Overslaan en naar de inhoud gaan

Klaar om de culturele must-sees uit Bangkok en Chiang Mai mee te pikken? Deze reis brengt je van de sprookjesachtige tempels van Bangkok naar het gezellig bruisende Chinatown en door het centrum van Chiang Mai en daarbuiten. Na het ontdekken van al het schoon in Centraal- en Noord-Thailand, trek je naar het zuiden. Hier kan je voluit genieten van de parelwitte zandstranden van Phuket en omgeving. 

De hoogtepunten van deze reis

Wat Pho, Bangkok
Wat Pho, Bangkok

Ga op verkenning in de mooiste tempels van het bruisende Bangkok

Wat Doi Suthep
Wat Doi Suthep

Ontdek de 'Roos van het Noorden' - Chiang Mai - vanbinnen en vanbuiten

Phuket
Phuket

Afsluiten op het tropische Phuket, vanwaar je de idyllische baaien en eilanden in de buurt verkent

Programma

Programma

A Dag 1
Bangkok: Aankomstdag

Sa-wat dee, welkom in Thailand! Bij aankomst van je vlucht in Bangkok word je opgehaald door je gids. Deze brengt je per transfer van de luchthaven naar je hotel in het centrum van Bangkok. Eens aangekomen ben je de rest van de dag vrij om naar eigen wens in te vullen.

De bruisende hoofdstad van Thailand is bekend om haar tuktuks, klongs en straatkramen met heerlijke lokale gerechten. Bangkok heeft echter veel meer te bieden! Waarom geen rivierboot naar Chinatown nemen en de drukke straten ontdekken of door het toeristische mekka van Khao San Road verkennen? Of misschien ga je al meteen voor totale ontspanning tijdens een typisch Thaise massage?

Overnachting in Bangkok

B Dag 2
Bangkok: Citytour en Chinatown (O-D)

Vandaag trek je er samen met je gids op uit in Bangkok per openbaar vervoer. Je eerste stop is het Koninklijke Paleis van Bangkok. Het werd gebouwd in 1782, voor de kroning van Koning Rama I. Het paleis deed dienst als officiële residentie van de Koning van Siam, het konklijke hof en de administratieve zetel van de overheid tot begin 1900. Ondanks dat het niet langer de residentie van de koning is, is het paleis nog steeds een spiritueel centrum van de natie en doorheen het jaar nog vaak gebruikt voor ceremonies. In het paleis bezoek je tevens ook de Wat Phra Kaew. Deze tempel is bekend om haar mooie smaragdgroene Boeddha. Het beeld heeft deze naam vooral door haar kleur, maar niet zo zeer om haar materiaal. Het beeld is namelijk niet gemaakt van smaragd, maar van jade. Je zet je tocht verder naar Wat Po, of de tempel van de liggende Boeddha. In 1801 werd de tempel hernoemd tot Wat Phra Chetuphon en is het centrum van de Boeddhistische religie in Thailand. Bovendien is het de eerste universiteit van het land en is het nog steeds het centrum voor de leer van traditionele Thaise massage en medicijnen. Vervolgens stap je aan boord voor een tocht per boot naar de Wat Arun, de tempel van de dageraad, gebouwd in Khmer-stijl. Een ware parel onder de tempels in Bangkok. Nadien kan je even uitrusten tijdens een boottocht per long tail boot over de klongs van Bangkok. Door de eeuwen heen, werd Bangkok vaak het ‘Venetië van het Oosten’ genoemd, met een dicht netwerk van klongs die door de stad liepen en gebruikt werden om zich over te transporteren. Je laatste stop? Chinatown. Yaowarat Road is een zee van straatkraampjes die samen één grote bazaar aan eten worden. De keuzes aan eten varieert van straatkramen tot de beste Chinese fine dining restaurants.

Overnachting in Bangkok

C Dag 3
Bangkok: Fietstocht Wat Arun en Wat Suthat (O)

Onze tour door Bangkok per fiets begint vandaag bij Khao San Road in Banglamphu. Na het kiezen van een geschikte fiets en een korte briefing, sluit je aan bij een groep en ben je er helemaal klaar voor! Je kronkelt je een weg door de achterstraatjes in de voorstad van Bangkok en over smalle baantjes langs de rivier en steekt vervolgens de beroemde Rama VIII brug over. Voor jou geen drukke snelwegen, je reist pal door het hart van het échte Bangkok! Je volgt het pad langs het Bangkok Noi Canal, dat je naar de spectaculaire Wat Arun brengt, een ronduit adembenemende tempel. Hij staat bekend om zijn complexe architecturale ontwerp en zijn historische waarde. Je hebt even tijd om wat te drinken, met het magnifieke zicht van de Wat Arun voor je, terwijl de plaatselijke gids je meer vertelt over Wat Arun en de omliggende buurt. Vervolgens keer je terug over de rivier naar Pranakorn, over de mooie Memorial Bridge. Je brengt een bezoek aan een andere prachtige tempel genaamd Wat Suthat, waar de grootste gouden zittende Boeddha staat te pronken. De aanblik van deze reusachtige Boeddha zal je ongetwijfeld niet gauw vergeten, en de tempel zelf is al even schitterend. Je sluit de uitstap af met een bezoek aan Sao Ching Cha, een gigantische schommel die de beweging van de God Shiva uitbeeldt. Elk onderdeel van de schommel vertegenwoordigt verschillende elementen van de aarde. Vergeet zeker geen foto te nemen van deze parel! Van hieruit keer je terug naar het begin van de fietstocht, waar je op eigen houtje de omgeving nog verder kan verkennen of met instructies van de gids terug naar je hotel kan gaan om te relaxen. Tijdens deze tour fiets je een aangename 20 km door de steegjes en langs de kanalen van Bangkok en is geschikt voor iedereen die kan fietsen. Absoluut geen professionele pedaalkunsten vereist! We voorzien je van fietsen en helmen, en onze Bangkok teams zorgen voor alle lokale knowhow. Deze tocht is een unieke en spannende manier om Bangkok te ontdekken!

Overnachting in Bangkok

D Dag 4
Bangkok-Chiang Mai: Nachttrein (O)

Vandaag ben je vrij tot het tijd is dat een transfer je ’s avonds naar Hua Lam Pong Railway Station brengt. Van hieruit reis je met de nachttrein naar Chiang Mai. De nachtelijke treinrit duurt ongeveer 12 uur. Slaapwagons voor meerdere personen met airco en stapelbedden – lakens en kussens worden voorzien en je bagage reist mee in de wagon. Aan boord kan je eten en drinken krijgen of misschien heb je vandaag wel je eigen snacks gekocht voor onderweg. Je hebt overdag een dagkamer ter beschikking. Je kan je bagage hier achterlaten indien je nog uitstappen gaat doen vandaag. Omdat je later kan uitchecken, kan je je op je kamer ook nog even opfrissen alvorens je transfer je naar het treinstation brengt.

Overnachting op de nachttrein in 2de klasse van Bangkok naar Chiang Mai

E Dag 5
Chiang Mai: Aankomst met nachttrein en city tour

Bij aankomst in Chiang Mai Railway Station word je opgehaald voor de transfer naar je hotel. Eens in het hotel heb je vrije tijd om wat te rusten na de lange rit met de nachttrein. In de namiddag bezoek je Warorot Market, waar veel Thai zelf hun inkopen doen. Hier vind je dus dezelfde of gelijkaardige producten als op andere markten, maar goedkoper en meestal van betere kwaliteit! De Flower Market, de grootste bloemenmarkt in Chiang Mai, vind je achter Warorot Market langs de Mae Ping River aan de oostkant van de stad. Overal waar je kijkt, zie je stalletjes, bloemenslingers en kleine kransen met goudsbloemen en jasmijnen. Daarna staan er nog twee tempels op het programma. Wat Suan Dok werd gebouwd in het centrum van Wiang Suan Dok, een ommuurde nederzetting van de Lawa, ouder dan Chiang Mai zelf. En Wat Chiang Man werd gebouwd door Mangrai in 1297 als de eerste tempel van Chiang Mai in Wiang Nopburi, een versterkte stad van de Lawa die door Koning Mangrai gebruikt werd als een kamp tijdens de opbouw van zijn nieuwe hoofdstad Chiang Mai.

Overnachting in Chiang Mai

F Dag 6
Chiang Mai: Wat Doi Suthep en fietstocht door het platteland (O)

Na het ontbijt maak je je klaar voor een bezoek aan het beroemde tempelcomplex Wat Doi Suthep. Je wordt opgehaald tussen 8.30u en 9u en sluit aan bij een groep. Na een korte rit langs een schilderachtige en kronkelende bergweg komen we aan de indrukwekkende Naga trappen met maar liefst 300 treden. Een inspannende klim wordt dik beloond met één van de mooiste tempels van Thailand, en niet te vergeten het fantastische panoramische uitzicht over de stad! Rond 11u keren we terug naar het hotel.

Rond 13.30u houden we een korte veiligheidsbriefing en kiezen we een geschikte fiets voor je uit, want we trekken er in groep op uit met de fiets door de straten van Chiang Mai. We rijden zuidwaarts, langs de Ping River. De aangename fietstocht baant zich een weg door het groen, door de nabijheid van de rivier. Een bezoek aan een voormalige leprakolonie, dat nu een revalidatiecentrum is, geeft je een idee van het werk van de missionarissen vroeger. Al fietsend over de smalle landweggetjes ontdek je het echte, landelijke Thailand. We passeren verschillende fruitgaarden en ontdekken hoe de Thai leven in hun dorpen op het platteland. Voordat we terugfietsen naar Chiang Mai verkennen we nog de tempelruïnes van Wiang Kum Kam, de voormalige hoofdstad van Lanna. De fietstocht bedraagt zo’n 25 à 30 km over vlakke paden met een stukje van 1,5 km over onverharde weg en er wordt onderweg regelmatig gestopt. We voorzien helmen en comfortabele fietsen (aangepaste mountainbike).

Overnachting in Chiang Mai

G Dag 7
Chiang Mai-Phuket: Vlucht (O)

Vandaag ben je vrij tot het tijd is voor je transfer naar de luchthaven, waar je je vlucht neemt naar Phuket. Bij aankomst in Phuket Airport word je opgehaald en per transfer naar het hotel gebracht.

Overnachting op Phuket

H Dag 8
Phuket: Vrije dag (O)

Vandaag ben je volledig vrij in het paradijselijke Phuket. Ga je lekker ontspannen aan het strand of het zwembad of kies je toch voor meer actie en ga je op verkenning in de omgeving? Wat je ook beslist, de keuze is volledig aan jou!

Overnachting op Phuket

I Dag 9
Phuket: Phi Phi Islands Tour (O-L)

Tussen 07u00 en 07u30 word je opgehaald aan je hotel en naar Phuket Rassada Pier gebracht. Hier sluit je aan bij een groep en vertrekt om 08u30 per ferry naar de legendarische Phi Phi Eilanden. Je vaart langs Koh Phi Phi Lay, Koh Phi Phi Don en kan gaan snorkelen tussen de tropische visjes in Maya Bay. Waan je Leonardo di Caprio uit The Beach! Je verkent ook andere oorden als Viking Cave, Pileh Cove en Samah Bay. Nadien heb je nog tijd om te genieten van wat zwem- en snorkeltijd op de stranden van Koh Phi Phi Don. ’s Middags eet je in een plaatselijk restaurant, waarna er tijd is om te ontspannen. Tegen de late namiddag ben je terug aan je hotel. Rond 14u30 keer je terug naar de pier, waar je tegen 16u30 aankomt. Eens terug op Phuket, word je terug naar je hotel gebracht.

Overnachting op Phuket

J Dag 10
Phuket: Banana Beach (O)

Vandaag trek je er in groep op uit voor een bezoekje aan Banana Beach, weg van de drukte van Phuket. Tussen 08u30 en 09u30 word je opgehaald en aansluitend in groep naar Chalong Pier gebracht. Van Chalong Pier vertrek je per speedboot naar Coral Island, waar je de levendige dieptes rondom het eiland al snorkelend kan verkennen. Wat later kom je aan op Banana Beach. Tijd voor ontspanning van zwemmen tot snorkelen en zonnen op het witte zandstrand. De lunch wordt opgediend in een lokaal restaurant terwijl je uitkijkt over de kust, waarna je terug kan genieten van wat quality time op het strand. Misschien wil je de lunch wel wat doen zakken met een tochtje per kajak. Rond 16u30 vertrekken we terug naar Chalong Pier, waar je een kwartiertje later zal aankomen. Eens terug op Phuket, word je naar je hotel gebracht.

Overnachting op Phuket

K Dag 11
Phuket: Vrije dag (O)

Vandaag ben je volledig vrij in het paradijselijke Phuket. Ga je lekker ontspannen aan het strand of het zwembad of kies je toch voor meer actie en ga je op verkenning in de omgeving? Wat je ook beslist, de keuze is volledig aan jou!

Overnachting op Phuket

L Dag 12
Phuket: Vertrekdag (O)

Je ben vrij tot het tijd is dat een transfer je ophaalt en naar de luchthaven brengt voor je terugvlucht naar huis.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle vermelde maaltijden (O: ontbijt, L: lunch, D: diner)
 • Alle logies zoals vermeld in het dag-aan-dag-programma
 • Alle excursies en inkomgelden, zoals vermeld in het dag-aan-dagprogramma
 • Engelstalige begeleiding tijdens de excursies
 • Alle transport zoals beschreven in het dag-aan-dagprogramma
 • Nachttrein in 2de klasse van Bangkok naar Chiang Mai op dag 4
 • Lokale taksen
 • Bijdrage aan het Garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Binnenlandse vluchten
 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Alle overige niet vermelde maaltijden
 • Alle andere niet vermelde uitgaven
 • Fooi aan personeel, chauffeurs en gidsen
 • Verzekering

Wat je moet weten over deze reis

Klimaatinfo

Het klimaat in Thailand bestaat vooral uit 3 seizoenen: regenseizoen (ongeveer mei-oktober), het koele seizoen (november-februari) en het hete seizoen (maart-mei). 

Het regenseizoen is het minst voorspelbare van de drie. De periode variëert jaarlijks in lengte en intensiteit, maar het is zeker niet zo dat de hemelsluizen onophoudelijk open gaan van mei tot en met oktober. Er zullen veel regendagen zijn, maar laat dit je niet afschrikken! Vaak duren de regenbuien maar enkele uren en valt de regen vooral in de late namiddag en 's nachts. Tussen juni en augustus bouwt de hoeveelheid regen op en in september en oktober behaalt de hoeveelheid neerslag z'n piek. Wel de moeite om rekening mee te houden als je plant om een trekking te doen. De paden zijn vaak onverhard en hellingen in de jungle worden moeilijker te beklimmen als het modderig is. Een voordeel is wel dat de natuur fris en groen is tijdens deze maanden. De meest aangename periode is het koele seizoen. Hou er wel rekening mee dat de temperaturen wel nog steeds heel erg warm zijn en je overdag een warme 30° mag verwachten. Dit is ook het meest geliefde seizoen omwille van de betere temperaturen, minder neerslag, de natuur is nog fris en groen en de watervallen nog steeds spectaculair. Het hete seizoen treft vooral in steden als Bangkok, waar de temperaturen kunnen oplopen tot 35°. Het moment om naar het strand te trekken dus. 

Hier en daar wijken de seizoenen af van het bovenvermelde algemene overzicht. In het noorden is het namelijk veel minder vochtig en kunnen de temperaturen op hoger gelegen plekken vooral 's nachts serieus zakken. Tussen maart en mei is het vaak dan weer warmen dan in Centraal-Thailand. In het zuiden zijn de temperaturen doorheen het jaar veel consistenter, zeker naargelang je dichter bij de evenaar bent. Rond de Andemanse Zee is er een veel steviger regenseizoen dan eender waar in het land. Ze begint al eens een maand vroeger en kan tot november doorgaan. Aan de andere kant in zuidelijk Thailand, aan de Golf van Thailand, gelden de standaard seizoenen niet. Het regenseizoen slaat hier tussen oktober en januari toe, maar het regenseizoen is minder stevig dan aan de kust van de Andemanse Zee.

Waar ga je heen voor zon en strand? 

 • De kust rond Hua Hin: kan het hele jaar rond bezocht worden. Enkel rond september-oktober wordt hier regen verwacht. 
 • De kust aan de Andemanse Zee (Phuket, Krabi,...): november-maart is de ideale periode om teze regio te bezoeken.
 • De kust aan de Gof van Thailand (Koh Samui, Koh Phangan,...): hier kom je best vertoeven tussen januari en augustus.
 • Koh Chang, Koh Kood,...: zijn de ideale zon, zee, strand uitvalsbasis tussen november en april. 
Fooien en geldzaken

In Thailand wordt er betaald in THB, of Thaise baht.

Maaltijden en drank

Lunch – THB 100 per persoon per lunch 

Diner – THB 130 per persoon per diner 

Snacks – THB 60 per persoon per dag 

1,5l water – THB 10 per fles


Fooi

Fooien in Thailand zijn niet verplicht, maar indien je tevreden bent van de geboden service dan is een fooi geschikt. Hoewel het voor jou misschien geen gewoonte is, kan het voor diegenen die voor je zorgen op je vakantie van veen betekenis zijn. Het kan aanzetten of inspireren tot nog betere service.

Hieronder vind je enkele suggesties voor fooien in EUR per persoon per dag:

Restaurants: Op lokale markten en in basic restaurants kan je de rekening naar boven afronden. In de betere restaurants daarentegen, stellen we een fooi van 10% à 15% van de rekening voor.

Lokale gidsen: Doorheen je reis geniet je misschien van een lokale gids, bovenop je tour leader. Soms zal je op een bepaalde locatie of dag enkel een lokale gids hebben of enkel een begeleider voor enkele dagen.  Hier stellen we voor om een fooi te geven van €2 à €3 per persoon, per dag.

Chauffeurs: Je kan een grote variatie aan chauffeurs tegenkomen tijdens je reis. De ene voor een korte rit en de andere misschien voor enkele dagen. We raden je aan een hogere fooi te geven aan diegenen die meer betrokken zijn met je reisgezelschap, maar stellen in het algemeen een fooi van €1 à €2 per persoon, per dag voor.

Jouw begeleider: Ook je lokale begeleider die je per locatie tijdens je privé-excursies begeleidt verdient voor de goede zorg wel wat extra. De hoeveelheid hangt van jouw persoonlijke voorkeur af, hoewel we als richtlijn €2 à €4 per persoon, per dag zouden aangeven. Je bent natuurlijk vrij om meer of minder te geven, afhankelijk van hoe je de service vond of hoe lang deze persoon je begeleid heeft. Onthoud: een fooi is niet verplicht en moet enkel gegeven worden indien jij tevreden bent van de geboden service.

In totaal raden we aan om rekening te houden met een fooibudget van zo'n €5 à €10 per persoon, per dag.

Een tip! Voorzie op voorhand altijd kleine coupures. Zo kom je niet in situaties waar je geen kleine biljetten hebt om iemand een fooi te geven.

Sinds 17/01/2011 blokkeren Belgische banken de Maestro-functie in de meeste landen buiten Europa. Daardoor is het niet meer mogelijk om - buiten Europa - met een bankkaart te betalen of geld op te nemen. Je kan je bank wel op voorhand vragen je Maestro-functie tijdens je reis opnieuw te activeren. Informeer je dus zeker bij je bank indien je op reis nog gebruik wil maken van je kaart! Voor de meest recente wisselkoers: zie www.xe.com/currencyconverter/. Met een Visakaart of Maestrokaart kan je bijna overal terecht om geld uit de muur te halen. Verder worden betaalkaarten enkel aanvaard in de duurdere handelszaken.

Medische info

Alle up-to-date informatie voor Thailand kan je terugvinden op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde.

http://www.itg.be/itg/GeneralSite/Default.aspx?wpid=789&miid=679&L=n&Country=Thailand

Aanbevolen zijn vaccinaties tegen TETANUS (klem), DIFTERIE, POLIO, BUIKTYFUS en HEPATITIS A. In vele omstandigheden is vaccinatie tegen HEPATITIS B aangeraden.

Raadpleeg zeker je huisarts en het Instituut voor Tropische Geneeskunde voor de meest recente informatie: - telefonisch reisadvies: 0900/101.10 (24 uur op 24 uur)

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren