Overslaan en naar de inhoud gaan

Klaar om de culturele must-sees uit Bangkok en Chiang Mai in Thailand mee te pikken? Deze reis brengt je van de sprookjesachtige tempels van Bangkok naar het gezellig bruisende Chinatown en door het centrum van Chiang Mai en daarbuiten. Na het ontdekken van al het moois in Centraal- en Noord-Thailand, trek je naar het zuiden. Hier kan je voluit genieten van de parelwitte zandstranden van Phuket en omgeving. 

Liever afsluiten op het wondermooie eiland Koh Chang, het groene Krabi, paradijselijke Koh Samui of een andere strandbestemming waar je van droomt? Geen probleem, wij passen dit graag voor je aan!

De hoogtepunten van deze reis

Wat Pho Bangkok tempel Thailand reis cultuur
Wat Pho, Bangkok

Ga op verkenning in de mooiste tempels van het bruisende Bangkok

Wat Doi Suthep Chian Mai tempel Thailand citytrip cultuur
Wat Doi Suthep

Ontdek de 'Roos van het Noorden' - Chiang Mai - vanbinnen en vanbuiten

Phuket eiland Thailand reis
Phuket

Afsluiten op het tropische Phuket, vanwaar je de idyllische baaien en eilanden in de buurt verkent

Programma

Programma

A Dag 1
Bangkok: Aankomstdag

Sa-wat dee, welkom in Thailand! Bij aankomst van je vlucht in Bangkok word je opgehaald door je gids. Deze brengt je per transfer van de luchthaven naar je hotel in het centrum van Bangkok. Eens aangekomen ben je de rest van de dag vrij om naar eigen wens in te vullen.

De bruisende hoofdstad van Thailand is bekend om haar tuktuks, klongs en straatkramen met heerlijke lokale gerechten. Bangkok heeft echter veel meer te bieden! Waarom geen rivierboot naar Chinatown nemen en de drukke straten ontdekken of door het toeristische mekka van Khao San Road verkennen? Of misschien ga je al meteen voor totale ontspanning tijdens een typisch Thaise massage?

Overnachting in Bangkok

B Dag 2
Bangkok: Citytour en Chinatown (O-D)

Vandaag trek je er om 09u00 samen met je gids op uit in Bangkok per openbaar vervoer. Je begint je dag met aan boord te stappen van een lokale openbare boot die je naar je eerste stop brengt: het Koninklijke Paleis van Bangkok. Wanneer je op de site loopt voel je je in een Aziatische versie van Alice in Wonderland. De gebouwen zijn zo mooi, dat ze bijna niet echt voelen. Maar wees er maar zeker van dat ze dat wel zijn! Je gids vertelt je over de geschiedenis van het Koninklijke Paleis en de meest heilige Boeddhistische tempel die erin ligt: de Wat Phra Kaew. Deze tempel is bekend om haar mooie smaragdgroene Boeddha. Het beeld heeft deze naam vooral door haar kleur, maar niet zo zeer om haar materiaal. Het beeld is namelijk niet gemaakt van smaragd, maar van jade. Van de ene mooie tempel naar de andere! Je zet je tocht verder naar Wat Po, of de tempel van de liggende Boeddha. In 1801 werd de tempel hernoemd tot Wat Phra Chetuphon en is het centrum van de Boeddhistische religie in Thailand. Bovendien is het de eerste universiteit van het land en is het nog steeds het centrum voor de leer van traditionele Thaise massage en medicijnen. Vervolgens wandel je langs de Chao Phraya Rivier, de Koningsrivier, naar een plek waar je aan boord stapt voor een boottocht per long tail boot over de klongs van Bangkok. Door de eeuwen heen, werd Bangkok vaak het ‘Venetië van het Oosten’ genoemd, met een dicht netwerk van khlongs die door de stad liepen en gebruikt werden om zich over te transporteren. Veel van de khlongs werden door de jaren heen al opgevuld en verbouwd tot wegen. Deze wegen werden kleine gemeenschappen, die je ontdekt terwijl je per boot voorbij glijdt. Deze omgeving voelt als een compleet ander Bangkok, weg van de drukke wegen en chaos.  

In de namiddag trek je er met je gids op uit in het iconische Chinatown. Deze buurt is zo rijk in zichten, geluiden en geuren, dat het enkel kan beschreven worden als een aanval op je zintuigen, maar op een goede manier dan, natuurlijk. Je wandelt door de buurt met je gids, waardoor je niets mist van wat er rond je gebeurt! Vervolgens zet je je wandeling verder. Je wandelt langs oude bedrijfsgebouwen en warenhuizen, passeert de wijk waar leer en plastic verwerkt wordt, je ontdekt het levendige bedrijfsleven van Chinatown en ziet hoe de locals hun dagelijkse leven doorbrengen. Van industrie gaar het naar oude geschiedenis. De volgende halte op je tour is Wat Traimit, een indrukwekkend zicht om te aanschouwen en één van de dingen die je ook niet mag missen als je in Bangkok bent. In deze prachtige tempel huist ’s werelds grootste zittende Boeddha uit puur goud, met een hoogte van 5 meter en een gewicht van wel 5,5 ton. Je gids vertelt je over de lokale verhalen die over de Boeddha worden vertelt, over de geschiedenis en de legendarische verhalen die de ronde doen over de originele Boeddha die hier zat. In de tempel vind je ook een Chinees Museum, waar je kan bijleren over de geschiedenis van de Chinezen in Thailand en de fascinerende relatie tussen beide landen. Nadien volgt een welverdiende pauze! Met je gids trek je naar een 100 jaar oud koffiehuis, waar je koffie kan proeven, een snack nemen en even kan ontspannen en de omgeving opnemen. Volledig uitgerust trek je verder met de tocht. Je bezoekt een markt, gespecialiseerd in Chinese religieuze producten en vers eten. ’s Nachts staat het hier vol met kraampjes en wordt dit één gigantische, heerlijke food bazaar. Keuze te over! Van lokaal street food tot fine dining in Chinese restaurants. Jouw kans om je compleet te laten gaan en alle gerechten te proberen waar je nog nooit van hebt gehoord, maar die je nadien wellicht nooit meer zal vergeten. Met een buik vol specialiteiten zet je je tour verder naar Talat Pak Khlong, de grootste bloemen- en groentemarkt in Bangkok. Hier eindigt de tour. Je kan er nog even rondkuieren of je neemt een taxi of tuk tuk terug naar je hotel.

Deze foodie tour in en rond Chinatown biedt alles: geschiedenis, cultuur en het lokale leven. En niet te vergeten: eten! Jouw kans om de heerlijke delicatessen uit te proberen die Chinatown te bieden heeft.

Overnachting in Bangkok

C Dag 3
Bangkok: Fietstocht Koh Kred Island (O)

Je vertrekt per express boot naar Thanam Non, waar je een taxi of openbare bus neemt om met de oversteekboot naar Koh Kred te gaan. Ko Kred is een eiland in het midden van de Chao Phraya Rivier en is het gebied van de Mon gemeenschap, die van het toenmalige Birma naar Siam getrokken zijn. De huidige koning Tak Sin heeft hen toegelaten om in dit gebied te leven sinds 1539. Hun unieke cultuur werd het charmante aan dit gebied. Je trekt op verkenning per fiets. Je fiets op het eiland en houdt halt bij bezienswaardigheden als Wat Paramai Yikawat, een centrum voor oude pottenbakkerskunsten van de Mon en je krijgt er de kans om een traditioneel Thais dessert te proeven dat typisch Thais is en maar zelden gevonden wordt. In het weekend is het bovendien ook mogelijk om er de lokale markt te bezoeken.

Overnachting in Bangkok

D Dag 4
Bangkok-Chiang Mai: Nachttrein (O)

Vandaag ben je vrij tot het tijd is dat een transfer je ’s avonds naar Hua Lam Pong Railway Station brengt. Van hieruit reis je met de nachttrein naar Chiang Mai. De nachtelijke treinrit duurt ongeveer 12 uur. Slaapwagons voor meerdere personen met airco en stapelbedden – lakens en kussens worden voorzien en je bagage reist mee in de wagon. Aan boord kan je eten en drinken krijgen of misschien heb je vandaag wel je eigen snacks gekocht voor onderweg. Je hebt overdag een dagkamer ter beschikking. Je kan je bagage hier achterlaten indien je nog uitstappen gaat doen vandaag. Omdat je later kan uitchecken, kan je je op je kamer ook nog even opfrissen alvorens je transfer je naar het treinstation brengt.

Overnachting op de nachttrein in 2de klasse van Bangkok naar Chiang Mai

E Dag 5
Chiang Mai: Aankomst met nachttrein en city tour

Bij aankomst in Chiang Mai Railway Station word je opgehaald voor de transfer naar je hotel. Eens in het hotel heb je vrije tijd om wat te rusten na de lange rit met de nachttrein. In de namiddag bezoek je Warorot Market, waar veel Thai zelf hun inkopen doen. Hier vind je dus dezelfde of gelijkaardige producten als op andere markten, maar goedkoper en meestal van betere kwaliteit! De Flower Market, de grootste bloemenmarkt in Chiang Mai, vind je achter Warorot Market langs de Mae Ping River aan de oostkant van de stad. Overal waar je kijkt, zie je stalletjes, bloemenslingers en kleine kransen met goudsbloemen en jasmijnen. Daarna staan er nog twee tempels op het programma. Wat Suan Dok werd gebouwd in het centrum van Wiang Suan Dok, een ommuurde nederzetting van de Lawa, ouder dan Chiang Mai zelf. En Wat Chiang Man werd gebouwd door Mangrai in 1297 als de eerste tempel van Chiang Mai in Wiang Nopburi, een versterkte stad van de Lawa die door Koning Mangrai gebruikt werd als een kamp tijdens de opbouw van zijn nieuwe hoofdstad Chiang Mai.

Overnachting in Chiang Mai

F Dag 6
Chiang Mai: Wat Doi Suthep en fietstocht door het platteland (O)

Na het ontbijt maak je je klaar voor een bezoek aan het beroemde tempelcomplex Wat Doi Suthep. Je wordt opgehaald tussen 8.30u en 9u en sluit aan bij een groep. Na een korte rit langs een schilderachtige en kronkelende bergweg komen we aan de indrukwekkende Naga trappen met maar liefst 300 treden. Een inspannende klim wordt dik beloond met één van de mooiste tempels van Thailand, en niet te vergeten het fantastische panoramische uitzicht over de stad! Rond 11u keren we terug naar het hotel.

Rond 13.30u houden we een korte veiligheidsbriefing en kiezen we een geschikte fiets voor je uit, want we trekken er in groep op uit met de fiets door de straten van Chiang Mai. We rijden zuidwaarts, langs de Ping River. De aangename fietstocht baant zich een weg door het groen, door de nabijheid van de rivier. Een bezoek aan een voormalige leprakolonie, dat nu een revalidatiecentrum is, geeft je een idee van het werk van de missionarissen vroeger. Al fietsend over de smalle landweggetjes ontdek je het echte, landelijke Thailand. We passeren verschillende fruitgaarden en ontdekken hoe de Thai leven in hun dorpen op het platteland. Voordat we terugfietsen naar Chiang Mai verkennen we nog de tempelruïnes van Wiang Kum Kam, de voormalige hoofdstad van Lanna. De fietstocht bedraagt zo’n 25 à 30 km over vlakke paden met een stukje van 1,5 km over onverharde weg en er wordt onderweg regelmatig gestopt. We voorzien helmen en comfortabele fietsen (aangepaste mountainbike).

Overnachting in Chiang Mai

G Dag 7
Chiang Mai: Kookles (O-D)

Je geniet van een vrije voormiddag in het bruisende Chiang Mai. In de namiddag word je opgehaald in je hotel voor een ontdekking van de geheimen van de Thaise keuken. Maak kennis met de belangrijkste ingrediënten, hoe je deze gebruikt en wat je ter vervanging kan gebruiken indien je dit thuis niet vindt. Je leert tijdens een kookles lokale specialiteiten klaarmaken en kan aan het einde van de les smullen van je eigen creaties. Zo heb je ook al meteen genoten van een zelf klaargemaakt Thais diner! Tijdens de les krijg je ook je eigen kookboek, zodat je thuis je nieuwe kookkunsten kan uitproberen.

Overnachting in Chiang Mai

H Dag 8
Chiang Mai-Phuket: Vlucht (O)

Vandaag ben je vrij tot het tijd is voor je transfer naar de luchthaven, waar je je vlucht neemt naar Phuket. Bij aankomst in Phuket Airport word je opgehaald en per transfer naar het hotel gebracht, waar je meteen kan gaan genieten van de mooie omgeving. Phuket wordt omgeven door stranden, elk met hun eigen karakter. Als je jezelf van deze prachtige stranden kan wegtrekken, vind je in Phuket ook tal van activiteiten om je tijd mee te vullen.


Overnachting op Phuket

I Dag 9
Phuket: Vrije dag (O)

Vandaag ben je volledig vrij in het paradijselijke Phuket. Ga je lekker ontspannen aan het strand of het zwembad of kies je toch voor meer actie en ga je op verkenning in de omgeving? Wat je ook beslist, de keuze is volledig aan jou!

Overnachting op Phuket

J Dag 10
Phuket: Phang Nga Bay (O-L-D)

Je sluit aan bij een groep en geniet van een namiddag waarbij je zeegrotten gaat verkennen in Phang Nga Bay. Je ontdekt er grotten en verborgen lagunes die in 1989 pas ontdekt werden. Ondertussen word je omgeven door schitterende natuur en wildlife. De trip start ’s middags om de grote massa te vermijden. Lunchen voor vertrek is niet nodig, de lunch wordt namelijk aan boord voorzien! Na de lunch krijg je een briefing, waarna een professionele gids met je door de zeegrotten peddelt. In je speciaal voor deze activiteit ontworpen kajaks verken je de mysterieuze zeegrotten van Phang Nga Bay. Je verkent er de verschillende hongs, wat Thais is voor kamers. De verborgen lagunes die door karststenen kliffen omgeven worden, zijn bewoond door makaken, ijsvogels, watervaranen, slijkspringers, reigers, zeearenden en Brahmaanse wouwen. Eindigen doen we als het donker wordt. Je laat je zelfgemaakte kratong uitdrijven en kijkt hoe je lichtje steeds meer de verte in drijft. Voor je terug naar de pier wordt gebracht, geniet je van een heerlijk buffet. ’s Morgens word je opgehaald in je hotel en ’s avonds wordt je er per transfer ook terug afgezet.

Overnachting in Phuket

K Dag 11 - 12
Phuket: Twee vrije dagen vertoeven (O)

Je geniet van 2 volledig vrije dagen om te genieten van je laatste momenten op het prachtige Phuket. Jij vult deze dagen ter plekke volledig naar eigen wens in. Heerlijk ontspannen of liever nog een uitstap? Jij kiest!

Overnachting op Phuket

L Dag 13
Phuket: Vertrekdag (O)

Vandaag ben je volledig vrij tot het tijd is voor je transfer naar de luchthaven, waar je een vlucht naar je volgende bestemming neemt of naar huis.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle logies in verblijfscategorie naar keuze, zoals vermeld in het programma
 • Alle transport zoals beschreven in het programma
 • Ticket voor de nachttrein in 2de klasse van Bangkok naar Chiang Mai op dag 4
 • Alle excursies en inkomgelden, zoals vermeld in het programma
 • Engelstalige begeleiding tijdens de excursies
 • Alle vermelde maaltijden (O: ontbijt, L: lunch, D: diner)
 • Lokale taksen
 • Bijdrage aan het Garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Binnenlandse vluchten
 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Alle overige niet vermelde maaltijden
 • Alle andere niet vermelde uitgaven
 • Fooi aan personeel, chauffeurs en gidsen
 • Verzekering

Wat je moet weten over deze reis

Klimaatinfo

Het klimaat in Thailand bestaat vooral uit 3 seizoenen: regenseizoen (ongeveer mei-oktober), het koele seizoen (november-februari) en het hete seizoen (maart-mei). 

Het regenseizoen is het minst voorspelbare van de drie. De periode varieert jaarlijks in lengte en intensiteit, maar het is zeker niet zo dat de hemelsluizen onophoudelijk open gaan van mei tot en met oktober. Er zullen veel regendagen zijn, maar laat dit je niet afschrikken! Vaak duren de regenbuien maar enkele uren en valt de regen vooral in de late namiddag en 's nachts. Tussen juni en augustus bouwt de hoeveelheid regen op en in september en oktober behaalt de hoeveelheid neerslag z'n piek. Wel de moeite om rekening mee te houden als je plant om een trekking te doen. De paden zijn vaak onverhard en hellingen in de jungle worden moeilijker te beklimmen als het modderig is. Een voordeel is wel dat de natuur fris en groen is tijdens deze maanden. De meest aangename periode is het koele seizoen. Hou er wel rekening mee dat de temperaturen wel nog steeds heel erg warm zijn en je overdag een warme 30° mag verwachten. Dit is ook het meest geliefde seizoen omwille van de betere temperaturen, minder neerslag, de natuur is nog fris en groen en de watervallen nog steeds spectaculair. Het hete seizoen treft vooral in steden als Bangkok, waar de temperaturen kunnen oplopen tot 35°. Het moment om naar het strand te trekken dus. 

Hier en daar wijken de seizoenen af van het bovenvermelde algemene overzicht. In het noorden is het namelijk veel minder vochtig en kunnen de temperaturen op hoger gelegen plekken vooral 's nachts serieus zakken. Tussen maart en mei is het vaak dan weer warmen dan in Centraal-Thailand. In het zuiden zijn de temperaturen doorheen het jaar veel consistenter, zeker naargelang je dichter bij de evenaar bent. Rond de Andemanse Zee is er een veel steviger regenseizoen dan eender waar in het land. Ze begint al eens een maand vroeger en kan tot november doorgaan. Aan de andere kant in zuidelijk Thailand, aan de Golf van Thailand, gelden de standaard seizoenen niet. Het regenseizoen slaat hier tussen oktober en januari toe, maar het regenseizoen is minder stevig dan aan de kust van de Andemanse Zee.

Waar ga je heen voor zon en strand? 

 • De kust rond Hua Hin: kan het hele jaar rond bezocht worden. Enkel rond september-oktober wordt hier regen verwacht. 
 • De kust aan de Andemanse Zee (Phuket, Krabi,...): november-maart is de ideale periode om teze regio te bezoeken.
 • De kust aan de Gof van Thailand (Koh Samui, Koh Phangan,...): hier kom je best vertoeven tussen januari en augustus.
 • Koh Chang, Koh Kood,...: zijn de ideale zon, zee, strand uitvalsbasis tussen november en april. 
Goed om weten

Opgelet:

In Thailand geldt er een zwaar verbod op e-sigaretten. Wie betrapt wordt op het bezit of gebruik van een e-sigaret zal deze moeten inleveren en een boeten betalen. Er kunnen ook celstraffen op staan tot 10 jaar als je veroordeeld wordt. 

Fooien en geldzaken

In Thailand wordt er betaald in THB, of Thaise baht.

Maaltijden en drank

Lunch – THB 100 per persoon per lunch 

Diner – THB 130 per persoon per diner 

Snacks – THB 60 per persoon per dag 

1,5l water – THB 10 per fles


Fooi

Fooien in Thailand zijn niet verplicht, maar indien je tevreden bent van de geboden service dan is een fooi geschikt. Hoewel het voor jou misschien geen gewoonte is, kan het voor diegenen die voor je zorgen op je vakantie van veen betekenis zijn. Het kan aanzetten of inspireren tot nog betere service.

Hieronder vind je enkele suggesties voor fooien in EUR per persoon per dag:

Restaurants: Op lokale markten en in basic restaurants kan je de rekening naar boven afronden. In de betere restaurants daarentegen, stellen we een fooi van 10% à 15% van de rekening voor.

Lokale gidsen: Doorheen je reis geniet je misschien van een lokale gids, bovenop je tour leader. Soms zal je op een bepaalde locatie of dag enkel een lokale gids hebben of enkel een begeleider voor enkele dagen.  Hier stellen we voor om een fooi te geven van €2 à €3 per persoon, per dag.

Chauffeurs: Je kan een grote variatie aan chauffeurs tegenkomen tijdens je reis. De ene voor een korte rit en de andere misschien voor enkele dagen. We raden je aan een hogere fooi te geven aan diegenen die meer betrokken zijn met je reisgezelschap, maar stellen in het algemeen een fooi van €1 à €2 per persoon, per dag voor.

Jouw begeleider: Ook je lokale begeleider die je per locatie tijdens je privé-excursies begeleidt verdient voor de goede zorg wel wat extra. De hoeveelheid hangt van jouw persoonlijke voorkeur af, hoewel we als richtlijn €2 à €4 per persoon, per dag zouden aangeven. Je bent natuurlijk vrij om meer of minder te geven, afhankelijk van hoe je de service vond of hoe lang deze persoon je begeleid heeft. Onthoud: een fooi is niet verplicht en moet enkel gegeven worden indien jij tevreden bent van de geboden service.

In totaal raden we aan om rekening te houden met een fooibudget van zo'n €5 à €10 per persoon, per dag.

Een tip! Voorzie op voorhand altijd kleine coupures. Zo kom je niet in situaties waar je geen kleine biljetten hebt om iemand een fooi te geven.

Sinds 17/01/2011 blokkeren Belgische banken de Maestro-functie in de meeste landen buiten Europa. Daardoor is het niet meer mogelijk om - buiten Europa - met een bankkaart te betalen of geld op te nemen. Je kan je bank wel op voorhand vragen je Maestro-functie tijdens je reis opnieuw te activeren. Informeer je dus zeker bij je bank indien je op reis nog gebruik wil maken van je kaart! Voor de meest recente wisselkoers: zie www.xe.com/currencyconverter/. Met een Visakaart of Maestrokaart kan je bijna overal terecht om geld uit de muur te halen. Verder worden betaalkaarten enkel aanvaard in de duurdere handelszaken.

Medische info

Alle up-to-date informatie voor Thailand kan je terugvinden op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde.

http://www.itg.be/itg/GeneralSite/Default.aspx?wpid=789&miid=679&L=n&Country=Thailand

Aanbevolen zijn vaccinaties tegen TETANUS (klem), DIFTERIE, POLIO, BUIKTYFUS en HEPATITIS A. In vele omstandigheden is vaccinatie tegen HEPATITIS B aangeraden.

Raadpleeg zeker je huisarts en het Instituut voor Tropische Geneeskunde voor de meest recente informatie: - telefonisch reisadvies: 0900/101.10 (24 uur op 24 uur)

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren