Overslaan en naar de inhoud gaan

Maak tijdens deze tweeweekse rondreis in noordelijk Thailand kennis met de culturele hoogtepunten van Bangkok en Chiang Mai. Afsluiten doe je aan de parelwitte zandstranden van Phuket!

Deze reis brengt je van de sprookjesachtige tempels van Bangkok naar het gezellig bruisende Chinatown en door het centrum van Chiang Mai en daarbuiten. Na het ontdekken van al het moois in Centraal- en Noord-Thailand, trek je naar het zuiden. Hier kan je voluit genieten van de parelwitte zandstranden van Phuket en omgeving. 

Liever afsluiten op het wondermooie eiland Koh Chang, het groene Krabi, paradijselijke Koh Samui of een andere strandbestemming waar je van droomt? Geen probleem, wij passen dit graag voor je aan!

De hoogtepunten van deze reis

Wat Pho Bangkok tempel Thailand reis cultuur
Wat Pho, Bangkok

Ga op verkenning in de mooiste tempels van het bruisende Bangkok

Wat Doi Suthep Chian Mai tempel Thailand citytrip cultuur
Wat Doi Suthep

Ontdek de 'Roos van het Noorden' - Chiang Mai - vanbinnen en vanbuiten

Phuket eiland Thailand reis
Phuket

Afsluiten op het tropische Phuket, vanwaar je de idyllische baaien en eilanden in de buurt verkent

Programma

Programma

A Dag 1
Bangkok

Sa-wat dee, welkom in Thailand! Bij aankomst van je vlucht in Bangkok brengt een transfer je van de luchthaven naar je hotel in het centrum van Bangkok. Eens aangekomen ben je de rest van de dag vrij om naar eigen wens in te vullen.

De bruisende hoofdstad van Thailand is bekend om haar tuktuks, klongs en straatkramen met heerlijke lokale gerechten. Bangkok heeft echter veel meer te bieden! Waarom geen rivierboot naar Chinatown nemen en de drukke straten ontdekken of door het toeristische mekka van Khao San Road verkennen? Of misschien ga je al meteen voor totale ontspanning tijdens een typisch Thaise massage?

Overnachting in Bangkok

B Dag 2
Bangkok

Inbegrepen: ontbijt - diner

Trek er om 09u00 samen met je gids op uit in Bangkok per openbaar vervoer. Begin je dag aan boord van een lokale openbare boot richting je eerste stop: het Koninklijke Paleis van Bangkok. Waan je er in een Aziatische versie van Alice in Wonderland. De gebouwen zijn zo mooi, dat ze bijna niet echt voelen. Wees er maar zeker van dat ze dat wel zijn! Je gids vertelt je over de geschiedenis van het Koninklijke Paleis en de meest heilige Boeddhistische tempel die erin ligt: de Wat Phra Kaew.

Deze tempel is bekend om haar smaragdgroene Boeddha. Het beeld heeft deze naam vooral door haar kleur, maar niet zo zeer om haar materiaal. Het beeld is namelijk niet gemaakt van smaragd, maar van jade. Van de ene mooie tempel naar de andere!

Zet je tocht verder naar Wat Po, de tempel van de liggende Boeddha. Dit is het centrum van de Boeddhistische religie in Thailand. Bovendien is het de eerste universiteit van het land en nog steeds het centrum voor de leer van traditionele Thaise massage en medicijnen.

Wandel langs de Chao Phraya Rivier en stap aan boord voor een boottocht per long tail boot over de klongs van Bangkok. Door de eeuwen heen, werd Bangkok vaak het ‘Venetië van het Oosten’ genoemd, door haar dicht netwerk van khlongs die door de stad lopen en gebruikt werden voor allerhande transport. Veel van de khlongs werden door de jaren heen opgevuld en verbouwd tot wegen. Deze wegen werden kleine gemeenschappen, die je ontdekt terwijl je per boot voorbij glijdt. Deze omgeving voelt als een compleet ander Bangkok, weg van de drukke wegen en chaos.  

In verken je met je gids het iconische Chinatown. Deze buurt is zo rijk in zichten, geluiden en geuren, dat het enkel kan beschreven worden als een aanval op je zintuigen. Op een goede manier dan, natuurlijk! Wandel door de buurt met je gids, waardoor je niets mist van wat er rond je gebeurt!

Bezoek er Wat Traimit, een indrukwekkend zicht om te aanschouwen en één van de dingen die je ook niet mag missen als je in Bangkok bent. In deze prachtige tempel huist ’s werelds grootste zittende Boeddha uit puur goud. Met een hoogte van 5 meter en een gewicht van wel 5,5 ton. Je gids vertelt je de lokale verhalen die over de Boeddha worden vertelt, over de geschiedenis en de legendarische verhalen die de ronde doen over de originele Boeddha die hier zat. Het Chinees Museum in de tempel vertelt over de geschiedenis van de Chinezen in Thailand en de fascinerende relatie tussen beide landen. Nadien volgt een welverdiende pauze! Bezoek een 100 jaar oud koffiehuis, waar je koffie kan proeven, een snack nemen en even kan ontspannen en de omgeving opnemen.

Volledig uitgerust gaat de tour verder naar een markt, gespecialiseerd in Chinese religieuze producten en vers eten. ’s Nachts staat het hier vol met kraampjes en wordt dit één gigantische, heerlijke food bazaar. Keuze te over! Van lokaal street food tot fine dining in Chinese restaurants. Jouw kans om je compleet te laten gaan en alle gerechten te proberen waar je nog nooit van hebt gehoord, maar die je nadien wellicht nooit meer zal vergeten.

Met een buik vol specialiteiten gaat de tour verder naar de nachtmarkt van Saphan Put. Hier vind je alles: kledij, schoenen, tassen, accessoires en antiek. Je kan er zelfs een portret van je laten schilderen. Je stopt ook aan Talat Pak Khlong, de grootste bloemen- en groentemarkt in Bangkok. Hier eindigt de tour. Je kan er nog even rondkuieren of je neemt een taxi of tuk tuk terug naar je hotel.

Overnachting in Bangkok

C Dag 3
Bangkok

Inbegrepen: ontbijt

Reis met je gids per express boot naar Thanam Non, waar je een taxi of openbare bus neemt om met de oversteekboot naar Koh Kred te gaan. Ko Kred is een eiland in het midden van de Chao Phraya Rivier en is het gebied van de Mon gemeenschap, die van het toenmalige Birma naar Siam getrokken zijn. De koning Tak Sin stond hen toe om in dit gebied te leven sinds 1539. Hun unieke cultuur gaf de charme aan dit eiland.

Trek per fiets op verkenning. Je fiets op het eiland en houdt halt bij bezienswaardigheden als Wat Paramai Yikawat, een centrum voor oude pottenbakkerskunsten van de Mon en je krijgt er de kans om een traditioneel Thais dessert te proeven. Het is traditioneel Thais, maar wordt zelden gevonden. In het weekend is het bovendien ook mogelijk om er de lokale markt te bezoeken.

Keer rond de middag terug naar je hotel, waar je de rest van de namiddag vrij bent.

Overnachting in Bangkok

D Dag 4
Bangkok - Chiang Mai

Inbegrepen: ontbijt

Geniet van een vrije dag tot een transfer je in de namiddag naar Bangkok Railway Station brengt. Je beschikt over een dagkamer in je hotel tot 16u00. Je bent dus vrij om op verkenning te gaan. Met je dagkamer kan je je nog opfrissen voor je transfer bij het uitchecken ophaalt.

Reis per nachttrein naar Chiang Mai. De nachtelijke treinrit duurt ongeveer 13 uur. Je overnacht in slaapwagons voor meerdere personen met airco en stapelbedden. Lakens en kussens worden voorzien en je bagage reist mee in de wagon. Aan boord kan je eten en drinken krijgen, al koop je voor vertrek best eigen snacks om de treinrit door te komen.


Overnachting op de nachttrein in 2de klasse van Bangkok naar Chiang Mai

E Dag 5
Chiang Mai

Bij aankomst in Chiang Mai Railway Station brengt een transfer je naar je hotel. Eens in het hotel geniet je van vrije tijd om wat te rusten, na de lange rit met de nachttrein.

Trek er in de namiddag met een gids op uit in het centrum van Chiang Mai. Bezoek de Warorot Market, waar veel Thai zelf hun inkopen doen. Hier vind je dus dezelfde of gelijkaardige producten als op andere markten, maar goedkoper en meestal van betere kwaliteit! De Flower Market, de grootste bloemenmarkt in Chiang Mai, vind je achter Warorot Market langs de Mae Ping River aan de oostkant van de stad. Overal waar je kijkt, zie je stalletjes, bloemenslingers en kleine kransen met goudsbloemen en jasmijnen.

Kuier over de gronden van Wat Suan Dok, gebouwd in het centrum van Wiang Suan Dok, een ommuurde nederzetting van de Lawa, ouder dan Chiang Mai zelf. Wat Chiang Man werd gebouwd door Mangrai in 1297, als de eerste tempel van Chiang Mai.

Overnachting in Chiang Mai

F Dag 6
Chiang Mai

Inbegrepen: ontbijt

Maak je klaar voor een bezoek aan het beroemde tempelcomplex Wat Doi Suthep. Sluit aan bij een internationale groep, waarna een transfer je tussen 08u30 en 09u00 naar de tempel brengt. Na een korte rit langs een schilderachtige en kronkelende bergweg, arriveer je aan de indrukwekkende Naga trappen met maar liefst 309 treden. Een inspannende klim wordt dik beloond met één van de mooiste tempels van Thailand, en niet te vergeten het fantastische panoramische uitzicht over de stad! Rond 11u keer je terug naar het hotel.

Ontvang rond 13u30 een korte veiligheidsbriefing kies een geschikte fiets uit. Je trekt er namelijk in groep op uit met de fiets door de straten van Chiang Mai. Fiets zuidwaarts, langs de Ping River. De aangename fietstocht baant zich een weg door het vruchtbare gebied rondom de rivier. Een bezoek aan een voormalige leprakolonie, dat nu een revalidatiecentrum is, geeft je een idee van het werk van de missionarissen vroeger. Al fietsend over de smalle landweggetjes ontdek je het echte, landelijke Thailand. Passeer fruitgaarden en ontdek hoe de Thai leven op het platteland. Voor je terug fietst naar Chiang Mai, verken je de tempelruïnes van Wiang Kum Kam, de voormalige hoofdstad van Lanna.

De fietstocht bedraagt zo’n 25 à 30 km over vlakke paden met een stukje van 1,5 km over onverharde weg. Er wordt onderweg regelmatig gestopt, wat het een aangename tocht maakt. We voorzien je van helmen en comfortabele fietsen (aangepaste mountainbike).

Overnachting in Chiang Mai

G Dag 7
Chiang Mai

Inbegrepen: ontbijt - diner

Ga op eigen houtje op verkenning in het bruisende Chiang Mai, tijdens een vrije voormiddag.

Ontdek in de namiddag de geheimen van de Thaise keuken. Je wordt hiervoor opgehaald in je hotel en sluit aan in internationale groep. Maak kennis met de belangrijkste ingrediënten, hoe je deze gebruikt en wat je ter vervanging kan gebruiken indien je dit thuis niet vindt. Je leert tijdens de kookles hoe je verschillende lokale specialiteiten klaarmaakt. Nadien smul je van je eigen creaties. Zo heb je ook al meteen genoten van een zelf klaargemaakt Thais diner! Na de les ontvang je de recepten die je hebt gekookt. Zo probeer je thuis je nieuwe kookkunsten uit!

Overnachting in Chiang Mai

H Dag 8
Chiang Mai - Phuket

Inbegrepen: ontbijt

Je bent vrij tot het tijd is voor je transfer naar de luchthaven. Hier neem je een binnenlandse vlucht (niet inbegrepen) naar Phuket. Bij aankomst in Phuket Airport reis je per transfer naar je hotel. De rest van de dag kan je op eigen houtje kennis maken met het eilandleven op Phuket.

Overnachting op Phuket

I Dag 9
Phuket

Inbegrepen: ontbijt

Ontspan volledig tijdens een vrije dag in het paradijselijke Phuket. Ga relaxen aan het strand of het zwembad, of kies voor meer actie en ga op verkenning in de omgeving. Wat je ook beslist, de keuze is volledig aan jou!

Overnachting op Phuket

J Dag 10
Phuket

Inbegrepen: ontbijt - lunch - diner

Sluit in de late ochtend aan in groep, om de zeegrotten te midden van Phang Nga Bay te ontdekken. Je begint midden op de dag om de massa te vermijden. Neem geen lunch, want je krijgt lunch aangeboden op onze comfortabele boot. Ontvang na de lunch een briefing, waarna je er met een professionele gids op uit trekt. In de speciaal voor deze activiteit ontworpen zeekajaks, verken je de mysterieuze zeegrotten van Phang Nga Bay.

De verborgen lagunes, die door karststenen kliffen omgeven worden, zijn bewoond door tal van wildlife. Van makaken en ijsvissen, tot Indische varanen, slijkspringers, zeearenden en Brahmaanse wouwen. Eindigen doe je na het ondergaan van de zon. Laat je zelfgemaakte kratong uitdrijven en kijk hoe jouw lichtje en dat van je medereizigers steeds meer de verte in drijft. Voor je terug naar de pier wordt gebracht, geniet je van een heerlijk buffet.

Je wordt ’s morgens rond 10u00 in je hotel opgehaald en ook ’s avonds krijg je een transfer van de pier terug naar je hotel

Overnachting in Phuket

K Dag 11 - 12
Phuket

Inbegrepen: ontbijt

Geniet tijdens twee vrije dagen van je laatste momenten op het prachtige Phuket. Vul je tijd ter plekke volledig naar eigen wens in. Heerlijk ontspannen of liever nog een laatste keer actief op verkenning? Jij kiest!

Overnachting op Phuket

L Dag 13
Phuket

Inbegrepen: ontbijt

Je ben vrij tot een transfer je ophaalt en naar de luchthaven brengt voor je terugvlucht naar huis. Uitchecken in je kamer kan tot 12u00. Het einde van een onvergetelijke reis doorheen Thailand!

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle logies in verblijfscategorie naar keuze, zoals vermeld in het programma
  • Bij 2 personen - op basis van een tweepersoonskamer         
  • Bij 3 personen - op basis van een driepersoonskamer
  • Bij 4 personen - op basis van twee tweepersoonskamers
 • Alle transport zoals beschreven in het programma
 • Ticket voor de nachttrein in 2de klasse van Bangkok naar Chiang Mai op dag 4
 • Alle excursies en inkomgelden, zoals vermeld in het programma
 • Engelstalige begeleiding tijdens de excursies
 • Alle vermelde maaltijden (O: ontbijt, L: lunch, D: diner)
 • Lokale taksen
 • Bijdrage aan het Garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Binnenlandse vluchten
 • Upgrade naar nachttrein in 1ste klasse: €25 per persoon per rit
  • Opgelet: Treintickets in 1ste klasse zijn beperkt en pas 90 dagen voor de treinreis boekbaart. Dit betekent dat deze onder voorbehoud van beschikbaarheid zijn tot deze effectief geboekt kunnen worden.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Alle overige niet vermelde maaltijden
 • Alle andere niet vermelde uitgaven
 • Fooi aan personeel, chauffeurs en gidsen
 • Verzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

 • Wens je dit programma op één of andere manier te wijzigen? Geen probleem, wij kunnen ieder programma op maat uitwerken!
 • Afhankelijk van de beschikbaarheid kan de prijs van onze offertes op maat lager of hoger kunnen liggen dan de richtprijzen per reisperiode, die we hiernaast weergeven.

Voor deze Thailand rondreis werken we met twee verblijfscategorieën: Comfort en Deluxe. Wil je graag een combinatie van beide categorieën, een speciale accommodatie als een homestay of raft house, of een luxueus 5* strandverblijf om mee te eindigen? Alle soorten accommodaties kunnen gecombineerd worden zodat jouw Thailand rondreis volledig in lijn ligt met jouw verwachtingen. Contacteer je Joker-kantoor om je droomreis in Thailand te laten samenstellen.

Comfort

Tijdens een rondreis in de Comfort categorie verblijf je in lokale accommodaties met het comfort van een 3* hotel. We kozen voor goed gelegen accommodaties, vlakbij het centrum om zoveel mogelijk van je bestemming binnen handbereik te hebben. Elk kamer heeft z’n eigen badkamer met warm en koud water, douche en toilet, tenzij anders vermeld in de offerte. De accommodaties zijn allemaal voorzien van het nodige comfort en sommige beschikken over een zwembad. Hieronder vind je onze selectie comfort-accommodaties van het reisprogramma:

Stad
Hotel

Bangkok

Nouvo City Hotel

Chiang Mai

Raming Lodge

Phuket

The Charm Resort

 
Deluxe

De Deluxe categorie is uitermate geschikt voor reizigers die ietsje meer verwachten van hun accommodatie. Je verblijft in degelijke 4* à 5* hotels met ruime kamers, die veelal beschikken over een zwembad en restaurant. Doorgaans zijn met meer lokale charme, voorzien van al de nodige faciliteiten om te genieten van een comfortabel verblijf in een aangename omgeving. Hieronder vind je onze selectie deluxe-accommodaties van het reisprogramma:

Stad
Hotel

Bangkok

Riva Surya Hotel

Chiang Mai

Bodhi Serene

Phuket

Cape Panwa Resort

Wat je moet weten over deze reis

Klimaatinfo

Het klimaat in Thailand bestaat vooral uit 3 seizoenen: regenseizoen (ongeveer mei-oktober), het koele seizoen (november-februari) en het hete seizoen (maart-mei). 

Regenseizoen

Het regenseizoen, van mei tot en met oktober, is het minst voorspelbare seizoen van de drie. De periode varieert jaarlijks in lengte en intensiteit, maar het is zeker niet zo dat de hemelsluizen onophoudelijk open gaan voor het gehele regenseizoen.

Er zullen veel regendagen zijn, maar laat dit je niet afschrikken! Vaak duren de regenbuien maar enkele uren en valt de regen vooral in de late namiddag en 's nachts. Tussen juni en augustus bouwt de hoeveelheid regen op en in september en oktober behaalt de hoeveelheid neerslag z'n piek.

Wel de moeite om rekening mee te houden als je van plan bent om een trekking te doen. De paden zijn vaak onverhard en hellingen in de jungle worden moeilijker te beklimmen als het modderig is. Een voordeel is wel dat de natuur fris en groen is tijdens deze maanden.

Koele seizoen 

De meest aangename periode is het koele seizoen van november tot en met februari. Hou er wel rekening mee dat de temperaturen wel nog steeds heel erg warm zijn en je overdag een warme 30° mag verwachten. De zware vochtigheid is echter wat minder tijdens dit seizoen. Dit is een erg geliefd seizoen omwille van de betere temperaturen en mindere perioden van neerslag. Omdat het koele seizoen het regenseizoen opvolt, is de natuur echter nog fris en groen en de watervallen nog steeds spectaculair.

Hete seizoen

Het hete seizoen loopt van maart tot en met mei, en treft vooral steden als Bangkok, waar de temperaturen kunnen oplopen tot 35°. Het moment om naar het strand te trekken dus. Deze periode is, omwille van de warmte, minder geschikt om buitenuitstappen te doen, voornamelijk actieve inspanningen zoals bijvoorbeeld een trekking.  

Uitzonderingen

Hier en daar wijken de seizoenen af van de algemene kenmerken.

 • In het noorden is het namelijk veel minder vochtig en kunnen de temperaturen op hoger gelegen plekken vooral 's nachts serieus zakken. Tussen maart en mei is het vaak dan weer warmen dan in Centraal-Thailand.
 • In het zuiden zijn de temperaturen doorheen het jaar veel consistenter, zeker naargelang je dichter bij de evenaar bent.
 • Rond de Andemanse Zee is er een veel steviger regenseizoen dan eender waar in het land. Ze begint al eens een maand vroeger en kan tot november doorgaan.
 • Aan de andere kant in zuidelijk Thailand, aan de Golf van Thailand, gelden de standaard seizoenen niet. Het regenseizoen slaat hier tussen oktober en januari toe, maar het regenseizoen is minder stevig dan aan de kust van de Andemanse Zee.

Beste reisperiode per strandverblijf 

 • Andemanse Zee (Phuket, Krabi,Koh Yao Noi, Koh Yao Yai, Koh Lanta, Khao Lak): november - maart
 • Golf van Thailand - Zuid (Koh Samui, Koh Phangan, Koh Tao): januari - augustus.
 • Golf van Thailand - Noord (Koh Chang, Koh Kood): november - april. 
Goed om weten

 • Zorg voor kledij die je ellebogen en knieën bedekt wanneer je een tempel bezoekt. 
 • De kledingvoorschriften voor een bezoek aan het Koninklijk Paleis in Bangkok zijn zeer strict:
  • Je kledij dient schouders en middel te bedekken Je schouders bedekken met een sjaal over een topje met fijne bandjes wordt niet geaccepteerd.
  • Broeken dienen tot aan de enkel komen en rokken tot onder de knie. 
  • Draag geen gescheurde of doorzichtige kledij.
  • Draag geen strakke kledij als yogabroeken of leggings. 
  • Best draag je losse, lange kledij in een luchtige stof. Dit is zowel respectvol, als koel in het tropische klimaat van Bangkok
 • Voor een bezoek aan het Koninklijk Paleis in Bangkok dien je je internationaal paspoort te laten zien. Indien je niet in het bezit bent van je paspoort bij een bezoek, kan je de toegang tot het paleis ontzegt worden. 

Opgelet:

In Thailand geldt er een zwaar verbod op e-sigaretten. Wie betrapt wordt op het bezit of gebruik van een e-sigaret zal deze moeten inleveren en een boeten betalen. Er kunnen ook celstraffen op staan tot 10 jaar als je veroordeeld wordt. 

Fooien en geldzaken

In Thailand wordt er betaald in THB, of Thaise baht.

Maaltijden en drank

Lunch – THB 100 per persoon per lunch 

Diner – THB 130 per persoon per diner 

Snacks – THB 60 per persoon per dag 

1,5l water – THB 10 per fles


Fooi

Fooien in Thailand zijn niet verplicht, maar indien je tevreden bent van de geboden service dan is een fooi geschikt. Hoewel het voor jou misschien geen gewoonte is, kan het voor diegenen die voor je zorgen op je vakantie van veen betekenis zijn. Het kan aanzetten of inspireren tot nog betere service.

Hieronder vind je enkele suggesties voor fooien in EUR per persoon per dag:

Restaurants: Op lokale markten en in basic restaurants kan je de rekening naar boven afronden. In de betere restaurants daarentegen, stellen we een fooi van 10% à 15% van de rekening voor.

Lokale gidsen: Doorheen je reis geniet je misschien van een lokale gids, bovenop je tour leader. Soms zal je op een bepaalde locatie of dag enkel een lokale gids hebben of enkel een begeleider voor enkele dagen.  Hier stellen we voor om een fooi te geven van €2 à €3 per persoon, per dag.

Chauffeurs: Je kan een grote variatie aan chauffeurs tegenkomen tijdens je reis. De ene voor een korte rit en de andere misschien voor enkele dagen. We raden je aan een hogere fooi te geven aan diegenen die meer betrokken zijn met je reisgezelschap, maar stellen in het algemeen een fooi van €1 à €2 per persoon, per dag voor.

Jouw begeleider: Ook je lokale begeleider die je per locatie tijdens je privé-excursies begeleidt verdient voor de goede zorg wel wat extra. De hoeveelheid hangt van jouw persoonlijke voorkeur af, hoewel we als richtlijn €2 à €4 per persoon, per dag zouden aangeven. Je bent natuurlijk vrij om meer of minder te geven, afhankelijk van hoe je de service vond of hoe lang deze persoon je begeleid heeft. Onthoud: een fooi is niet verplicht en moet enkel gegeven worden indien jij tevreden bent van de geboden service.

In totaal raden we aan om rekening te houden met een fooibudget van zo'n €5 à €10 per persoon, per dag.

Een tip! Voorzie op voorhand altijd kleine coupures. Zo kom je niet in situaties waar je geen kleine biljetten hebt om iemand een fooi te geven.

Sinds 17/01/2011 blokkeren Belgische banken de Maestro-functie in de meeste landen buiten Europa. Daardoor is het niet meer mogelijk om - buiten Europa - met een bankkaart te betalen of geld op te nemen. Je kan je bank wel op voorhand vragen je Maestro-functie tijdens je reis opnieuw te activeren. Informeer je dus zeker bij je bank indien je op reis nog gebruik wil maken van je kaart! Voor de meest recente wisselkoers: zie www.xe.com/currencyconverter/. Met een Visakaart of Maestrokaart kan je bijna overal terecht om geld uit de muur te halen. Verder worden betaalkaarten enkel aanvaard in de duurdere handelszaken.

Medische info

Alle up-to-date informatie voor Thailand kan je terugvinden op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde.

https://www.wanda.be/en/landen/thailand/

Aanbevolen zijn vaccinaties tegen TETANUS (klem), DIFTERIE, POLIO, BUIKTYFUS en HEPATITIS A. In vele omstandigheden is vaccinatie tegen HEPATITIS B aangeraden.

Raadpleeg zeker je huisarts en het Instituut voor Tropische Geneeskunde voor de meest recente informatie: - telefonisch reisadvies: 0900/101.10 (24 uur op 24 uur)

Olifanten in Thailand

Terwijl we de beslissingen van elk individu op reis respecteren, beslist Joker om geen olifantenritten of onnatuurlijke optredens van olifanten in de individuele programma’s te voorzien. Mocht je hiervoor een aanbod krijgen op reis, raden we aan hier niet op in te gaan. Ook organisaties zoals de World Animal Protection stellen dat in tegenstelling tot wat vaak geloofd wordt, dat olifanten in gevangenschap wilde dieren blijven en dat ondanks de goede bedoelingen, veel organisaties niet in staat zijn om de olifanten van de geschikte leefomstandigheden te voorzien. Olifanten zijn nu eenmaal niet gedomesticeerd en zijn grote, veeleisende dieren. Ze hebben vers water nodig binnen direct bereik, een dieet dat in gevangenschap normaalgezien niet kan gewaarborgd worden, ruimte, hun zintuigen moeten op een natuurlijke manier gestimuleerd worden, ze hebben gezelschap van dieren van hun eigen soort nodig…

Ondanks de waarheid in het argument dat betalen voor zulke activiteiten, werkgelegenheid schept voor de mahouts, weten we dat het ook de vraag verhoogt om wilde olifanten te vangen of gevangen olifanten te kweken. Hoe je het ook draait of keert, het trainen van olifanten voor het entertainen van toeristen is erg wreed en veel van de activiteiten die op hun programma staan, waaronder trekkings, zijn fysiek erg zwaar en stresserend. We danken jullie voor jullie steun om het welzijn van deze prachtige dieren te verbeteren. Met z’n allen gaan we voor een beter leven voor onze dikhuidige vrienden.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren