Overslaan en naar de inhoud gaan

Klaar om de culturele must-sees uit Bangkok en Chiang Mai mee te pikken? Deze reis brengt je van de sprookjesachtige tempels van Bangkok naar het gezellig bruisende Chinatown en door het centrum van Chiang Mai en daarbuiten. Na het ontdekken van al het schoon in Centraal- en Noord-Thailand, trek je naar het zuiden. Hier kan je voluit genieten van de parelwitte zandstranden van Phuket en omgeving. 

De hoogtepunten van deze reis

Wat Pho, Bangkok
Wat Pho, Bangkok

Ga op verkenning in de mooiste tempels van het bruisende Bangkok

Wat Doi Suthep
Wat Doi Suthep

Ontdek de 'Roos van het Noorden' - Chiang Mai - vanbinnen en vanbuiten

Phuket
Phuket

Afsluiten op het tropische Phuket, vanwaar je de idyllische baaien en eilanden in de buurt verkent

Programma

Programma

A Dag 1
Bangkok: Aankomstdag

Sa-wat dee, welkom in Thailand! Bij aankomst van je vlucht in Bangkok word je opgehaald door je gids. Deze brengt je per transfer van de luchthaven naar je hotel in het centrum van Bangkok. Eens aangekomen ben je de rest van de dag vrij om naar eigen wens in te vullen.

De bruisende hoofdstad van Thailand is bekend om haar tuktuks, klongs en straatkramen met heerlijke lokale gerechten. Bangkok heeft echter veel meer te bieden! Waarom geen rivierboot naar Chinatown nemen en de drukke straten ontdekken of door het toeristische mekka van Khao San Road verkennen? Of misschien ga je al meteen voor totale ontspanning tijdens een typisch Thaise massage?

Overnachting in Bangkok

B Dag 2
Bangkok: Citytour en Chinatown (O-D)

Vandaag trek je er samen met je gids op uit in Bangkok per openbaar vervoer. Je eerste stop is het Koninklijke Paleis van Bangkok. Het werd gebouwd in 1782, voor de kroning van Koning Rama I. Het paleis deed dienst als officiële residentie van de Koning van Siam, het konklijke hof en de administratieve zetel van de overheid tot begin 1900. Ondanks dat het niet langer de residentie van de koning is, is het paleis nog steeds een spiritueel centrum van de natie en doorheen het jaar nog vaak gebruikt voor ceremonies. In het paleis bezoek je tevens ook de Wat Phra Kaew. Deze tempel is bekend om haar mooie smaragdgroene Boeddha. Het beeld heeft deze naam vooral door haar kleur, maar niet zo zeer om haar materiaal. Het beeld is namelijk niet gemaakt van smaragd, maar van jade. Je zet je tocht verder naar Wat Po, of de tempel van de liggende Boeddha. In 1801 werd de tempel hernoemd tot Wat Phra Chetuphon en is het centrum van de Boeddhistische religie in Thailand. Bovendien is het de eerste universiteit van het land en is het nog steeds het centrum voor de leer van traditionele Thaise massage en medicijnen. Vervolgens stap je aan boord voor een tocht per boot naar de Wat Arun, de tempel van de dageraad, gebouwd in Khmer-stijl. Een ware parel onder de tempels in Bangkok. Nadien kan je even uitrusten tijdens een boottocht per long tail boot over de klongs van Bangkok. Door de eeuwen heen, werd Bangkok vaak het ‘Venetië van het Oosten’ genoemd, met een dicht netwerk van klongs die door de stad liepen en gebruikt werden om zich over te transporteren. Je laatste stop? Chinatown. Yaowarat Road is een zee van straatkraampjes die samen één grote bazaar aan eten worden. De keuzes aan eten varieert van straatkramen tot de beste Chinese fine dining restaurants.

Overnachting in Bangkok

C Dag 3
Bangkok: Fietstocht op Bang Kra Chao (O)

Vanmorgen ben je vrij, maar tussen 12u30 en 12u45 sluit je aan bij een groep aan het meetingpoint (transfer niet inbegrepen) voor een leuke fietstocht. Net over de Chao Phraya rivier, op slechts een kleine afstand van het drukke Bangkok, ligt een uitzonderlijke plek, die de lokale mensen Bang Kra Chao noemen. Deze adembenemende wildernis in Bangkok bereik je het best per boot. Het is haast niet te geloven dat dit stukje natuur ongerept is gebleven. De rivier oversteken is bijna zoals terug in de tijd reizen: het is zo’n vredige plaats met een weelderige plantengroei, een doolhof van waterwegen, dorpjes, tempels en een echte tropische jungle. Zonder de skyline van Bangkok zou je nooit geloven dat je zo dicht bij de stad was. Er is ook amper verkeer! We rijden langs dorpjes, scholen en tempels – je vind er wel meer dan 30 – en een drijvende markt in het weekend. Tijdens onze tocht laten we je kennismaken met de verschillende bloemen en vruchten die langs de weg groeien en stoppen we voor verfrissing vooraleer we een bezoek brengen aan een fascinerende tempel. Deze werd meer dan 250 jaar geleden in de Ayutthaya periode gebouwd en heeft een uniek dak van teakhout.

Onze tocht bedraagt in totaal 25 kilometer. We fietsen eerst kort door een druk gedeelte van de stad voordat we de rivier oversteken. Daarna gaan we langs wegjes en baantjes, door steegjes, langs tempels, tuinen en de tropische jungle. Er zijn geen heuvels, maar sommige paden langs de kanalen zijn wel vrij smal en verhoogd, dus we raden je dan ook aan om hier voorzichtig te zijn. Als je last hebt van hoogtevrees of niet zo’n stabiele fietser bent, kan je misschien beter niet deelnemen aan deze tour. Maar anders is het een leuk en makkelijk ritje.

Overnachting in Bangkok

D Dag 4
Bangkok-Chiang Mai: Nachttrein (O)

Vandaag ben je vrij tot het tijd is dat een transfer je ’s avonds naar Hua Lam Pong Railway Station brengt. Van hieruit reis je met de nachttrein naar Chiang Mai. De nachtelijke treinrit duurt ongeveer 12 uur. Slaapwagons voor meerdere personen met airco en stapelbedden – lakens en kussens worden voorzien en je bagage reist mee in de wagon. Aan boord kan je eten en drinken krijgen of misschien heb je vandaag wel je eigen snacks gekocht voor onderweg. Je hebt overdag een dagkamer ter beschikking. Je kan je bagage hier achterlaten indien je nog uitstappen gaat doen vandaag. Omdat je later kan uitchecken, kan je je op je kamer ook nog even opfrissen alvorens je transfer je naar het treinstation brengt.

Overnachting op de nachttrein in 2de klasse van Bangkok naar Chiang Mai

E Dag 5
Chiang Mai: Aankomst met nachttrein en city tour

Bij aankomst in Chiang Mai Railway Station word je opgehaald voor de transfer naar je hotel. Eens in het hotel heb je vrije tijd om wat te rusten na de lange rit met de nachttrein. In de namiddag bezoek je Warorot Market, waar veel Thai zelf hun inkopen doen. Hier vind je dus dezelfde of gelijkaardige producten als op andere markten, maar goedkoper en meestal van betere kwaliteit! De Flower Market, de grootste bloemenmarkt in Chiang Mai, vind je achter Warorot Market langs de Mae Ping River aan de oostkant van de stad. Overal waar je kijkt, zie je stalletjes, bloemenslingers en kleine kransen met goudsbloemen en jasmijnen. Daarna staan er nog twee tempels op het programma. Wat Suan Dok werd gebouwd in het centrum van Wiang Suan Dok, een ommuurde nederzetting van de Lawa, ouder dan Chiang Mai zelf. En Wat Chiang Man werd gebouwd door Mangrai in 1297 als de eerste tempel van Chiang Mai in Wiang Nopburi, een versterkte stad van de Lawa die door Koning Mangrai gebruikt werd als een kamp tijdens de opbouw van zijn nieuwe hoofdstad Chiang Mai.

Overnachting in Chiang Mai

F Dag 6
Chiang Mai: Wat Doi Suthep en fietstocht door het platteland (O)

Na het ontbijt maak je je klaar voor een bezoek aan het beroemde tempelcomplex Wat Doi Suthep. Je wordt opgehaald tussen 8.30u en 9u en sluit aan bij een groep. Na een korte rit langs een schilderachtige en kronkelende bergweg komen we aan de indrukwekkende Naga trappen met maar liefst 300 treden. Een inspannende klim wordt dik beloond met één van de mooiste tempels van Thailand, en niet te vergeten het fantastische panoramische uitzicht over de stad! Rond 11u keren we terug naar het hotel.

Rond 13.30u houden we een korte veiligheidsbriefing en kiezen we een geschikte fiets voor je uit, want we trekken er in groep op uit met de fiets door de straten van Chiang Mai. We rijden zuidwaarts, langs de Ping River. De aangename fietstocht baant zich een weg door het groen, door de nabijheid van de rivier. Een bezoek aan een voormalige leprakolonie, dat nu een revalidatiecentrum is, geeft je een idee van het werk van de missionarissen vroeger. Al fietsend over de smalle landweggetjes ontdek je het echte, landelijke Thailand. We passeren verschillende fruitgaarden en ontdekken hoe de Thai leven in hun dorpen op het platteland. Voordat we terugfietsen naar Chiang Mai verkennen we nog de tempelruïnes van Wiang Kum Kam, de voormalige hoofdstad van Lanna. De fietstocht bedraagt zo’n 25 à 30 km over vlakke paden met een stukje van 1,5 km over onverharde weg en er wordt onderweg regelmatig gestopt. We voorzien helmen en comfortabele fietsen (aangepaste mountainbike).

Overnachting in Chiang Mai

G Dag 7
Chiang Mai-Phuket: Vlucht (O)

Vandaag ben je vrij tot het tijd is voor je transfer naar de luchthaven, waar je je vlucht neemt naar Phuket. Bij aankomst in Phuket Airport word je opgehaald en per transfer naar het hotel gebracht.

Overnachting op Phuket

H Dag 8
Phuket: Vrije dag (O)

Vandaag ben je volledig vrij in het paradijselijke Phuket. Ga je lekker ontspannen aan het strand of het zwembad of kies je toch voor meer actie en ga je op verkenning in de omgeving? Wat je ook beslist, de keuze is volledig aan jou!

Overnachting op Phuket

I Dag 9
Phuket: Phang Nga Bay (O-L-D)

Je sluit aan bij een groep en geniet van een namiddag waarbij je zeegrotten gaat verkennen in Phang Nga Bay. Je ontdekt er grotten en verborgen lagunes die in 1989 pas ontdekt werden. Ondertussen word je omgeven door schitterende natuur en wildlife. De trip start ’s middags om de grote massa te vermijden. Lunchen voor vertrek is niet nodig, de lunch wordt namelijk aan boord voorzien! Na de lunch krijg je een briefing, waarna een professionele gids met je door de zeegrotten peddelt. In je speciaal voor deze activiteit ontworpen kajaks verken je de mysterieuze zeegrotten van Phang Nga Bay. Je verkent er de verschillende hongs, wat Thais is voor kamers. De verborgen lagunes die door karststenen kliffen omgeven worden, zijn bewoond door makaken, ijsvogels, watervaranen, slijkspringers, reigers, zeearenden en Brahmaanse wouwen. Eindigen doen we als het donker wordt. Je laat je zelfgemaakte kratong uitdrijven en kijkt hoe je lichtje steeds meer de verte in drijft. Voor je terug naar de pier wordt gebracht, geniet je van een heerlijk buffet. ’s Morgens word je opgehaald in je hotel en ’s avonds wordt je er per transfer ook terug afgezet.

Overnachting in Phuket

J Dag 10 - 11
Phuket: Twee vrije dagen vertoeven (O)

Je geniet van 2 volledig vrije dagen om te genieten van je laatste momenten op het prachtige Phuket. Jij vult deze dagen ter plekke volledig naar eigen wens in. Heerlijk ontspannen of liever nog een uitstap? Jij kiest!

Overnachting op Phuket

K Dag 12
Phuket: Vertrekdag (O)

Vandaag ben je volledig vrij tot het tijd is voor je transfer naar de luchthaven, waar je een vlucht naar je volgende bestemming neemt of naar huis.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle logies in verblijfscategorie naar keuze, zoals vermeld in het programma
 • Alle transport zoals beschreven in het programma
 • Ticket voor de nachttrein in 2de klasse van Bangkok naar Chiang Mai op dag 4
 • Alle excursies en inkomgelden, zoals vermeld in het programma
 • Engelstalige begeleiding tijdens de excursies
 • Alle vermelde maaltijden (O: ontbijt, L: lunch, D: diner)
 • Lokale taksen
 • Bijdrage aan het Garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Binnenlandse vluchten
 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Alle overige niet vermelde maaltijden
 • Alle andere niet vermelde uitgaven
 • Fooi aan personeel, chauffeurs en gidsen
 • Verzekering

Wat je moet weten over deze reis

Klimaatinfo

Het klimaat in Thailand bestaat vooral uit 3 seizoenen: regenseizoen (ongeveer mei-oktober), het koele seizoen (november-februari) en het hete seizoen (maart-mei). 

Het regenseizoen is het minst voorspelbare van de drie. De periode variëert jaarlijks in lengte en intensiteit, maar het is zeker niet zo dat de hemelsluizen onophoudelijk open gaan van mei tot en met oktober. Er zullen veel regendagen zijn, maar laat dit je niet afschrikken! Vaak duren de regenbuien maar enkele uren en valt de regen vooral in de late namiddag en 's nachts. Tussen juni en augustus bouwt de hoeveelheid regen op en in september en oktober behaalt de hoeveelheid neerslag z'n piek. Wel de moeite om rekening mee te houden als je plant om een trekking te doen. De paden zijn vaak onverhard en hellingen in de jungle worden moeilijker te beklimmen als het modderig is. Een voordeel is wel dat de natuur fris en groen is tijdens deze maanden. De meest aangename periode is het koele seizoen. Hou er wel rekening mee dat de temperaturen wel nog steeds heel erg warm zijn en je overdag een warme 30° mag verwachten. Dit is ook het meest geliefde seizoen omwille van de betere temperaturen, minder neerslag, de natuur is nog fris en groen en de watervallen nog steeds spectaculair. Het hete seizoen treft vooral in steden als Bangkok, waar de temperaturen kunnen oplopen tot 35°. Het moment om naar het strand te trekken dus. 

Hier en daar wijken de seizoenen af van het bovenvermelde algemene overzicht. In het noorden is het namelijk veel minder vochtig en kunnen de temperaturen op hoger gelegen plekken vooral 's nachts serieus zakken. Tussen maart en mei is het vaak dan weer warmen dan in Centraal-Thailand. In het zuiden zijn de temperaturen doorheen het jaar veel consistenter, zeker naargelang je dichter bij de evenaar bent. Rond de Andemanse Zee is er een veel steviger regenseizoen dan eender waar in het land. Ze begint al eens een maand vroeger en kan tot november doorgaan. Aan de andere kant in zuidelijk Thailand, aan de Golf van Thailand, gelden de standaard seizoenen niet. Het regenseizoen slaat hier tussen oktober en januari toe, maar het regenseizoen is minder stevig dan aan de kust van de Andemanse Zee.

Waar ga je heen voor zon en strand? 

 • De kust rond Hua Hin: kan het hele jaar rond bezocht worden. Enkel rond september-oktober wordt hier regen verwacht. 
 • De kust aan de Andemanse Zee (Phuket, Krabi,...): november-maart is de ideale periode om teze regio te bezoeken.
 • De kust aan de Gof van Thailand (Koh Samui, Koh Phangan,...): hier kom je best vertoeven tussen januari en augustus.
 • Koh Chang, Koh Kood,...: zijn de ideale zon, zee, strand uitvalsbasis tussen november en april. 
Fooien en geldzaken

In Thailand wordt er betaald in THB, of Thaise baht.

Maaltijden en drank

Lunch – THB 100 per persoon per lunch 

Diner – THB 130 per persoon per diner 

Snacks – THB 60 per persoon per dag 

1,5l water – THB 10 per fles


Fooi

Fooien in Thailand zijn niet verplicht, maar indien je tevreden bent van de geboden service dan is een fooi geschikt. Hoewel het voor jou misschien geen gewoonte is, kan het voor diegenen die voor je zorgen op je vakantie van veen betekenis zijn. Het kan aanzetten of inspireren tot nog betere service.

Hieronder vind je enkele suggesties voor fooien in EUR per persoon per dag:

Restaurants: Op lokale markten en in basic restaurants kan je de rekening naar boven afronden. In de betere restaurants daarentegen, stellen we een fooi van 10% à 15% van de rekening voor.

Lokale gidsen: Doorheen je reis geniet je misschien van een lokale gids, bovenop je tour leader. Soms zal je op een bepaalde locatie of dag enkel een lokale gids hebben of enkel een begeleider voor enkele dagen.  Hier stellen we voor om een fooi te geven van €2 à €3 per persoon, per dag.

Chauffeurs: Je kan een grote variatie aan chauffeurs tegenkomen tijdens je reis. De ene voor een korte rit en de andere misschien voor enkele dagen. We raden je aan een hogere fooi te geven aan diegenen die meer betrokken zijn met je reisgezelschap, maar stellen in het algemeen een fooi van €1 à €2 per persoon, per dag voor.

Jouw begeleider: Ook je lokale begeleider die je per locatie tijdens je privé-excursies begeleidt verdient voor de goede zorg wel wat extra. De hoeveelheid hangt van jouw persoonlijke voorkeur af, hoewel we als richtlijn €2 à €4 per persoon, per dag zouden aangeven. Je bent natuurlijk vrij om meer of minder te geven, afhankelijk van hoe je de service vond of hoe lang deze persoon je begeleid heeft. Onthoud: een fooi is niet verplicht en moet enkel gegeven worden indien jij tevreden bent van de geboden service.

In totaal raden we aan om rekening te houden met een fooibudget van zo'n €5 à €10 per persoon, per dag.

Een tip! Voorzie op voorhand altijd kleine coupures. Zo kom je niet in situaties waar je geen kleine biljetten hebt om iemand een fooi te geven.

Sinds 17/01/2011 blokkeren Belgische banken de Maestro-functie in de meeste landen buiten Europa. Daardoor is het niet meer mogelijk om - buiten Europa - met een bankkaart te betalen of geld op te nemen. Je kan je bank wel op voorhand vragen je Maestro-functie tijdens je reis opnieuw te activeren. Informeer je dus zeker bij je bank indien je op reis nog gebruik wil maken van je kaart! Voor de meest recente wisselkoers: zie www.xe.com/currencyconverter/. Met een Visakaart of Maestrokaart kan je bijna overal terecht om geld uit de muur te halen. Verder worden betaalkaarten enkel aanvaard in de duurdere handelszaken.

Medische info

Alle up-to-date informatie voor Thailand kan je terugvinden op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde.

http://www.itg.be/itg/GeneralSite/Default.aspx?wpid=789&miid=679&L=n&Country=Thailand

Aanbevolen zijn vaccinaties tegen TETANUS (klem), DIFTERIE, POLIO, BUIKTYFUS en HEPATITIS A. In vele omstandigheden is vaccinatie tegen HEPATITIS B aangeraden.

Raadpleeg zeker je huisarts en het Instituut voor Tropische Geneeskunde voor de meest recente informatie: - telefonisch reisadvies: 0900/101.10 (24 uur op 24 uur)

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren