorheen de oude stadsomwalling naar Wat Phra Mahathat, het symbolische hart van de stad. Hier vind je het allicht meest gefotografeerde plekje van de stad: een stenen Boeddhahoofd dat verstrengeld wordt door de wortels van een boom. 

Jujubebomen omgeven het oude Royal Palace nog steeds. Zet je weg verder naar de indrukwekkende Wat Chaiwattanaram, waarna je afsluit aan Wat Niwet Thamprawatang. Neem tijdens de fietstocht het Thaise platteland in je op, terwijl je over rustige wegen fietst, langs lokale gemeenschappen langs de Chao Phrayarivier. 

Nadien keer je terug naar je hotel.

Overnachting in Bangkok

E Dag 5
Bangkok - Kanchanaburi

Inbegrepen: ontbijt

Na het ontbijt trekken we naar Kanchanaburi met een privéminibusje. Onze eerste stop is de Damnoen Saduak Floating Market. Er zijn talloze drijvende markten in het land, waarvan een groot deel zich op een paar uur van de hoofdstad bevindt. De kleurrijk geklede handelaars peddelen door de overvolle kanalen in een kano volgeladen met verse groenten en fruit die ze aan kopers op de oevers verkopen. Onze volgende bestemming is de beroemde Brug over de Rivier Kwai. Deze brug was tijdens Wereldoorlog II frequent het doelwit van bombardementen en moest na de oorlog heropgebouwd worden. De ronde boogconstructies zijn de originele elementen. Er volgt nog dagelijks een trein de historische route van Kanchanaburi naar Nam Tok Railway Station. We bezoeken ook het Kanchanaburi War Cemetery: de bekende Burma-Siam spoorweg werd door Britse, Amerikaanse en Nederlandse krijgsgevangenen aangelegd. Het was een Japans project voor een betere communicatie ter ondersteuning van het grote Japanse leger in Burma. Tijdens de bouw ervan lieten ongeveer 13.000 krijgsgevangenen het leven, die langs de spoorweg begraven werden. In de loop van het project stierven er ook zo’n 80.000 tot 100.000 burgers, het grootste deel van hen kwam uit Malaya en Nederlands-Indië en werd gedwongen aan het werk gezet, of ze werden opgeroepen uit Siam (Thailand) en Burma (Myanmar). Onze laatste stop is het POW museum, aan de oever van de rivier, in de Wat Chai Chumphon tempel. De huidige hoofdmonnik, de eerbiedwaardige Phra Theppanyasuthee, is verantwoordelijk voor het onderhoud van het museum.

Overnachting in Kanchanaburi

F Dag 6
Kanchanaburi

Inbegrepen: ontbijt - lunch

Vandaag sluit je om 08u00 aan bij een groep aan het Kanchanaburi Bus Station (transfer niet inbegrepen) voor een bezoekje aan Elephant Haven, waar we de handen uit de mouwen steken om de olifanten in de watten te leggen! Bij aankomst bij Elephant Haven maak je kennis met de olifanten en maak je een maaltijd klaar, alvorens je hen mag voederen. Je wandelt samen met de olifanten de volle magen af naar het bos, terwijl je bijleert over de olifant. Nadien rusten we even bij een heerlijke lunch. Met gevulde magen geniet je terwijl je toekijkt hoe de olifanten een modderbad nemen. Je trekt er nadien terug te voet op uit met de olifanten door het bos, naar de plek waar je dag begonnen is. Hier geef je de olifanten nog een lekkere maaltijd en is het tijd om de laatste foto’s te maken. Rond 15u00 word je terug naar Kanchanaburi gebracht, waar je rond 16u00 aankomt.

Overnachting in Kanchanaburi

G Dag 7
Kanchanaburi - Ayutthaya

Inbegrepen: ontbijt

Alvorens je reis verder te zetten naar Ayutthaya, maak je eerst kennis met de Hell Fire Pass. Deze werd gebouwd ter ere van de oorlogsgevangenen en Aziatische dienstplichtigen die stierven tijdens de constructie van de moeilijkste stukken van de Thai-Birma Railway.

Stap aan boord van de Death Railway Train voor een ritje via de schilderachtige omgeving langs de Kwai Noi Rivier naar Kanchanaburi. Eens terug in Kanchanaburi brengt een transfer je naar je hotel in Ayutthaya.  Geniet van vrije tijd en vul je avond naar eigen wens in.

Overnachting in Ayutthaya

H Dag 8
Ayutthaya

Inbegrepen: ontbijt

Trek er vanmorgen om 09u30 op uit in Ayutthaya, de vroegere hoofdstad van Thailand en een UNESCO Werelderfgoedsite. Stap er op de fiets voor een bezoek aan het magnifieke Ayutthaya Historical Park. Verlies er je hart tussen de verschillende tempelruïnes. Maak na deze 9 kilometer lange fietstocht wat tijd voor ontspanning tijdens een 2 uur durende traditioneel Thaise massage. Cruise over de waterwegen rond Ayutthaya op een omgebouwd rijstschip. Geniet ondertussen van het pittoreske landschap langs de Chao Phraya River dat langs je voorbij glijdt, tijdens een lunch met verse Thaise gerechten.

Overnachting in Ayutthaya

I Dag 9
Ayutthaya - Surat Thani

Inbegrepen: ontbijt

Vandaag nemen we de nachttrein naar Surat Thani. Om 14u check je uit het hotel in Ayutthaya en word je met een privéminibusje naar het Bangkok Railway Station gebracht. De gids brengt je naar de trein. Je stapt aan boord van de nachttrein in 2de klasse naar Surat Thani, waar je morgenvroeg zal arriveren.

Overnachting op de nachttrein van Bangkok naar Surat Thani

J Dag 10
Surat Thani - Khao Sok

Rond 06u00 kom je aan in Surat Thani. Bij aankomst brengt een privétransfer je van Surat Thani Phunphin Station naar Khao Sok. De rit duurt ongeveer 1,5 à 2 uur. Bij aankomst in het resort, heb je de rest van de dag om te genieten van een setting te midden van dichte jungle, watervallen en karststenen kliffen. Hier kan je één van de oudste regenwouden ter wereld verkennen!

Overnachting in Khao Sok

K Dag 11
Khao Sok

Inbegrepen: ontbijt - lunch

Reis doorheen de ongerepte jungle, rubber- en olieplantages, alvorens je met je internationale groep aan boord stapt van een long tail boat. Deze neemt je mee voor een tocht over het indrukwekkende Cheow Lan Lake. Met karststenen kliffen die bijna een kilometer de lucht in rijzen, omgeven door schitterend groen water, voel je je haast in een andere wereld. Trek naar een van de grotten waar je de unieke stalactieten bewondert. Lunchen doe je op een lokaal raft house, waarna je tijd hebt om te ontspannen, zwemmen of kajakken. Misschien spot je in je kajak wel wat wildlife, zoals neushoornvogels, makaken of gibbons. Nadien word je teruggebracht naar je logies.

Overnachting in Khao Sok

L Dag 12
Khao Sok

Inbegrepen: ontbijt

De Sok River is de ideale plek voor een ontspannend ritje per kano op de trage stroom. Vooral als je een bestuurder hebt die je over het water peddelt. Je sluit aan bij een groep en leert bij van je peddelaars die een uitstekend oog hebben voor het spotten van wildlife langs de rivier. De meest gespotte dieren zijn ijsvogels, reigers, slangen, hagedissen en als je geluk hebt, kom je misschien wel wilde apen tegen. Niet te veel lawaai maken is de boodschap. Behalve wildlife zijn het ook de immense met groen bedekte karststenen kliffen die je  versteld zullen doen staan. Maar ook de uitzichten op het rurale leven aan de oevers van de rivier waar men vist, de was doet en hun dagelijkse huisgouden doet, maken het plaatje compleet.

In de namiddag sluit je terug aan bij een groep voor een 3 uur durende trektocht door de jungle van Khao Sok, waar je ontdekt wat de prachtige natuur allemaal te bieden heeft. Onderweg leer je de vele manieren waarop de inheemse planten gebruikt werden doorheen de geschiedenis. Een jungle trektocht is een ongelofelijke ervaring die je niet snel zal vergeten.

Overnachting in Khao Sok

M Dag 13
Khao Sok - Krabi

Inbegrepen: ontbijt

Je bent vrij in de ochtend en in de namiddag brengt een privétransfer je naar je hotel in Krabi. Het tropische Krabi biedt voor ieder wat wils. Geniet van de lange zandstranden, duik in donderende watervallen, fiets doorheen het platteland of hike door de groene jungle. De strandbestemming is bovendien een paradijs voor klimmers, met enkele van de meest spectaculaire klimroutes. De volledige dag ben je vrij om alvast van de tropische strandbestemming te genieten.

Overnachting in Krabi

N Dag 14
Krabi

Inbegrepen: ontbijt - lunch

Vertrek rond 08u30 per transfer naar Ao Thalane Pier, vanwaar je per longtail boat naar Hong Island gebracht wordt. Kajak doorheen het landschap rondom Hong Island met haar indrukwekkende rotsformaties. Geen zin om te kajakken? Ontspan dan op het idyllische strand. In de namiddag verken je Ao Thalane, dat omgeven is door karststenen kliffen. Verken de complexe kanalen, baaien en kloven. Een transfer haalt je op en zet je terug af aan je hotel.

Overnachting in Krabi

O Dag 15 - 16
Krabi

Deze dagen ben je volledig vrij in het idyllische Krabi. Ontspan aan het strand of het zwembad of kies voor meer actie en ga op verkenning in de omgeving. Wat je ook beslist, de keuze is volledig aan jou!

Overnachting in Krabi

P Dag 17
Krabi

Inbegrepen: ontbijt

Vandaag ben je vrij tot het tijd is voor je transfer naar Krabi airport, van waar je je reis kan verderzetten.  

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle logies zoals vermeld in het programma
 • Alle transport zoals beschreven in het programma
 • Ticket voor de nachttrein in 2de klasse van Bangkok naar Surat Thani op dag 8
 • Alle excursies en inkomgelden, zoals vermeld in het programma
 • Engelstalige begeleiding tijdens de excursies
 • Alle vermelde maaltijden (O: ontbijt, L: lunch, D: diner)
 • Lokale taksen
 • Bijdrage aan het Garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Eventuele binnenlandse vluchten
 • Upgrade naar nachttrein in 1ste klasse: €25 per persoon per rit
  • Opgelet: Treintickets in 1ste klasse zijn beperkt en pas 90 dagen voor de treinreis boekbaart. Dit betekent dat deze onder voorbehoud van beschikbaarheid zijn tot deze effectief geboekt kunnen worden.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Alle overige niet vermelde maaltijden
 • Alle andere niet vermelde uitgaven
 • Fooi aan personeel, chauffeurs en gidsen
 • Verzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Wat je moet weten over deze reis

Klimaatinfo

Het klimaat in Thailand bestaat vooral uit 3 seizoenen: regenseizoen (ongeveer mei-oktober), het koele seizoen (november-februari) en het hete seizoen (maart-mei). 

Het regenseizoen is het minst voorspelbare van de drie. De periode varieert jaarlijks in lengte en intensiteit, maar het is zeker niet zo dat de hemelsluizen onophoudelijk open gaan van mei tot en met oktober. Er zullen veel regendagen zijn, maar laat dit je niet afschrikken! Vaak duren de regenbuien maar enkele uren en valt de regen vooral in de late namiddag en 's nachts. Tussen juni en augustus bouwt de hoeveelheid regen op en in september en oktober behaalt de hoeveelheid neerslag z'n piek. Wel de moeite om rekening mee te houden als je plant om een trekking te doen. De paden zijn vaak onverhard en hellingen in de jungle worden moeilijker te beklimmen als het modderig is. Een voordeel is wel dat de natuur fris en groen is tijdens deze maanden. De meest aangename periode is het koele seizoen. Hou er wel rekening mee dat de temperaturen wel nog steeds heel erg warm zijn en je overdag een warme 30° mag verwachten. Dit is ook het meest geliefde seizoen omwille van de betere temperaturen, minder neerslag, de natuur is nog fris en groen en de watervallen nog steeds spectaculair. Het hete seizoen treft vooral in steden als Bangkok, waar de temperaturen kunnen oplopen tot 35°. Het moment om naar het strand te trekken dus. 

Hier en daar wijken de seizoenen af van het bovenvermelde algemene overzicht. In het noorden is het namelijk veel minder vochtig en kunnen de temperaturen op hoger gelegen plekken vooral 's nachts serieus zakken. Tussen maart en mei is het vaak dan weer warmen dan in Centraal-Thailand. In het zuiden zijn de temperaturen doorheen het jaar veel consistenter, zeker naargelang je dichter bij de evenaar bent. Rond de Andemanse Zee is er een veel steviger regenseizoen dan eender waar in het land. Ze begint al eens een maand vroeger en kan tot november doorgaan. Aan de andere kant in zuidelijk Thailand, aan de Golf van Thailand, gelden de standaard seizoenen niet. Het regenseizoen slaat hier tussen oktober en januari toe, maar het regenseizoen is minder stevig dan aan de kust van de Andemanse Zee.

Waar ga je heen voor zon en strand? 

 • De kust rond Hua Hin: kan het hele jaar rond bezocht worden. Enkel rond september-oktober wordt hier regen verwacht. 
 • De kust aan de Andemanse Zee (Phuket, Krabi,...): november-maart is de ideale periode om teze regio te bezoeken.
 • De kust aan de Gof van Thailand (Koh Samui, Koh Phangan,...): hier kom je best vertoeven tussen januari en augustus.
 • Koh Chang, Koh Kood,...: zijn de ideale zon, zee, strand uitvalsbasis tussen november en april. 
Goed om weten
 • De kledingvoorschriften voor een bezoek aan het Koninklijk Paleis in Bangkok zijn zeer strict:
  • Je kledij dient schouders en middel te bedekken Je schouders bedekken met een sjaal over een topje met fijne bandjes wordt niet geaccepteerd.
  • Broeken dienen tot aan de enkel komen en rokken tot onder de knie. 
  • Draag geen gescheurde of doorzichtige kledij.
  • Draag geen strakke kledij als yogabroeken of leggings. 
  • Best draag je losse, lange kledij in een luchtige stof. Dit is zowel respectvol, als koel in het tropische klimaat van Bangkok
 • Voor een bezoek aan het Koninklijk Paleis in Bangkok dien je je internationaal paspoort te laten zien. Indien je niet in het bezit bent van je paspoort bij een bezoek, kan je de toegang tot het paleis ontzegt worden. 

Opgelet:

In Thailand geldt er een zwaar verbod op e-sigaretten. Wie betrapt wordt op het bezit of gebruik van een e-sigaret zal deze moeten inleveren en een boeten betalen. Er kunnen ook celstraffen op staan tot 10 jaar als je veroordeeld wordt. 

Fooien en geldzaken

In Thailand wordt er betaald in THB, of Thaise baht.

Maaltijden en drank

Lunch – THB 100 per persoon per lunch 

Diner – THB 130 per persoon per diner 

Snacks – THB 60 per persoon per dag 

1,5l water – THB 10 per fles


Fooi

Fooien in Thailand zijn niet verplicht, maar indien je tevreden bent van de geboden service dan is een fooi geschikt. Hoewel het voor jou misschien geen gewoonte is, kan het voor diegenen die voor je zorgen op je vakantie van veen betekenis zijn. Het kan aanzetten of inspireren tot nog betere service.

Hieronder vind je enkele suggesties voor fooien in EUR per persoon per dag:

Restaurants: Op lokale markten en in basic restaurants kan je de rekening naar boven afronden. In de betere restaurants daarentegen, stellen we een fooi van 10% à 15% van de rekening voor.

Lokale gidsen: Doorheen je reis geniet je misschien van een lokale gids, bovenop je tour leader. Soms zal je op een bepaalde locatie of dag enkel een lokale gids hebben of enkel een begeleider voor enkele dagen.  Hier stellen we voor om een fooi te geven van €2 à €3 per persoon, per dag.

Chauffeurs: Je kan een grote variatie aan chauffeurs tegenkomen tijdens je reis. De ene voor een korte rit en de andere misschien voor enkele dagen. We raden je aan een hogere fooi te geven aan diegenen die meer betrokken zijn met je reisgezelschap, maar stellen in het algemeen een fooi van €1 à €2 per persoon, per dag voor.

Jouw begeleider: Ook je lokale begeleider die je per locatie tijdens je privé-excursies begeleidt verdient voor de goede zorg wel wat extra. De hoeveelheid hangt van jouw persoonlijke voorkeur af, hoewel we als richtlijn €2 à €4 per persoon, per dag zouden aangeven. Je bent natuurlijk vrij om meer of minder te geven, afhankelijk van hoe je de service vond of hoe lang deze persoon je begeleid heeft. Onthoud: een fooi is niet verplicht en moet enkel gegeven worden indien jij tevreden bent van de geboden service.

In totaal raden we aan om rekening te houden met een fooibudget van zo'n €5 à €10 per persoon, per dag.

Een tip! Voorzie op voorhand altijd kleine coupures. Zo kom je niet in situaties waar je geen kleine biljetten hebt om iemand een fooi te geven.

Sinds 17/01/2011 blokkeren Belgische banken de Maestro-functie in de meeste landen buiten Europa. Daardoor is het niet meer mogelijk om - buiten Europa - met een bankkaart te betalen of geld op te nemen. Je kan je bank wel op voorhand vragen je Maestro-functie tijdens je reis opnieuw te activeren. Informeer je dus zeker bij je bank indien je op reis nog gebruik wil maken van je kaart! Voor de meest recente wisselkoers: zie www.xe.com/currencyconverter/. Met een Visakaart of Maestrokaart kan je bijna overal terecht om geld uit de muur te halen. Verder worden betaalkaarten enkel aanvaard in de duurdere handelszaken.

Medische info

Alle up-to-date informatie voor Thailand kan je terugvinden op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde.

http://www.itg.be/itg/GeneralSite/Default.aspx?wpid=789&miid=679&L=n&Country=Thailand

Aanbevolen zijn vaccinaties tegen TETANUS (klem), DIFTERIE, POLIO, BUIKTYFUS en HEPATITIS A. In vele omstandigheden is vaccinatie tegen HEPATITIS B aangeraden.

Raadpleeg zeker je huisarts en het Instituut voor Tropische Geneeskunde voor de meest recente informatie: - telefonisch reisadvies: 0900/101.10 (24 uur op 24 uur)

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren